-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Leírom a saját tapasztalatomat, bár az eléggé különbözik az ESP32 miatt.
Ha a jel hosszát elég jól lőttem be, akkor rövid szalaggal símán ment. Ha növeltem a ledek számát, akkor a tiédhez hasonló jelenséget tapasztaltam. Digitális analizátorral derült ki az ok:
Az ESP32 1 ms-enként megszakít, akkor adja át a vezérlést - ha szükséges - másik tasknek. Amíg a kevés led miatt a magot megkapott processz 1 ms-en belül el tudta végezni a dolgát, addig minden símán ment. Ha ezt meghaladta a ledre "feltöltési" idő, akkor ha közben megszakított egy jel közben, akkor a rövig jel helyett hosszú lett véletlenszerűen, és bolondságokat csinált. Ha éppen egy alacsony helyiértékű bit lett hibás, akkor éppen nagy gond nem volt, de ha egy magasabb helyiértékű bit szaladt túl, akkor az galibát okozott. Nem azt akarom mondani, hogy nálad is ez a gond, hanem csak azt, hogy nálam ez volt, vedd esetlegesen számításba az időzítési hibát is. Egy digitális analizátorral kéne megnézni.(Ja, még mielőtt az ESP32-t használók felkapják a fejüket, ez annál a verziónál volt, amikor nem hardverből vezéreltem a ledeket, hanem símán C++ programból. Az ESP32 ugyanis elég gyors ahhoz, hogy ezt meg lehessen csinálni. Az interruptok megfelelő tiltásával kezelhetővé vált a probléma. A hardveres vezérlésnél ilyen gond nem volt, mert ott van elég idő az egyik pufferbe töltéshez, amíg a másik puffert nyomja kifelé a hardver)
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Androidos tablet topic
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- ZIDOO médialejátszók
- LED világítás a lakásban
- Ford topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged