Hirdetés
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
gyapo11
üzenetére
Wow! És én még azt hittem fogom a tranzisztort - amit a starter kit-ben találtam - és jól bekötöm bármilyen nem nagy teljesítményű fogyasztó elé és az mcu egyik szabad portjára csak úgy a lá nature.
MÁS:
ATX tápegységnél a bekapcsoló vezetéket (földre húzva on, 5 voltra húzva vagy megszakítva off) ráhúzhatom a táp saját készenléti 5 voltos áramára egy felhúzó ellenállással, hogy alapesetben kikapcsolva maradjon áram alá helyezéskor? (Arduino a készenléti áramkörről üzemel majd.)
Vagy az MCU boot-olása előtt amúgy se kapcsolna be, amíg lebeg a port? Ha igaz az, hogy default bemenetként funkcionál a programfuttatás előtt, akkor elvileg az megszakításnak felel meg és kikapcsolva marad a táp.MÁS:
Szerintetek mennyire jó ötlet beépíteni a Nano-t az ATX tápba, mint készülékház?
-
válasz
gyapo11
üzenetére
Köszönöm szépen a gyorstalpalót, igyekszem, de sajnos vallásos sosem tudok mindent egyszerre megtanulni a mikroelektronikából, mert ahogy vmi újat tanulok, kilök vmi régebbit a fejemből.

(#4412) FireKeeper: szerintem tévedsz, tudtommal az arduinonak open collector kimenetei vannak, belső felhúzó ellenállásokkal, mikor magas szintet ad, akkor ezeket kapcsolja be, vagy bemenetnél tudod te külön állítani. De szóljatok, ha hülyeséget írok!
És bocs mindenkitől a láma kérdéseimért...

Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad T16 Gen2 27% 16" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 512GB NVMe gar
- HP ProBook 445 G7 AMD RYZEN 5 Pro 4500U/8GB/256 SSD/14 " FHD laptop garanciával
- Macbook Pro 16" - 2020 gyártás, 6 mag i7, 16/512GB, Radeon 4GB, touchbar - garancia (6766)
- MacBook Air M3 256GB SSD space gray asztroszürke Apple magyar 2 év AppleCare garancia
- Google bontatlan Pixel 10 Pro XL 16/256GB Obsidian 2027.11.04-ig Garis
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I HDMI I W10 I CAM I Garancia
- Honor Magic 7 Pro 512 Gb - AI Pro kamera, 6,8 120 Hz LTPO OLED, Snapdragon 8 Elite,3 hó gari!
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold