Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- OLED TV topic
- SSD kibeszélő
- Egérpad topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Steam Deck
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az az említett külső DAC is ennek a két módszernek az egyikét használja: vagy szűrt PWM, vagy ellenálláslétra segítségével állítja elő a kért értéket. Én az 1bites DAC (PWM + lowpass filter) mellett tenném le a voksomat, mert annak az értékét nagyon finoman tudod szabályozni, nem függ a pontossága az ellenállások gyártási szórásától, és nem szükséges hozzá még külső referencia feszültség sem, amennyiben a kimenetet egy analóg bemeneten keresztül tudod feedback-elni, az analóg bemeneten pedig szokott lenni belső referencia.
Mit vezérel ez az analóg feszültség egyébként?
[ Szerkesztve ]
-
Ton-ton
tag
Miért ne?
Ellenálláslétránál a felbontás számít, nem az értékek száma.
Tehát ha 8 bites kimeneted van, akkor 8-9 (ebben bizonytalan vagyok, nem csináltam még ilyet) ellenállással létre tudod hozni a 256 szintet.
Az jellemzően kínai gyártóknak sem gond (beültetett panel), hisz nincs cél áramkör benne...
Egyedül a tápegység feszültségingadozása kritikus, vagy referenciaforrást kell használni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RTX 4060 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
- Új 2K Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 4060 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
- Lg Oled Evo OLED55G49LS Prémium Tv! 55" 4k-UHD/144hz/0,1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/Gaming TV/Talp!
- Sony 20mm 1.8 G objektív
- Apple iPad 10,9" (10th gen) 64GB WiFi Kék makulátlan!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest