Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dew28
aktív tag
válasz
tibi-d
üzenetére
Naponta egyszer minden kamrában lévő növény földjének a vezetőképességét meg kell mérni, 3 hónapon keresztül.
vs
A mérés időpontját a személyzet állítja be a központi egységen
Namost, ha minden nap csak egyszer kell merni, akkor nem mindegy hogy mikor? ahhoz lehet fixen igazitani az ontozest is, ha automata (gondolom), vagy az hogyan oldodik meg?
Tapoldatozas van?A rekeszeket egy automata rendszer mozgatja
Milyen idokozonkent? napi egyszer mondjuk mindegyiket atmozgatja? van a rendszerben rekeszkovetes/azonositas?Mi legyen az energiaforrás?
Mi egy rekesz felepitese? hogy nez ki? hol van benne/rajta hely, ami nincs utban az automatikanak? mekkora hely ami rendelkezesre all per rekesz?Milyen kommunikációval adják át a mérési eredményeket?
Mi a meroszenzor? milyen protokollon kommunikal?
A kozponti egyseg a kamra kozepen van, vagy valamelyik vegeben? Az milyen vez. nelkuli technologiakkal kompatibilis?stbstbstb
-
vegyszer
addikt
-
Postas99
őstag
válasz
tibi-d
üzenetére
Kapásból lenne néhány kérdésem:
A 4 növény földjének kell külön külön megnézni a vezetőképességét vagy
[ . . ]
[ . . ]
egy rekesz 1 érzékelő?
Miért nem kapacitás vizsgálat? Vagy eleve a vezetőképességét így tervezted?
A föld amiben a növények vannak az minden egyes növénynél ugyanaz, vagy más és más, agyagos, homokos satöbbi ahol eleve más éréket mérsz minden föld esetén.
Lehet-e kábeles megoldás az érzékelők felé, a mérőegységektől (Rekeszenként)? -
válasz
tibi-d
üzenetére
tudom...tudom... én egy ESP
bu....ehh megszállott vagyok. Rekeszenként ESP8266, pl. Wemos D1 mini bőven elfér akkuval együtt. Ami a problémás szerintem: "A mérés időpontját a központi egység vezérli."
Nem lehet itt kompromisszum, h pl. óránként mérés, vagy ilyesmi? Mert random időnkénti mérésre sleep-et nem igazán lehet beállítani, úgy meg az akku kérdéses. B tervként lehetne mérés X időnként, amit egy fix tápos ESP "serverre" küldene, a központi egység meg kiolvassa, amikor akarja.
Új hozzászólás Aktív témák
- 845 G11 14" FHD+ IPS Ryzen 5 PRO 8540U Radeon 740M 16GB 512GB NVMe magyar vibill ujjlolv gar
- Cyrus Pre Qx dac , előfok + Cyrus PSX-R tápjával eladó
- AVACOM QuickTIP 150 W Univerzális laptop adapter + 8 konnektor
- Egyedi Épitésű Gamer Gép Ddr5 32gb i7 14700 1év Garancia 3090 Gigabyte Vision
- Egyedi Építésű Teljesen Új Gamer Gép 12 Hónap Garanciával 3090 Gigabyte Vision 96gb Ddr5
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B85M-G B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ekkold