Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bacus

őstag

válasz dave0825 #2117 üzenetére

egy jégcsap

a ledsor működése

ez a nyák. 13db jégcsap fért fel egy 100x160 mm-es nyákra.

A vezérlést egy nano csinálja, egy próbapanelre téve, a táp pedig egy kisérleti jelleggel vásárolt 1A-es usb.. azért kisérleti, mert ramiris.eu -nál vettem 4db-t, darabját 286 ft nettóért. :) Nem hittem, hogy ennyi pénzért még működni is fog, de rátettem a műterhelést, és ha az 1A-nél már nincs is meg az 5V, de ide alkalmas volt.

Végül egy dolog nem volt itthon elég, átlátszó zsugor csőből 12/6 mm ha jól emlékszem, csak 1 m volt itthon, igy 10 db jégcsap készült el első körben, amit 25.-én a saját fenyőnkre is elkezdtem, ide nem került zsugor, és csak a maradék 3 db jégcsap ment egyelőre.

Nekem volt hozzá mindenem, mert egy másik projekthez rendeltem 200 db ledet. (most valamiért 2x áron van az ebayen, vagy az emlékeim szerint volt sokkal olcsóbb.) Ilyen jégcsapot én nem láttam sehol, de nem állitom, hogy én találtam ki. 23 reggel 10h-kor fogalmazódott meg a gondolat, hogy ne üres kézzel menjek szüleimhez, mivel egész addig dolgoztam, csak a nejem által vett szokvány dolgok voltak. (pia, illatszer, stb).
    Az idő rövidsége miatt, vagy egy órát hezitáltam, hogy neki kezdjek e, de estére meglett a hardver, és éjfél körül már a végleges kód. (amit persze még reggel átirtam :) ) Mindeközben a fenyőfánk is hazakerült, sőt be is állitottam, bevásárlásnál is vállaltam a málhás szamár szerepet, stb.

A kód átirására csak azért került sor, mert reggel nejem megnézte, majd közölte, hogy jó jó, de nem lehetne egy szinűre csinálni, mert igy túl szines. (ahogy a második videon is látszik, csak felaggattam valahova, nem a fán látta), igy került egy gomb is a dobozkára, amivel lehet váltogatni 5 szin között. Ja igen, először több, összesen 10 féle szint deklaráltam, sőt, ezeket is egy palettáról random kiválasztva, de nem adott semmi plusszt, igy a végén 5 szin váltakozik random, piros,kék,zöld,fehér,sárga.

ws 2811 az a chip, ami a vezérlést csinálja, ezt lehet külön kapni, led nélkül, smd változatban biztosan, 2812b szerintem maga a led, amibe bele van integrálva a 2811 vezérlő ic.

• zka67

őstag

Szia, ez alapján szerintem el lehet indulni.

Ebből neked csak a rajz bal oldala kell az órajel generátor nélkül. Mivel az ardiunonak ha jól tudom, csak 6 ADC bemenete van, ezért szükséged lesz neked is analóg kapcsolókra, mert itt tíz jelet kell feldolgoznod. Szerintem jobban jársz, ha CD4051-es IC-t használsz (2db-ot, filléress cucc), mert akkor összesen 3 kimenetre lesz szükséged a bemenet kiválasztásához, és 2 ADC bemenetre.

A frekvenciák: 32Hz, 64Hz, 125Hz, 250Hz, 500Hz, 1kHz, 2kHz, 4kHz, 8kHz és 16kHz, fentől lefele.

Szerintem nyugodtan nekiállhatsz egy-két csatornával kísérletezni (pl. a 125Hz és 1kHz).
    Ráteszel 1db CD4051-et, hogy a bemenetek választását is ki tudd próbálni.
    Soros porton pedig kiíratod az aktuális értékeket.

• tvamos

nagyúr

Nos... 7219-el meg lehet próbálni, szerintem simán tudsz 100Hz-cel frissíteni. Az analógot nem tudod ilyen gyorsan feldolgozni, szerintem.

(#2116) bacus válasza dave0825 (#2113) üzenetére
    Én a TV mögé is programozható LED szalagot rendeltem. Csak még nem jött meg.

Új hozzászólás Aktív témák