- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Csendben mutatkozott be a Galaxy S10 Lite
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- ZIDOO médialejátszók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zka67
őstag
Srácok, igaza van tvamos-nak, ide soros vonal kell, mégpedig RS485-ös adó-vevőkkel, különben nem fog működni a rendszer. Egy I2C buszt nem lehet elvinni még 2 méterre sem, soros vonalat árnyékolt vezetékkel talán 15m-re alacsony sebességgel. RS485-öt meg csavart érpáron (UTP vezetéken) akár 1200m-re is (nekem egy ipari parkban működik 80 darab kártyaolvasóm ezzel a megoldással).
Továbbá figyelembe kell venni azt is, hogy mit használtok kapcsolónak? Relét? Szerintem marhaság, egyrészt drága, másrészt meg sok a gond vele, néha több kárt csinál mint hasznot. Én MOSFET-et használnék, ha a kapcsolt áramköröknek nem kell összekötve lennie a GND pontjuknak. (Egy relé árából veszek tíz mosfetet).
Én úgy csinálnám meg a rendszert, hogy - ha már ardunionál kötöttetek ki - vennék egy vezérlő adruinot, aminek a soros port kimenetére tennék egy 75176-os IC-t adó üzemmódban, majd UTP-n sorba felfüznék rá annyi aurduinot, amennyi szükséges. Ezeknek a soros port bemenetükre tennék szintén 75176-os IC-ket vevő üzemmódban. Minden egyes vevő arduinonak adnék egy báziscímet és kész is a protokoll.
Ha be akarok kapcsolni egy kimenetet, akkor kiküldöm a kapcsolni kívánt port címét, 0-127 között, valamint a 7-es bitet 1-be kapcsolom, ha ki akarom kapcsolni, akkor pedig a 7-es bitet nullába kapcsolom. Ha a cím az adott arduino tartományába esik, akkor feldolgozza a parancsot, ha nem, akkor figyelmen kívül hagyja.
Ezzel ki lehet védeni azt is, hogy esetleg gyorsan ki-be kapcsolgathassa az adott portot (vannak olyan áramkörök, amik nem igazán szeretik ezt). Pl. ha ki van kapcsolva a port és bekapcsolás parancs jön, akkor bekapcsolja. De pl. ha 5 mp-en belül kikapcsolás parancs jön, akkor azt eltárolja, de nem kapcsolja ki azonnal a portot. Ha közben ismét bekapcsolás parancs jön, akkor marad bekapcsolva a port, különben 5 mp múlva kikapcsolja.
-
bacus
őstag
Én hiszek neked. De azért jóval több az árkülönbség 3 gombóc fagyinál. Mondjuk pont nem tudom 3 gombóc fagyi árát
Nem tudom mit kell tanulni a shift regiszteren, egyszerü program, feltölti, 3 vezeték az arduról, nincs szivás, helyesbitek, nekem még nem volt, de még lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Hardcore café
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- Anime filmek és sorozatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Bomba ár! Dell Latitude 5401 - i5-9400H I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest