Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz Wolfram #18784 üzenetére

A Sonoff Touch okoskapcsolók elég sokat meg tudnak jegyezni (nem találtam még meg a limitációját), szóval nekem van egy-két ilyen 433MHz-es cuccom. Mozgásérzékelők, reed-relés nyitás érzékelők, elárasztás érzékelők. Azért preferálom, mert szinte semmit nem fogyasztanak, de jelentősen olcsóbbak mint a ZigBee eszközök.
    Lehet kapni kismillió 4 gombos tanítható távirányítót (ezeken szerintem azért "limitáció" a 4 gomb, mert egyszerűen ennyi kényelmes méretben). Van 10 gombos kapcsolóm, és abból a típusból lehetett kapni 12 gombosat is. Sőt, bizonyos autókulcsokat is megismernek. Nekem sokáig úgy ment a kinti világítás, hogy amikor bezártam a kocsit, felkapcsolt a lámpa, amikor kinyitottam elaludt. (A mostani autó contactless kulcsos, és ez már valami komolyabb cucc, mert a sima rádiók semmit nem látnak belőle).

Lehet venni 433MHz RX/TX modulokat, amik még olcsóbbak (már-már nevetségesen) és kb olyan üzenetet generálsz - vagy másolsz le, amit nem szégyellsz.

Szóval szerintem az alapvető ok az a praktikum, és az olcsósítás, de nem technikai limitáció az én meglátásom szerint.

Analóg szenzor témában

Ha van egy szabad digit pined, hogy megcímezd, akkor használj analóg multiplexert:
    [link]

Új hozzászólás Aktív témák