- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- VR topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
Abból indultam, hogy megnéztem ebayen a szabályozós usb-s ledes lámpákat, és kb. 1500 Ft-nál indultak. Lehetne valami változtatható kitöltési tényezőjű oszcillátort barkácsolni potméterrel, de nem igazán szimpi a potméter, kh-s lesz idővel. Aztán megnéztem a pro minit, és már 400 Ft-ért is van, fél év alatt lement egy jó százassal. Tápmodul 200 körül, dugasztápom van egy pár, ledek vannak, mikrokapcsoló is. És amit mondogatni szoktam, hogy ha egyszer beteszi a lábát valahova az arduino (és általában a programozható eszköz), akkor ott még nagyon sok mindent lehet csinálni vele. Itt pl egy fényszenzorral be lehet lőni, hogy milyen világosságban melyik fokozat a legjobb, és akkor többet már nem is kell szabályozgatni. Egy másik fényszenzorral figyelni a monitor fényét, és lekapcsolni ha a monitor elsötétül. Egy hangszenzorral lehet pl. tapssal vagy füttyel kapcsolgatni, meg még sok mindent.
A tápot primer oldalon akarom, kézzel kihúzom a konnektorból, 0 fogyasztás. Relé modullal lehetne ügyeskedni, ha a relé elenged, akkor megszűnik a 230. Indítani egy párhuzamos kapcsolóval lehetne, ha fölébred az arduino, meghúzza a relét, és a gombot el lehet engedni. De elég jól kellene szigetelni, a 230 nem játék, ezzel nem akarok babrálni, bedugom megy, kihúzom nem megy.
Most egy 7 W-os fénycső van, de túl erős, letakarhatnám, de az meg milyen már. Szabályozni meg nem lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged