- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi hangfal építés
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonermagus
aktív tag
válasz
Janos250 #15578 üzenetére
Kicsit utánaolvasgattam.
Tehát az megoldható hogy a setupban létrehozok axTaskCreatePinnedToCore
-al egy TASK1-et, azt hozzárendelem a Core0-hoz, és a void TASK1() az egy végtelen loop lesz amiben csak a GPS cuccai vannak?
Illetve folytatom a programont a sima loop-al, mert az amúgy is a Core1-el megy?
Tehát kaptam egy TASK1-et ami Core0-át, illetve egy loop-ot ami Core1-et használ és párhuzamosan futnak egymás mellett?
A másik kérdés: ha a TASK1-ben egy változónak értéket adok, akkor azt a loopban is használhatom? -
tonermagus
aktív tag
válasz
Janos250 #15578 üzenetére
Igazából az ESP32-re átállás sem kizárt. Ezek szerint azzal lehet jobban járnék.
A programnyelv nagyban különbözik? Arduino IDE működik?Nekem igazából a legnagyobb problémám az egész projekt alatt az volt, a Library-k összevesztek a timereken. PWM-et olvastam, majd egy library beleszólt és az 1500-as PWM érték egyből 1765 lett. Sikerült egy másik library-t találnom, ami másik timeren használja a szervókat, de az kifejezetten Arudinohoz lett megírva. ESP32-vel beleeshetek ugyan ebbe a hibába? vagy az okosabban kezeli a timereket/interrupotokat?
Szerk: aprobó két mag... Azzal az is megoldható hogy 1 mag csak a GPS-el foglalkozik, a másik mag pedig minden mással? Az elég jól hangzik... Vagy ezt nem így kell elképzelni: Egyik szál gyakorlatilag egy loop amiben csak a GPS NMEA sorainak összeállítása a feladata, majd a fixálás elvégzése, a másik szál pedig olvassa/írja a PWM értékeket, stb...
Új hozzászólás Aktív témák
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest