-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
tonermagus #15585 üzenetére
"Kicsit utánaolvasgattam"
Jó helyen olvastál. :-)
"Tehát az megoldható hogy a setupban létrehozok...."
Igen, így csináljuk.
Alapból a WiFi a core0-n fut, a loop pedig a core1-en.
Ezért én a core0-ra olyasmiket szoktam rakni, aminél nem baj, ha bejön egy WiFi megszakítás, mert én általában használom a WiFit is.
Ha van time kritikus alkalmazás, azt a loopba teszem, és a core1-re akkor nem teszek másik taskot. Ez persze nem gyakori, mert a PWM-et meg hasonlókat a hardware kezeli, nem kell vele foglalkozni, hogyan csinálja.
Ezek egymástól függetlenül párhuzamosan futnak egymás mellett.
Változó: amit Weiss válaszolt. Én olyanokat szoktam használni, hogy - ha lehet - csak egyik task írja, a többi csak olvassa."A programnyelv nagyban különbözik? Arduino IDE működik?"
Mivel az Arduinonak nincs saját programnyelve, a C++ -t használja, így mindkettőnél ugyanaz.
Az ESP32 a C++2011-et használja, ebben már vannak olyan dolgok is, ami a C++ korábbi verzióiban nincs benne, így azokat is használhatod.
A stringről egy mondat: A C++ a "string" csupa kisbetűvel típust használja, de az arduinoba beletettek egy String (nagy kezdőbetűs) stringet is. Ha pl. paraméter a string, akkor nem lehet keverni. Én általában a kisbetűset használom, de van, hogy kell a String is.
Az átjárást a kettő között a C stílusú string, vagyis a karaktertömb jelenti.
Az Arduino IDE ugyanúgy működik, mint bármelyik másik lapnál.
"összevesztek a timereken."
Az ESP32 perifériái általában "saját hardware timert" használnak.
"Vagy ezt nem így kell elképzelni"
De, jól mondod. -
válasz
tonermagus #15585 üzenetére
Akármennyi taskot csinálhatsz, amíg nem futsz ki az erőforrásokból, OS schedulálja őket.
A másik kérdés: ha a TASK1-ben egy változónak értéket adok, akkor azt a loopban is használhatom?
Ha globál változó, akkor igen, de ha mindekettőből akarod írni, akkor mutexelni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EAFC 25
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Elektromos autók - motorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged