- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi hangfal építés
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tankblock
aktív tag
Szia,
Én nem szeretnék beleszólni, de én a helyedben optócsatolóban gondolkodnék inkább. Mi van ha abban az autóban ugye a 12 V az inkább 14.4V és ha elmegy a diódahíd simán lehet az 18V is. Ilyen esetén megsütöd a lapodad. Közös földed amúgy is lesz gondolom nem isolált tápon kapod az 5V se --> én elgondolkodnék rajta erősen azon is....
A kód oldalról lehet interrupt is a start jel.....
-
Az a 16 fogalmam sincs, hogy mi lehet, a kódban nincs olyan sor, ami kiírhatná, hacsak a fastled nem írja ki ezeket, azt nem ismerem.
Az ellenállásról: amit csináltál, lehúzó ellenállásnak hívják, és ettől nincs összekötve a +12V a GND-vel, illetve össze van, de nem rövidzár, 1,2mA áram folyik rajta csak.
Azért van rá szükség, mert a digitális láb, főleg, ha vezeték is van rá kötve, mindenféle zajt szed össze a levegőből, lebeg, véletlenszerű állapotot vesz fel, ezért ha nem kap jelet, valamilyen irányba el kell húzni. Mivel nálad HIGH jelre kapcsol, ezért alapból a földre húzzuk. Ha nyomógomb lenne, ami a földre húzza a lábát, akkor pedig felhúzó ellenállás kellene, a Vcc és a láb közé, illetve mivel van beépített felhúzó ellenállás a lábakon, ezért nem is kellene külső ellenállás, elég szoftverből bekapcsolni:pinMode(D0,INPUT_PULLUP);
Illetve a gpio16-on van input_pulldown, ha esetleg kísérletezni akarsz vele, de nem tudom, működik-e, nem próbáltam még.JozsBiker: jogos!
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Renault, Dacia topik
- Max
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Facebook és Messenger
- Mazda topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged