- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TV antenna és jelerősítés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
gyapo11 #12562 üzenetére
ESP32
#include "xtensa/core-macros.h"
uint32_t start, stop;
...
start = xthal_get_ccount();
<kód amit mérni akarsz>
stop = xthal_get_ccount();
A különbséget meg kiírod soros porton, USB-n stb.
Hiába mutatod meg a forrás valami programnak, ha a háttérben az interruptok viszik az időt, meg néha cache miss van a nagyobb kód miatt, ez lehet csak ESP32, vagy mondjuk STM32-nél meg pl. bus matrix hozzáférés korlát van (az STM32 bus matrixot érdemes kicsit megnézni, tanulságos, hogy működik egy modern MCU).
A profilerek is tényleges futást mérnek és sok esetben egyszerűbb tickcount-ot nézni (ez majdnem mindenütt van) mint a toolokkal (ha van egyáltalán) küzdeni.Egyébként az iopin toggle is ugyanez. Az állapotváltás közzé teszed a kódot amit mérsz és szkópon vagy multiméteren nézed az eredményt. Itt is a HW bütykölés csupán a pin váltás nézése.
De felőlem azt csinálsz amit akarsz, elég sok infót bedobtam már, lehet többiek tudnak olyan progiról amit keresel, nem hiszem, hogy olyan egyszerűen működik mint gondolod, legalábbis ha tényleg komoly időzítési kritériumok vannak.
-
válasz
gyapo11 #12562 üzenetére
"én pl. a kapcsos zárójelet üres sorba teszem elöl-hátul. "
Én miután Kínából egy csomó hamisított attiny85-öt kaptam, amik belül attiny12-k voltak, bosszantott a dolog, és beleástam magam az AVR assembly-ba (mert ram hiányában nem támogatja a C fordító) hogy tudjam őket valamire használni. Eléggé egyszerű és szerethető dolog, már írtam benne servo motor kezelést, serial kommunikációt is.
úgyhogy ezentúl valószínű a nagyobb lapokhoz is fogom használni az assembly-t az időzítés-érzékeny dolgokra. Ha esetleg kérdésed lenne ezzel kapcsolatban, talán tudok segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyaralás topik
- Építő/felújító topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Yettel topik
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest