- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Milyen széket vegyek?
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házi hangfal építés
- VR topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tibi-d #19089 üzenetére
Egy rém egyszerű példa kód Janos250 kolléga jóvoltából.
Ezt könnyen tudod módosítani, a felület pedig egyszerű HTML, csak arra figyelj, hogy ha JS-t, CSS-t használsz, lehetőleg integráld bele az oldalba, ne külön fájlként töltsd fel, csak komplikálja a dolgokat -
válasz
Wolfram #19076 üzenetére
Hogy mekkora a veszteség, az elsősorban a felvett áramerősségtől függ. Kis áramfelvételnél viszont a légköri zavarra lesz nagyon érzékeny a cucc.
Esetleg talán egy köztes megoldás: 12V-os vezeték, és helyben egy konverter? Ezzel a káposzta is jóllakik, meg a kecske is megmarad.Valamilyen LED tápot lehetne használni erre.
-
Lyally
Legközelebb légyszi használd a kód beilleszthetése gombot vagy pastebin-t (vagy hasonlót).A select gomb nyomása ezt csinálja:
currentOffsetRead = 1; // to activate offset for current
voltageOffsetRead = 1; // to activate offset for voltage
powerOffsetRead = 1; // to activate offset for power
LCD.setCursor(0,0); /* set display words starting at upper left corner*/
LCD.print ("INITIALIZING..... ");
LCD.setCursor(0,1); /* set display words starting at lower left corner*/
LCD.print ("WAIT 5 SEC ..... ");Mi van, ha ezt a pár sort beteszed a setup-ba?
(Most nincs időm alaposabban megfejteni a kódot, hogy mit miért csinál.) -
look into serial monitor to add or minus the value manually and key in here.
Pontosan hogyan tudom módosítani az értéket?Ezt a megadott kódrészletből nem lehet látni, azt a részt nem másoltad be.
Érintő képernyő + mega 2560 lesz az alap hardwer, az érintőképernyő
gombjaival ki lehet váltani a fizikai gombokat?Ki lehet, persze, de sokkal egyszerűbb lenne fizikai gombokkal kiváltani az eredeti gombokat. Eredetileg a kód szerint egy analóg lábra vannak kötve a gombok, valószínűleg ellenálláslétra segítségével különbözteti meg, hogy melyik gomb van lenyomva. Ezt 5 egyforma ellenállás segítségével le tudod modellezni, ha szeretnéd, vagy lehet úgy módosítani a kódot, hogy 1db gombot rákötve a select gombot érzékelje.
megoldás egy pwm lábon kiadni a feszültség szinteket az A0 lábra?
Ez több okból sem lenne megoldás.
-
Ezt meg csak úgy itt hagyom: https://checkio.org
Nem C, de JS és Python feladatokat kell megoldani, közben rengeteget lehet tanulni.
Javascript és sok más oktató anyag egyébként van a https://hu.khanacademy.org/ oldalon. -
válasz
rita7107 #18989 üzenetére
A Google-ön.
Gyors kereséssel találtam egy ilyen pdf-et, ~100 oldal C programozás alapjai.
Úgy emlékszem Janos250 kolléga linkelt régebben egy C++-ról szóló jegyzetet, de se nem találom, se a címe nem jut most eszembe, de neki hátha beugrik, hogy miről van szó.
Konkrétabb javaslatot azért nem tudok neked adni, mert én sosem tanultam könyvből, illetve a C-ről volt egy könyvem még egyetemista koromban, de annyira száraz volt, hogy nem sok minden ragadt meg belőle.Én C64 basic-assembly - 20 év szünet - PHP - Javascript úton jutottam el végül a C-hez. A PHP-t az online dokumentációból és forráskódok elemzésével tanultam meg, de addigra a programozás alapjai, vezérlési szerkezetek, algoritmus készítés stb már megvoltak. A C-t már szinte csak forráskódok alapján tanultam.
-
válasz
rita7107 #18970 üzenetére
Én inkább online tutorial-okat javasolnék, ha nem gond az angol nyelv, ezt később amúgy sem fogod tudni kikerülni, mert nagyon sok problémára angol nyelvű fórumokon fogsz tudni megoldást találni. De magyarul is találsz szerintem neked megfelelő tutorialt a neten. És nézegess forráskódokat, mit hogyan oldanak meg benne, próbáld őket módosítani.
Van bármilyen programozás tapasztalatod? -
válasz
Speeedfire #18956 üzenetére
Szia! Gondolom erről a projektről van szó. Elvi akadálya nincs, de mivel itt az usb portot és ezzel együtt a hardveres serial-t az ambilight vezérlője foglalja, azt másik gépre nem tudod kötni, de annak nincs akadálya, hogy tetszőleges szabad lábon softwareserial portot nyiss. Ezt viszont hogyan kapcsolod össze a számítógéppel? Kell hozzá egy usb-uart modul, ami szerintem kerül kb annyiba, mintha egy újabb nano-t vennél
Ha mégis ennél maradsz, még ott a kérdés, hogy mennyi ideje marad a nano-nak a ledek kezelése közben más dolgokkal foglalkozni, és fog-e zavart okozni a vezérlésben.
Ha nem vagy hozzá kellően mazochista, szerintem ne erőltesd. -
válasz
its_grandpa #18941 üzenetére
Beírtam, köszi!
Végül az S3Dev-et választottam mert az S3 Usb-Otg-t próbáltam először és nekem sem működött. -
válasz
Janos250 #18940 üzenetére
Először is frissítenem kellett a lapot az alaplapkezelőben, amihez ki kellett cserélnem a beállításokban az esp32 forrás linkjét az újabb github-os linkre, mert előtte 1.6 verzió volt fent, most már 2.*. A régivel nem volt s3 lap a listában egyáltalán, azért is kérdeztem.
Menő, hogy ezen már 16M flash meg 8M psram van. Utóbbi megőrzi a tartalmát deepsleep alatt? -
Valaki tud segíteni, hogy YD-ES
P32-S3 board esetén mi a fenét válasszak a board listából az Arduino IDE-ben, hogy ne legyen tégla belőle? -
válasz
its_grandpa #18936 üzenetére
Pic, or didn't happen
-
válasz
ReFleXx #18926 üzenetére
Szerintem ez volt, igen.
CH-t nem látok ráírva, de 343-al kezdődik a szám a chip-en, gondolom az lesz.
Sajnos nem volt időm kódot feltölteni rá, meg van egy kis felfordulás és nem tudok a géphez férni sem.
Ha küldesz egy kódot, szívesen feltöltöm rá és tesztelem neked, amint géphez jutok. -
-
válasz
its_grandpa #18918 üzenetére
Mármint miben akkora?
Tárhely/RAM?
-
válasz
its_grandpa #18919 üzenetére
Atmega32u4 lapokon nincs USB-UART és gyönyörűen működik a feltöltés.
Nem azért, mert zavar, inkább több legyen rajta mint kevesebb, csak szeretném érteni.
Gépre dugva egyébként az Arduino IDE érzékeli, ha megfelelő bootloader lenne rajta szerintem simán tudna (külső) uart nélkül is feltölteni. -
Közben keresgéltem usb ügyben, és úgy értelmezem a dolgokat, hogy az esp32 s2/s3 képes USB eszközként és USB OTG host-ként is működni (a hátoldali jumpertől függően). Csak azt nem értem, hogy akkor miért van rajta külön USB-UART, ha natívan támogatja az USB-t, mint az Atmega32u4 (Arduino Leonardo, Pro Micro).
-
Hali!
Múltkor szó volt az ESP32 S3 változatról, hirtelen felindulásból hozzácsaptam egy ilyet a rendeléshez:
Ismeri ezt valaki?
Vannak rajta ilyen forrasztható jumperek, elől középen egy RGB feliratú, hátul egy USB-OTG. Az első vezetősávját végig követtem, a 48-as pinre köti az onboard RGB ledet, de a hátsó vajon mit csinál? Ha azt nem kötöm össze, akkor mire lesz használható a bal oldali usb csatlakozó? Egyáltalán, ezen natív usb támogatás van? De akkor minek van rajta külön usb-uart chip? 😅Mellesleg 10 nap alatt ideért a csomag a legolcsóbb standard postával
-
-
válasz
Undoroid #18867 üzenetére
ugyanez az összehuzalozás egy NANO-val! Persze, ha ez lehetséges és nincs további ütközés a környező alkatrészekkel!
Azt ne próbáld meg, mert a nano 5V-os jelszinttel dolgozik, az SD kártya pedig a 3,3V-ot szereti. Szintillesztés nélkül megsüti. Az ESP lapok 3,3V-osak, azokra mehet közvetlenül is.
-
-
válasz
razorbenke92 #18837 üzenetére
Mit csinál ez abban az esetben, ha az elmentett access point eltűnik/nem sikerül rákapcsolódni? Fallback-el az AP módra és be lehet vinni az új wifi adatokat?Alapvetően egy user-friendly megoldást szeretnék, ami teljesen független lesz a programozótól, mert az eszköz földrajzilag elég távol lesz tőlem, nem tudok majd beavatkozni, ha gond van.
-
Srácok, használja valaki ESP-n a wifimanager library-t? Vagy valami kis tárhely igényű, egyszerű módszert arra, hogy ha nincs előre beállított wifi jelszó, akkor AP módba váltson az eszköz, bekérje a jelszót, majd átváltson STA módba? Hogy szokás ezt elegánsan megoldani, hogy ne kelljen a wifi jelszót a kódba égetni, de ne is kelljen minden indítás után újra megadni?
Megnézegettem ennek a wifimanager library-nak a forrását, és valami perzisztens tárolót használ az adatok mentésére, ami elég jó megoldásnak tűnik, de kissé misztikus -
válasz
Janos250 #18798 üzenetére
Nem szoktam nyákot maratni/gyártatni, hanem minden áramkört proto-boardra tervezek, egy ideje UTP kábelből bontott vezetékeket használok az áthidalásokhoz, nekem bejött. Breadboard-on is jó jumper kábel helyett. Csak oda nem annyira jó, ahol mozgatva vannak a vezetékek.
-
válasz
Wolfram #18724 üzenetére
Amikor annak idején beszélgettünk erről, abban maradtunk, hogy az ESP8266 kimeneteit snap back áramkör védi, ami 6V-ig nem engedi át a túlfeszültséget a táp felé, ellenben az ESP32 kimeneteit egyszerű ESD diódák védik. Előbbi információ magától a CEO-tól származik, utóbbira még nem találtam cáfolatot, úgyhogy addig úgy kezelem, hogy igaz.
De örülnék, ha valaki hivatalos forrásból meg tudná cáfolni. -
válasz
its_grandpa #18720 üzenetére
-
Srácok, van valami különbség programozás vagy bármilyen szempontból a ESP32S és a ESP-WROOM-32 modul közt?
-
Boldog karácsonyt minden Arduino-rajongó kollégának! 🎄
-
válasz
#70211840 #18650 üzenetére
Több eszköz esetén azért nem jelent problémát, mert tudtommal eszközönként kellene egy-egy 4,7k ellenállás (/fixme). Ha véletlenül kettő párhuzamosan lesz kötve, a 2,3k még mindig nem túl alacsony. A túl magas érték okozhat problémát, mégpedig sebességcsökkenést, illetve a túl alacsony okozhat megnövekedett fogyasztást, illetve nyilván bizonyos határ fölött leégnek a portok.
Nem tudom, mi az igazság, én azt gondoltam, hogy csak azokon a kijelzőkön van gyárilag felhúzó, amik shield-ek, tehát egyszerűen összedugva a lappal működnie kell, de lehet, hogy ezen is van, nem tudom, ki kéne mérni.
Az is lehet, hogy az ESP az i²c buszra alapból bekapcsolja a beépített felhúzó ellenállást (ami egyébként magas, 10-30kΩ). -
Na, átalakultunk rádióamatőr szakkörré?
-
válasz
ReFleXx #18566 üzenetére
viszont az elemek kapacitasa nem aknazhato ki teljesen, sok benne marad
Vettem egy
ilyen boost convertert, 0.9V-ból képes 5V-ot előállítani, bár nagy árammal nem terhelhető, de két ceruzaelemet sorba kötve szerintem szárazra szívja őketÉn Ni-MH akksik frissítésére használok egyet, tennem kellett utána egy diódát, mert teljesen 0-ra merítette volna.
-
válasz
#70211840 #18561 üzenetére
Milyen helyiség az, amiben 0 fok alatti hőmérséklet van?
0 fok körül szerintem még nyugodtan használhatsz lítium akksit, az alatt tényleg inkább 4db ceruza elemet (akksit) használj. Bár úgy tudom, vannak itt, akik simán használják a 18650 cellákat télen-nyáron kültéren. 🤔
-
válasz
#70211840 #18542 üzenetére
Két dolog lehet, az egyik, hogy a rákötött eszköz áramfelvétele annyira kicsi, hogy az elektronika feltöltött eszközt érzékel és lekapcsol. A legtöbb powerbank így csinál, a modernebbekben van direkt kisfogyasztású eszközökhöz (pl. okosóra jellemzően ilyen) való üzemmód.
Próbáld ki, hogy teszel rá valami műterhelést, hogy megemeld a fogyasztását, és rögtön kiderül.A másik az, hogy túl nagy az áramfelvétel és a rákötött akku nem bírja árammal, beesik a feszültsége, az akkuvédelem pedig lekapcsolja az egészet. Ennek alesete, hogy a forrasztás nem sikerült jól és nem tud elég áramot felvenni az eszköz az akkuról, illetve a vezeték nem elég vastag. Én egyszer ebbe futottam bele.
-
válasz
its_grandpa #18517 üzenetére
Akkor én mindenképpen megcsinálnám hozzá ezt a projektet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen széket vegyek?
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Építő/felújító topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gyúrósok ide!
- Kuponkunyeráló
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- ÚJ PS5 Slim - FW 8.40 - Lemezolvasó - Lua Loader - Lua játék - Lapse
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest