- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple asztali gépek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen házat vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
+1
Igen, nálam is van. Lehet kombinálni is őket. ESPhome is tudja kezelni mindkettőt.
WLED elég sok frankó dolgot tud, szegmenseket lehet beállítani, van rengeteg gyári effekt, lehet pl. PC-ről vezérelni (ambilight, egyik első digitális led projectem volt). Több WLED-et lehet szinkronizálni, erről brutál YT videók vannak... néhányan nagyon dúúúván mindenre is pakolták. Jah, kimaradt, h WLED is tud RGBW-t is, meg a cool+warm white szalagot is vezérelni. + infó még, hogy nem kell megszeppenni, ha valamelyik az adott vassal nem működik. ESP8266 NodeMCU-val a 0.85-ig vissza kell menni, az kezeli. -
ViZion
félisten
1. régen lehet, de ma már nem. Régen volt alu is, azbeszt is, ma az sincs. Stb...
2. Mikor válaszoltam, még nem mondta, h Anglia. Később írtam is, h ott más lehet, nem tudom.
3. DC külön megy, piros és kék elvileg. Csak a választ nézted... írta, h pirosat is használna, erre írtam, h az a DC-hez van, nem használhatja 230 VAC-nál (itthon, Angol előírásokat még most sem ismerem...)
4. Automatizálás, ipari gépek, ipari szabványok, nem hiszem, h a lakóházakra is ez vonatkozik.Wolfram: Dánokról tudok nyilatkozni. Fogtuk a fejünket. Tetőtér beépítés, a vezetékek csövezés nélkül a födémben/ emelet padlóban futottak. Semmi doboz, vagy ilyesmi. És nem voltak túl acélosak, másfeles kész. De minden a szekrénytől ment.
-
ViZion
félisten
válasz
fchris82 #21314 üzenetére
Örülök, ha segíthettem. Angol előírásokat nem ismerem, van YT sorozat, ahol az EU országokat mutatják be, villanyszerelős szempontból. Érdekes dolgok vannak. PL. Spanyolban (asszem) nincs kötődoboz, mindent az aljzatban csöveznek egy baCCós nagy szekrénybe...
LED ötleteléshez érdemes megnézni ezt az oldalt. Vezérlésre is vannak megoldások -nem mind okosotthon-kompatibilis, de ötletelésre jó. -
-
ViZion
félisten
válasz
fchris82 #21301 üzenetére
Pár szóban én is a meglátásaimat...
A YT videós PIC aranyos, de nem a lakás nagyobb szeleteire, mert nem tudod egyszerűen integrálni, de pl. íróasztal világításnak OK. Lakásba már ESP8266 vagy még inkább ESP32 vonalon keresnék, ezzel több dolgot is lefedsz: pl. Home Assistantba integrálható, tudja dimmelni a 12 V LED-eket (PWM vezérlés és plusz egy alkatrész kell), alapból wifit (ESP32 BT-t is) tud, a programja OTA módosítható. Okos tervezéssel az ESP egy mozdulattal cserélhető, ha elhullik.
Ha új a vezetékelés, akkor a busz rendszer megoldható, fentebb volt erre példa, ha jól emléXem, de nem tudom, h megvalósult-e. Viszont a 230 V és az alacsony feszültségű adatkanócoknak elvileg külön csövezés is kell, ami megdrágítja a rendszert. Nekem volt átmeneti lustasági okokból a 230 V mellett vezetve adat, olyan 70 cm hosszan, először csak nem volt stabil high/low, majd az a bemenet meghalt az ESP-n...
"a kapcsólók hogyan küldjenek jelet, meg minek?"
Ittmindenkia többség a Home Assistant-ot és az ESPHome-ot fogja mondani, szerintem is ez a könnyen megoldható. Vezetékes kommunikációban nem tudok segíteni, egyszerűen nem olvastam utána részletesen, mert engem ez nem érint (régi ház, vezeték csak modem-server-PC-AP vonalon van).
Ahogy írták is, ledeknél jobb lenne a közelükben, a szalagra méretezett normális táp.
"Vennék vmi különleges színűt csak erre, nehogy véletlenül vki 220V-asnak nézze később."
230 V és arra fekete vagy barna (régi rendszerben) használható. 12 V-hez pirosat kellene használni. Zöld-sárga az csak a védőföld lehet.
A vezetékek keresztmetszetét online kalkulátorral érdemes átszámolni, ha nem sok méterekről van szó és van hely, akkor lehet egyel vastagabbal húzni. Nálam így csináltam, tűzhelyhez a 2,5 elég lett volna, 4-est húztam, nyugodtan alszom."Dimming control via firing angle method." van erről is indiai videó, LED-nél ez nem lenne megfelelő.
Mielőtt belevágsz, a villanyszerelős topikot is látogasd meg.
-
ViZion
félisten
"Victoriametrics-et nem ismertem", nyugi, én sem...
telepít, beállít és soha többet nem kell hozzányúlni, igazi "fire and forget" cucc...
ESPHome-nak komoly doksija van, sajnos kevés példával, de azért találni hozzá mindent is. Pl. can bus. ESPeasy-re is érdemes ránézni, de ott ilyesmit nem találtam hirtelen. -
ViZion
félisten
Mint írtam, ezeken rendkívül kevés adat megy. De ha a wifi káros, akkor már mindegy is, mert a cégnél van egy rakás, meg a BT perifériák, 5G, miegymás... Szal. otthon a wifi nem akkora para, főleg úgy, h a házban telefon térerő is alig van.
De ettől még igazad van, ha van rá affinitása, akkor legyen kanóc. EspHome és hasonlókban nem tudom, h a wifi kikapcsolható-e. -
ViZion
félisten
Szia!
influxdb helyett Victoria metrics.
ESP32-vel a wifi stabil, de legyen egy jó AP (beam forming, több antennás, MIMO),
van OTA (HA alól az EspHome vagy EspEasy -itt egyelőre nincs rendes HA integráció, MQTT van). Nem kínlódnék a vezetékes adattovábbítással, annyira kevés adat megy.
Nálam aszongya'hogy van 8 Tuya cucc, 3 Shelly, 4 ESPeasy, 1 PiZero W, 4 telefon, 1 tablet és két laptop az 1 db wifin (Tenda AP). Asszem nem hagytam ki semmit
Arduinot elengednám, ESP rulezSzenzorok vagy onewire vagy I2C, de amit dob a gép és amihez van elég pin.
-
ViZion
félisten
Home Assistant dashboardot kellett volna futtatnia. 1 GB ram, még ADBshell-el kitakarítva sem hozott vállalható sebességet sajnos. Rootolni nem tudtam, ahhoz nem értek, így is órákban már több van benne, mint amit a tablet ér... És most 2 telefon is megy a kukába, egyik működik, de szintén csak 1,5 GB ram, a másik Honor 7, az utángyártott akkuk 3-5 hónapig jók valamennyire, inkább befejezem a cserélgetést.
De ez pazarlás valóban, mert nengeteg DIY projectnek bőven elég lenne ilye4n oldszkúl kijelző. -
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
válasz
Wolfram #21029 üzenetére
Az AI már nagyon fejlett, nagyon emberi. Pár hete volt hír, hogy vmi amcsi egyetemen a prof feltöltötte a dogákat, hogy mit írattak AI-val. Mint kiderült, bekamuzta az AI, hogy Ő írta őket...
Én próbáltam olyant, hogy excel adatokból a megadott paraméterek alapján végezzen számításokat, statisztika, etc... Mit mondott? Nem képletet adott, hanem javasolt (fizetős) cél SW-t, hogy azzal oldjam meg...
Ennél emberibb nem lehet, hazudik és tolja át másra a melót -
ViZion
félisten
Az miért van, h az ESPeasy pumpám a HA MQTT-re küldene üzenetet (meg is van, műxix), de a tűzfalnál látom, h a 172.30.33.0:1883-ra is akarja... gondolom ez a bróker docker IP-je, csak ugye ez "nem létezik". De hogy jut a kis eszébe, h oda is küldje?
van még egy fura, bud02s35-in-f14.1e100.net cím is... -
ViZion
félisten
válasz
Undoroid #20936 üzenetére
Gyors netes keresés 5 V-nál max 30 m-et ír, 3,3 V-nál ca. 1m-et. Ezt instant cáfolom, 3,3 V DHT11 szépen elvolt ca. 2 m vezetéken (nem hajszál vékonyon, az igaz). A táv növelhető is, nem próbáltam [link]
Melyik szenzorral építesz? Ha nem kell pára, akkor Dallas szenzor, onewire és kb-szinte végtelen méterek. -
ViZion
félisten
válasz
lanszelot #20770 üzenetére
ahh, OK. Nem tudom miféle macsek, vannak a giga pofátlanok, meg vannak a normálisabbak. A normálisabb az tanítható. Nekünk volt lakásban, a székre felült és lesett az asztalra, de nem ment fel (kiskorától volt szigor). Kutya az zsivány volt, a TV néző kanapén aludt, lebukott erősen. Nah innentől mondtuk neki, h a nappali padló az láva, nem mer lejönni. Gyerekek és én engedném, de asszony nem (Ő a gazda, neki fogad szót első sorban).
Amúgy alufóliát a pultra körbe, pár ugrás után megtanulja, h nem kellene.Wolfram: jól néz ki a cucc
-
ViZion
félisten
válasz
Wolfram #20689 üzenetére
Ez a nyomtatott oldal csak a vezetékelést, darabolást segíti. Forrsávos nyákot keresel.
Ezt ajánlom, nekem bevált:Wemoshoz sajnos a 3-as csoportban forrsávos nem a legjobb, most azzal szutykoltam, de a fenti sokkal jobb. Amit Te linkeltél, ott meg sokat kell vezetékezni, az meg nem szép, lehet hiba benne, stb...
-
-
ViZion
félisten
válasz
Dißnäëß #20639 üzenetére
De, kaptál választ, többet is. Én RF-re szavazok, de akár a CB is elérhető még. Mivel ezekhez nem kell semmilyen központi infrastruktúra, ezekkel lenne megoldható. Hatótáv más kérdés. Egyszerű rádió adót RPi-vel is össze lehet rakni, csak rákeresel neten... opsz. Ha nincs net, akkor annyi.
-
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
válasz
Wolfram #20596 üzenetére
Elvileg az EN pin a 3,3 V feszszabályozót kapcsolja be, ha high (alapból az, ahogy olvasom). Hogy a wifihez mi köze van... passz.
Vannak ilyen fura megoldások... nekem a Dell monitoromon elmegy a kép, feketébe vált egy pillanatra... megoldás: a power visszajelző led-et nem szabad kikapcsolni. Akkor nem jön elő a hiba. Logikus. -
-
ViZion
félisten
válasz
#68216320 #20339 üzenetére
Vannak ilyen poén projectek, ahogy rákerestem, nem is kevés. De ezek mind "work in progress", vagy ilyesmi, majdnem félkész stádiumban és nem is friss bejegyzések...
pl. [link] , szal. szerintem no-go, kivéve, ha végtelen időd van rá.
Kész megoldások vannak, többféle floppyhoz is. De PC bontóban célgépet is lehet rá építeni, ez nálunk is felmerült, mert az USB-s floppy emulátorokat nem mindet fogadták el a gépek, végül kollégám megoldotta, talált megfelelőt és tudta is programozni, letárolni a tucatnyi programot rá. -
ViZion
félisten
válasz
cog777 #20266 üzenetére
thingspeak esetleg, meg van más is, ami mqtt-ből adatokat tud megjeleníteni. Mail küldés is van, android app van. Értesítést, ilyesmit sohasem engedélyezem, de gondolom bekapcsolható, ezeket nem tudom sajnos.
-
ViZion
félisten
válasz
its_grandpa #20162 üzenetére
Akkor azok nem használták egyiket vagy a másikat...
Win 10 reinstall volt a napokban, kicsit meghízott minden is, nem tudjuk miért, netes infók szerint azokból semmi nem törölhető. OK, akkor reinstall, sokéves telepítés, ráfér.
Az új már auto frissít drivereket... nagyszerű, a hangkari driverem törölte, nem működőre frissült. Gamer egér SW frissíti, el sem indul win 10-en amit felrakott. Új telepítés, még AV sem volt fent. Szal. jó ez, csak máshogy. Fél oldal batch script után kigyomlálva, tűzfalon minden kimenő lezárva és már használhatóra van telepítve...Cserébe a szövegek kicsik (tudom, dpi beállítás, de nah... szánalom), ikonok, stb. nem testreszabható, bloatware kiírtás fél nap, de visszarakja frissítésnél (batch script remove működik, de nah...), biztonságból kuka (bekapcsolva közvetítés, meg minden lóf* alapból, az milyen már?). Ha gyerekek nem játszanának, akkor maradna csak a Fedora, a 7-8 sec boot idővel, ami trükközés hibernálás, fastboot meg minden nélkül leáll pár sec alatt... ehh.
törölhető. De Te kezdted! -
ViZion
félisten
válasz
lanszelot #19990 üzenetére
"Meg próbálom az asszonyt rávenni csináljunk új videót, hogy látsd
"
...
"Már nem úgy müködik....hmmm
Ez fura. Pihent kicsit és mindegy hogy dugom, ugyanúgy működik."Hááát, nekem nincs kérdésem.
Aryes miatt van, a hsz-e után már nem tudtam ugyan úgy olvasni, mint előtte...
-
ViZion
félisten
Apósnak sógorék most vesznek/vettek vmit, ami sim kártyás. Ha vész van, akkor 5 számot próbál hívni, ha nem veszik fel, akkor vmi központot, ahonnan visszahívják. Ha nem sikerül, akkor küldik a mentőt. Elvileg, asszonynak ezt magyarázták. Gondolom ez drágább, sim havidíj+szolgáltatás is van, de nem ismerem, h mi ez, jobb kimaradni dolgokból.
-
ViZion
félisten
válasz
lanszelot #19746 üzenetére
De mi a terv? Mit szeretnél mérni?
Ahogy fentebb, más szenzoroknál is elhangzott, ezek amolyan DIY/játék dolgok. Szal. tiszta levegőnél kapsz egy "etalon" értéket, ahhoz képest tudsz mérni, h milyen a levegő. De ez nem alkoholszonda, mivel több gáz is befolyásolja az eredményt. Ez egy nagyon alap szenzor, sokat ne várj tőle. Ahogy nézem a jobbféle ipari szenzorok 120 dodó felett vannak. Itt egy lista, válogass. -
ViZion
félisten
válasz
Dißnäëß #19729 üzenetére
Jah, Kalandor külföldön van, majd lesz cikk.
Ez a megoldás _nálam_ jó, Neked csak útmutató/gondolatébresztő lehet.A kép HA dashboard, de nincs időm csinosítani, még van pár cucc, amit integrálni kellene, de nagy része fűtés, szal. pont nyár lesz, mire elkészül. Nem para, azt mondták, h jövőre is lesz tél.
-
ViZion
félisten
válasz
Dißnäëß #19712 üzenetére
Ahogy Grandpa írta, nem kell túlgondolni, ezekre már gondoltak.
Enyémről írtam egy cikket, csak valamiért elnyelték a logout hullámai, nem tudom, h már publikus-e [link].
Mondjuk itt a termosztát maradt, a keringető lett ESP vezérlésű. Később ezt a Home Assistant fogja majd ellátni vezérléssel, egyelőre csak adatokat közöl vele.Termosztát állítgatás megint egyéni, nálunk folyamatos a kapcsolgatás, asszony random képes 25 foknál is kijelenteni, h fázik... megfogja a radiátort, az hideg -> hideg van bent. Már gondoltam, h csalok a hőmérőkkel, ráállítok +2-3 C°-t mindre
Ez mondjuk csak a nappalira igaz, emeleten termofejek beállítva, annyi.
-
ViZion
félisten
válasz
razorbenke92 #19657 üzenetére
" innen ered a közhiedelem, hogy LED-enként 20mA"
Ez nem közhiedelem, hanem ez az ajánlott érték, amire a tápot méretezni kell. Ennyi plusszal nem lehet baj. Igen, az utolsó mondatoddal egyetértek, az tény.
De táp méretezésnél nem csak a ledek miatt ajánlott a 20 mA-val kalkulálni: sok tápegységnél a megadott A érték (lehet) fake... -
ViZion
félisten
ESPEasy-ben a goto/return vagy gosub hogy van megoldva? Lehet, h csak nem találom és van...
-
ViZion
félisten
Alap feladatokra az ESP8266 is elég, főleg, ha van is otthon...
Ehhez van mindenféle modul, szenzor, csecsebecse...
De a sikerélmény miatt én kicsiben kezdenék, pl. egy WLED vagy valami hasonló, mozgásérzékelős hangulatvilágítás a szobába, szekrénybe, ágy aljára (ez mindig akkor jut eszembe, amikor belerúgok...).
Nekem az Ambilight építésben segítettek, de szerintem csak azért, h előbb ülhessenek a géphez minecraftozni...
Jah, minecraft lámpa is van neten, menőn néz ki. -
-
ViZion
félisten
Ha van wifi, akkor az ntp miért nem jó? Vagy más hálózati eszköztől is lekérheti...
-
ViZion
félisten
válasz
Wolfram #19189 üzenetére
Vázlatosan a lényeg: az ellenállásoknak van egy névleges értéke (ez itt a 4,7 kiloohm) és van egy tűrése ennek az értéknek, mittomén +-5%. Ezek az alap típusok. Minél pontosabb az ellenállás értéke, az ára annál magasabb. Pull-up azért kell, hogy a digitális 0-1 ne legyen "bizonytalan", az alap esetben magas GPIO mindenképp a magas tartományba essen. Nem tudom a pontos értékeket hirtelen, de mittomén 1,7 V felett high, alatta alacsony. Ezt állítja be az ellenállás, így mindegy, h 1,8V vagy 2 V lesz a pull-up-al az értéke, az már High. A belső felhúzó ellenállások még nagyobbak, 10 k-sok, de én is külső 10k ellenállásokat pakoltam a legtöbb helyre.
-
ViZion
félisten
Jah, ahogy mondod...
A wifi beállításos static-ot néztem, többit nem is tudtam.
Akkor lenne ez jó, ha a privát dns nem írná felül a static wifi beállítást. Akkor itthon lenne fix IP és DNS, ha meg nincsenek itthon, akkor a privát DNS. Ahol dhcp van, ott is a privátot használja, ez így logikus lenne szerintem.Az adguardos is jó, sokat szűr, cloudflare-nak is van több, az 1.1.1.3 a családbarátos verzió. Nálam ez sebességben jobb volt, mint a gugli nyílt, vagy az adguard. Telefonokon nincs (még) beállítva, nem tudom.
De pár hét és megtudom.
-
ViZion
félisten
válasz
vargalex #19111 üzenetére
daninet: igen, de alapból nem az ESP, hanem a gyerekek androidos vackai a probléma.
Ha az eszközeidnek a saját DNS szerveredet hirdeted, akkor olyan nincs, hogy a telenor szervere old fel valamit.
Fogd meg a söröm...Napok óta ezzel bajlódom, android cache törlés, stb begvolt és átmennek a szűrt cuccok, vagyis agh-ig szerintem el sem jut a telenoros wifi modem mintha megfogná. De ezen kívül is van olyan, h megkerülnék a helyi dns szervert, iptables és a force dns ezért kell/ajánlott. Örülnék, ha más is tesztelné, mert ez erősen elmélet vs. gyakorlat dolog. Elsőre beállítási hibának gondoltam, de PC-ről (LAN) a tiltott oldalak nem elérhetők, wifi androiddal igen. Esetleg lehet a böngészőkben van saját dns beállítás? Free adblock browser.
Ez most jutott eszembe. Majd a PC-t átrakom wifi stickre és kiderül, hiszen ha így továbbhalad, akkor a telenoros cucc téríti el, ha nem, akkor meg az android böngészők kerülik ki... más nem jut eszembe.
-
ViZion
félisten
+vargalex
Vannak alapból szűrős DNS szerverek, pár napja ezekkel szórakozok, nekem a Cloudflare a leggyorsabb, 1.1.1.3 (alap malware+family+ads), gugli szervert lekörözi folyamatosan, ping-el tesztelve csak, meg feelingre, de az ugye nem releváns.Legtöbb routeren más lehetőség nincs, mert manuálba kellene felvinni a blacklistet... szánalmasak, h ezt nem oldják meg txt vagy akármi feltölthetőséggel.
+daninet:
AdGuard Home van felrakva, egy brutál listával (ca. 300k bejegyzés tiltott), viszont a mobil eszközök megkerülik néha. Szal a saját dns szerverhez force dns is kell, h minden ezt használja. Nálam még a telenor router is gyanús, mintha a beállítások ellenére is feloldana DNS kéréseket a telenoros szerveren (ami kb. semmit nem szűr, köszi Yettel vagy a franctudja, h mi vagy)...
Wifis android sz@rokkal küzdök, de eeehhh... inkább nézzenek poreszt a kölkök, ennyit nem ér.Host file-val azért óvatosan, a túl sok bejegyzés lassíthatja a böngészést eleinte (sztem később a cache kompenzál, vagy más, de eleinte fájós pl. laptopon), több 100k bejegyzésnél compressed listát érdemes felrakni.
Adott gépet védi, ezt viszont nem kerüli megsemmi (amennyire tapasztaltam a sok év host block alatt). -
ViZion
félisten
19076 Wolfram
Ahogy Aryes írta, led tápokat keress, vannak brutál példányok is. Viszont a zavar az zavar... igaz nálam nem tápra, hanem GPIO-ra adott 3,3 V-ot zavarta a 230 V közelsége, a lakásban meg van wifi, telefonok 4G, mittudomén. De majd kiderül, elsőre én a legtávolabbin kísérleteznék, minimális befektetéssel. Csak van oka, hogy nincs mindenhol ilyesmi.Lehet valahogy domain nevet adni lokális hálózaton egy lapnak?
igen, vagy a routeredben vagy windowsban ac:\Windows\System32\Drivers\etc\hosts
ezt így kimásolod az asztalra, szerkeszted, és visszarakod, felülírva az eredetit. Esetleg egy flushdns is kellhet.
Linuxon Debian/Buguntunálsudo nano /etc/hosts
Fedoránál megint variáltak, vi a szerkesztő, utálom. -
ViZion
félisten
Fiam telefonjához keresek akkut. Közben feldobott hozzá kijelzőt is... 8k alatt egy 4,5 "-os touchscreen...
Ezeket nem lehet valahogy ESP-vel beüzemelni? Régi Nokia kijelzőt láttam, h van könyvtár hozzá...
-
-
ViZion
félisten
Sziasztok! Doboz dologhoz:
- szike/sniccer/tapétavágó: nem mindennél használható, és nekem már tört el szike, aminek a maradéka beleállt a karomba...
- Dremel: ez fain, de szintén műanyagtól függ, mert van, amit nem vág, csak olvaszt, szétkeni... szép sarkot reszelni kell, ezzel macera
- 3D nyomtatás: ezt nem használtam, van ismerős, de ha ők rajzolgatnak, akkor nem ócó.
- lézervágás: ez szép, volt pár projectem (gravírozott plexi, belső konzolokhoz bármik), amihez a barátom vágott cuccokat. Viszont ahogy ő mondta, a lézert 5000 Ft alatt nem kapcsolja be, még nekem se... (ennél egy egész tábla műa. fér az asztalra)
- vízvágás: erre alkalmatlan, legalábbis a korábbi munkahelyemen ami volt, az ilyen kicsi munkadarabokkal nem is foglalkoztunk. Egyszerűen az alap díj több lenne, mint egy gyári ablakos doboz. Ha jól emlékszem 3×6 m körüli asztal és 30k volt az, ha oda ráraktak valamit...
- gravír lézer: ez lehet még jó, a gravírozós/bélyegző gumilap készítő cégeknél vannak kisebb lézerek (ilyesmi), aminek értelem szerűen a költsége is alacsonyabb. Sajnos nálunk már nincs a városban, szal. ez is rendelés, idő...Házilag én a dremel+reszelő kombót használom, mérsékelten szép...
-
ViZion
félisten
válasz
its_grandpa #18768 üzenetére
uhh, régi poszt, szerencsére ennyire nem volt körülményes már a dolog.
Ma még más hőstettek várnak, de a reset pin forrasztása és a dobozba pakolás, rules írása után kész, mehet mérni. -
ViZion
félisten
válasz
its_grandpa #18768 üzenetére
Köszi!
Megolvasom
Hőmérőként fog üzemelni, de az okosgomb is jó ötlet, tekintve, h pofátlanul drágák a gyári megoldások. -
ViZion
félisten
Amit írtam korábban, h WLED vezérlő digit led mellé raknék mezei RGB ledet. A WLED ezt tudja, de ha külső vezérlést kap, akkor csak az van, se a szegmensek, se más beállítások nem érvényesek. De végül rájöttem, h prismatik-kal hogy lehet kvázi-szegmenseket csinálni.
OK, arduino-t nem kellett programozni, a WLED az kész. -
ViZion
félisten
Nah, PC ambilight rebuild/upgrade is kész lett. Végül -mivel cseréltem ledeket is- a kimaradt ledek egy része került a plafonra. Jó döntés volt: így még dolgoznak kicsit, nem kell 12 V-al és mosfetekkel hajtani... meg ahogy sejtettem, ha a WLED-et a PC vezérli, akkor nem tud szegmenseket, vagy többféle ledet. Azt adja, amit kap.
Prismatik meg eléggé elhagyatott, ritkán frissítik. Nem tudom, h mi lehet még alkalmas ambilight-nak, ami okosabb kicsit. Leginkább a szegmensek hiányoznak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tesla topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest