- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danex
addikt
Üdv, most rendelgettem cuccokat egy kis DC erősítő vezérléséhez. Leírnám mit rendeltem és milyen funkciókat tervezek és ha valamit elfelejtettem volna, vagy szimplán nem gondoltam rá ,hogy mit lehetne még beleépíteni akkor azt megköszönném
Szóval adott egy DC erősítő 5-18V-ig 2*15W.
Ehhez rendelkezem egy step-up converterrel, ezzel feltuningolom 13-14Vra a feszültséget így az erősítő kb 5V-tól 13-14V ig minden DC áramforrást megeszik.
Lenne még egy step down converter is 5V-ra, ez biztosítaná az áramot az USB-s bluetooth audio vevőnek és az arduino nano-nak. (Meg egy szervo motornak)
Rendeltem 4db relét, ebből 3db a bemenetet kapcsolná (vezeték - bluetooth), a 4. pedig a step-up convertert és vele együtt az erősítőt.
Jön még egy feszültség érzékelő modul is, amivel az akkumulátor feszültségét ezzel együtt a töltöttségi szintjét mérném.
A hangerő szabályozását úgy gondoltam, hogy egy kis szervot rákötnék az erősítő potméterére így azt már tudnám vezérelni az arduinoval.
Az arduino vezérlését nyomógombokkal gondoltam, 1 gomb a bemenetválasztáshoz, 2 gomb a hangerő fel-le és még egy gomb a be-ki kapcsoláshoz, plusz egy még a mute-hoz illetve egy az akksihoz.
Lenne még egy infra vevő is, így a telefonom infrájával is lehetne távvezérelni.Visszajelzésnek egy 8db-os WS2812 digitális ledet néztem ki, 5Vról üzemeltetve. Bekapcsolt állapotban a hangerőt mutatná, akksi gomb megnyomásakor pedig a töltöttséget. Bemenetválasztáskor meg villogna egy színen ha váltott a bemenet.
Szóval szerintetek kellene-e még valami funkció ehhez a hordozható erősítőhöz amire nem gondoltam?
Attól félek még, hogy a Nano memóriája nem lesz elég.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- Óra topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- OpenMediaVault
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Gaming notebook topik
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- Konteó topic
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest