Hirdetés
- Nem akármilyen módon ugrik rá a memóriapánikra a Valve
- SSD kibeszélő
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Lézervágás, gravírozás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Milyen SSD-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
Egy gyenge gépen is száguldani fog, olyan minimalista, RAM igénye majdnem 0
Gyakorlatilag össze sem lehet hasonlítani az Xfce teljesítményével, (RPI4) pedig ezidáig egy bloat rendszeren használtam tele olyan alkalmazással amire semmi szükségem. De ez ma változik
Viszont most azon gondolkodom, hogy mi lenne ha mégis a Sway-t tolnám fel az új rendszerre, és megetetném a már félig-meddig testre szabott i3 configommal. Tudom a múltkor azt írtam, hogy a Sway nálam elhasalt amikor először teszteltem, de időközben utánanéztem és úgy tűnik nem volt elég csak a Sway-t telepíteni, a normális működéshez szükség van az
xorg-server-xwaylandcsomagra is.
(ezt sajnos a sway nem húzza be automatikusan)Egy dolog van, amit nem szeretek a tiling WM-ekben, az a teljes képernyős vagy floating ablakok primitív kezelése, pl. azonos munkaasztalon nem tudsz egyikben sem full screen vagy floating ablakot alkalmazásról elváltani másikra, vagyis a váltás megtörténik, de az előtérben lévő alkalmazás előtérben marad és kitakarja azt, amire váltottál
Igen, sajnos ez engem is zavar egy kicsit de ennyi, együtt tudok vele élni.
Viszont van itt egy dolog ami mostanra egyre sürgetőbbé vált, mégpedig az eddig megszokott alkalmazások lightweight-re való cseréje, amolyan QT/GTK mentes élet (már ha ez egyáltalán lehetséges)
Reggel nézegettem kicsit és a böngésző alternatívákat, és sajnos ami szóba jöhet az vagy full QT (qutebrowser) vagy valami végtelen lassú (optimalizálatlan) motor van alatta. (surf)
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem akármilyen módon ugrik rá a memóriapánikra a Valve
- sziku69: Szólánc.
- Befutott a The Blood of Dawnwalker legújabb játékmenet bemutatója
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Path of Exile 2
- SSD kibeszélő
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen RAM-ot vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- Lenovo 16 Legion Slim5 WQXGA 165Hz G-Sync Ryzen7 7840HS 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Garancia
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- Microsoft Surface Pro 7+ - Újszerű, billentyűzettel és ceruzával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(ezt sajnos a sway nem húzza be automatikusan)
BoB