Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Archttila

veterán

válasz Frawly #7125 üzenetére

Egy gyenge gépen is száguldani fog, olyan minimalista, RAM igénye majdnem 0

Gyakorlatilag össze sem lehet hasonlítani az Xfce teljesítményével, (RPI4) pedig ezidáig egy bloat rendszeren használtam tele olyan alkalmazással amire semmi szükségem. De ez ma változik :D

Viszont most azon gondolkodom, hogy mi lenne ha mégis a Sway-t tolnám fel az új rendszerre, és megetetném a már félig-meddig testre szabott i3 configommal. Tudom a múltkor azt írtam, hogy a Sway nálam elhasalt amikor először teszteltem, de időközben utánanéztem és úgy tűnik nem volt elég csak a Sway-t telepíteni, a normális működéshez szükség van az xorg-server-xwayland csomagra is. :) (ezt sajnos a sway nem húzza be automatikusan)

Egy dolog van, amit nem szeretek a tiling WM-ekben, az a teljes képernyős vagy floating ablakok primitív kezelése, pl. azonos munkaasztalon nem tudsz egyikben sem full screen vagy floating ablakot alkalmazásról elváltani másikra, vagyis a váltás megtörténik, de az előtérben lévő alkalmazás előtérben marad és kitakarja azt, amire váltottál

Igen, sajnos ez engem is zavar egy kicsit de ennyi, együtt tudok vele élni. :K

Viszont van itt egy dolog ami mostanra egyre sürgetőbbé vált, mégpedig az eddig megszokott alkalmazások lightweight-re való cseréje, amolyan QT/GTK mentes élet (már ha ez egyáltalán lehetséges)
    Reggel nézegettem kicsit és a böngésző alternatívákat, és sajnos ami szóba jöhet az vagy full QT (qutebrowser) vagy valami végtelen lassú (optimalizálatlan) motor van alatta. (surf)

Új hozzászólás Aktív témák