- OLED TV topic
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Milyen egeret válasszak?
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Shyciii #6938 üzenetére
Olyat még nem láttam, hogy egy GPU a BIOS-ban nem volt letiltható. Bár én azért használnám, ha játszol is, mert játékok alatt a teljesítménye gyaníthatóan jobb, mint egy CPU-ba integrált megoldásnak, kivéve, ha nem nagyon modern prociról van szó.
Annyi, hogy ha mégis használod, akkor fel kell rakni a zárt NV drivert, az Arch hivatalos tárolójából a legújabb 440-es driverágat, nvidia és nvidia-dkms azt hiszem a neve. NV-ben nem vagyok otthon, utoljára még a korai XP-korszakban volt a kezem ügyében NV kártya (MX440, FX5200), azóta vagy csak ATi (9600, 9800) vagy AMD (HD2400, RX570), vagy integrált Intel (GMA3600, GMA950, X3100, HD2000, HD3000, HD4000), Linuxon is csak ilyeneket használtam. ATi-t is utoljára még Ubuntu 10.04 alatt talán.
Ha annyira le akarod tiltani, akkor talán a hozzá való csomagok eltávolításán túl le kell tiltani a hozzá tartozó kernelmodult, blacklist-ben, és akkor eleve már detektálni sem fogja a kernel, és a X.org sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- World of Tanks - MMO
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Stellar Blade
- Le Mans Ultimate
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple MacBook
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
- Apple Watch Series 9 45mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Önerő nélkül is. Részletfizetés. Bankmentes. Dell Latitude Intel Core Ultra7 165U 16GB DDR5 1TB SSD
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest