Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Artix-on vagyok már egy jóideje, de kíváncsiságból egy másik drive-ra feldobtam az Arch-ot. Hogy tudom azt megoldani hogy a másik lemezen levő Artix titkosított(luks) root partíciója egy boot-kori jelszóbekérés után automatikusan felcsatolódjon ? Az /etc/crypttab -ba ezt írtam:
CT1000MX500 PARTUUID=[partíció kód] none discard timeout=60
Induláskor kb a vga driver éledésekor bekéri a meghajtó jelszavát, ezzel létrejön a /dev/mapper/CT1000MX500 amit bejelentkezés után manuálisan akár udisksctl-lel tudok csatolni. Viszont automatikusan szeretném. Ezt írtam az /etc/fstab-ba:/dev/mapper/CT1000MX500 /media/CT1000MX500 ext4 rw,noatime,discard,nofail,x-systemd.device-timeout=20ms 0 2
Nem tudja a systemd felcsatolni. hibaüzenet jön bootkor. Lehet az a gond hogy a lemez titkosítása túl későn oldódik fel, a vga driver inicializálódásakor, és a systemd előtte akarja csatolni, amikor még a /dev/mapper alatt nem jött létre az eszköz. Próbálom értelmezni az Arch wiki vonatkozó részét, de gyenge az angolom. Szóval hogyan oldható meg hogy a meghajó időben feloldódjon és az automatikus csatolás megtörténjen ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Azonnali játékos kérdések órája
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Háztartási gépek
- E-roller topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Delta Force (2024)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest