Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Mini PC
- Hisense LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
Artix-on vagyok már egy jóideje, de kíváncsiságból egy másik drive-ra feldobtam az Arch-ot. Hogy tudom azt megoldani hogy a másik lemezen levő Artix titkosított(luks) root partíciója egy boot-kori jelszóbekérés után automatikusan felcsatolódjon ? Az /etc/crypttab -ba ezt írtam:
CT1000MX500 PARTUUID=[partíció kód] none discard timeout=60
Induláskor kb a vga driver éledésekor bekéri a meghajtó jelszavát, ezzel létrejön a /dev/mapper/CT1000MX500 amit bejelentkezés után manuálisan akár udisksctl-lel tudok csatolni. Viszont automatikusan szeretném. Ezt írtam az /etc/fstab-ba:/dev/mapper/CT1000MX500 /media/CT1000MX500 ext4 rw,noatime,discard,nofail,x-systemd.device-timeout=20ms 0 2
Nem tudja a systemd felcsatolni. hibaüzenet jön bootkor. Lehet az a gond hogy a lemez titkosítása túl későn oldódik fel, a vga driver inicializálódásakor, és a systemd előtte akarja csatolni, amikor még a /dev/mapper alatt nem jött létre az eszköz. Próbálom értelmezni az Arch wiki vonatkozó részét, de gyenge az angolom. Szóval hogyan oldható meg hogy a meghajó időben feloldódjon és az automatikus csatolás megtörténjen ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- TCL LCD és LED TV-k
- Háztartási gépek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Witcher 1 Collector's Edition
- LG OLED TV 55CS6LA
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRockB450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD STRIX RTX 2070 SUPER 8GB GameMax Aero Mini 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
BoB