Hirdetés
- Keebmonnak hívják ezt az ultrakompakt "erőművet"
- Saját fejlesztésű notebookkal jelentkezett a VGA-iról ismert Moore Threads
- Szinte meg sem jött, máris fogyókúrára fogták a Logitech Rapid Triggeres egerét
- Hamarosan érkezik az EIZO első, kreatív profikat célzó OLED monitora
- Karnyújtásnyira a nyereség a Samsung chipgyártó részlegén belül
- Apple MacBook
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós kamerák
- Saját fejlesztésű notebookkal jelentkezett a VGA-iról ismert Moore Threads
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Shyciii
üzenetére
Egyrészt függ attól is, hogy az adott disztrón belefordították-e az xz és zstd csomagba a párhuzamos működést, Archnál belefordították, de magától nem megy, kapcsolókat (-T akármennyiszál) kell megadni hozzá, hogy több szálat használjon, és mint írtam, akkor sem skálázódik tökéletesen. Azzal egyetértek, hogy a Linux ebben lemaradásban van, mivel a Unix-filozófia miatt még mindig a tar + tömörítő CLI megoldásokat erőltetik, mivel a Unix-filozófia betartása, tar-ral való kompatibilitás, és a scriptekben való automatizálhatóság a fő cél, nem a GUI-s felhasználóbarátság.
A többiben egyetértek, az Arch valahol unalmas, minden megy rajta, nem nagyon törik el semmi, az ember már egy idő után nem tud mit optimalizálni, annyira minimalista és optimalizált a rendszere, hogy minden 0,00001 mp. alatt indul és megy, boot villámgyors, rendszer sovány. Ilyenkor mennek át az unatkozók Gentoo-ra, hogy azzal szenvedjenek egy kört. Bár optimalizálni mindig van mit, te is optimalizáltad a KDE-t Openboxra, majd azt bspwm-re, fájlkezelőt vifm-re, erre most a tömörítést zip-ről zstd-re, a rendszeren mindig lehet valamit optimalizálni. Én pl. nemrég a pavumixert és ncmixert váltottam át pulsemixer-re, a vim-et nvim-re, az automata csatolást saját scripktekre, az xz-t zstd-re, stb.. Ezért nem szoktam elmenteni a rendszeremet sem, hogy baj esetén visszahúzzam, mivel úgyis mindig változik a rendszerem, egy régi mentés visszahúzásával nem sokra mennék, mire azt átállítgatom újra, annyi erővel feltelepítek egy új rendszert is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Assetto Corsa
- Apple MacBook
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Hp Zbook 15 G5 15,6" FHD/ i7-8850H, 32GB, 512GB SSD, Quadro P2000- HUN / számla-garancia
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T2000 W11
- Dell Latitude 5490 14",HD,i5-7300U,8GB,256GB SSD,WIN11
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
BoB