- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Forrmell.enn
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
folde
csendes tag
hmm... az a probléma, hogy késik a dellám, így a közeljövőben nemigen lehet üzlet. Viszont szeptember végén már feltehetőleg átutalják, meg reményeim szerint pluszban az egyetemtől is megkapom az ösztöndíjat, úgyhogy akkor visszatérhetünk rá. A továbbiakban nem szeretném ezt a fórumot offolni, úgyhogy majd írok mailt, ha van fejlemény.
Földe -
folde
csendes tag
Elvileg nem zárkózom el az ilyesmi üzlettől, de van egy probléma... nekem létfontosságú, hogy számlát tudjál adni a cégünk nevére, ugyanis így visszakapom az áfát. És mivel használt a cucc, nem árt, ha legalább 10%-kal olcsóbbér' tudod adni... ami ugye gondolom nem játszik. (Ez utóbbi nálam azért szokott követelmény lenni, mert ösztönösen van bennem némi bizalmatlanság a használt dolgok iránt, és komolyabb árengedmény hiányában inkább a boltban veszem meg a cuccot.) Szóval sorry, de ezekhez a feltételekhez kénytelen vagyok ragaszkodni...
-
folde
csendes tag
239000 plusz áfa.
Az én konfigomban a képernyő XGA felbontású, ezt nem tudom, hogy sajnáljam-e vagy inkább örüljek-e neki. Az időm nagy részében ugyanis nem játszani fogok rajta, hanem filmet nézni, netet böngészni, programozni, amire jobb lenne a WXGA, ellenben - szakítva az eddigi gyakorlattal - a notit szeretném ''garázslanpartikra'' cipelni, így akkor bizony intenzív gamelésnek lesz kitéve, amikor is ugye, szenvednem kell(ene) a szélesvásznú üzemmódot nem támogató játékok torzulása miatt. Ez utóbbi jelenségről egyébként nem tudom, hogy mennyire jelentős, lévén, hogy még soha nem tapasztaltam, mivel itthon CRT van, fater notiján pedig nem mennek a játékok.
Ja, és még az volna a kérdésem a vassal kapcsolatban, hogy mennyire szép a kijelző, és hogy mennyire kényelmes a billentyűzet, illetve a touchpad relatív pozíciója a billentyűzethez. -
folde
csendes tag
És tapasztalatod szerint mennyire igazak a következő állítások?
- nagyon minimális számú pixelhiba van a monitoron
- az akkuidő üresjáratban majdnem 5 óra
- a ventilátor üresjáratban általában be se kapcsol, és terhelés mellett se vészes a hangja
Ezeket ''magánreview''-kban olvastam a neten. BTW engem is a 2 év garancia vonz ehhez a vashoz, míg a szintén baromi jónak tűnő, és valóban X700-zal felszerelt, hasonló árú Acerekre csak 1 év van, és gondolom azt kiterjeszteni nem olcsó.
Egyébként nem hiszem, hogy nekem nagyon szükségem lenne arra a plusz 3D-kakaóra, amit az X700 szolgáltat a 9700-hoz képest, főleg úgy, hogy a képernyő felbontása 1024x768. -
folde
csendes tag
válasz
raszputyin #10 üzenetére
Hát... azt még talán valahogy túlélném, ha francia lenne a kiosztás, elég keveset bár, de már használtam (hú, de iszonyat borzalmas, hogy az A és a Q fel van cserélve... de ha az embernek francia szöveget kell gépelnie, nemigen van jobb megoldás a francia kiosztás használatánál). Meg amúgy is tudok vakon gépelni.
BTW a nagykereskedésben kiállított mintadarab német kiosztású volt. Megkérdeztem az eladót, hogy ez normális-e, erre azt mondta, hogy amit eladnak, az angol vagy magyar kiosztású. Úgy legyen!
-
folde
csendes tag
Hmm... sikerült még néhány jó véleményt begyűjtenem, az egyetlen dolog, amire panaszkodik a nép, a beépített hangkeltők minősége. Fura... franciául nagyságrendekkel többen írtak róla, mint angolul... ez azt jelentené, hogy mondjuk Franciaországban van nagy keletje ennek a típusnak?
-
folde
csendes tag
válasz
raszputyin #5 üzenetére
Megfogadtam a tanácsodat, az eredmény egy nagyon jó review. Viszont egyrészt egy fecske nem csinál nyarat, másrészt valamiért barebone-ként szerepeltetik ezt a notit. Pedig a nagykerben, ahol venném (Magyarországon
), egésznek tűnik, míg én eddig úgy tudtam, hogy a barebone úgymond félkész gép, amibe még kell venni néhány alkatrészt.
Gondoltam, leírom a nagykerben megvehető konfigot, mert miért ne
AOPEN 1557G C1.7
Intel Pentium-M 1.7GHz processzor, 512MB DDR RAM, 60GB 2.5'' HDD, DVD+-RW, 15.1'' XGA TFT LCD, Intel 855PM + ATI 9700-128M, 2.95kg, magyar billentyűzet
Csatlakozók: 3xUSB 2.0, 1x1394, mic in, line-Out, párhuzamos port, VGA, 56k, 10/100, S-Video TV-Out, MS/SD/MMC olvasó
Voltam ott megnézni a masinát, és első látásra jó benyomást tett rám, de mindenképpen megpróbálok még review-kat keresni.
[Szerkesztve] -
folde
csendes tag
válasz
parandroid #2 üzenetére
Ott kérdeztem először, de konkrétan erre az aopenes kérdésemre nemigen adtak választ. Ezért is nyitottam ezt az új topicot, hátha az AOpen notebookok topicnév becsábít ide néhány okos fórumozót, még ha a Milyen notebookot vegyek?-et nem is olvassák.
-
folde
csendes tag
Szervusztok!
Elég jutányos áron hozzá tudnék jutni egy AOpen 1557G notebookhoz, de az AOpenről, mint notebookgyártóról, még nemigen hallottam. Várnám a személyes tapasztalataitokat a fent nevezett vagy akármilyen AOpen notival kapcsolatban is (kijelző, akku, összkép, stb.). Ahhoz azért sokba kerül ugyanis, hogy rossz vételt csináljak vele...
Böngésztem már a fórumtémákat, de csak ''1557G eladó bika asztali konfigért'' volt, amiben személyes tapasztalatok nemigen voltak megtalálhatóak. Ha tévedtem, sorry...
Aktív témák
Hirdetés
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Makulátlan MacBook Air M1 99%-os Akkuval és 2+ Év iStyle Garanciával!
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest