-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bondi
tag
válasz
legiaap #11498 üzenetére
Vagyunk páran itt Birminghamből, ha emlékezetem nem csal, körbekérdezhetünk. Bár utoljára januárban beszéltem a landlordommal, azelőtt meg kb. tavaly ilyenkor, amikor kivettük a lakást. Majd ha visszajöttem a szabadságról, rácsörgök. Azért nem most, mert az előző tapasztalataim alapján amint leteszi a telefont, már el is felejti... Messziről költöztök?
-
-
legiaap
félisten
válasz
eszgé100 #11497 üzenetére
Sosem volt kedvencünk London, azt olyan várost néztünk ki, ami azért annyira ne legyen kicsi, hogy nagyon nehézkes legyen melót találni. Legyen azért ott minden amit szeretnénk, reptere is legyen, ahonnan megy közvetlen járat Pestre, meg hát nem messze vannak barátok is, ha netán nem úgy jönnének össze a dolgok.
tildy: ez a megtakarítás sokkal több lett volna persze, ha nem szórjuk a pénzt közben, minden hülyeségre...
De ez tuti kitart egy fél évig, addig meg simán találunk valami melót. Csak a lakás miatt izgulok.
-
tildy
nagyúr
válasz
legiaap #11495 üzenetére
Nem túl drágák a lakások, 350-400 körül ott már vannak egyszobásak, szóval ha nagyon kukacoskodnak, max azt monjátok, oké, leraktok most itt három hónap lakbért, nem kauciónak, hanem előre kifizetve három hónapot... Szerintem belemennek könnyebben úgy. Amúgy ügyesek vagytok megtakarításügyileg.
-
engine88
aktív tag
Jövőhéten bátyám Debrecenből repül vissza, kíváncsi leszek a véleményére
-
legiaap
félisten
Milyen tanácsot adnátok lakáskeresésre?
Lassan itt az aug. 12, mikor költözünk majd Birmingham-be, de nincs ötletem, hogy álljunk neki.
Sok félét hallottam már, hogy pl. ha ingatlan irodán keresztül keresünk, akkor valami díjat fognak felszámolni, hogy lecsekkolnak minket, hogy csak úgy adnak ki lakást ha már van melóm, stb. És a gumtree-n is csomó helyen láttam, hogy kérik is a munkáltatói igazolást.
Annyit tudok, hogy kb. 7000 Fonttal vágunk neki (ami dupla annyi, amivel kijöttünk anno és kitart egy darabig), és olyat keresnénk, ahol csak mi lakunk és mikor átköltöztünk, akkor keresnénk melót, mint ahogy kijöttünk anno Londonba.Elég nehézkes ez a váltás itt angliában, az az igazság.
-
Bondi
tag
válasz
alton1978 #11476 üzenetére
Az "application form" miért lenne szerződés? Az magyarul jelentkezési lap...
A "contract" a szerződés (tehát a "contract of employment", vagy "employment contract", munkaszerződés).
Az NI számot csak Angliából tudod intézni. Telefonon kell jelezned az igényedet, és levélben értesítenek az interjú időpontjáról, ahol személyesen meg kell jelenned a személyazonossági stb. irataiddal. Egy helyi Jobcentre-ben kérd el a tel.számot, vagy csak keress rá a neten a national insurance-re, pl. ez egy hasznos oldal: Direct.gov.uk.
-
melon
tag
De itt nincs vasarlas, hanem kuldesz es fogadsz accountok kozott. Szemelyesen is ismerek olyat, akinek szimplan letiltottak a szamlajat a rajta levo penzzel egyutt, es honapokig nem is kapta vissza. Nem gondolom, ez hogy altalanos gyakorlat, de azert eleg sok rosszat hallani roluk, guglizz ra a paypal horror stories kulcsszavakra. A legjobban az nem tetszik bennuk, hogy mivel nem szamitanak banknak, nem vonatkoznak rajuk a penzintezeti szabalyozasok.
Egyszoval szivesen fizetek paypallal ha veszek valamit ebayen, vagy mashol, de nagyobb osszeget tuti nem akarnek fogadni veluk, plane nem rendszeresen. -
Balinov
titán
kuldes nekem az ir AIB banktol igyen megy, 3-4 nap alatt ater, ha express-t kerek, annak van felara kuldo oldalon (nem tudom mennyi, talan 1x hasznaltam a 4 ev alatt) fogadas meg lehet, nem 1200 hanem 2khuf...mivel van otthoni erstes eur-os szamla is, lehet, sima atvezetes olcsobb, majd megnezem asz aszf-jet annak is
-
melon
tag
En annyi remtortenetet hallottam paypalnal, hogy nagyobb osszeget (>£100) egyszeruen nem mernek rabizni, inkabb csak fizetni szoktam vele. Raadasul amikor penzt huztam le a magyar paypal accountomrol a magyar szamlamra, az ugyanugy beletelt 3-4 napba, annyi ido alatt a normal iban atutalas is ater.
-
alton1978
tag
válasz
legiaap #11475 üzenetére
Köszi az infókat! Esetleg az előfordulhat, hogy egy északi faluban/kisvárosban nincs túl nagy választék bankokból, s ezzel máris egyszerűbb lesz a "döntés"...Akár mondjuk itthon, egyes helyeken van OTP, s annyi. Key Westen is volt max 3 féle, Miami-ban meg...mondanom sem kell.
Ellenben a szerződéssel kapcsolatosan van tippetek? Állítólag az Application Form az nem szerződés...!?
Valamint - elméletben -, itthon fogom megkötni a szerződést, szóval, ha meg van a szerződés, akkor akár itthonról is lehet - netten - intézni az kinti számlát, vagy előbb az NI szám? Hajlok afelé, hogy az azért nem ártana! ? -
tildy
nagyúr
De, csak nem mindig tudok ennyit hazavinni/utalni
Ha kevesebb van, pl. múltkor 100 font volt, akkor keményen sarcolnak 2 ezer forintra.
Mily érdekes, ha fontban viszem be, és ott ők váltják fel, és utána rakom be forint számlára, az már ingyenes.
A paypal nekem azonnal átküldi a " magyar " paypal címemre a pénzt, onnét akkor húzom le, amikor akarom. Igaz, nem vált túl jól ( ha 348 a font, akkor 340ert) , de sokszor gyorsabb mint a bankos megoldás.
-
SityiSXT
őstag
válasz
eszgé100 #11470 üzenetére
A Santandernél is lehet azonnal számlát nyitni, nem kell semmi extra, csak útlevél meg talán az albérleti szerződés - cserébe csak a legalapabbat kapod cashcarddal meg online bankkal. Ha lesz munkahelyed, akkor kezdenek el ott komolyan venni. A Barclaysnál szerencsére elég volt a NI ehhez. A HSBC-nél is van valami egyszerű számla külföldieknek, de ott nem kamatozik a pénz (nincs savings számla mellé) plusz valami 10 font körül van a számlavezetési díj, és 12 hónap a minimum idő, amit ebben az állapotban el kell tölts náluk.
Röviden: ha valaki ide akar jönni, előbb az NI-t intézze el, és utána szaladjon a Barclayshoz, mert csak azzal a számlával veszik itt emberszámba (Direct Debit és társai)
-
-
melon
tag
Amugy ez nem jo neked? Devizaváltás azonnali árfolyamon Díjmentes
"A kizárólag Raiffeisen DirektNeten elérhető „Devizaváltás azonnali árfolyamon” igénybe vételére min. 100.000 Ft-nak, max. 25.000.000 Ft-nak megfelelő összegben,
az Ügyfél saját alszámlái között, a Bank által jegyzett és ügyletenként felajánlott deviza vételi, illetve eladási árfolyamon, a fedezet 100%-ának biztosítása esetén van
lehetőség" -
melon
tag
Azt hivjak ok jutaleknak. Nekem is vannak Raiffeisenes szamlaim, es tudom, hogy a kondicioknal nem csak a deviza veteli/eladasi arfolyam kulonbseggel nyernek rajta, hanem van egy szazalekos jutalek meg €5.20 minimum dij - elismerem, ez szemetseg. Viszont legalabb naluk nyithatsz viszonylag fajdalommentesen mas devizanemben. A Lloydsnal ez kisse korulmenyesebb szerintem, hirtelen csak ezt talaltam, es nem is biztos, hogy ez a megfelelo, mert ez inkabb azoknak valo, akik innen mennek kulfoldre dolgozni, es ide kuldenenek haza penzt.
A lenyeg, hogy maradjunk annyiban, ha az adott orszag devizanemeben van ket szamlad egy ugyanazon banknal, akkor azok kozott atvezetni tobbnyire ingyenes es azonnali UK-ban es Magyarorszagon is
Amugy ha mar elokerult a banki penzkuldes temaja: en inkabb nem hasznalok otthon devizaszamlat pont emiatt. Tulsagosan nagy osszegeket nem kuldok altalaban (<£1k), es inkabb bevallalom az itteni bankom vacakabb valtasi arfolyamat, es egybol forintot kuldok haza, minthogy az otthoni bankok megoldasait valasszam:
1. Deviza jovairasa HUF szamlara (T+2 nap plusz meg min. jutalek)
2. vagy jutalekmentes jovairas ha ua. devizanem van, de cserebe az atvezeteskor huznak le.Inkabb itt fizetek egy flat fee-t, es tudom, hogy 3 banki munkanap mulva jovairodik a huf az otthoni szamlan. Tudom, hogy van PayPal meg moneybookers is, de amikor utananeztem, vagy lassunak tuntek, vagy tul korulmenyesnek.
-
tildy
nagyúr
Az a baj, hogy nem csak jutalek jar... MErt elfogadnam, hogy maskepp valtjak a devizat, nekik kedvezo aron, de hogy meg egy kulfoldi atutalasnyi dijjal is megsarcoljanak, ket sajat szamla kozt....
eszge100: hamarosan kiderul, Esm occse is jon ki, neki is kell majd szamla elobb utobb.
-
SityiSXT
őstag
válasz
eszgé100 #11465 üzenetére
Egy jó hónapja én mindenféle ramazuri nélkül instant tudtam számlát nyitni a Barclaysnál, aminek ingyenes a számlavezetési díja, van hozzá netbank, csekkfüzet és dombornyomott Visa kártya. Az egészhez csupán az útlevelem és az NI számomat tartalmazó levél kellett a lakcím bizonyításához.
-
eszgé100
őstag
Mi is Silvert kaptunk egybol, de par hetre ra egyik cimboramnak mar csak Classicot nyitottak, fel eve masik baratomnak csak a Santander nyitott cash szamlat, valamelyik heten parom anyukajanak meg semmilyet sem csinaltak sehol, pedig mar munkahelye is volt, mert kulfoldi es nem volt 12 honapja. Vegul a Lloydsnal ugy nez ki, hogy online sikerult Cash szamlat nyitni neki, de a posta miatt eleg korulmenyes. Eloszor meg kellett adni az adatokat, ott online eldontottek, hogy csak Cash szamlat kaphat, egy hetre ra postaztak par papirt, amit be kellett vinni a legkozelebbi Lloydshoz, lefenymasoltak az Id-kat, dobtak ra egy pecsetet, aztan mehet vissza a postara, aztan lehet varni mig elkeszulnek. Sajnos a 15 perces szamlanyitas kora mar lealdozott, azokban a helyeken, ahol probaltuk
-
melon
tag
Termeszetesen arra ertettem, hogy az itteni sajat current es savings accountok kozotti (vagy akar current accountok kozotti) penzmozgas ugyanugy ingyenes es azonnali, mint Magyarorszagon is tobbnyire.
De ki beszelt itt kulonbozo devizanemekrol? Devizanemek kozott szinte mindig van jutalek, itt is biztosan lenne, szegeny banknak is meg kell elnie valamibol
-
alton1978
tag
Nos, kinőttem már a bulizós korszakomból...Mivel meg sem az olaszok, sem a spanyolok nem rúgták ma a bőrt, nem is cuppantam az EB-re.
Egyébként köszönöm a válaszod, sokat segítettél. Azonban valahol azt olvastam, hogy az angol szerződés az nem egyenlő azzal, hogy kitöltesz egy Application Form nevezetű nyomtatványt. Vagy valami hasonló...A lényeg az, hogy az nem szerződés, amit AP-nak hívnak? Mire érdemes figyelni a szerződésben? Gondolok itt "flexible hours" nevezetű apróságokra...Bár eddig életembe csak 8 hónap volt, amikor napi 8 órát kellet dolgoznom. A 12 sima ügy, de még ha azt a pluszt ki is fizetik túlórában...! Az jó lenne...Persze az USA-ban egyszerű volt, csak megvillantatom az ID-m, s már széles mosollyal csinálták is a számlát. 2 hétre rá megjött a kártya is meg a csekkfüzetem is!
Az egyébként nem olyan jól hangzik, hogy csak tárolásra lehet lesz majd csak használnom eleinte a számlát.
Olyan előfordulhat, hogy mondjuk viszek ki itthoni VISA dombor-nyomott kártyát, arra kint utalok, s azt használom mondjuk vásárlásra? Valami módi esetleg, hogy internetes USA-ból ha rendelek mondjuk Mac-et, akkor megússzam a vámot? Van kint ismerős, aki el is tudná küldeni, csak nem tudom, hogy Angliában él-e az a lehetőség, hogy valamit "ajándékba" küldenek, s akkor nincs vám...?Bocs ha hülyeségeket kérdezek, de azt mondják, minden kezdet nehéz...Arrafelé meg különösen...?
Esetleg északi tapasztalattal rendelkeztek? Egy volt kollégám 2006-ban csupa jót mondott, de az azért nem ma volt....
Szép estét!
-
Bondi
tag
Öröm látni, hogy nem csak én vagyok ekkora „sad bastard", hogy szombat este bulizás vagy kocsmában EB-nézés helyett a gép előtt ülök.
-
Bondi
tag
válasz
alton1978 #11456 üzenetére
A kollégák (kolléganők) véleménye nem is számított a barátnőmnek sem, a baj azzal volt, hogy a főnöknek viszont igen... Egyébként azt érdemes tudni Angliáról, hogy ha szerződéses vagy, akkor nagyon nagy hülyeséget kell csinálnod ahhoz, hogy kirúgjanak (hogy egyáltalán legyen indokuk rá). Itt csak a részmunkaidős (ún. „bank") vagy az ügynökségi dolgozókat tudják szívatni. Persze ezeket is általában csak úgy, hogyha nemkívánatosak, akkor nem adnak nekik elég műszakot, nem hívják őket dolgozni, aztán hátha lekopnak maguktól.
Szoktam mondani, hogy ez szellemi értelemben is szigetország.
Még a kontinensre is azt mondják, hogy „we're going to Europe" - mintha ők nem ott lennének! Bankszámlán kívül kb. minden más is helybeli kell legyen (legalábbis nagy előny a brit végzettség, munkatapasztalat stb.), vagy tudnod kell eladnod magad, vagy keresel egy ügynökséget, aki első lépésben elad. Ez a lépés persze már megvan.
Alap bank nincs, eléggé egy kaptafa mind (Lloyds TSB, Barclays, HSBC, Natwest, Royal Bank of Scotland stb.). Mivel nincs itteni múltad, kezdésnek nagy valószínűséggel kapsz egy ún. cash account-ot, ami semmire se jó, csak a pénzed tárolására, és mellé cash card-ot, amivel csak automatából tudsz pénzt kivenni, fizetésre se jó (nagyon sz.r, mert netes fizetésre se, repjegyet se tudsz vele venni, szóval a magyar bankszámládat ne mondd föl rögtön). De ez már eléggé „ad hoc", esetleges módon megy, pl. a leendő munkahelyeden, cégeden is sok múlhat, mert ha ők nyitnak bankszámlát az új dolgozóknak, vagy legalábbis „van nevük", akkor jobb lehet a helyzet, és normális bankszámlát tudsz nyitni. (Gondolom, a hajós melódnál is hasonló volt.) Amúgy ha látja a bank, hogy folyamatosan jön a pénzed a számládra néhány hónap múlva, akkor már leállhatsz velük beszélni, hogy mit akarsz (persze ilyenkor az adott banki ügyintézőn és bankfiókon is múlhat, hogy mennyire flegma vagy normális). Csak a kezdeti 22-es csapdája rossz, amikor magánúton kezd valaki Angliában: a munkához bankszámlaszám kell, a bankszámlanyitáshoz viszont munkaviszony... Ezért is jó ügynökségen át találni a kezdő melót.
-
legiaap
félisten
Kérdés: A P45 gyakorlatilag mi célt szolgál? És mi van akkor, ha az ember úgy vált melóhelyet, hogy az előző cégétől nem kapott? Életbevágó az a papír?
-
alton1978
tag
Köszi! És miként fogom mondjuk elintézni egy igencsak eldugott kisvárostól pár kilométerre lévő kastélyban? Hotelban....? Ahogy olvasgattam van aki szerint egyszerű, van aki szerint nem...
Persze feltalálom magam, de azért Key Westen kb. 2 perc alatt megvolt. Persze, tudták, hogy hajós vagyok...
No, mindegy, erre azért majd még felkészülök. Esetleg megtudhatom, melyik az "alap" bank ott? Gondolok olyanra mint itthon az OTP...vagy a Bank of America odakint...? -
alton1978
tag
Szia!
Nos, igen ez ismerős nekem. De azért egyvalamit megtanultam a hajón, nem a kollégák véleménye számít, hanem a vendégeké. Lehet rosszul gondolom, én mégis csak erre jutottam. Egyébként még soha nem volt gondom kollégákkal sehol. Mindegy is, jöjjön aminek jönnie kell. Csak végre mehetnék már, mert idehaza "minden" van, s jó lenne lelépni még mielőtt kitör a polgárháború. 2006-ban is október 18-án mentem, s gondolom nem kell ecsetelni, hogy 23-án micsoda kalamajka volt itt! Legalábbis ahogyan hallottam, meg láttam 1-2 felvételt...
Arra esetleg tudnátok tippet adni, hogy a CIB-nél lévő 2 számlám ( 1 forint és 1 dollár alapú) odakint jó-e? Erre megkaphatom majd a fizum? Vagy mindenképp kelleni fog egy kinti számlaszám is?
Ja és mi a helyzet kint a nőkkel? Jók nem jók? Lehet? Nem lehet? Szóba áll magyarral vagy csak a hazait kedveli? -
Bondi
tag
válasz
alton1978 #11452 üzenetére
Szerintem itt épp fordítva van, az őslakosoknak be nem áll a szájuk, megy a süket duma, szóval emiatt ne aggódj.
Nekem sokszor idegesítő is, pl. amikor azt hiszi valaki, jópofizgatással minden el van intézve. (Nem konkrétan a vendéglátás területén, hanem általában véve is.) Persze egymás fúrása itt is megy, ez sajnos emberi dolog, pl. a barátnőm csak részmunkaidőben reggeliztetett egy szállodában, a vendégek szerették, a kollégák - vegyes nemzetiségűek - meg kiutálták. De a te vendéglátós tapasztalatodnak ez aligha új dolog.
-
alton1978
tag
Szia!
Köszönöm a gyors válaszodat! Megerősítettél...azonban nem szeretnék úgy járni, mint itthon, hogy azért vesztem el a munkám, mert én beszélgetek a vendégekkel, míg rajtam kívül senki nem teszi!
Persze nem a munka rovására szoktam ezt tenni, de a vendéglátás...ugye az mégsem csak lecsó kihordás! Szóval nem volna jó, ha mondjuk az lenne a probléma kinn, hogy nem vagyok az a tipikus "agyatlan", gondolkodni képtelen robot...rabszolga. Mert itthon bizony az olyan ember nem kell, aki gondolkodik....Esetleg még a Lake District ismerős? Utána néztem, állítólag Anglia üdülőhelyének számít...
Ez mind szép és jó, de ugye az emberek nem mennek ősszel üdülni. Esetleg télen, de ha jól tudom, arrafelé a havat sem nagyon ismerik, ergo a síelés miatt arra csak nem mennek az emberek...Vagy az angol, ha esik, ha fúj, megy?? -
alton1978
tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni tőletek kik már régebb óta kint éltek s tevékenykedtek Angliában.
A történetem a következő: Bartender szakképesítésem van, s 10 év gyakorlattal a hátam mögött úgy döntöttem megpróbálom a ködös Albiont! Az angolomról annyit, hogy 2006-ban 8 hónap alatt tanultam meg magamtól társalgási szinten. Majd kimentem a Karib-tengerre egy luxus csónakra, rabszolgának. Szóval - és ezt kint több amerikai is megerősítette -, nem rossz az angolom.
Igen ám, de vendéglátás. Ezzel Angliában el tudnák helyezkedni, gondolom. Jelentkeztem is a KG International-nél, mert hát Londonba hiába küldözgettem az önéletrajzom, lefordított hivatalos végzettségem, hajós ajánló levelem...A szöveg mindig ugyanaz volt...Köszönjük, de sokan jelentkeztek a pozícióra, ha két héten belül nem jelentkezünk, akkor további sikeres munkakeresést. Kb. 40 helyre küldtem el az anyagom. Londonban. Semmi.
Ezért választottam a KGI-t, és aminek végkép örülök, ők szerezni fognak munkát a Lake Districtben, ami gyönyörű hely, s nem vágyok egyáltalán nagyvárosba. 20 év Debrecen, 2 év Karib-tenger ( Miami, Jacksonville) és 8 év Buda épp elég is volt a városokból. Szeptemberig nem tervezem, hogy mehessek, mert el szeretném kerülni a vendéglátós dömpinget, ami most az Olimpia miatt van/lesz az országban...Valamint még egy dolog. Talán van aki tud segíteni...
Autodidakta módon tanulok Architecturális Vizualizációt. 3DS Max és Photoshop gyakorlatom van bőven. Munkáim vannak, de még a portfólión dolgozni szeretnék! Azonban eldöntöttem, hogy ez az ami igazán érdekel, a fotózáson kívül. Az tiszta sor, hogy az elhelyezkedéshez kell a portfólió! Olyan ez mint a nyelv...nem papír kell róla, hanem tudod-e vagy nem tudod...?
Szóval idővel elhelyezkednék mint grafikus odakint, s szeretnék valami fotós, videós vagy építész esetleg grafikus sulit kezdeni. Vagy freelancerként tevékenykedni, de ez még azért 1-2 év. A kérdésem meg az lenne, hogy mint kint élő honfitársak, szerintetek mire mehetnék ezzel a tudással kint?
A vendéglátással képben vagyok, azzal nincs s nem is lehet gondom. Felszolgálóként fogok - elméletileg - kezdeni, de szeretnék pályát módosítani. Szóval 3D...Van valakinek valami ötlete? Mire számíthatok...? Esetleg van-e valaki aki Lake District tartományban dolgozott már hotelben? A kinti főnökök is olyanok mint itt Magyar honban?Szóval, szerintetek ezzel a "halmazzal" mire jutnák kint ?
Előre is köszönöm és legyen meg a 4. Kemény arany is Londonban!
-
Bondi
tag
Emvy, Tildy: köszi. Majd megreklamáljuk.
Még a végén én is lemondom a Silvert...
A megtakarítási számlák, lekötések itt is a vicc kategóriába tartoznak. Kb. az éves infláció több, mint az éves 3% (bruttó!) kamat.
Angliában ti találkoztatok már piramisjátékkal? Aligha. Olvasom, hogy otthon megint kavarni kezdett egy ilyen "forradalmian új üzleti modellre" építő "cég", és mindig van, aki hisz nekik (ezek is 1 millió Ft/hó jövedelmet ígérnek). Pedig össze se tudom számolni, hány MLM-es mutációba futottam bele már azelőtt is, hogy kijöttem (lassan egy évtizede), és máig se szűnnek. Az a baj, hogy otthon ezek az életművészek kevés kivétellel büntetlenül megússzák. Rühellem az élősködőket.
-
wildufo
csendes tag
válasz
engine88 #11442 üzenetére
Pont hasonlo okbol nyitottam a Santandersnel valami saving izet, es az meg "kamatozik" is. HSBC online saver 0.75%, ez a santanderses meg 3.12% (ami meg mindig felhaborito 12-18% os hitelkamatok mellett, dehat ez van). Van hasonlo postan is, csak santandersest egyszerubb volt online nyitni. Onlinebaszogtatos, nincs kartya, penz ott ul kamatoz, ugyanakkor barmikor szabadon visszatehetem a kartyasra.
na megvan, ezaz ni
-
Bondi
tag
Downgrade-elni szerintetek engedik a számlát? Lloyds Silverről az ingyenes Classicra kéne. Joint accountot nem akarunk nyitni, két Silver viszont teljesen hülyeség fejenként havi 9,95-ért.
-
melon
tag
válasz
engine88 #11442 üzenetére
Szerintem savings vagy tovabbi current accountokat minden tovabbi nelkul lehet telefonon es/vagy a netbankos feluleten igenyelni, par nap alatt meg is csinaljak. HSBC-rol konkret tapasztalatom nincs, de Lloydsnal igy megy, nem hiszem, hogy ezzel kiemelkednenek a tobbi bank kozul.
Ezek kozott a szamlak kozott a penz mozgatasa termeszetesen dijmentes es azonnali, eleg gaz lenne, ha nem igy lenne, ez meg a magyarorszagi bankomnal is igy van.
-
legiaap
félisten
válasz
engine88 #11440 üzenetére
Nekem ilyen van a Lloyds-nál.
Classic Accountom van, ami szintén ingyenes, semmiért sem kell fizetni.
És melette van egy eSavings Account, amin már elég sok pénz van. Nem kamatozik valami sokat, szinte semmit sem, de engem nem érdekel, csak azért tartom, hogy elkülönítsem a fizetésem.
Nekem ez tökéletesen megfelel. -
engine88
aktív tag
Van egy sima HSBC Silver accountom, online hozzáféréssel, nem kell fizetnem semmiért.
Azt mondták, hogy 1000 font felett már nem biztonságos pénzt tartani rajta.Szeretnék nyitni HSBC-nél egy saver accountot emellé, amire csak utalnám hetente/havonta a megspórolt pénzt, és sose nyúlnék hozzá, csak majd egyszer egyösszegben.
Valaki csinált már hasonlót? Tanácsotok esetleg van?
-
Mawyx
őstag
válasz
eszgé100 #11437 üzenetére
Azért az se jó, ha valaki egyszer beállt egy területre, akkor az onnantól az övé, senki másnak esélye sincs, hogy ott vállalkozzon és minden területen van már valaki. Nyilván ha én lennék ott és be akarna törni a konkurencia, nem akarnám, mert tönkremennék, de így hogy én akarnám valahol megvetni a lábam, nem birom sehol.
-
eszgé100
őstag
válasz
Balinov #11436 üzenetére
elég könnyű pénzkereset, biztosan azért balhéztak össze.
mesélte főnököm, hogy Liverpoolból állandóan jöttek a konkurensek, és kb. 10 éve ezek még mindennaposak voltak. ők már megegyeztek, így senki nem megy át az alagúton, ők ott maradnak, mi meg itt. most már csak a bátyjával kell dűlőre jutnia, de amekkora seggfej nem hiszem, hogy könnyű dolga lesz.egy kis story:
mesélte, hogy egyszer elkezdtek üldözni egyet a városban, aztán a hülyéje bement egy parkolóházba, ahol a leszakította az autója tetejét a plafon. a sofőr ott sírt az autó mellett, a gyerekek meg szétloptak mindent, ami benne volt -
eszgé100
őstag
válasz
Balinov #11431 üzenetére
nem egészen, itt még azért nem tartanak a dolgok, ehhez még kell egy pár hónap, most még jogi úton vannak a dolgok, de szerintem ennek is eljön nemsokára az ideje. egészen az idei szezonig egy cég voltunk, két testvér volt a főnök, de valamikor tavaly összebalhéztak. azóta a másik banda főnöke állandó lelki terror alatt akar tartani minket, persze nem nagyon jön neki össze. mostanában az a heppje, hogy két autót küld a területemre, mintha nem lenne vele tisztában, hogy az elmúlt 1,5 évben napi rendszerességgel csináltam, és nem úgy ismerném az egészet, mint a tenyeremet. ennyi idő alatt már szereztem annyi tapasztalatot, hogy pontosan tudjam, hogy milyen időjárásban mikor kell odamenni egy adott helyre, hogy a legtöbb pénzt keressem, amire az ő sofőrjei nem igazán képesek, szerencsémre. amúgy rendőröket állandó jelleggel ránk küldi, persze nem sok haszna van vele, mert mindenhez megvan az engedélyünk
-
tildy
nagyúr
Hosszu lenne elmondani, nomeg a public infok kinn vannak neten. A sainsbury'snek jo neve van, az e-book piacot meg tudjuk ki uralja (elefant a porcelenboltban ), viszont sok ember vasarol szupermarketben konyvet, e-book uzletaga a sainsnek nem volt, raadasul social mediaban erosek vagyunk, es meg jobban azok leszunk.
Biztos oka volt , hogy jelkepes osszegert lett atadva
Egyebkent szinte mindenki erre kapta fel a fejet.
Nomeg hat startup, tudod hogy megy ez
wyco: nem hinnem
engine88 : grat
-
engine88
aktív tag
Na végre megvan az angol D jogsi.
5 hetes tréning ellet húzva 8 hetesre, nem miattam. De legalább fizetve volt heti 200-ba.
Végül Oxford-ban kellett vizsgáznom ma, tök ismeretlen útvonalon.Szóval mától hivatalos UK bus driver lettem
-
Balinov
titán
-
tildy
nagyúr
Na jo hirek, a Sainsbury's 64%ot szerzett a cégünkben
Hogy miért jó hír? Sok okból
-
Nyomor ez az ido, komolyan. Kollegak szerint ez normalis, a tavalyi-tavalyelotti nem volt az. Hat, remelem nem lesz igazuk.
-
Magyarban van olyan, hogy az ember azt mondja beszelgetes kozben, hogy 'te valamit csinalsz', ez nem feltetlen azt jelenti, hogy konkretan te csinalod. Pl. 'orvoskent az elso dolgod, hogy reggel bemesz a betegekhez' -- ez nem feltetelezi azt, hogy te orvos vagy.
"BBC elofizetest nyilvan nem csekkolnak, hiszen ezert fizeted a TV-adot." =
BBC elofizetest nyilvan nem csekkolnak, hiszen ezert fizeti az ember a TV-adot.Ertjuk egymast, gondolom.
-
legiaap
félisten
Ez kicsit olyan fura nekem. Fizet az ember a netért nem keveset és ha online néz valamit, akkor még azért is fizessen?
-
tildy
nagyúr
válasz
TTomax #11405 üzenetére
Csak ha live streamet nézel. Pl. lehet tévéd otthon, ha csak xboxszal használod játékra, akkor nem kell tv licenset fizetni.
The law states that you need to be covered by a TV Licence if you watch or record television programmes, on any device, as they're being shown on TV. This includes TVs, computers, mobile phones, games consoles, digital boxes and Blu-ray/DVD/VHS recorders.
You don't need a licence if you don't use any of these devices to watch or record television programmes as they're being shown on TV - for example, if you use your TV only to watch DVDs or play video games, or you only watch ‘catch up’ services like BBC iPlayer or 4oD.
Forrás: [link]balinov: csak kivancisagbol, ha a bbc player-t nezed az hogy csekolja, hogy van-e tv licenszed fizetve Nem csekkolja, hogy tényleg van-e , de rákérdez , és ki kell választanod.
Engine88 : normál tvnél be tudják valahogy mérni, nem tudom, olyan jelet ad kia készülék? Nem éri meg csalni, ha bemérnek 1000 font. Live streamnél : gondolom IP.
emvy: sehol nem mondtál olyat, csak ezt : "BBC elofizetest nyilvan nem csekkolnak, hiszen ezert fizeted a TV-adot." Én csak erre reagáltam, hogy én épp nem fizetek tv-adót. Minek is fizessek, ha nem nézek tévét.
-
engine88
aktív tag
És hogyan jönnek rá hogy nem fizetem?
Járják az utat, meglátják a méteres antennám az ablakban és lecsekkolják a címet hogy fizetve van-e a tv adó?
-
-
Wyco
aktív tag
Más téma, de érdekes: http://www.bbc.co.uk/iplayer/episode/p00sc29t/How_They_Dug_the_Victoria_Line/
-
legiaap
félisten
Én pl. nem fizetek tv adót, mivel nincs is tv-m.
De azt nem tudtam, hogy azért is kell fizetni ha online nézek valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest