Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Because
őstag
telekocsit választottam kijutáshoz (talán az a legolcsóbb és legjobb megoldás számomra), remélem nem bánom meg.
Ashfordban lesz szállás 67,5 font/hét, bevett szokás a 200 font kaució? és ez itt is visszajár majd? -
legiaap
félisten
Mintha valahol olvastam volna, hogy 3 év itt lét után már nem lehet lecserélni a magyar jogsit angolra. Ez igaz?
-
-
blackydan
senior tag
Sziasztok!
Budapesten tudtok olyan valtot ahol aranylag nagyobb osszegu fontot is kepesek atszamitani (10 ezer korul)? vagy marad a bank?
-
kem
addikt
Melyik bolt olcso es megbizgato ha muszaki cikket szeretnek venni? Foleg online + kiszallitas, de az se baj ha el tudom hozni kezben.
Koszi a valaszokat -
Viszlát
addikt
Transferwise 389-ért váltja a fontot, beszarás...
-
Mondjuk az a kornyek munka szempontjabol eleg kiabrandito. Stratford-nal laktunk, es parom is Hendonba jart at akkoriban peksegbe. En meg centralban szallodaztam. Nagyon sok ido az utazas sajnos, ebbol a szempontbol nagyon nem szerencses az a kornyek. Egyebkent mit szeretne csinalni?
-
Because
őstag
külföldi munkavállalás például. barátomat 2 hét alatt kiküldték Skóciába mosogatni most (igaz közvetítői díj ellenében, vagyis elnézést ilyen törvényileg nincs ezért tanulmányi útként elkönyvelve
). az a vicces, hogy Strathpeffer-ben az utcán sétálva is találkozott szintén ott dolgozó magyar párral (szomorú, hogy ilyen a fiatalok helyzete..)
ha belevágsz és egymagad kimész azért úgy 500000+ költőpénzt vigyél magaddal biztos ami biztos alapon! -
tildy
nagyúr
válasz
fojtviki #18074 üzenetére
Nem, a response simán elkuld a fenébe, ha nem azon a környéken laksz. Kérdezték uncsitesomat, hogy hol lakik, a válasz Newham volt, oké , akkor köszönik szépen, de az messze van.
First call: az ilfordi cimukon nincs semmi. Atjart unokatesom willesden junction környékére.
-
tildy
nagyúr
A first call amúgy érdekes, szokott náluk lenni munka,de hébe-hóba. Odamész reggel fél hétre a város másik végéről, aztán vagy van, vagy nincs.
-
Viszlát
addikt
-
Ck.
addikt
Van olyan oldal, ahol kíváncsiságból meg tudom nézni h mennyire tartanak jó vagy épp szar embernek a credit scoreom alapján? Csak a kíváncsiság hajt, semmi célom nincs vele, úgyhogy jobban érdekelne vmi ingyenes lehetőség.
Isten ments több hitel, kifizetem ami van a rég múltból és irány vissza haza. Úgyhogy ilyen szempontból mindegy minek vagyok minősítve.
Csak érdekel h mit gondolnak rólam.
Köszönöm -
Reading:
Tesco raktar, Rapier es Staffline agency. Szinte 100%, hogy felvesznek, nagyon kemeny munka. Meg a manpower is eselyes, ott is raktari, sofori munkak vannak.Bracknell: Pertemps. Ok raktari es sofori allast tudnak. Nagyon korrektek, 8 fontot fizetnek orankent sima 3.5 tonnas autora is. Azert az nagyon ritka. Egyebkent szerintem Bracknell szebb mint Reading.
-
Balinov
titán
ha van olyan szakmad, munkatapasztalatod, amivel oszinten ugy erzed, hogy jo eselyel indulnal szerintem nyugodtan. Csak elobb szerezz egy angol PAYG kartyat, amin adott esetben el tudnak erni. magyar szammal 0hoz kozeli megkeresest kaptam anno, ir szamot szerezve, azt megadva kb 2-3 heten belul par telefonosinterju ill. 2 lebeszelt itteni allasinterju az esetlegesen leendo munkaltatommal sikeredett. A masodik sikeres is volt.
Mindenkepp eselynovelo szerintem, masnem mar otthonrol be tudsz kerulni a fejvadaszok szurt, lekaderezett adatbazisaba
-
Gyick
őstag
Van értelme szerintetek elküldeni CV-t vagy irni pár agency-nek itthonról?Tudnátok pár jobb félét mondani,londoni érdekelne....(vagy reading-i)
Meg egy másik kérdés: Reading-be szerintetek mennyire nehéz munkát találni?(gondolok itt olyanra hogy mekibe,vmi normálisabb gyárba,szállodába ilyesmi)Google streetview-al nézegettem ilyen nagyon modern,tiszta rendezett városnak tünik, szerintem tök szép,meg gondolom London-nál olcsobb is,meg nincs is tőle messze) .+gondolom itt szállást lehet nehéz találni...isn't it?
-
Balinov
titán
válasz
Bubee82 #18064 üzenetére
olvasom itt is, ismerosok is mondjak, hogy szopatnak NI-vel, szamlanyitassal, lakasberlessel, biztositassal, credit score-val,. nameg amiben en dolgozom, az tipikusan nagyvarosok kozeleben lenne, az meg nem tul szimpi, videk az tetszik, nem mondom, hogy ott nem tudnek elni, de loveban kb 1/4-el (ha nem tobbel) kevsebbet tudnek keresni, mint itt.. a legfobb, hogy 6 ev IRL utan, 4-5 hetre a csemete szuletesetol valtson megint orszagot, akinek hat anyja van.
-
Balinov
titán
válasz
Bubee82 #18060 üzenetére
az eleted nincs annyira beszabalyozva, mint amiket UKrol hallok es olvasok. Dolgozom ir, angol es skot accountokkal, de messze az irek a legbaratsagosabbak, angolok pokhendiek, meg akkor is, ha fityfasz forgalmat csinalnak mondjuk a csucs holland disztributoromhoz kepest. Skotok jo fejek, szakmailag pengek, baratsagosak, jo veluk a kapcsolatom.
-
Because
őstag
hello! tudnátok segíteni? ashfordba hogy jutok el a legkönnyebben innen magyaro-ról?
-
Balinov
titán
válasz
Bubee82 #18051 üzenetére
marmint a hazai motort ajanlod (1.8 made in Gyor)? jo csak a road tax magas ra a teljesitmeny miatt. Igazabol persze, imadnek egy 4-5evest, de minek, kocsival innet nem hiszem,hogy par even belul hazamegyunk, nem ugy mint ti, akinek egy 3 oras komppal, meg 5-6ora kozuttal kozelebb van Hegyeshalom.
-
-
Bubee82
őstag
válasz
MPowerPH #18047 üzenetére
Ja, de azert tavalyhoz kepest mar csak a fele nekem. Jovore meg kevesebb lesz. Ilyen havi 20-30 font vallalhato, meg akkor is ha Mo-n az eves van ennyi.
Bali
2000-es matuzsalem, de nem a kora erdekelt, ahogy ezutan se az fog. 1.8T SE a tipus.
A legkozelebbi (vagy testver?) egy 2000-2003 A8 lesz. Mert csak
-
Balinov
titán
-
tildy
nagyúr
válasz
eszgé100 #18039 üzenetére
Lemaradt, hogy a wizzairnel:) Azt hittem betettem linkbe
-
tildy
nagyúr
Hatha valakinek jol jon, holnap 20% kedvezmeny a Magyarorszagra meno vagy onnan jovo jaratokra torteno vasarlas eseten.
-
sh4d0w
félisten
Köszönöm mindenkinek. Még kérdés: lehet, hogy csak utazás napja előtt esnek be a pénzeim, estefelé még esélyes, hogy tudok elég fontot váltani? (Másnap hajnalban repülök...)
-
ronson
őstag
válasz
sh4d0w #18032 üzenetére
Jobban jársz, ha otthon veszel fel es atvaltod, mert eleg borsos ara lehet a kezpenzfelvetnek. Viszont vásárolni jobban megeri kártyával, ha az ingyenes vele kulfoldon.
En kb. 3 éve vettem fel egyszer vészhelyzetben 100Eurot Szlovákiában, akkor kb. 2500ft tranzakciós dijat számolt fel a ráfázol bank.
-
sh4d0w
félisten
Kérdés: Visa Electron kártyával tudok felvenni Angliában fontot a forintszámlámról? Ha igen, mivel járok jobban: ha odakint veszek fel pénzt, vagy ha itthon váltok utazás előtt?
-
-
válasz
Balinov #18024 üzenetére
Nem navigalas volt, hanem mas megbeszelni valo. 30 perc korul volt az ido. A srac ki is akarta fizetni, nem lenyeg ez, csak ugye nem igy kene ennek mukodnie. Erdekelt, hogy tud e errol valaki bovebbet. Akkor holnap megkerdezzuk miert. Erdekel a dolog, de tenyleg nem a 10 font miatt.
-
Balinov
titán
válasz
fojtviki #18022 üzenetére
majd 10 font nem keves, mielott elkuldenem oket az anyjukba, megneznem a reszletes tarifatablazatot az adott dijcsomagotokhoz.
Ha belfoldi hivaskent ennyit szamlaztak ki, gerinctelenseg. meg ha kulfoldi hivasnak is vettek, akkor is, ennyihez nem 1percet kell beszelni. En pl. EU-n belul 20c-ert beszelek percenkent, ha ez nektek mondjuk 20p, akkor az jo hosszu navigalasi segitseg volt.
-
A mobilos alkalmazasban, hogyan? Az utolso havit mutatja, meg, hogy mikor lesz a kovetkezo.De jo lenne tudni mennyi is a hokozi, neha
Egyebkent errol jut eszembe. Adott egy o2 kartya. A srac hazament, parom innen hivta fel es 9.54-et leszamlaztak nekunk tobbletkent. Nem annak kene ezt fizetni, aki UK-on kivul tartozkodik?
-
MPowerPH
félisten
Three-nel le tudok kerdezni ho kozben szamlainfot?
-
Bubee82
őstag
válasz
MPowerPH #18010 üzenetére
If your vehicle breaks down within 7 days BEFORE you travel...
We pay up to £750.00 so that you can;
Hire a vehicle so you can still travel abroad, or
Re-book your sea crossing at a time when your vehicle is repaired
We only need 48 hours notice to provide cover under our policy, however for the cover before you travel (mentioned above) to apply you must purchase 10 days before you travel.If you breakdown while you’re travelling...
We arrange roadside assistance and pay up to £250 to get you mobile straight away
If unfortunately you cannot be made mobile, we will also pay for transportation to the nearest repairerIf an attempted theft, break in or vandalism leaves your vehicle insecure...
We will pay up to £175 for repairs and parts to make your vehicle secure againIf your vehicle needs repairs, but the garage cannot get the parts...
We will source the parts you need and pay up to £600 to ship them to your repairing garageIf repairs will take longer than 24 hours...
We pay £750 towards;
The cost of transporting you and your passengers to your destination, or
A group C Hire Vehicle, or
We pay up to £175 for repairs and parts to make your vehicle secure again
Up to £125 per person for overnight accommodation while repairs are completedIf you’re due to return to the UK before your vehicle can be repaired...
We pay up to £175 for repairs and parts to make your vehicle secure again
We pay for you, your passengers and your hand luggage to get home
We will arrange to transport your main luggage home and pay for it
We will arrange to transport your vehicle home or to a UK repairer and pay for it, and cover any storage charges incurred abroadFranciaorszag fizetos autopalyain van csak kivetel, mivel azok privat tulajdonban allnak.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Bubee82 #18009 üzenetére
2007-es. Akkor ez jonak szamit? Pontosan mit tartalmaz ez a policy? Mert kerestem, de nem latom leirva. Pl. ha nemetben lerobbanok, akkor mit kapok? ASDA-t elolvastam, ott fel volt tuntetve.(roadside assistant, plusz vontatas ha nem sikerul megcsinalni, szallas+kaja, amig kesz nem lesz, de az 1 evre 130)
-
MPowerPH
félisten
Komolyan elgondolkoztam, hogy mivel megyek haza megint, lehet megis kellene breakdown cover. Mar kerdeztem, de akkor hanyagoltam a dolgot... Mit erdemes? Nekem az UK-n beluli dolog nem szamit, csak arra nem is kotnek. Szoval EU-s kell. Kiket nezzek meg? Kezembe akadt pl. az ASDA breakdown, ami EU-s is, egy evre azt hiszem 130 font. Lloyds nem tudom van e, avagy Tesco. Az se baj, ha nem eves, csak intervallumra szol, bar szerintem az ugy daragabb.
-
Viszlát
addikt
Az kellemetlen valóban.
Itt érdekes módon teljesen másként működik, egyéni vállalkozóként végzik a melót és az ASDA nem kér tőlük semmit, csak egy kitétel van, hogy ők szabják meg az árat. Mondjuk nem is ASDA-s öltözékben vannak vagy ilyesmi. Egy nigériai testvérpár, teljesen normálisak, így bár igazad van a rabszolgaság támogatásával kapcsolatban, az én esetemben erről hálisten nincs szó.
Ebben a formában valóban felháborító a dolog, bár én nem az illetőt jelenteném fel, mégiscsak emberek életéről van szó, hanem az áruházat, illetve a vállalkozást, ha ki lehet deríteni kikről van szó.
-
Ck.
addikt
válasz
Viszlát #18001 üzenetére
Csak annyi volt a gond, h nem értette meg, hogy nem akarok mosást, már elkezdte rangatni az ablaktörlőmet, h márpedig ő lemossa, én meg miután 5-jére is elmondtam, h nem, de ő csak azért is elkezdte mosni, elkezdtem rá üvölteni, de úgy hogy még bent az ASDA-ban is hallották.
Egyébként ezek az emberek ehberert, napi 25-30 fontokert dolgoznak 10-11 órákat, nincsenek bejelentve, nincs biztosításuk, nem fizet a legtöbbször albán autómosó tulaj semmit utánuk, se adó, se ni, se semmi, kézbe megy az a kevés is.
Valahogy ez mégse érdekel semmilyen szervet Angliában, holott az ember orra előtt megy az illegális foglalkoztatás, a fekete munka és a fekete kereskedelem.
Azon a véleményem vagyok, ha az ember fia ezek tudatában ide viszi az autóját, az bizonyos értelemben támogatja a fekete munkát és a fekete gazdaságot. Én éppen ezért vagy magamnak csinálom, vagy begurulok vele egy kútra. De ehberert nem fogok egy rabszolgát se megdolgoztatni.
Viszont továbbra sem értem hogy a nagy áruházak ezt miért támogatják. Egyrészt illegális, másrészt ez nem szolgáltatás, hanem a vásárló zaklatása.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Háztartási gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Tesla topik
- RAM topik
- További aktív témák...
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022