- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sérnyovác
tag
-
Dazsar
aktív tag
Üdv. Szeretnék a Kia Ceed-embe egy új fejegységet.
2 típust néztem. "Egy hazait" és egy Alisat. Az alisnál jár egyéb extra (kamera elől-hátul) de ha linkre mentek úgy is látjátok, illetve egy Pioneer amit egy Autó Hifisnél kellene megvegyek. Melyik érné meg jobban ?
Itt is játszik a kormány vezérlés stb. Van valakinek erről valami tapasztalata ? Illetve azt se szeretném hogy hézagos legyen, látványra legyen olyan mintha gyárilag benne lett volna már remélem értitek mire gondolok.
Előre is köszönöm a nagy segítséget .Kia fórumon érdeklődtem de ott semmi válasz.
-
-
lumpika
tag
válasz
Impair1980 #94 üzenetére
Nem akarom a firmet bolygatni, csak kitenném a home screenre, ha működne a rádió app.
Azt hiszem TEA6856 chip a rádóm.A te rádiód tudja az rds-t?
-
Impair1980
aktív tag
A relével én nem játszanék. Már kétszer előfordult nálam, hogy rajt hagytam a gyújtás és a gyerekek nézték a kocsiban a TV-t, majd bikázhattam be a kocsit. Nagyon megeszi az aksit. Ráadásul a légzsák (SRS) elektronikának is betett, aminek a hibakódját csak a Nissan szervizbe tudták kiütni!
A gyári rádió appot meg csak úgy nem tudod lecserélni, mert az a gyári firmware-ba van beégetve, amit csak úgy nem lehet felülírni!
Én is próbáltam annó a gyári Telefon app-ot kicserélni te féltéglát csináltam az egységből, amit csak firmware beégetéssel tudtam visszahozni. Szóval nem éri meg belenyúlni, mert könnyen tönkre lehet vágni! -
lumpika
tag
Sziasztok
Azokat az Android fejegység tulajokat kérném akiknek van rds-es rádió appjuk:
-nem tudnátok lementeni a gyári rádió appot nekem?
Az enyémen kis ablakban jeleníti meg az rds információkat nem is görgeti.
Talán az apk extractor erre való
Köszönöm -
lumpika
tag
Szia. Ezek jellemző problémák,én is szembesültem velük. Végül is mindkettőt sikerült megoldanom kisebb kompromisszumokkal.A multimédia rendszerbeállításainál be lehet állítani elvileg a GPS hang mixelését.
Milyen gps appot használsz?
Énmegyek-nél van egy beállítás ami emeli a navigáció hangerejét(nálam még hangosabb is mint pl a rádió),viszont tts hangokkal nem működik együtt -
lumpika
tag
válasz
Impair1980 #88 üzenetére
Gondolkodtam, hogy megrelézem.
4k-ért lehet kapni elég komoly programozható időzítő relét, amit be lehet állítani lefutó élre is.
Az a tervem hogy gyújtás levétele után még egy fél óráig kap kapcsolt tápot a multimédia.
Sarkalatos pontja az egésznek a relé fogyasztása,valamint az hogyha teljesen elveszti a tápot a relé(akksi csere pl) melyik módban indul újra. Nem lenne kellemes akksi csere után mindig kibányászni a fejegységet,😀 -
m3k
csendes tag
Sziasztok!
Pár hete beszereztem én is egy tipus specifikus androidos fejegységet egy 3-as Priusba. 8 mag 4gb ram 32gb rom, 9es android, szép kijelző. 2 gondom van vele, az egyik, hogy a gps hang alapú navi hangerejét nem tudom a zenétől függetlenül állítani (ez akkor macera ha mondjuk beszélgetés miatt halkabbra veszed a zenét, ilyenkor alig hallani a navit.), a másik pedig hogy az óra vagy a gps szerint működik de akkor siet 2 órát, vagy kézzel állítom be, de másnapra valami teljesen más időt mutat a pontos helyett. Találkozott valaki már ilyen problémával? A gps hangerő mizériáról lélekben lemondtam, nagyjából együtt tudok vele élni, az órában még bízok hátha van valami megoldás. (Az időzóna jó, de próbáltam játszani vele hogy direkt olyan zónát állítók be amennyit csúszna az óra, ki be kapcsolgattam az auto sync-et., a gps tester is 2 óra késést mutat az időben) Egyedül akkor pontos az óra ha netet osztok a telefonról, de jó lenne ha anélkül is menne. Ha leveszem a gyújtást a fejegység alvó állapotba kerül, állomások egyéb beálltások megmaradnak. Köszi előre is.
-
bl4ze
veterán
válasz
Impair1980 #88 üzenetére
+1
-
lumpika
tag
Sziasztok
2014-es Qashqai-ba szereltem be egy kínai androidos fejegységetAmikor leveszem a gyújtást a fejegység is lekapcsol.
A gyári rádió/mp3 addig működött amíg ki nem nyitottam az ajtótMásnál, más autó márkánál/fkínai fejegységnél hogy működik ez a dolog?
Várom válaszaitokat -
bl4ze
veterán
Szia,
Hogyne: próbáltam. Semmire nem reagál : nem "érzi".
Igen, ez lehet elmaradt - vagy rosszul kötötte be, dugta be a srác. (KIA fórumos tag - saját magának is Ő csinálta)
De sajnos nagyon kapkodott, sietett - azt gondolom kissé trehány munkát végzett.Az eladó/gyártó (INFIDNAVI) adott csomó rajtot, fotót, bekötési rajzot, de sajnos én nem megyek vele sokra - ezekhez totál nem értek. (ezért is cserélte ki ez a KIA's ismerős)
Szóval én jelenleg itt tartok: én is azt gondolom tényleg nem kell CANBUS, de rosszul / hiányosan lett bekötve.
-
kirkri
addikt
Szia!
Lehet, hogy felesleges a kérdés, de a gombokat feltanítottad?
2017-es a Ceed, szerintem a tiéd is ilyen rendszerű kell legyen és nem kell hozzá canbus illesztő.Sok bekötési változat nem volt, van két kábelkorbács, aminek a csatlakozóit az ellendarabba kell bedugni. Egy dolog viszont lemaradhatott nálad. Van egy 6-8 tüskés (pontosan nem emlékszem) csatlakozó SWC címkézéssel, lehetséges, hogy azt felejtette el bedugni neked a fejegységbe aki bekötötte az egységet.
-
bl4ze
veterán
Huhh, elég borsos áron adták. Én a KIA Sportage-ba 192 USDért vettem, ebben benne volt a Német posta is, Német raktárból jött.
A kormány gombok vezérlése analóg megy, vagy CANBUS-os verziód van?
Én ezzel szívok : nem akart egyik eladó/forgalmazó sem CANBUS-t adni, és ahogy most be van kötve nem megy a gombok vezérléseSzerintem rosszul lett bekötve , berakva. Elvileg analóg KEY1-KEY2 vezetékekkel kéne mennie.... (nem én raktam be)
Neked mikori a Ceed? 2015-ös Sportage-om van, van aki szerint CANBUS kéne, sokak szerint pedig nem kell - elég a jó bekötés....
Rádió nálam mindenhol nagyon jó, a GPS vétel is - sosem fagy, egyedül ez a kormány gombok dolog szivat, idegesít....
-
kirkri
addikt
Tegnap megjött a fejegységem, direkt Kia Ceedhez valót vettem. Angliából érkezett, DHL hozta 3 nap alatt. Szállítással együtt 98e forint lett a vége.
A berakása szívás, mert a pozicionáló lemezek furata el van csúszva kicsit, így eláll pár millimétert az egység. Ezt ma még orvosolnom kell. Nem ért váratlanul a dolog, mert előtte olvastam róla. A kormánygombokat a betanítás után felismerte, tolatókamera még úton van hozzá. A rádiótól féltem, de úgy tűnik Pesten/Pest közelében ezzel nem lesz gond, semmivel nem tűnik rosszabbnak, mint a gyári. Az autó saját mikrofonját szeretném használni, így ma vár rám egy pár perces forrasztás.Frissíthető az egység Android 9.0-ra, de az nem tudja az osztott képernyőt, így maradok v8.0-nál.
-
Sérnyovác
tag
Üdv
Van valakinek tapasztalata erről vagy ehhez hasonlóról?
https://www.ebay.com/itm/DAB-Car-Stereo-FORD-FOCUS-FIESTA-TRANSIT-KUGA-S-C-Max-Octa-Core-Android-8-0-RDS/113466323238vagy erről
https://www.aliexpress.com/item/Upgraded-Version-2-Din-Android-6-0-Universal-Car-Dvd-Player-Pc-Gps-Navigation-Stereo-Video/32782124328.html?spm=a2g0o.cart.0.0.5f8c3c00hCsl49 -
giggino
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni:
A közelmúltban vettem egy 2 din-es 7" -os kínai androidos (8.1 - 1/16GB (non canbus version) ) fejegységet. Nem voltak vele kapcsolatban nagy elvárásaim, ahhoz képest nagyon jól teljesít.
Egy 2003-as Peugeot 307-be lett telepítve, (a 2004 utáni változatok már canbus -osak) egy gyárilag benne lévő Clarion PU 2741a típusú Cd-s rádió (amit a kormányról lehetett vezérelni) helyére.A fejegységhez nem igazán volt használható beszerelési útmutató, azért a kormányvezérlésen kívül sikerült mindent bekötni.
Az eredeti fejegység DIN csatlakozójába ment egy Data és egy /Data jelű kábel.
Az új egység bemenetei között is van egy Key0 és Key1 jelölésű vezeték.Valahol azt olvastam, hogy az androidos Non Canbus verziójú ROM -oknál a kormányvezérlés analóg módon történik, tehát a Key0 és Key1 vezetékeken analóg jel érkezik.
Ennek ellenére nem mertem összekötni az eredeti DIN csatlakozóban lévő Data és /Data kábelekkel.Hogyan lehetne életre kelteni a kormányvezérlést?
Előre is köszönöm a segítséget! -
bl4ze
veterán
válasz
Impair1980 #68 üzenetére
Hello,
Küldtem egy emailt Neked. -
Impair1980
aktív tag
válasz
Impair1980 #67 üzenetére
Korábban feltöltött linkedet néztem és ott lehet venni CANBUS-os verziót is! Neked az kell. Álltalában olyan kocsikhoz kell, ahol gyárilag csak Rádiós fejegység volt beszerelve. Amelyeknél gyári Multimédiás fejegység is van ott elképzelhető, hogy működik CANBUS nélkül is!
Írj az eladóra, hogy küldjön és működni fog! Pont ez a lényege a CANBUS-nak, hogy a vezérlést lehet vele irányítani, programozni. Utána a fejegységen kell beállítani a rejtett menüben az autód pontos típusát és kész! -
bl4ze
veterán
válasz
Impair1980 #65 üzenetére
Köszi, pedig többen is mondták, hogy CANBUS nélkül is mennie kell a kormány vezérlésnek, gomboknak.
Az eladó/gyártó szerint is. 100% biztosan tudod, hogy nem megy CANBUS nélkül?Eladó megnézte a típust, autót + gyártási évet és Ő is CANBUS nélkülit ajánlott, és küldött.
2015-ös KIA Sportage. -
Impair1980
aktív tag
Sziasztok! Szinte biztos, hogy megfelelő CANBUS nélkül nem működik a kormányvezérlés nem gyári fejegységen. Sajátomon kipróbáltam vele és nélküle is, mindenféle beállításokkal, de csak Canbussal megy( Nissan Qashqai). Ahol vetted, attól az eladótól kell kérni. Magam szereltem mindent, nem nagy dolog, csatlakozókat nem lehet rossz helyre bekötni.
-
bl4ze
veterán
Nekem is CANBUS nélküli verzió van, azt küldött a forgalmazó/gyártó.
Elvileg mennie kell a gombok vezérlésének, viszont aki beszerelte (KIA fórumos srác) Ő elég kapkodva végzett vele, és kissé trehány volt. Mivel külföldön él így nem igen tudom megkérni, hogy szedjük ki megint és nézzük meg a csatlakozókat, stb. Én tudás/gyakorlat nélkül pedig nem tudok neki állni.
Az én fejegységem is tudja kezelni a gombokat, az a tippem, hogy nem jól lett bekötve, vagy nem érintkezik a KEY1 vagy KEY2 része.Ha valaki itt érez készséget segítségre, azt örömmel veszem, és díjazom is megfelelően a munkát : Budapest - Pest Megye vonzásában.
-
kirkri
addikt
Ugyan én Ceed kapcsán írtam az egyik gyártónak, de azt írta vissza, hogy nekik nincs róla tudomásuk, hogy lenne II. generációs Ceedben canbus rendszerű kormánygomb vezérlés. Szóval elvileg bátran megvehetem. Próba kedvéért kipróbálom egy ismerősöm korábbi fejegységét az autómban, úgyis a polcon áll neki.
-
kirkri
addikt
Ez nagy szívás lenne, mert ha nem működik a kormányvezérlés, akkor inkább maradjon a régi rádió. A telefon kihangosító működik rendesen neked? Arra gondolok elsősorban, hogy az autó saját mikrofonját használja és nem a fejegységben van kialakítva erre mikrofon. (Gondolom az mindegyiknél alap, hogy a beszélgetés hangja az autó hangszóróin szól.)
Illetve szeretném a tolatókamera opciót is használni, mert az én autómban az nincs.
-
-
kirkri
addikt
Belinkelnéd milyen fejegységet vettél? Én is Ceedbe (JD) akarok venni, de még nagyon az elején tartok, igazából még nem olvastam utána, hogy milyet lenne érdemes. Jó, hogy írod ezt a kormányról vezérlés problémát, azt hittem, hogy amennyiben konkrétan ehhez a típushoz valót veszek (például ezt), akkor nincs ilyen kockázat.
-
Galla007
csendes tag
Sziasztok!Kb 1 éve használok androidos fejegységet.Az én tapasztalatom.4magos 2gb ram.A rádió rész vételi minősége gyengébb egy átlagos minőségü rádiónál,Az erősitőnél van benne egy alapzaj ami csak nagyon gyengén halható,de engem bosszantott az elején,már megszoktam.Online rádió hallgatásánál sokkal jobb a minőség.A fejegység erősitő része hangerőben nekem megfelel.Én egy Kia Ceed-be vettem ,hozzá való fejegységet,de vennem kellett még univerzális 2din beépitő keretett,illetve a csatlakozó hiába jó volt nem müködött a kormányvezérlés.Hosszabb olvasás után ,most már tudom két fajta kormányvezérlés van 1.digitális ehez kell a can bus,illetve 2.analóg
Nekem analóg volt.tudtam mely 3 vezeték jön a kormányvezérlésről,ezt multiméterrel kimértem-Ha lenyomsz egy gombot a kormányon egy értéket mutat a mérő,ha egy másikat a kormányon másik érték lesz.Így be tudtam kötni,azóta is müködik a kormányról vezérlés.A gyári rom nem jött be PX3 malaysk romot tettem rá ,ez már sokkal jobb nincs rajta a sokk felesleges app,csak play áruházTetszik a testre szabhatósága az androidnak.Telefon kihangositása jó,Telefonról zenét lehet hallgatni kormányról lehet váltani dalt Bt kapcsolat alatt.Gps norm vételü,Nekem sygic van tökéletesen meg vagyok vele elégedve.Ha mégegyszer belefogtam volna univerzális fejegységet választok erősebb hardverrel,azért a frissítések elég lassan mennek.Szerintem a 2gb ram elég ha nincs Facebook,messenger,.ram használat nekem 2gb-ból 800mb -ot használ.Remélem segitettem a tapasztalatommal ,ha valaki ilyen fejegységet akar venni. -
soadzoor
csendes tag
Sziasztok? 6, vagy 8GB RAM-os androidod fejegység nem létezik? Egyszerūen nem találok olyat. A telefonom 3 éves, és 6GB ramja van, ezek a kütyük ennyire le vannak maradva?
-
bl4ze
veterán
válasz
daylightka #51 üzenetére
UK-ból kicsit borsos az ára, meg a 16GB nem sok... de ettől lehet jó még.
-
daylightka
csendes tag
[link] Erről valakinek vélemény ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kedvező ár! Lenovo X1 Yoga laptop-tablet (14FHD/I7-G7/16GB/256SSD) + ceruza
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest