- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- SSD kibeszélő
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lewzke
őstag
Üdv. urak! Vettem egy Unihertz Atom L csodát és Android 10-el fut és egész jó kis eszköz, 6 GB RAM-al pakolva. Azt szeretném valahogy megoldani adb-n vagy valamilyen nem root módszerrel, hogy pár általam kiválasztott alkalmazás mindig fusson a háttérben, ne menjen se cache-be mert ott már a cache kezelő lelövi. Két app van ami fontos, mivel ez egy teló: üzenetek és hívás, ezt mindig a RAM-ból gyorsan akarom betölteni, esetleg még ide jönne a mail. Vannak alkalmazások amelyek alapból futva maradnak mint pl. a Messenger vagy MiFit de azok szolgáltatások. Minden akkumulátor optmiziáló cuccot kikapcsoltam erre a kettőre de mégis néha háttérbe szorul és ott kicsapja a rendszer. Sajnos a support nem tudott ebben segíteni. Szóval röviden, van valami mód erre, valami trükkös adb parancs?
-
szetib
tag
válasz
mobilizmo #40399 üzenetére
Tegnap sikeresen ősszehoztam a dolgot, fastbootban nem ment fel rá semmi, "mdtp image is corrupted" hibaüzi volt. Semmi nem volt jó neki, pedig a megoldás végtelen egyszerű. Nem is értem, miért nem jött velem szembe az első oldalon a leírás
.
Fastbootból edl mode-ba kellett rakni, letölteni egy fastboot stock romot és a MiFlash-el végigvinni. Ennyi lett volna. Közben vagy 3x elszállt a folyamat az usb csati miatt, de egy másik usb-n végig ment. -
tylerddd
veterán
Üdv! Ismerős Honor 8x-et vett használtan egy közös ismerőstől, a tag megbízható. A teljes gyalu után a vásárló használja a telefont, de nem tud belépni a Google fiókjába telefon szinten. Ilyet is ír neki: A Discover használatához Google Play-szolgáltatásokra lesz szüksége, amelyeket eszköze nem támogat. Lépjen kapcsolatba a gyártóval, ha segítségre van szüksége.
Ez egy 2018-as Huawei telefon. Ezt érinti valamilyen módon a Google stb. bojkott? Mi lehet ez?! Köszi! -
válasz
enginev3.0 #40493 üzenetére
TC.+ webdav plugin, vagy lan plugin, (ez nem azért lan mert csak azt tudja, wifin is tudja) vagy a telefonra smb szerver, vagy wifi ADB app, bár ez utóbbi erősen túlzás és root nem árt, de akkor mindent visz...
Van Onedrive plugin is, ennél több Wines cuccokhoz úgyérzem szükségtelen.
Ha a gyári fájlkezelő nem képes sambázni akkor belátható hogy csak külső applikációval lehet megcsinálni.
Meg mindenképp 2 ablakos fájlkezelő kellene különben megőszülsz ha épp a telefonról akarsz gépészkedni meg fájlokat mozgatni.
Ezt se sáttam még gyáriba. -
qqzs
őstag
Bekapcsoltam a smart lockot. A BT cuccok kozelsege eseten nem lockol pl. Emiatt a zsebembe allandoan bekapcsol a kepernyo es mivel nincs lockolva onallo eletet el a telefon, hivasokat indit kibekapcsol mindenfelet. van erre megoldas? Mintha ennek a smart locknak nem sok ertelme lenne emiatt
-
lovi27
addikt
válasz
enginev3.0 #40493 üzenetére
A plusz nézőpont kérdése.
A rendszer fájlkezelőjét csak addig használom amíg belakom a mobilt, amíg felteszem a saját bevált programot, ami kezeli az SMB megosztást is. Így pár óra múlva nekem már a rendszeré a felesleges plusz. Persze, azért erőszakkal nem törlöm le, elfér, nem kér enni. -
lovi27
addikt
válasz
enginev3.0 #40488 üzenetére
Miért ne lehetne. Mióta mobilom van, de legalábbis sok-sok éve így másolok rá.
-
válasz
-
crok
Topikgazda
válasz
Ezt hogy kell érteni? Mi nem megy? Mert csilliár megoldás van, csak példaképp.. vagy most a Win alatt SMB-re gondolsz?
-
enginev3.0
félisten
Tényleg nem lehetséges még wifin keresztül androidra fájlokat másolni windowsról?
-
majomfej
kezdő
Sziasztok, az android go-t hogyan lehet rárakni egy vodafone tab prime 6-ra? 1 giga ram van benne, jelenleg 5.1.1-es android fut rajta :/
-
miaoumaoi
tag
válasz
Piazza #40479 üzenetére
A gyári romokon általában minden működik rendesen, roottal meg le lehet pucolni vagy lehet moddolni amire szüksége van az embernek és manapság már olcsón lehet kapni bivalyerős gépeket sok memóriával ahol már nincs szükség custom kernelre, mindenféle finomhangolásra meg plusz fícsőrökre mert már alapból benne van. Ha már custom romot akarsz akkor szerintem valami aosp-t tegyél fel abban biztos nem lesznek gyártói reklámok meg hülyeségek, amiket egyébként szerintem a gyáriból is ki lehet írtani, sőt a legtöbb custom rom az is, egy lecsupaszított gyártói, ezért mondtam, hogy nézelődjél xda-n, ott a készülékek topikjában vannak custom romok, olvasgasd, aztán amelyik megtetszik azt felrakod, vagy kérjél tanácsot samsungostól.
-
Bigmen
lelkes újonc
Sziasztok! Lehet,hogy nem jó helyre írok bocsánat érte.
Kérdésem az lenne,hogy Nokia 7 Plus telefonon(Android 10)hogy lehet beállítani a hívás átirányitásokat Sajnos nem találom a telefonban ezt a lehetőséget,lehet,hogy csak én nem találom vagy el van dugva valahová. Már végig néztem a beállítások összes menüjét de nem találom.Ebben kérek egy kis segítséget !Köszönöm mindenkinek! -
crok
Topikgazda
válasz
Piazza #40478 üzenetére
Airplane mode utan WLAN, GPS, Bluetooth mind visszakapcsolhato de a modem ki lesz kapcsolva, akkor nem fogyaszt.
Ami nem kell adb-vel kigyomlalhato.
Akar megsporolhatod a ROM-olast, egy probat meger, a gyari ROM azert altalaban stabil, root meg pl. azert jon jol mert adb helyett hasznalhatsz Swift Backup-ot, Titanium Backup-ot menteni es torolni/letiltani is.
-
Piazza
tag
válasz
tordaitibi #40476 üzenetére
"ilyen márkás telóm sose volt, a Xiaomi vonalat favorizálom"
Nekem sem. Ezt csak ugy kaptam. En is xiaomit hasznalok, regebben htct.
Amugy talan a google dolgok sem kellenenek ra, aruhaz sem.
Ugy gondoltam hogy letorolni mindent rola, majd egy nem Samu, valami sallangmentes de stabil Oprendszert feltenni ra. Telelefon resz nem is kell bele. Ha kell wifin adok neki netet, bongeszohoz, programot letolteni.. YT Vanced, gyereknek. Amugy meg nehany programot futtatni rajta, gps bluetooth, kirandulas, bringazas utvonal rogzites, terkepek.. ezek offlineba.
-
miaoumaoi
tag
válasz
tordaitibi #40476 üzenetére
És ezt miért nekem írod? :D Én nagyon jól megvagyok az enyémmel, köszi. :D
Ja közben láttam, hogy Piazza-nak címezted, bocsi, am én is szerettem régen a cm és miui romokat, de már nem romolok, rootolom, utána farigcsálom kedvemre :)
-
válasz
miaoumaoi #40470 üzenetére
Ez se így van mert wifin keresztül is képes megőrjíteni a tulajt...
Piazza,
ilyen márkás telóm sose volt, a Xiaomi vonalat favorizálom.
Azon van legális BL. nyitás és custom romok arzenálja, sajnos Samu vonalon el vagyok maradva.
Ha valahol, akkor a topikjába, ha az halott akkor külföldi fórumokon böngészve a telefon pontos neve+custom rom keresőszó.
Google fordító segít ha nem megy az angol (nekem nagyon szarul megy).
Én magam a Resurrection Remix mellett voksolok, hogy portolták-e Samura azt se tudom. de van sok nagyon jó más rom, ez ízlésfüggő.
Ha békés nyugodt együttélést szeretnél, GAPPS mentesen meg lehet oldani, az appok kb.90%-a letölthető, telepíthető alternatív áruházakból, oldalakról.
Nem tudom, mennyire akarod kiherélni a telefont, azért írtam le ezeket a lehetőségeket. -
miaoumaoi
tag
válasz
#31418368 #40474 üzenetére
Elméletileg visszaállítható, ha nem lett felülirva, gyakorlatilag szerintem nem éri meg, hacsak nem valami szuperértékes adatokat tároltál a telefonon. Én max. azt tudom elképzelni, hogy recoveryben egy scriptel felülírod random adatokkal a data és sdcard particiókat mielőtt formázod de ilyenről még nem hallottam.
-
Piazza
tag
Sziasztok!
Lett egy Samsung Galaxy j5 2016 telefonom, most bontottam ki a dobozbol, epp csak feltoltottem eloszor.
Kerdeseim lennenek. (Ha esetleg masik topicban kene erdeklodnom, kerlek iranyitsatok oda!)Szoval. En ezt a keszuleket mint telefont nem szeretnem hasznalni. Mit kene csinalnom es hogyan, hogy egy amolyan tablageppe butitsam?
Alapbol jo lenne gyalulni az egesz keszuleket, majd tenni ra valami (samsungtol fuggetlen) op-rendszert es utana ra tolteni az alkalmazasokat amit hasznalnek (gondolom ezek play aruhazbol letoltve).
Milyen lehetosegeim vannak, hogy kezdjek neki??Udv.
-
törölt tag
Sziasztok. Van egy Huawei P9 lite mini telefonom. Android 7-tel. Eladás előtt szeretném biztonságosan törölni, hogy ne lehessen visszaállítani az adatokat. A sok helyen ajánlott eszköz titkosítása opciót nem találom. Szerintem nincs benne.
Köszönöm. -
crok
Topikgazda
válasz
hitchins #40464 üzenetére
PC-n a Google Security oldalon (a régi tulaj (tesód) belépése után) a lap alján fel kell sorolva legyen az összes, az account-hoz tartozó eszköz (ami még nem time-out-olt ki.. egy év alatt 4x ki kellett volna törlődnie) és ott meg lehet találni az adott készüléket és lehet törölni is (sign out / kilépés). Utána a Google FRP már nem szól bele egy factory reset-be, le lehetne reset-elni a készüléket, utána vissza lehetne léptetni. Ha a Google security listában sincs már benne akkor talán a Telekom is megoldja neki ha beviszi.
-
hitchins
őstag
Egy kis segitsegre lenne szuksegem.
Tesomnak van egy regi sony xz premium telefonja. Lassan egy eve nem hasznalja de szeretne a csaladban tovabbadni es elotte alaphelyzetbe visszallitani.
A problema ott van hogy ujjlenyomat olvaso nem volt beallitva jelkodot meg elfelejtette azaz nem tud belepni a telefonba.
Van valami mod ra hogy feloldja a telefont?A gmailes account/email cim amivel hasznalta az meg megvan, ugyanazzal hasznalja az uj telefonjat is.
Hatha ez esetleg segit valamit annak igazolasaban hogy O a tuljaj.
Illetve telekomos vasarlas leven valoszinuleg a szamla is megvan. -
Somatom
veterán
-
-szabi-
addikt
válasz
Somatom #40460 üzenetére
Tárolóként használtam a kártyát.
Jól sejtem ilyenkor mindent látok a kártyán PC-n, nincs rejtett fájl, könyvtár stb.
Mert androidos tv box pl. csinálni szokott olyat formázáskor, ami PC-n nem látszik de a működéshez szüksége van rá.
Ilyenre nem akarok ráfutni azért kérdeztem inkább. -
-szabi-
addikt
Hi
Cserélném a microsd kártyát a telefonban.
Telefont kikapcsolom -> kártyát kiszedem -> PC-n másik kártyára átmásolom -> visszateszem -> bekapcsolom.
Ennyi elég, hogy rendben működjön vagy előtte telefonnal meg kell formázni az újat?üdv
-
crok
Topikgazda
Hm.. a másikban válaszoltam - azzal mi nem ment?
-
MiDe
újonc
Sziasztok!Lehet, hogy rossz helyen járok, de... hátha tud valaki segíteni:
Hogy lehet az ADB backup-pal egy adott fájl lementeni? (contacts.db,
contacts2.db) [Névjegyzék]Köszi mindenkinek
-
scott_free
senior tag
Android 8-on hogyan lehet a vágólap tartalmát törölni?
-
Somatom
veterán
Adott egy LTE tablet, Voda kártyával, roaming területen. Ha állandóan hálón lógna, akkor megszegném az "50% -os szabályt". A mobilnetet csak hétvégenként használnám, a tabot viszont Wifin állandóan. Szoftveresen el tudom érni, hogy a tab ne csatlakozzon a mobilhálózatra? Mondjuk, kikapcsolom a SIM slotot, repülőbe teszem és arra indítom a Wifit.
Kártya másik eszközbe helyezése nem opció. -
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok. Olyan gondom van, hogy az egyszervolt.hu oldalon nem indul el több játék.
Mint pl a vízlabirintus. Honnan, milyen Adobe flash lpayert telepítsek, hogy
meg tudjam nyitni?
Már a harmadikat telepítettem playről, de még mindig
azt írja, hogy "a Fartalom megtekintéséhez flash Player szükséges" Vagy hogyan, hol kell ezt külön engedélyezni? Próbáltam opera, firefox, chrom, dolphin böngészőkkel.
Huawei T5 tablet és P9 lite telefon.
Köszönöm. -
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok, korábban Samsung telefonról simán ment az átállás, hogy a korábbi programokat átrakja másik telora, nem tiszta számomra, hogy hogy megy ez a Google szinkronizálás ,most vettem egy másik telefont nem Samsung ,de erre gyakorlatilag csak néhány programot telepített át, hogyan érdemes egyszerűen ezt csinálni?
-
RkTomi
friss újonc
válasz
Viktor0610 #40448 üzenetére
Köszönöm.
-
-
RkTomi
friss újonc
válasz
Mcrazy #40446 üzenetére
Szia! Nem tudom hogy mi az FR. Ma próbálgattam a hívásokat. Beállítom a csengőhangot leghangosabbra bejövő hívásnál egyből mutatja hogy átvált rezgő módra és teljesen leveszi a csengőhangot némára. A telefont pár
napja használom vadi új de még nem volt használatban a gyári 4.4 es rendszer lett frissítve 5.1re. Mivel előtte nem használtam nem tudom hogy akkor is megvolt e ez a hiba -
válasz
RkTomi #40443 üzenetére
Csináltam egy tesztet a családi Samsung telefonokon. Ha le van zárva a kijelző, akkor inaktív a fizikai hangerőgomb. Ebből kifolyólag én a fizikai gombokat kizárnám a hibalehetőségek közül.(Kivéve, ha csak valami médialejátszó program nem fut a háttérben, mert az aktíválja a hangerő gombokat.) Amennyiben nálad lezárt módban is néma/rezgő módba kerül, akkor valami szoftveres gond lesz. Ajánlanék egy FR-t.
-
válasz
RkTomi #40443 üzenetére
Közben arra gondoltam, hogy amig nem derül ki, hogy valóban mi a gond, addig is egy automatizálóval megakadályozhatod, hogy néma vagy rezgő módra kapcsoljon a telefon kikapcsolt kijelző mellett.
Ha esetleg van már valamilyen automatizáló telepítve, akkor abban nézd meg, hogy van-e erre lehetőség, de ha még nem telepítettél, akkor Macrodroid-ot ajánlom, mert abban van ilyen esemény. Ha kell segítség, szívesen elkészítem a makrót neked. Akár privátban is kereshetsz. -
RkTomi
friss újonc
Hello!
Samsung Galaxy Xcover 3-as készülék, állandóan átállítja a hangmódot némára. Ha hívnak csak rezeg a telefon csengőhang nincs. Mi lehet a gond? A múlt héten lett frissítve 4.4-ről 5.1-es Androidra. -
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #40436 üzenetére
Az un. Location provider (rendszer komponens) er el minden helyadatot, azon keresztul tudjak az appok lekerni (jogosultsag fejeben).
-
-
WhiteWalker
nagyúr
Köszönöm mindenkinek!
Most megtudtam nézni , szóval tervez mindkettő ha útvonal változás van , mindkettő fut és navigál egyszerre , viszont hangja annak van amelyikre utoljára bök az User - nyilván ez használat közben is müködik. -
válasz
WhiteWalker #40431 üzenetére
Kipróbáltam, futottak rendben.
Persze, most egy helyben vagyok, így konkrétan a navigációt nem néztem, hogy egyszerre futtatja-e (mármint hogy mindkettőt frissíti-e folyamatosan). -
Somatom
veterán
válasz
tordaitibi #40432 üzenetére
Nálam alap működés, hogy a GTérkép fölött, floating widgetként fut a CamSam. Mindkettő GPS -t használ. Szóval, elméletileg lehetséges. Multi resume csak 10 -es Android -tól van, (ha az appok is támogatják). Ettől régebbi rendszeren az egyik mindíg háttérben fog futni. Azt nem tudom, hogy a Waze tud-e ilyet, de a GTérkép igen, tehát elméletileg megoldható.
-
válasz
WhiteWalker #40431 üzenetére
Szerintem lehet (sose próbáltam csak tippelek) de a gps modulhoz szerintem csak az egyik fog hozzáférni, a kettő együtt nem.
Ez csak találgatás de általában 1 hardvert még asztali gépen sem képes több szoftver egyszerre használni. -
WhiteWalker
nagyúr
Osztott képernyőn lehet egyszerre két navit ( Waze/Gmaps) futtatni?
-
Bozek
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #40428 üzenetére
Megnyomod felül a -/+ fehér-fekete ikont. A felső sorban lesz Auto, M, 64, stb. Az Auto esetén automatikus ISO és zársebesség van, az M esetén pedig megjelenik a két csúszka. A 64 és a többi pedig fix ISO-val dolgozik, a számnak megfelelően.
De amúgy ez inkább az Android alkalmazások topikba tartozik, mint a szakmaiba.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Ok. Megnyitottam az Open Camerát, beállításoknál rámentem a camera2 api-ra. Most enged már raw képeket készíteni. De iso-t és zársebesseget hol tudok állítani? Nekem bal felső sarokban mutatja, de autamata. Állítani nem tudom. Viszont durva, hogy így van benne focus peaking is.
-
Bozek
nagyúr
válasz
kiraly.andra #40415 üzenetére
Amúgy köszi az ötletet, pont ilyen kamera alkalmazást kerestem a gyári helyett Sony Xperia 5-re. Ez végre kezeli mind a 3 hátlapi kamerát (a főkameránál megy a RAW is, a többi amúgy sem tudja), bár az ultraszéles kicsit fura előnézetben.
-
kormi0312
senior tag
Sziasztok,
Adott egy HDR10+ képes kijelzős mobil (Xiaomi POCO F2 Pro) Milyen videólejátszó programmal érdemes a HDR10+ videókat lejátszani, ami rendesen kezeli a dinamikus metaadatokat?
-
Bozek
nagyúr
válasz
kiraly.andra #40423 üzenetére
És persze alapból nem a Camera2 API van beállítva. Anélkül meg nehezen megy bármely telefonon.
-
kiraly.andra
aktív tag
válasz
Fr@nkieWilde #40421 üzenetére
Tudja az, csak "Some features may not be available on all devices, as they may depend on hardware or camera features, the Android version, etc."
-
Bozek
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #40421 üzenetére
Beállítások - Camera API-nál válaszd ki a Camera2 API-t, ha tudja a telefonod.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
kiraly.andra #40415 üzenetére
Köszönöm, ismertem már régről, de sajnos nem lehet ISO-t, fényérzékenységet állítani.
-
catan12
friss újonc
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.
Olyan gondom van, hogy a Gmail alkalmazásban pdf mellékletet nem tudom letölteni. Hiába megyek rá, hogy megnyitás vagy letöltés, csak végtelen ciklusban fut a folyamatjelző és áll 0%-on. Android 10
Valaki tudna segíteni? Előre is köszönöm! -
mirci18
addikt
válasz
tordaitibi #40401 üzenetére
Köszönöm a választ.
Csináltam egy wipe cache-t hátha az segít. -
szerzol
senior tag
Sziasztok!
Samu Note4 en, a galaxy store, óra számlap keresése közben rendszertelenül összeomlik és bezár.
Próbáltam már újrarakni és másik gyári ROM-ot, de nem változik.
Minden más működik rendesen.
Mi lehet? -
kiraly.andra
aktív tag
válasz
Fr@nkieWilde #40412 üzenetére
-
Üdv mindenki!
Van egy régi Samsung Galaxy Young telefon, ami biztonságos módban ragad. Visszaállítottam gyáriba, újraindítottam többször, de ugyanúgy kiírja a bal alsó sarokban. SIM nincs benne, de szerintem ettől még nem kellene abban indulnia.
Próbáltam hosszan nyomni a kikapcsolás opciót, de ezen a verzión még nem jön elő a biztonságos mód.Hogyan tudnám normál módba indítani?
Köszi a segítséget előre is! -
brd
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #40412 üzenetére
Google keresőszavak: "Motorola One Action split screen", nekem erre megtalálja ezt; igaz, a szöveg angolul van, de ha az ikonok ellenére mégsem érthető, akkor ott van pl. a https://translate.google.com/.
Akkor a te gyártód úgy gondolta, hogy ezt nem szabályozhatod. Van még olyan lehetőség is, hogy a frissítő app nethozzáférését akadályozod meg, így sosem talál frissítést, pl. egy NetGuard-hoz hasonló app segítségével. Vagy ki kell deríteni, konkrétan melyik app végzi a frissítés keresését (system update, vagy update, vagy hasonló néven szokott futni) és azt le lehet tiltani adb-vel, de ez már power user kategória és ha úgy van megírva a telefonod rendszere, ez okozhat némi bonyadalmat, pl. lefagyhat a settings, ha kommunikálna az update app-pal (pl. Windows parancssorból, ha van már adb-d:
adb shell pm disable-user --user 0 <letiltandó csomag neve; a com.-tal kezdődő>).A gyári kamera app nagyon jó, csak nagyon lassú, nem is értem miért.
Az olcsó telefonok ilyenek, lassú a HW, a software optimalizációt meg nem fizetik meg.
Csak nem értem, ha oly sok mindent be lehet állítani manuálisan, akkor a kamera használatot miért nem.
Mert ezek a kamera appok nem profi fotósoknak készülnek, hanem átlag usereknek, ők nem akarnak/tudnak azzal foglalkozni a gyártók szerint, hogy pl. a makró felvételhez nem a legjobb az ultra wide kamera, ha van külön makró kamera (pl.). De igazából ez egy profinak is mindegy, ha tudja, hogy adott üzemmódban melyik kamerát használja az app (miután megnézte), mert akkor indirekt módon tudja használni az adott kamerát.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Köszönöm, azt elfelejtettem írni, hogy Motorola One Action a telefon, akin Nova launchert használok. Már régen én is néztem ezt a videót, de az alapján nem tudom osztani a képernyőt.
Nincs 3 pötty az alkalmazásoknál. Megnézem a gyári launcherrel, hátha.Beállítások menüben nincs ilyen frissítés leállítás opció, így behoztam a fejlesztői beállításokat, ott kikapcsoltam az automatikus rendszerfrissítéseket, de tegnap este mégis frissített. Igaz az van az opcióhoz írva, hogy frissítések alkalmazása újraindítás után. Akkor lehet mindig frissít, csak nem fogja őket alkalmazni?
A gyári kamera app nagyon jó, csak nagyon lassú, nem is értem miért. Tud olyanokat, hogy raw mentés, fényerő szabályozás, ISO érzékenység, fehér egyensúly. Van egy széles, egy ultraszéles és egy mélység kamera. Nem tudom hogy pl mikor használja az ultraszéles kamerát, a mélységet portrénál. Csak nem értem, ha oly sok mindent be lehet állítani manuálisan, akkor a kamera használatot miért nem.
Olyan app van (fizetős akár), ami engedi raw mentés, fényerő szabályozás, ISO érzékenység, fehér egyensúly állítást és esetleg a kamera váltást? -
brd
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #40410 üzenetére
- Split screen.
- Gyártófüggő, a legtöbbször a beállításokban van egy system update/rendszerfrissítés(?) menüpont és azon belül tudod állítani (ha a telefonod gyártója úgy gondolta, hogy tudd).
- Ez a kamera software-től függ, hogy melyiket mikor használja (meg persze a kameráktól is, hogy milyen van). Ha máshogy nem, akkor úgy biztosan el tudod dönteni, az adott módban melyiket használja, hogy melyiknek az eltakarásakor tűnik el a kép.(Kivéve persze, ha mondjuk van pl. egy külön szürkeárnyalatos kamera is, ezt szokták úgy felhasználni, hogy a kép készítésekor annak a képét is felhasznál(hat)ja a színes kép összeállításához, de ezt az "exponálás" előtt nem biztos, hogy felhasználja, csak az exponáláskor.)
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Üdv!
Kérdéseim:
- stock Android 10-en, hogy tudok képernyőt megosztani, hogy egyszerre 2 alkalmazást is lássak?
- Illetve, hogy tudom kikapcsolni az android rendszer frissítését?
- Illetve, ha a telefonomon több lencse is van, akkor azokat, hogy tudom külön külön használni, honnan tudom épp melyiket használja a telefon? Manuális beállítások kérdése?Köszönöm előre is!
-
TheB
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre találtam a kérdésemmel.
A kérdés.
Adott egy androidos készülék. Android 9-es-el. A probléma az, hogy ha a készülékkel videófelvételt szeretnék készíteni. A felvétel akad. Látványosan, már a felvételkor is. De ugyan így visszajátszáskor is. Első gondolatban a belsőtárhely telítettségére gondoltam. Több GB-nyi helyet fel is szabadítottam. De az eredmény 0 , akad továbbra is. Találkozott már valaki ilyennel, lenne valami ötlet?Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Siriusb
veterán
A tisztelt műértő közönséghez lenne egy kérdésem: naprakész leírást tud valaki a twrp-ben telepíthető zip fájl készítéséhez? Köszönöm.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Könyvajánló
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fűnyíró topik
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- iPhone 12 Mini 64GB Vodafone/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4224
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest