Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • crok

    Topikgazda

    válasz -szabi- #142222 üzenetére

    Akkor először is szerintem FTP-re használj egy rendes FTP klienst PC-n, pl. a FileZilla-t.
    A ShareMe "csatlakozás számítógéphez" menüben (ami szerintem egy félrevezető megfogalmazás, de angolul is ez van odaírva..) van amit írtam, ott tudod beállítani az FTP szerver paramétereit (kódolás, TCP port, belépés névvel vagy anonim, de pl. nálam UTF-8-on kívül nem is lehet mást állítani, de persze nem is akarnék..).

    Szerintem ez nem valami jó app, de te tudod, ha tetszik valami benne akkor nyugodtan használd ezt mert alapvetően nem rossz, fancy meg szép a szemnek meg minden.

    Ha nem kifejezetten a ShareMe-t akarod használni - csak másolni akarsz - arra van egy csomó szerintem jobb megoldás: MiXplorer-ben is van FTP szerver, a Solid-ban is van, az X-Plore-ban is van. Ha kizárólag csak egy FTP szerver kell akkor FOSS-ként ott van F-Droid-on a Primitive FTP vagy pl. ez az FTP szerver vagy a SimpleSSHD (ami elérhető Play-en is) ami egy DropBear alapú SSH szerver Android-ra SCP-vel, SFTP-vel, rsync-el. Vagy pl. az FX File Explorer-ben van WebDAV szerver vagy a sokat emlegetett Servers Ultimate-ben is (ami mellé kell majd még a Pack B).

    Annyi féle (szerintem) jobb megoldás van mint a ShareMe hogy csak na. Az FTP-t max. azért hagynám meg mert (ahogy a WebDAV-ot úgy) az FTP-t is fel lehet csatolni betűvel ellátott "meghajtóként". Az SSH-t nem viszont abban meg sokkal jobb a TCP rx/tx win megoldás (és a win felmehet 65K-ra is) így gyorsabban tud működni.

    Ha meg kevesebb file-t helyi WLAN-on ad hoc módon akarsz áttenni egyikről a másikra arra simán elég egy Snapdrop.net-et megnyitni mindkét eszköz böngészőjében és ha látja egymást a két eszköz akkor meg is vagy, meglehetősen intuitív, amolyan igazi one-click solution :) (Kb csak akkor nem megy ha mondjuk WLAN-on AP Isolation van bekapcsolva.)

    Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

Új hozzászólás Aktív témák