-
PROHARDVER!
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Keeperv85 #4106 üzenetére
Értem.
Akkor ez egy jó tanulság, hogy nem lehet minden esetben a legújabb verzióval eredményt elérni.
Ragaszkodni kell a fórumokban linkelt - már kipróbált - verziókhoz, és amikor azt írja a cikk, tutorial írója, hogy a legújabbat kell letölteni, akkor meg kell nézni, hogy akkor mi volt a legújabb verzió, mert lehet, hogy csak azzal műxik.Az egyébként nem lehet, hogy a gyártók is belepiszkálnak DA fájlba, és saját SP-Flashtool verziókat tartanak fent?
-
válasz
cappa72 #4102 üzenetére
Nosss, megjavult a telóm.
( Ezúton köszönöm mindenki segítségét!
)
A megoldás felettébb furcsa számomra.
Írtam a HomTom-nak, hogy mi a teendő egy téglásított teló esetén; egy tesztponttal, vagy hasonlóval legyenek kedvesek kisegíteni.
Erre linkeltek egy drivert, és egy SP-Tool-t. A driver link hibás volt (), de az SP-Tool linkje működött, és ezzel a verzióval (5.1520.00.000) egyből túlment a piros csíkon, és hibátlanul felment a legújabb gyári rom (ugyanaz, amit a hivatalos flashtool-lal próbáltam feltenni, azonos volt az OS / driver / port / kábel, mint korábban).
Vajon miben különbözik ez a flashtool a többitől?
-
válasz
aprokaroka87 #4085 üzenetére
Természetesen igen.
Readback esetén jó egy másik 6580-hoz készült scatter is, ha elfogadja a flashtool, mert az adatokat be tudod írni a már említett parancssori kimenetből.
Persze a legjobb a saját telefonhoz való scatter - próbálj meg rákeresni a neten a telefonod scatter fáljrára vagy a gyári firmware-re.Ha pedig a readback hibára futna a scatter miatt, akkor a log-ban megtalálod a telefonodról kiolvasott értékeket.
Ha jól emlékszem, akkor az SPFT a logban kigyűjti az adatokat, és csak akkor kezd pl. flesselni (download mode-ban), ha egyezik a scatter-ben foglalt memtérkép a telefonon lévő mem-térképpel - ezt régebben olvastam, sajna a forrást most nem találtam meg. Ezért jó lenne, ha valaki megerősítené. -
Az összefoglalóban alul van néhány link.
Kezdésnek a "Másképp droid" elnevezésű Keeperv85 Mester által készített összefoglaló írást javaslom. Az ad egy átfogo képet.Persze van olyan rész az MTK témakörben, ami nincs még ledokumentálva, vagy csak még nem találta meg.
Szerintem logikusabb felépítésű a qualcomm-nál (persze mindenkinek más a logikája...), és nagyon jó benne, hogy általános eszköz van: SP Flashtool - és ez nem csak felsselni, hanem menteni is képes. Ezt a lehetőséget a QFIL vagy MiFlash eszközökben nem találtan (igaz, nem is nagyon kerestem..
)
-
válasz
cappa72 #4075 üzenetére
Oks, kösz a tanácsot (és a pirosat is
), megfogadom mindenképpen.
Tanultam belőle, mert kissé más hozzáállást igényel, mint a Qualcom-os eszközök, legalábbis a régebbiek, amikkel volt dolgom. (2010 és 2011-es Xperia-k)
Ott nem ismertem azokat a fogalmakat, hogy preloader, meg ilyenek. Ott csak kernel és ROM-mal volt dolgom. Nem tudom, hogy ez a Qualcomm-os (SonyEricsson-os) flashtool miatt van-e így, vagy ott nincsenek is ilyenek...
Majd utánanézek, mert ez egy érdekes témakör.
Van valami jó doksi, ami alapján komolyabban bele lehet mélyedni a témába? Melyik partíció mit csinál, milyen a felépítése, stb? -
válasz
Keeperv85 #4053 üzenetére
Igaz, ez véletlen lehetett, mert most ugyanaz történik, mint az előzővel.
Tehát marad a kérdés: hogy teszem fel a jó preloadert, ha a flashtool nem tud kommunikálni a készülékkel a mostani rossz prelader miatt?
SunyaMacs: Ennél a telónál hangerő le a helyes gomb, és fel is megy a piros csík ha lenyomom.
A baj ott van, hogy a piros csíkon túl nem jut. Utána kellene más színű csíkoknak is jönniük, ahogy akkor csinálta, amikor elcsesztem a készüléket. Akkor bezzeg bent neki. -
válasz
Keeperv85 #4051 üzenetére
Oks, és ha találok rá valót, azt hogy teszem fel rá, ha a flashtool nem hajlandó a mostanival kommunikálni?
Egyébként azóta fordítottam egy még újabb libusb-dev verziót, mert a debian repóiban lévő legújabb is ezer éves, és ezzel egy újabb jelenség jön: piros csík felmegy, és azonnal, várakozás nélkül kiírja ezt:
COM port is open. Trying to sync with the target...
Failed to Connect DA: S_BROM_CMD_JUMP_DA_FAIL
Disconnect!
BROM Exception! ( BROM ERROR : S_BROM_CMD_JUMP_DA_FAIL (2035)
[HINT]:
)((ConnectDA,../../../qt_flash_tool/Conn/Connection.cpp,127)) -
Közben feltettem egy újabb libusb-dev verziót, mert az enyém régebbi volt. A legújabbat, ami a debian-hoz van.
Ezzel már ugyanott tartok, mint windows- esetén: felmegy a piros csík 100%-ra, de utána semmi.
(természetesen sudo-val futtatom a flastool-t, de próbáltam enélkül is)Ezt írja a konzolba a flashtool:
Connecting to BROM...
Scanning USB port...
Search usb, timeout set as 3600000 ms
add@/devices/pci0000:00/0000:00:13.0/usb5/5-3
add@/devices/pci0000:00/0000:00:13.0/usb5/5-3/5-3:1.0
add@/devices/pci0000:00/0000:00:13.0/usb5/5-3/5-3:1.0/tty/ttyACM0
vid is 0e8d
device vid = 0e8d
pid is 0003
device pid = 0003
com portName is: /dev/ttyACM0
Total wait time = -1472416126.000000
USB port is obtained. path name(/dev/ttyACM0), port name(/dev/ttyACM0)
USB port detected: /dev/ttyACM0
BROM connected
Downloading & Connecting to DA...
Failed to Connect DA: S_FT_ENABLE_DRAM_FAIL -
Sziasztok!
Tégláztam a Homtom HT7-esemet (MT6580A).
Ami történt:
1.) menüben bekapcsoltam, hogy nyitható legyen a botloader
2.) fastboot-tal kiadtam a nyitó parancsot, de kulcs nélkül (azt írták, hogy így is menni fog)
3.) rögtön ezután flash-eltem egy recovery-t, amire egy leírás szerint szükség vaneredmény 1: bootloop
4.) sp flashtool-lal fel flasheltem egy XDA-n talált custom rom-ot, ami a gyári kipucolt változata.
eredmény 2: se kép se hang - nem kapcsol be: se rezgés, se háttérvilágítás, tök null aminden, se recovery, se fastboot.
Azóta próbálom preloader vagy META módba rakni a telót, de nem megy. Több driverrel, és több sp-flashtool verzióval próbáltam már, de eddig semmi.
A piros csk felmegy 100%-ra, de utána nem megy tovább. Az sp-flashtool log azt írja, hogy nem válaszol a teló.Ha sp-flashtool nélkül próbálom csatlakoztatni a telót, akkor folyamatosan felismeri a készüléket, majd lecsatlakozik, megint felismeri, megint le. Az sp-flashtool stabilizálja.
Scatter file gyári.
Readback, format sem műxik.
Másik kábel, másik port megvolt, nincs változás.Szerintetek kuka, vagy javítható?
-
gyula1415
újonc
Üdv Mindenkinek!
Lenne egy kérdésem. Került hozzám egy Lenovo P780-as típusú telefon. Nem kapcsol be, de ha töltőre dugom, akkor világít a töltésjelző led. Számítógép felismeri, el is indul a Flashtools, a piros csík még lefut 100%-ig utána azonban hibaüzenet van. Kettő féle jött elő: S FT DA NO RESPONSE (4001), illetve S FT ENABLE DRAM FAIL (4032) Próbáltam több verzióval Xp és Win 7 alatt is de mindig idáig jutok. A kérdés annyi lenne hogy szerintetek érdemes próbálkozni vele még, vagy valami hardver problémája van?
Köszi.
-
Pogika
aktív tag
Sziasztok.
A következő problémám van.
Adott egy elephone p9000 lite, feltettem rá flashtoolal a legfrissebb romot az elephone oldaláról ami rendben lefutott, majd a twrp -t is fel akartam tenni vele, de ekkor már nem ismerte fel a telót, csak a töltés kapcsol be.
Próbáltam egy p7000 rel is azóta a flasht, azzal megy.
Megsérülhetett a preloader a telóban? Ha igen azt lehet javítani? Mert igazából a p9000 lite működik rendben az új rom-al, csak szeretném rootolni, meg ugye a twrp se ártana rá. -
Keeperv85
nagyúr
válasz
cappa72 #3846 üzenetére
Biztosíthatlak, hogy nem így van, ugyanis a PMT váltás nem megy format nélkül. Márpedig bámilyen méretütközést PMT váltás is követ. Ergo: minimum az érintett szakaszt formázni fogja a flashtool, vagy manuálissan formáznod kell azt s szakaszt. Format All-ra nincsen szükség...
szerk : a particiók tartalma publikussan nem dokumentált.
-
mr_ricsi
veterán
"Legutóbb már az itt olvasottak alapján - gyári rom, NEM mentett: Flashtool-os telepítés, de Format All opcióval - csináltam a gyári felrakását , de ugyan úgy semmi.."
Ezesetben a telód 19-20 particiója közül 11-12 tök üres. Az nvdata particióban sincs semmi, mert a format mindent törölt. Valószínűleg azért nem tudsz semmit beleírni, mert nincs ott az a fájl, ami az IMEI-t tartalmazza.
-
csongi
veterán
Az miért van hogy a flashtool illagalnak látja scatter fájlt? Közben meg a gyári van letöltve.
-
sayen2
csendes tag
Köszönöm a hozzászólásokat , de a MAUI-val az a gond , hogy pont a kínai verziós telefont nem tudom neki beadni se 7-es se-10 Win-en : Az eu verziós pik-pak sárga lesz használható...
Próbáltam a 6-7-9-es verziót is : eu ok , kínai semmi .
Legutóbb már az itt olvasottak alapján - gyári rom, NEM mentett: Flashtool-os telepítés, de Format All opcióval - csináltam a gyári felrakását , de ugyan úgy semmi...
Arra is gondoltam mivel a kínai nem 3g-s , hátha ezért nem ismeri fel a Maui META 3G... SajnosTC-SCDMA to WCDMA patch-elve sem . -
sayen2
csendes tag
Sziasztok !
Ismét hozzátok fordulok segítségért , mert végképp elakadtam . Van két Coolpad F1-es telefonom . az egyik 8297W WCDMA a másik 8297 TD-SCDMA kínai verzió
Az utóbbival hiába próbálkozom nem tudom az IMEI-t visszatenni .Rom cserénél eltünt, de hiába mentettem TWRP -vel az nvram-ot bejelölve , a restore opciónál nem adja vissza .
Az SP Flashtools-al felraktam a gyári romot , de nem segített.
Mobileuncle MTK IMEI Write Tools-al készített imei bak sem .
MauiMETA 3G nem is csatlakozik (Win 7-64bit és Win 10 ) A 8297W WCDMA-ost rögtön látja mindkét helyen.
Próbáltam a TC-SCDMA to WCDMA patch-al hátha ez a baj, de így sem
MTK Droid tools-al hiába írom be az imei számot nem reagál...
A Mobileuncle tools nem állítja vissza az sd kártyára mentett bak fájlt
Mi lehet a baj ? Ha valaki megtudná csinálni vagy segítene annak nagyon megköszönném -
Ezeket hol tudom megnézni, hogy megvannak e ?
Megvannak azok, ott vannak az emmc-n. Ha a helyességét akarod mengénzi, akkor menteni kellene őket.
A scatter fájlban vannak a hexa kódok, hogy hol is vannak az emmc-n elhelyezve az említett "partíciók".A flashtool-nál csak a secro-t pipáld be egyenlőre.
Bár én először mentenék, mind mondottam vala.Windows-os ismereteim még a droidos ismereteimtől is elmaradnak, így a driver telepítése erős passz. (w8-ig jutottam...) Így ebben nem tudok segíteni.
-
No akkor szép sorjában.
Ha nem megy a root, akkor SP flashtool-os mentés. Scatter file-t meg tud csinálni az MTKDT root nélkül is.
Én óvatoskodó vagyok, így a mentés fontosságát mindig kiemelem. Ezzel persze nem mindenki van így, de nálam még saját hibából telefon nem halálozott el.A mauimeta-hoz cdc driver kell, csak akkor fog működni.
Továbbá az előzetes ellenőrzése az említett blokkeszköz-szakaszoknak mindennek az alapja.
Tehát 4 szakasz biztosítja az imei-t
protect_f
protect_s
nvram
secro
Ha bármelyik nem stimmel, nem lesz imei. -
Először ments, szerintem - mtkdt vagy dd vagy flashtool.
Nem biztos, hogy az nvram szállt el. Ha megvan a mentés, akkor meg tudod nézni hex editorral. Ha üres, akkor az baj, és akkor hasznláhatod a leírást.
Ha nem üres, akkor a protect_s, protect_f és secro partíciók környékén kell megnézni, mizu. Ezek szoktak még elbarmolódni néhát romcsere után (igazűból főverzióváltáskor szokott ilyen történni) -
Makifeju
tag
válasz
Keeperv85 #3783 üzenetére
Win 7-em van. Hiányzott a cdc driver ezt szedtem le,telepítettem,onnantól látja is meg minden,de nem megy az imei javító...Flashtool simán viszi,preloader is ok.
Most annyi érdekesség volt hogy maui indít,teló rádug,és telepítette az adb drivert,aztán gép újraindul,driver ott van,maui baxik látni... -
sayen2
csendes tag
-
Keeperv85
nagyúr
Szia!
Minden megvan, innen átadnám a lehetőséget...
-
Keeperv85
nagyúr
Caak feltételezem, hogy a recovery ügyesen leszedte az nvram-ot, vagy ha nem is, de megsérült. Esetleg belenyúlt a protect meghajtókba vagy a secro alá.
4 lépésben megoldható.
1, Sp_flash tool kell és a factory rom. Vigyázz, nehogy ne rá való legyen, mert ha a touch kalibrációs részt felülírja, azt nem lehet megjavítani otthon! Ha megvannak: flashtoolban: formatt ALL+download opcióval kéne feltenni a romot
2, Ha bebootol tuti nem lesznek IMEI számok. Itt kell a MAUI META 3G. Ezzel visszaírod őket.
3, Felraksz egy lehetőségekhez mérten működő custom recoveryt, majd a neked tetsző romot.
4, Wipe data, factory resetNagy vonalakban ennyi. Részletesen megtalálsz mindent itt a topickban, vagy a blogomban a nevem alatt.
-
p5quser
tag
válasz
Keeperv85 #3734 üzenetére
ubuntu@UBUNTU:~/Asztal/sysg/etc$ find home/ubuntu/Asztal/sysg/etc/fimware/ -type f -exec chcon u
bject_r:system_file:s0 {} +
find: „home/ubuntu/Asztal/sysg/etc/fimware/”: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
ubuntu@UBUNTU:~/Asztal/sysg/etc$Annyi, hogy én az asztalon lévő sysg mappába mountoltam az img-t.
A mountolás ugyanúgy történt ahogy nálad, csak én egy flashtoolos readback system.img-t csatoltam. -
blountex
senior tag
Sziasztok!
A telefon ugyan csak egy SIM-es, de kérnék segítséget.
Infók:
Van elfekvőben egy samsung galaxy mini 2 gt-s6500D típusú telefon, és mikor elindítom a samsung képernyő után folyamatosan újra indul.
Szervízben fölöslegesnek találtuk elvinni, arra gondoltam hogy kéne rádobni egy új ROMot hátha megoldaná ezt a gondot.
NeedRoom oldalon nem találtam semmit.
FlashTool javasolt ehhez?Minden ötletet szívesen fogadok, jó lenne működésre bírni ha még lehet
-
voczipoci
csendes tag
Sziasztok!
Van egy thl-t6s telóm.
SP flashtools-al visszaraktam a gyári ROM-ot.
Azóta nem elérhető a belső SD.
A teló feláll rendesen de nem lát SD-kártyát.
Ráadásul a külső SD is meghalt. -
voczipoci
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne.
Ha flashtools-al megnyitom a scatter file-t és nem látom benne az NVRAM particíót akkor azt nem is fogja bántani?
Amúgy van róla mentésem.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Kiloh
csendes tag
Hát, nem.
Be sem tudom kapcsolni, nemhogy egy recoveryt indítanék vele sajna. Töltést sem veszi.
A flashtoolt érzékeli mikor a download-ot rányomom és ráteszem a kábelt. akkor indul el a DA és 1mp mulva dobja is a hibaüzit. Lehet a readback-el sem fogok szerencsével járni.
Este kiderül. -
Kiloh
csendes tag
Megpróbáltam most 3 flashtool verzióval felrakni, ami hiba nélkül is működött mindig AEROM V5.
Úgy kezdtem ahogy írtad. Csak a logo-t, de sajnos hibaüzenetet ír. Majd mind kiválasztottam. Úgy is hibaüzit ír.
Csak Download mode-ot vállasztottam:1452-essel : BROM ERROR: S_STORAGE_NOT_MATCH (3167)
1516-ossal: BROM ERROR: S_STORAGE_NOT_MATCH (3178)
16.12-essel: BROM ERROR: S_STORAGE_NOT_MATCH (0XC6F)Utánna még megpróbáltam ezt is felrakni:
20150530_c218v13_jbaol_3m_fhd_elephoneDe ugyan az a hiba mindegyiknél.
-
válasz
zizike22 #3586 üzenetére
Adnék egy esélyt a Linuxnak.
Nem kellenek Driverek, tiltások sem, semmi, ha a következőképpen csinálod;- Fogsz egy 64Bites PC-t.
- Egy 8GB-s Pendrive-ot.
- Letöltöd a Linux 13 Maya 64Bit-et (ekkor nem kellenek tiltások, stb).
- Letöltöd a RUFUS nevű programot.
- Letöltöd a 64Bites Linux Flashtoolt.Használat;
- Rufussal kijelölöd a Linux iso fájlt és rákonvertáltatod a Pendrivera.
- Bedugod a gépbe, bekapcs, boot, USB.
- Ha bejött a rendszer, akkor rámásolod a flashtoolt.
- Adsz neki futtató jogot (terminál vagy jobb klikk)
- Itt egy kicsit visszaolvasol és látod a szükséges parancsokat, de ne fáradj;Terminálos prancsok;
cd \home\mint\mappa\almappa\a-flashtool-pontos-helye
sudo sh flashtool.shPróbáld meg így, beinvitálni a scatter.txt fájlt és rányomni a letöltésre. Próbáld meg a bekapcs+hangerő gombot is, ha nem ment elsőre.
-
gyula1415
újonc
Üdv Mindenkinek!
A problémám a következő: Került hozzám egy Cubot S308 típusú telefon. Jelenleg tégla.
A Win 7 felismeri, de csak MTK Usb portként. Próbáltam telepíteni a drivereket több féle képpen, de ez nem változik soha, így a flashtools sem működik vele. Nekem egy THL T6s-em van, azt tudnám flashelni a jelenleg telepített driverekkel. Valakinek valami tippje, hogy mit próbáljak? Lehet hogy a telefon menthetetlen? Ja, 'természetesen' mentés nincs róla, a needrom-ról szedtem le hozzá romot. Kösz. -
Nem ismerem a partition magic-et, de ha az egy windows-os program, és hdd, pendrive formázására való, akkor erős a gyanúm, hogy egy előre már particionált emmc-t kinyírnál vele (telefon használhatóságra gondolok itt).
A Flashtool-os megoldást meg elírtam, mert nem vele lehet megcsinálni a patríciót
Ez így van.hanem vele lehet felküldeni egy megpatrícionált ROMot.
Ez is így van, de nem kell feltétlenül teljes romot frissíteni, ha csak a data+fat változik. Ekkor ugyanis az ebr1 ebr2 (extended boot record) flesselése, majd egy recoveryből végzett factory reset elegendő, és rendelkezésre állnak a módosított partíciók.
Persze nem biztos, hogy ez még elegendő, mert innentől még kérdéses, hogy mit hogyan szeretnénk látni - ekkor jönnek a vold.fstab és/vagy framework-res.apk és/vagy boot.imd ramdiszk módosítások. -
válasz
cappa72 #3514 üzenetére
A másik lehetőség, amit írni akartam, de végül töröltem, az a Partition Magic nevű program.
Az ugyan 100%-ig megcsinál bármilyen és bármekkora patríciót, de eddig külsőleg pendrive-ot formáztam vele, azért vettem ki, mert nem tudom, hogy reagálna rá egy telefon.
A Flashtool-os megoldást meg elírtam, mert nem vele lehet megcsinálni a patríciót, hanem vele lehet felküldeni egy megpatrícionált ROMot. Erre több videót is láttam és egyik blogbejegyzésemre is ilyen válasz érkezett. -
Elméletileg képes a Flashtool ilyesmire is.
A megosztott patrícióval rendelkező belső tárhelyek egyáltalán nem ritkák, manapság. Sőt, egyedül eddig a DOOGEE készülékeimen vettem észre olyat, hogy nincs szétcincálva.szerk; volt egy másik lehetőség, de azt inkább kitöröltem, mert nem 100% biztos
-
GAbre
veterán
Sziasztok!
Olyanról hallottatok,hogy particionálva van belső tárhely.
Tehát 16Gb hely felosztva:
3-4Gb romnak meg appoknak.
12Gb,mintha sd kártya lenne.
Csak 1 baj van,nem lehet telepíteni appokat,és rendszer mellett alig van hely appoknak.SP Flashtool-al megoldható a dolog,hogy tudjam particionálni,vagy jogot adni áthelyezni?
Másik rom,vagy gyári rom nem letölthető sajnos a típushoz. -
tibcsi0407
félisten
válasz
vinpilu #3488 üzenetére
SP Flashtool-ra lesz szükséged, megfelelő MTK driverekre és némi olvasgatásra a mester tollából.
-
-
Keeperv85
nagyúr
"Formázás = tégla. Többnyire"
Szó sincs róla. Egész biztos szinte, hogy nem. Csak az NVRAM visszaállítás kicsit húzós móka kezdőnek.
"Flashtool-ból még mindig nem lehet zip-et telepíteni! Nem ROM-ról van szó."
De flashtool-ból lehet recovery-t telepíteni. Bármilyet, ami elérhető a készülékre.... Még mindig. Mióta létezik...
-
-
-
-
szimi57
őstag
A recoveryt annyira kinyirtam, hogy hiába flasheltem rá az ujabb romot a FlashToollal, csak a döglött robot jött be. Nemrég rootoltam ujra.
Valami rémlik, hogy terminálból megoldható a telepités, csak nem ismerem a parancssort.
-
MTK6261-es processzorhoz melyik flashtool kell? Mármint ami hajlandó működni is vele, nem csak beimportálja a fájlokat és utána nem csinál semmit
-
silver-pda
aktív tag
válasz
svgyula #3362 üzenetére
Egyenlőre nem változtatok, csak lementeném a biztonság kedvéért. Itt a fórumon hallottam, hogy mentsünk, mielőtt mókolunk.
Mr. Y : FlashTools-t az MTK-s (6753) telómra értettem. Azon már megy a lementés, meg a flesselés.
Most a Kirinhez kell kis tanulás/ismeret.Mindenkinek köszönöm a segítséget/infót.
-
Változatlan, a helyzet ugyan az, akárhány ROMmal próbálom, olyan Flashtoolt meg nem találok mégegyet, ami CFG fájlokból tudna építkezni. A Scatter készítése belőle meg nem nagyon lehetséges.
Esetleg más ötlet még, hogy miért nem indul meg a letöltés, vagy hogy derítsem ki, hogy nem MTKról van szó, mint a létező összes leírásban? -
válasz
svgyula #3345 üzenetére
Ez jó!
Konkrétan a belinkelt oldalad ellentmondásos önmagával, de ettől függetlenül kipróbálom mással is. Könnyebb lenne, ha bármelyik ROMja tartalmazna scatter fájlt,de ez a másikat foglalja magába, amit csak a régi flashtoolok támogatnak. Esetleg manuálisan lehet készíteni a ROMjához, hogy az újabbak is elviseljék? -
Keeperv85
nagyúr
válasz
silver-pda #3305 üzenetére
Igen. Pontosan azt jelenti. Mivel a TWRP annyira univerzális, hogy elindulni pl. el tud ugyan az a reco másik eszközön is, de annyira már nem, hogy ha annak pl más a felosztása, akkor ne írjon lazán a preloaderbe egy másik részt...
Flashtool: rögtön látod, hogy esetleg másik SoC, sőt, nem is enged úgy flashelni. Külön kitudod válogatni, hogy melyik részt akarod, így pl. csak a system vagy csak a reco megy fel. Sokkal átláthatóbb...
-
szimi57
őstag
Sziasztok!
Van egy telóm 5.1 -es robottal. Rootoltam, azóta a Recovery bedöglött. CWM egyelőre reménytelen. A teló iNew U3. Ha lementem FlashToollal a recoweryt lehet abból CWM-et fabrikálni? Vagy rootolás előtt kellet volna ezt meglépni?
-
szimi57
őstag
Sziasztok.
Lementettem SP FlashToollal a particiókat (romot). Kell a fileokkal még valamit csinálni, vagy akár már mehet is vissza?
-
-
válasz
Keeperv85 #3274 üzenetére
Az van, hogy rányomok a letöltésre és csatlakoztatom az eszközt.
A következő történik, az eszközkezelő folyamatos szembetűnő vibrálós frissítései közben, az adatok nem változnak frissítéskor; Portok (COM és LPT)
- Kommunikációs port (COM1)
- Nyomtatási port (LTP1) \nem tudom, ezt minek írtam le, de itt van\Háromszög itt nincs, viszont van az USB vezérlőknél egy sárga háromszög, a következő csatlakozási névvel;
USB Device(VID_1f3a_PID_efe8)Flashtool változatlan nem csinál semmit. Erre a háromszögre gondoltál? Ez mit jelent?
(mellesleg a videóban neki sem akart valami összejönni, látszik egy vágás és hogy kimaradt pár perc, és csak az után ment neki. De hogy közben mit csinált...)
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
blountex #3255 üzenetére
"SIMnél hiányolta az IMEI kódot, amit meg is adtam"
Rossz módszerrel. Plusz a készülékeden nyilván valami tákolt sz... ROM futkos. Gyári rom vissza (SP_Flashtool verzió, NEM recovery vagy fastboot!!!) ÉS utána IMEI visszaállítás... MAUI Meta 3G...
Persze most feltételeztem, hogy MTK SoC van benne...
-
Clown-corp
tag
hát már abban se vagyok biztos , hogy jo amit találtam ... igazából szerintem akkor lehetne biztosra menni ha lenne valakinek és kuldene egy mentést .. aztán kiderülne . ám a romot véletlen találtam . mintha valakinek a mentése lenne .. mert van fenn neki ,egy másik fájl is navon mizu f550 es abba van sp flashtool , illetve mtk droidtool.. ebböl gondoltam hogyha f550 a neve a mentésnek es egy full rom akk ez lehet az ..
-
RVR400
veterán
válasz
Clown-corp #3239 üzenetére
Csak halkan kérdezem meg, hogy hogyan sikerült F550-es FW-hez hozzájutnod? Mennyire vagy benne biztos, hogy hozzá való a cucc?
Jah, már látom. A FW-t a szerviz sem adja, csak pénzért flashelnek újra telót, a neten meg szinte egy Navonhoz sem találni semmit, mivel általában olyan emberek veszik, akik nem fognak leállni mentegetni róla semmit sem. De ha van egy másik F550, akkor arról lehet csinálni egy scattert a Droid Tools-szal, meg egy full mentés SP Flashtool-lal.
-
Clown-corp
tag
válasz
Keeperv85 #3249 üzenetére
akkor lehet hogy átverés volt a rom mert elvileg egy mentésnek tünik ... ha gondolod privátban elküldöm a linket .. és érdekes mert aki feltöltötte az töltött fel egy másik rar csomagot . aminek ez a neve navon mizu f550 es ebbe van benne a sp flashtool illetve az mtk droid tools .
de ugyan ugy nem történik semmi . firmware upgrade nél jön a 4010 es hiba .
download onlynál a fentebb irt PMT hibahát nem tudom ...
-
Clown-corp
tag
válasz
Clown-corp #3247 üzenetére
annyit hozzá füznék hogy PreLoader USB VCOM port (COM3) nak látja a flashtool .. win7 32 bit . Flashtol verzio V5.1420.0
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
magmakocka #3226 üzenetére
Na most akkor itt valami nekem nem kerek... SP_flashtools... Ahhoz ugye van PC... a boot.img-hez és a módosításhoz nincs PC... Most akkor van vagy nincs?
-
Makifeju
tag
Persze,dobom!
Ha esetleg valakinek kell egy Vervan Vs 5+ / Hdc G900f rom (Mtk 6592 proci) tessék a link:
http://www.needrom.com/download/hdc-s5-sm-g900f/
A rom rootolt,superuser fent van,cwm recovery szintén. A tárhely átparticionált,telepítés után 2.2 GB ram lesz a telón. Kínai vírus appok kiszedve,működik mindene rendesen,hibát eddig nem találtam,illetve jó mindkét változathoz (1 illetve 2 simes). felrakásnál a PRELOADER.BIN-t nem flesseljük!!!
Én benéztem és simán benne hagytam azt is,aztán jött a copóka!
Fel lehet rá rakni ennek a romnak is a preloaderét,csak előtte jöhet a teló formatálása,flashtool újraindítgatása,míg aztán elkapja és megcsinálja.Ja:Imeit mentsd!!! Nálam hol elszállt hol nem,biztos ami biztos!
-
janaman01
addikt
válasz
tibcsi0407 #3178 üzenetére
Legegyszerűbb az lenne pedig...flashtool azt csókolom...
-
válasz
cappa72 #3110 üzenetére
Nos... Probalkozok, de nem nagy sikerek aran.
Viszont kiolvastam es be is irom, amit a terminal csinal, mikor dolgozik..QObject::moveToThread: Cannot move objects with a parent
Connecting to BROM...
Scanning USB port...
Search usb, timeout set as 3600000 ms
add@/devices/pci0000:00/0000:00:1a.0/usb3/3-2add@/devices/pci0000:00/0000:00:1a.0/usb3/3-2/3-2:1.0
add@/devices/pci0000:00/0000:00:1a.0/usb3/3-2/3-2:1.1
add@/module/cdc_acm
add@/devices/pci0000:00/0000:00:1a.0/usb3/3-2/3-2:1.0/tty/ttyACM0
vid is 0e8d
device vid = 0e8d
pid is 0003
device pid = 0003
com portName is: /dev/ttyACM0
Total wait time = -1454944216.000000
USB port is obtained. path name(/dev/ttyACM0), port name(/dev/ttyACM0)
USB port detected: /dev/ttyACM0
BROM connected
Downloading & Connecting to DA...
Failed to Connect DA: S_BROM_DOWNLOAD_DA_FAIL
Disconnect!
BROM Exception! ( BROM ERROR : S_BROM_DOWNLOAD_DA_FAIL (2004)[H/W] Fail to download DA to baseband chip's internal SRAM!
[HINT]:
1. There's an cable communication problem between FlashTool and BootROM.
2. Target might be shutdown unexpectedly or target lost power supply.
[ACTION]
1. Try again.
2. Proceed H/W checking in download cable and target side com port.
3. Monitor if power-drop occured in target side.)((ConnectDA,../../../qt_flash_tool/Conn/Connection.cpp,127))Habar profi ebben nem vagyok, azt veszem le, latja a keszuleket csak valamiert nem tud vele mit kezdeni.
A power gomb nyomogatasa nincs hatassal ra, leprobaltam /mert nem ronthatok vele mar/ a formazast, de a negyezres kod jott ki, nem kezd vele semmit. Otletek? -
svgyula
addikt
válasz
Outlander #3118 üzenetére
Szia! Ha egy kicsit(pár oldalt) visszaolvasol akkor láthatod mi lesz ebből. Már pár hete szóraoztatja itt a közönséget egy Úr!
Nekem is volt sajna egy ilyen esetem. A "Cubot one s" és a "Tronsmart Ts7" sajna az azonos SOC ellenére a kijelző más és hiába sikerült felraknom a flashtool-al a ROM-ot többször is sikeresen sajna nem látom a telefon működését csak hallom
Fement rá 2db N8000-es rom is. Sajna azoknál meg a kijelző kalibrálásával van gond. Mivel égen földön nincs hozzá "gyári" ROM így halott a dolog. Csak recoveryből telepíthető Firmware lenne de mivel az UBOOT.bin (lk.bin) hiányzik semmire nem jó. Na meg a legszebb az, hogy adb-n keresztül nem tudok rá recoveryt flashelni sem. Ha nem akarod magad copatni
akkor inkább bele sem kezdesz. Bár te tudod.........
-
Outlander
addikt
válasz
tibcsi0407 #3117 üzenetére
Igen, jó kérdés... na ebbe nem gondoltam bele.
Hmm..hmmm.... lehet h megcopatom magamat valamikor, kíváncsi vagyok.
Mondjuk ha tudnám előre, ami ugye nehéz, hogy ha el is bacom, tehát nem megy, h akkor is visszatudom-e rakni az erdeti a romot az eredeti eszközre... vagy annyira meghülyül h flashtools se látja?! Ez a legnagyobb problémám.
-
Outlander
addikt
válasz
tibcsi0407 #3114 üzenetére
Igen, ez a portolás, de ez más... ezt én is csináltam annó... itt gyakorlatilag "hozzáidomítod".
Viszont én konkrétan a gyári romot akarom ráerőszakolni flashtoollal egy másik telóra....
Pusztán kíváncsiságból... elméleti téma, illetve csinált-e már valaki ilyet.
Hisz a célhardver egy és ugyanaz.... elméletileg nem kellene h akadálya legyen a dolognak.
(#3115) cappa72
Hmmm...
Na majd jobban megnézem ezeket is otthon...
-
Gondolom nem a #3106-ra volt a válaszod igazából.
A kábellel lehet gond a flashtool és a rom között.2. Target might be shutdown unexpectedly or target lost power supply.
A cél esetleg váratlanul leállt, vagy elvesztette a töltöttségét. (magyarul lemerülhetett)1. Try again.
Próbáld újra.2. Proceed H/W checking in download cable and target side com port.
Nézd meg hardveresen a kábelt, hogy jó-e. Ellenőrizd a com portot (esetleg válassz másikat)3. Monitor if power-drop occured in target side.
Ellenőrizd, hogy nem merült-e le a cél (mármint a telefon).Az ekezetek miatt elnezest, a linux angol kiosztast adott
Elnézzük. -
válasz
cappa72 #3106 üzenetére
"
Mr. Y
(újonc)
Egy ismetelt masfele reakcio.
Uj ROM, firmware update es nem ment el a piros 100ig, hanem 2 masodpercen belul ezt kozolte:
BROM ERROR : S_BROM_DOWNLOAD_DA_FAIL (2004)
[H/W] Fail to download DA to baseband chip's internal SRAM!
[HINT]:
[ACTION]
1. Try again.
3. Monitor if power-drop occured in target side.
Na ez megint mas. Az ekezetek miatt elnezest, a linux angol kiosztast adott" -
beg
veterán
Itt találsz hozzá fw-t és leírást.
Ez alapján meg a gyárit fel tudod tenni flashtools-al.
Ha ezután sem jó, akkor valamit nem jól csinálsz, esetleg próbálj másik romot, goto első link.
-
oris
aktív tag
Sziasztok!
No1S6 (MT6589) telefon a következőket produkálja:
- Normál használat esetén bármit telepítek vagy távolítok el, újraindítás után visszaáll az eredeti (belakott) állapotra.
- Recovery alól formázáskor látszólag végrehajtja, de bekapcsoláskor megint az eredeti állapotra áll vissza.
- Flashtool alól újrahúzva látszólag végigcsinálja, de megintcsak arra a bizonyos eredeti állapotra tér vissza.Mivel próbálkozzak?
-
válasz
cappa72 #3093 üzenetére
Egy ismetelt masfele reakcio.
Uj ROM, firmware update es nem ment el a piros 100ig, hanem 2 masodpercen belul ezt kozolte:BROM ERROR : S_BROM_DOWNLOAD_DA_FAIL (2004)
[H/W] Fail to download DA to baseband chip's internal SRAM!
[HINT]:
[ACTION]
1. Try again.
3. Monitor if power-drop occured in target side.Na ez megint mas. Az ekezetek miatt elnezest, a linux angol kiosztast adott
-
de a preloader mit szolgál a történetben?
Ez a híd a számítógép és a telefon között kikapcsolt állapotban.
Ezen keresztül megy a kommunikáció - írható, olvasható az emmc csatolófelületű nand flash.
Ha nem épül fel a kapcsolat megfelelően, akkor nem fér hozzá a flashtool a flash memóriához, így nem is tud vele kezdeni semmit. -
Nemtudom
Pedig már vagy 3x kérdeztem.Attól, hogy egy gép 64bites, még mehet rá 32bites oprendszer.
64bites Linux + 64bites Flashtool és használható lesz.
terminálba gépeld be, hogy
uname -aValami ilyesmi lesz:
cappapa@cappapa-Latitude-E6410 ~ $ uname -a
Linux cappapa-Latitude-E6410 3.2.0-23-generic #36-Ubuntu SMP Tue Apr 10 20:39:51 UTC 2012 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
Erről látszik, hogy 64 bites. -
-
válasz
cappa72 #3040 üzenetére
Oké, akkor most sokminden van.
Egyrészt ugyan azt a kk-t megtaláltam a telepített NOVA 5.0-jában a build.prop fájlok között, de ez most csak mellékes, szerintem nem azt jelenti.A modemmanager kikapcsolva. A csatlakozott eszközök... Lehet, én vagyok vak, de nem tudok ezen kiigazodni;
[ 0.754467] platform eisa.0: Cannot allocate resource for EISA slot 5
[ 0.754469] platform eisa.0: Cannot allocate resource for EISA slot 6
[ 0.754471] platform eisa.0: Cannot allocate resource for EISA slot 7
[ 0.754473] platform eisa.0: Cannot allocate resource for EISA slot 8
[ 0.754475] platform eisa.0: EISA: Detected 0 cards
[ 0.754482] cpufreq-nforce2: No nForce2 chipset.
[ 0.754485] ledtrig-cpu: registered to indicate activity on CPUs
[ 0.754622] TCP: cubic registered
[ 0.754723] NET: Registered protocol family 10
[ 0.754926] NET: Registered protocol family 17
[ 0.754936] Key type dns_resolver registered
[ 0.755084] Using IPI No-Shortcut mode
[ 0.755160] Loading compiled-in X.509 certificates
[ 0.758607] Loaded X.509 cert 'Magrathea: Glacier signing key: 7acf8ed948d77b6a80f24f59d5d8ed0387aab426'
[ 0.758619] registered taskstats version 1
[ 0.764889] Key type trusted registered
[ 0.779731] input: AT Translated Set 2 keyboard as /devices/platform/i8042/serio0/input/input2
[ 0.780893] Key type encrypted registered
[ 0.796872] AppArmor: AppArmor sha1 policy hashing enabled
[ 0.796876] IMA: No TPM chip found, activating TPM-bypass!
[ 0.797092] regulator-dummy: disabling
[ 0.797128] Magic number: 4:483:442
[ 0.797207] rtc_cmos 00:03: setting system clock to 2016-02-03 18:26:22 UTC (1454523982)
[ 0.797450] BIOS EDD facility v0.16 2004-Jun-25, 0 devices found
[ 0.797452] EDD information not available.
[ 0.797482] PM: Hibernation image not present or could not be loaded.
[ 0.907619] ata1.00: HPA detected: current 976771055, native 976773168
[ 0.907623] ata1.00: ATA-8: WDC WD5000AAKS-00V1A0, 05.01D05, max UDMA/133
[ 0.907626] ata1.00: 976771055 sectors, multi 16: LBA48 NCQ (depth 0/32)
[ 0.912251] ata2.01: ATAPI: TSSTcorp CDDVDW SH-S223B, SB01, max UDMA/100
[ 0.920619] ata1.00: configured for UDMA/133
[ 0.928116] ata2.01: configured for UDMA/100
[ 1.061589] isapnp: No Plug & Play device found
[ 1.061701] scsi 0:0:0:0: Direct-Access ATA WDC WD5000AAKS-0 05.0 PQ: 0 ANSI: 5
[ 1.061807] sd 0:0:0:0: [sda] 976771055 512-byte logical blocks: (500 GB/465 GiB)
[ 1.061834] sd 0:0:0:0: Attached scsi generic sg0 type 0
[ 1.061845] sd 0:0:0:0: [sda] Write Protect is off
[ 1.061848] sd 0:0:0:0: [sda] Mode Sense: 00 3a 00 00
[ 1.061864] sd 0:0:0:0: [sda] Write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
[ 1.062537] scsi 1:0:1:0: CD-ROM TSSTcorp CDDVDW SH-S223B SB01 PQ: 0 ANSI: 5
[ 1.064847] sr0: scsi3-mmc drive: 48x/48x writer dvd-ram cd/rw xa/form2 cdda tray
[ 1.064851] cdrom: Uniform CD-ROM driver Revision: 3.20
[ 1.065013] sr 1:0:1:0: Attached scsi CD-ROM sr0
[ 1.065088] sr 1:0:1:0: Attached scsi generic sg1 type 5
[ 1.167957] sda: sda1 sda2 sda3 < sda5 sda6 sda7 sda8 sda9 sda10 >
[ 1.168431] sd 0:0:0:0: [sda] Attached SCSI disk
[ 1.168745] Freeing unused kernel memory: 872K (c19b9000 - c1a93000)
[ 1.168780] Write protecting the kernel text: 6544k
[ 1.168857] Write protecting the kernel read-only data: 2768k
[ 1.168859] NX-protecting the kernel data: 5744k
[ 1.182159] systemd-udevd[101]: starting version 204
[ 1.214628] [drm] Initialized drm 1.1.0 20060810
[ 1.223112] r8169 Gigabit Ethernet driver 2.3LK-NAPI loaded
[ 1.223124] r8169 0000:03:00.0: can't disable ASPM; OS doesn't have ASPM control
[ 1.223339] r8169 0000:03:00.0: irq 43 for MSI/MSI-X
[ 1.223509] r8169 0000:03:00.0 eth0: RTL8102e at 0xf8418000, 00:24:1d:98:d6:3d, XID 14a00000 IRQ 43
[ 1.279583] usb 4-1: new low-speed USB device number 2 using uhci_hcd
[ 1.289441] [drm] radeon kernel modesetting enabled.
[ 1.289729] [drm] initializing kernel modesetting (RV730 0x1002:0x9490 0x1002:0x2542).
[ 1.289745] [drm] register mmio base: 0xE1000000
[ 1.289747] [drm] register mmio size: 65536
[ 1.289887] ATOM BIOS: RV730
[ 1.289926] radeon 0000:01:00.0: VRAM: 512M 0x0000000000000000 - 0x000000001FFFFFFF (512M used)
[ 1.289929] radeon 0000:01:00.0: GTT: 1024M 0x0000000020000000 - 0x000000005FFFFFFF
[ 1.289930] [drm] Detected VRAM RAM=512M, BAR=256M
[ 1.289932] [drm] RAM width 128bits DDR
[ 1.289987] [TTM] Zone kernel: Available graphics memory: 440214 kiB
[ 1.289989] [TTM] Zone highmem: Available graphics memory: 1031514 kiB
[ 1.289990] [TTM] Initializing pool allocator
[ 1.289995] [TTM] Initializing DMA pool allocator
[ 1.290013] [drm] radeon: 512M of VRAM memory ready
[ 1.290015] [drm] radeon: 1024M of GTT memory ready.
[ 1.290026] [drm] Loading RV730 Microcode
[ 1.290326] [drm] GART: num cpu pages 262144, num gpu pages 262144
[ 1.315640] [drm] PCIE GART of 1024M enabled (table at 0x000000000025D000).
[ 1.315688] radeon 0000:01:00.0: WB enabled
[ 1.315692] radeon 0000:01:00.0: fence driver on ring 0 use gpu addr 0x0000000020000c00 and cpu addr 0xffc36c00
[ 1.315694] radeon 0000:01:00.0: fence driver on ring 3 use gpu addr 0x0000000020000c0c and cpu addr 0xffc36c0c
[ 1.316597] radeon 0000:01:00.0: fence driver on ring 5 use gpu addr 0x000000000005c598 and cpu addr 0xf881c598
[ 1.318820] [drm] Supports vblank timestamp caching Rev 2 (21.10.2013).
[ 1.318824] [drm] Driver supports precise vblank timestamp query.
[ 1.318849] radeon 0000:01:00.0: irq 44 for MSI/MSI-X
[ 1.318863] radeon 0000:01:00.0: radeon: using MSI.
[ 1.318891] [drm] radeon: irq initialized.
[ 1.365230] [drm] ring test on 0 succeeded in 1 usecs
[ 1.365288] [drm] ring test on 3 succeeded in 1 usecs
[ 1.457213] usb 4-1: New USB device found, idVendor=046e, idProduct=557e
[ 1.457218] usb 4-1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=0
[ 1.457220] usb 4-1: Product: USB Multimedia Cordless Mouse
[ 1.457222] usb 4-1: Manufacturer: BTC
[ 1.468259] hidraw: raw HID events driver (C) Jiri Kosina
[ 1.493893] usbcore: registered new interface driver usbhid
[ 1.493895] usbhid: USB HID core driver
[ 1.498745] input: BTC USB Multimedia Cordless Mouse as /devices/pci0000:00/0000:00:1d.2/usb4/4-1/4-1:1.0/input/input3
[ 1.498923] hid-generic 0003:046E:557E.0001: input,hidraw0: USB HID v1.11 Mouse [BTC USB Multimedia Cordless Mouse] on usb-0000:00:1d.2-1/input0
[ 1.559832] [drm] ring test on 5 succeeded in 1 usecs
[ 1.559839] [drm] UVD initialized successfully.
[ 1.559991] [drm] Enabling audio 0 support
[ 1.560021] [drm] ib test on ring 0 succeeded in 0 usecs
[ 1.560038] [drm] ib test on ring 3 succeeded in 0 usecs
[ 1.708889] tsc: Refined TSC clocksource calibration: 2499.939 MHz
[ 1.709340] [drm] ib test on ring 5 succeeded
[ 1.709736] [drm] Radeon Display Connectors
[ 1.709738] [drm] Connector 0:
[ 1.709740] [drm] HDMI-A-1
[ 1.709741] [drm] HPD3
[ 1.709743] [drm] DDC: 0x7f10 0x7f10 0x7f14 0x7f14 0x7f18 0x7f18 0x7f1c 0x7f1c
[ 1.709744] [drm] Encoders:
[ 1.709746] [drm] DFP2: INTERNAL_UNIPHY1
[ 1.709747] [drm] Connector 1:
[ 1.709748] [drm] DVI-I-1
[ 1.709749] [drm] HPD1
[ 1.709751] [drm] DDC: 0x7e60 0x7e60 0x7e64 0x7e64 0x7e68 0x7e68 0x7e6c 0x7e6c
[ 1.709752] [drm] Encoders:
[ 1.709754] [drm] CRT1: INTERNAL_KLDSCP_DAC1
[ 1.709755] [drm] DFP3: INTERNAL_UNIPHY2
[ 1.709756] [drm] Connector 2:
[ 1.709757] [drm] DVI-I-2
[ 1.709758] [drm] HPD2
[ 1.709760] [drm] DDC: 0x7e20 0x7e20 0x7e24 0x7e24 0x7e28 0x7e28 0x7e2c 0x7e2c
[ 1.709761] [drm] Encoders:
[ 1.709763] [drm] DFP1: INTERNAL_UNIPHY
[ 1.709764] [drm] CRT2: INTERNAL_KLDSCP_DAC2
[ 1.709790] [drm] Internal thermal controller with fan control
[ 1.714701] [drm] radeon: dpm initialized
[ 1.760845] [drm] fb mappable at 0xD045E000
[ 1.760847] [drm] vram apper at 0xD0000000
[ 1.760848] [drm] size 5242880
[ 1.760850] [drm] fb depth is 24
[ 1.760851] [drm] pitch is 5120
[ 1.760910] fbcon: radeondrmfb (fb0) is primary device
[ 1.781344] Console: switching to colour frame buffer device 160x64
[ 1.786464] radeon 0000:01:00.0: fb0: radeondrmfb frame buffer device
[ 1.786466] radeon 0000:01:00.0: registered panic notifier
[ 1.786470] [drm] Initialized radeon 2.36.0 20080528 for 0000:01:00.0 on minor 0
[ 2.564001] EXT4-fs (sda8): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: (null)
[ 2.649815] random: nonblocking pool is initialized
[ 2.708739] Switched to clocksource tsc
[ 9.987121] Adding 2084860k swap on /dev/sda9. Priority:-1 extents:1 across:2084860k FS
[ 10.028772] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
[ 10.154600] systemd-udevd[344]: starting version 204
[ 10.190992] EXT4-fs (sda8): re-mounted. Opts: errors=remount-ro
[ 10.229737] lp: driver loaded but no devices found
[ 10.257182] ppdev: user-space parallel port driver
[ 10.264175] parport_pc 00:07: reported by Plug and Play ACPI
[ 10.264223] parport0: PC-style at 0x378, irq 7 [PCSPP,TRISTATE]
[ 10.360663] lp0: using parport0 (interrupt-driven).
[ 10.376326] intel_rng: FWH not detected
[ 10.393494] ACPI Warning: 0x00000428-0x0000042f SystemIO conflicts with Region \GP2C 1 (20131115/utaddress-251)
[ 10.393502] ACPI: If an ACPI driver is available for this device, you should use it instead of the native driver
[ 10.393551] lpc_ich: Resource conflict(s) found affecting gpio_ich
[ 10.397792] leds_ss4200: no LED devices found
[ 10.528681] snd_hda_intel 0000:00:1b.0: irq 45 for MSI/MSI-X
[ 10.553445] SKU: Nid=0x0 sku_cfg=0x0000c603
[ 10.553448] SKU: port_connectivity=0x0
[ 10.553449] SKU: enable_pcbeep=0x1
[ 10.553451] SKU: check_sum=0x00000000
[ 10.553452] SKU: customization=0x00000000
[ 10.553453] SKU: external_amp=0x0
[ 10.553454] SKU: platform_type=0x0
[ 10.553455] SKU: swap=0x1
[ 10.553456] SKU: override=0x1
[ 10.553783] autoconfig: line_outs=1 (0x14/0x0/0x0/0x0/0x0) type:line
[ 10.553785] speaker_outs=0 (0x0/0x0/0x0/0x0/0x0)
[ 10.553786] hp_outs=1 (0x1b/0x0/0x0/0x0/0x0)
[ 10.553787] mono: mono_out=0x0
[ 10.553789] dig-out=0x1e/0x0
[ 10.553790] inputs:
[ 10.553792] Rear Mic=0x18
[ 10.553793] Front Mic=0x19
[ 10.553795] Line=0x1a
[ 10.553796] CD=0x1c
[ 10.553798] realtek: Enabling init ASM_ID=0xc603 CODEC_ID=10ec0883
[ 10.567560] input: HDA Intel Front Headphone as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input8
[ 10.567683] input: HDA Intel Line Out as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input7
[ 10.567788] input: HDA Intel Line as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input6
[ 10.567893] input: HDA Intel Front Mic as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input5
[ 10.567997] input: HDA Intel Rear Mic as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input4
[ 10.568524] hda-intel 0000:01:00.1: Handle VGA-switcheroo audio client
[ 10.568527] hda-intel 0000:01:00.1: Using LPIB position fix
[ 10.568572] snd_hda_intel 0000:01:00.1: irq 46 for MSI/MSI-X
[ 10.571081] hda-intel 0000:01:00.1: Enable sync_write for stable communication
[ 10.628690] HDMI ATI/AMD: no speaker allocation for ELD
[ 10.628922] input: HDA ATI HDMI HDMI/DP,pcm=3 as /devices/pci0000:00/0000:00:01.0/0000:01:00.1/sound/card1/input9
[ 10.630553] device-mapper: multipath: version 1.6.0 loaded
[ 10.922505] gpio_ich: GPIO from 206 to 255 on gpio_ich
[ 10.996405] init: failsafe main process (548) killed by TERM signal
[ 11.099588] Bluetooth: Core ver 2.17
[ 11.099631] NET: Registered protocol family 31
[ 11.099633] Bluetooth: HCI device and connection manager initialized
[ 11.099666] Bluetooth: HCI socket layer initialized
[ 11.099669] Bluetooth: L2CAP socket layer initialized
[ 11.099675] Bluetooth: SCO socket layer initialized
[ 11.107511] Bluetooth: RFCOMM TTY layer initialized
[ 11.107522] Bluetooth: RFCOMM socket layer initialized
[ 11.107530] Bluetooth: RFCOMM ver 1.11
[ 11.246340] Bluetooth: BNEP (Ethernet Emulation) ver 1.3
[ 11.246344] Bluetooth: BNEP filters: protocol multicast
[ 11.246354] Bluetooth: BNEP socket layer initialized
[ 11.436541] init: cups main process (642) killed by HUP signal
[ 11.436554] init: cups main process ended, respawning
[ 12.981190] r8169 0000:03:00.0 eth0: link down
[ 12.981204] r8169 0000:03:00.0 eth0: link down
[ 12.981275] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
[ 12.981742] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
[ 13.123870] init: samba-ad-dc main process (720) terminated with status 1
[ 14.630692] r8169 0000:03:00.0 eth0: link up
[ 14.630703] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0: link becomes ready
[ 15.356213] init: plymouth-upstart-bridge main process ended, respawning
[ 15.362478] init: plymouth-upstart-bridge main process (1325) terminated with status 1
[ 15.362492] init: plymouth-upstart-bridge main process ended, respawning
[ 1754.011715] perf samples too long (2501 > 2500), lowering kernel.perf_event_max_sample_rate to 50000
[ 3201.219548] PM: Syncing filesystems ... done.
[ 3201.327056] PM: Preparing system for mem sleep
[ 3201.516675] Freezing user space processes ... (elapsed 0.001 seconds) done.
[ 3201.518153] Freezing remaining freezable tasks ... (elapsed 0.001 seconds) done.
[ 3201.519312] PM: Entering mem sleep
[ 3201.519330] Suspending console(s) (use no_console_suspend to debug)
[ 3201.519655] sd 0:0:0:0: [sda] Synchronizing SCSI cache
[ 3201.527470] sd 0:0:0:0: [sda] Stopping disk
[ 3201.530800] parport_pc 00:07: disabled
[ 3201.530877] serial 00:06: disabled
[ 3201.530897] serial 00:06: System wakeup disabled by ACPI
[ 3202.238517] [drm:rv730_stop_dpm] *ERROR* Could not force DPM to low
[ 3202.238524] [drm] Disabling audio 0 support
[ 3202.424086] PM: suspend of devices complete after 904.512 msecs
[ 3202.424376] PM: late suspend of devices complete after 0.287 msecs
[ 3202.424524] pcieport 0000:00:1c.1: System wakeup enabled by ACPI
[ 3202.440151] ehci-pci 0000:00:1d.7: System wakeup enabled by ACPI
[ 3202.456049] uhci_hcd 0000:00:1d.3: System wakeup enabled by ACPI
[ 3202.456080] uhci_hcd 0000:00:1d.2: System wakeup enabled by ACPI
[ 3202.456111] uhci_hcd 0000:00:1d.1: System wakeup enabled by ACPI
[ 3202.456141] uhci_hcd 0000:00:1d.0: System wakeup enabled by ACPI
[ 3202.456253] PM: noirq suspend of devices complete after 31.875 msecs
[ 3202.456637] ACPI: Preparing to enter system sleep state S3
[ 3202.457913] PM: Saving platform NVS memory
[ 3202.457973] Disabling non-boot CPUs ...
[ 3202.560014] smpboot: CPU 1 is now offline
[ 3202.560249] ACPI: Low-level resume complete
[ 3202.560249] PM: Restoring platform NVS memory
[ 3202.560249] Enabling non-boot CPUs ...
[ 3202.560249] x86: Booting SMP configuration:
[ 3202.560249] smpboot: Booting Node 0 Processor 1 APIC 0x1
[ 3202.459280] Initializing CPU#1
[ 3202.573859] CPU1 is up
[ 3202.575082] ACPI: Waking up from system sleep state S3
[ 3202.588225] uhci_hcd 0000:00:1d.0: System wakeup disabled by ACPI
[ 3202.588246] uhci_hcd 0000:00:1d.1: System wakeup disabled by ACPI
[ 3202.588267] uhci_hcd 0000:00:1d.2: System wakeup disabled by ACPI
[ 3202.588287] uhci_hcd 0000:00:1d.3: System wakeup disabled by ACPI
[ 3202.604057] ehci-pci 0000:00:1d.7: System wakeup disabled by ACPI
[ 3202.668250] PM: noirq resume of devices complete after 92.396 msecs
[ 3202.668358] PM: early resume of devices complete after 0.081 msecs
[ 3202.668469] snd_hda_intel 0000:00:1b.0: irq 45 for MSI/MSI-X
[ 3202.672154] usb usb2: root hub lost power or was reset
[ 3202.672176] pcieport 0000:00:1c.1: System wakeup disabled by ACPI
[ 3202.673926] usb usb3: root hub lost power or was reset
[ 3202.674021] usb usb4: root hub lost power or was reset
[ 3202.674112] usb usb5: root hub lost power or was reset
[ 3202.674177] [drm] PCIE GART of 1024M enabled (table at 0x000000000025D000).
[ 3202.674205] radeon 0000:01:00.0: WB enabled
[ 3202.674207] radeon 0000:01:00.0: fence driver on ring 0 use gpu addr 0x0000000020000c00 and cpu addr 0xffc36c00
[ 3202.674209] radeon 0000:01:00.0: fence driver on ring 3 use gpu addr 0x0000000020000c0c and cpu addr 0xffc36c0c
[ 3202.674358] snd_hda_intel 0000:01:00.1: irq 46 for MSI/MSI-X
[ 3202.675199] radeon 0000:01:00.0: fence driver on ring 5 use gpu addr 0x000000000005c598 and cpu addr 0xf881c598
[ 3202.675391] serial 00:06: activated
[ 3202.675744] parport_pc 00:07: activated
[ 3202.721036] [drm] ring test on 0 succeeded in 1 usecs
[ 3202.721092] [drm] ring test on 3 succeeded in 1 usecs
[ 3202.864119] ata2.01: ACPI cmd ef/03:45:00:00:00:b0 (SET FEATURES) filtered out
[ 3202.864120] ata2.01: ACPI cmd ef/03:45:00:00:00:b0 (SET FEATURES) filtered out
[ 3202.864122] ata2.01: ACPI cmd ef/03:0c:00:00:00:b0 (SET FEATURES) filtered out
[ 3202.896123] ata2.01: configured for UDMA/100
[ 3202.915578] [drm] ring test on 5 succeeded in 1 usecs
[ 3202.915580] [drm] UVD initialized successfully.
[ 3202.915582] [drm] Enabling audio 0 support
[ 3202.915609] [drm] ib test on ring 0 succeeded in 0 usecs
[ 3202.915611] HDMI ATI/AMD: no speaker allocation for ELD
[ 3202.915625] [drm] ib test on ring 3 succeeded in 1 usecs
[ 3203.074871] [drm] ib test on ring 5 succeeded
[ 3203.152021] usb 4-1: reset low-speed USB device number 2 using uhci_hcd
[ 3203.212017] HDMI ATI/AMD: no speaker allocation for ELD
[ 3203.512027] HDMI ATI/AMD: no speaker allocation for ELD
[ 3203.812027] HDMI ATI/AMD: no speaker allocation for ELD
[ 3204.112025] HDMI ATI/AMD: no speaker allocation for ELD
[ 3204.412028] HDMI ATI/AMD: no speaker allocation for ELD
[ 3204.712022] HDMI ATI/AMD: no speaker allocation for ELD
[ 3205.012032] HDMI ATI/AMD: no speaker allocation for ELD
[ 3205.312029] HDMI ATI/AMD: no speaker allocation for ELD
[ 3207.712017] ata1: link is slow to respond, please be patient (ready=0)
[ 3209.388142] ata1.00: ACPI cmd ef/03:45:00:00:00:a0 (SET FEATURES) filtered out
[ 3209.388145] ata1.00: ACPI cmd ef/03:45:00:00:00:a0 (SET FEATURES) filtered out
[ 3209.388149] ata1.00: ACPI cmd ef/03:0c:00:00:00:a0 (SET FEATURES) filtered out
[ 3209.424285] ata1.00: configured for UDMA/133
[ 3209.424360] sd 0:0:0:0: [sda] Starting disk
[ 3209.431031] PM: resume of devices complete after 6762.671 msecs
[ 3209.431343] PM: Finishing wakeup.
[ 3209.432421] lpc_ich 0000:00:1f.0: BAR 13: [io 0x0400-0x047f] has bogus alignment
[ 3209.432427] pci 0000:00:1e.0: PCI bridge to [bus 04]
[ 3209.432431] pci 0000:00:1e.0: bridge window [io 0xa000-0xafff]
[ 3209.432448] pci 0000:00:00.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.432450] pci 0000:00:00.0: using default PCI settings
[ 3209.432455] pcieport 0000:00:01.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.432463] radeon 0000:01:00.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.432469] snd_hda_intel 0000:01:00.1: no hotplug settings from platform
[ 3209.432472] snd_hda_intel 0000:00:1b.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.432476] pcieport 0000:00:1c.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.432479] pcieport 0000:00:1c.1: no hotplug settings from platform
[ 3209.432487] r8169 0000:03:00.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.432490] uhci_hcd 0000:00:1d.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.432492] uhci_hcd 0000:00:1d.0: using default PCI settings
[ 3209.432499] uhci_hcd 0000:00:1d.1: no hotplug settings from platform
[ 3209.432501] uhci_hcd 0000:00:1d.1: using default PCI settings
[ 3209.432508] uhci_hcd 0000:00:1d.2: no hotplug settings from platform
[ 3209.432509] uhci_hcd 0000:00:1d.2: using default PCI settings
[ 3209.432517] uhci_hcd 0000:00:1d.3: no hotplug settings from platform
[ 3209.432518] uhci_hcd 0000:00:1d.3: using default PCI settings
[ 3209.432526] ehci-pci 0000:00:1d.7: no hotplug settings from platform
[ 3209.432528] ehci-pci 0000:00:1d.7: using default PCI settings
[ 3209.432536] pci 0000:00:1e.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.432537] pci 0000:00:1e.0: using default PCI settings
[ 3209.432548] lpc_ich 0000:00:1f.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.432549] lpc_ich 0000:00:1f.0: using default PCI settings
[ 3209.432558] ata_piix 0000:00:1f.2: no hotplug settings from platform
[ 3209.432560] ata_piix 0000:00:1f.2: using default PCI settings
[ 3209.432567] pci 0000:00:1f.3: no hotplug settings from platform
[ 3209.432569] pci 0000:00:1f.3: using default PCI settings
[ 3209.436402] lpc_ich 0000:00:1f.0: BAR 13: [io 0x0400-0x047f] has bogus alignment
[ 3209.436409] pci 0000:00:1e.0: PCI bridge to [bus 04]
[ 3209.436413] pci 0000:00:1e.0: bridge window [io 0xa000-0xafff]
[ 3209.436430] pci 0000:00:00.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.436432] pci 0000:00:00.0: using default PCI settings
[ 3209.436438] pcieport 0000:00:01.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.436445] radeon 0000:01:00.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.436451] snd_hda_intel 0000:01:00.1: no hotplug settings from platform
[ 3209.436454] snd_hda_intel 0000:00:1b.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.436458] pcieport 0000:00:1c.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.436461] pcieport 0000:00:1c.1: no hotplug settings from platform
[ 3209.436468] r8169 0000:03:00.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.436472] uhci_hcd 0000:00:1d.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.436474] uhci_hcd 0000:00:1d.0: using default PCI settings
[ 3209.436481] uhci_hcd 0000:00:1d.1: no hotplug settings from platform
[ 3209.436482] uhci_hcd 0000:00:1d.1: using default PCI settings
[ 3209.436489] uhci_hcd 0000:00:1d.2: no hotplug settings from platform
[ 3209.436491] uhci_hcd 0000:00:1d.2: using default PCI settings
[ 3209.436498] uhci_hcd 0000:00:1d.3: no hotplug settings from platform
[ 3209.436500] uhci_hcd 0000:00:1d.3: using default PCI settings
[ 3209.436507] ehci-pci 0000:00:1d.7: no hotplug settings from platform
[ 3209.436509] ehci-pci 0000:00:1d.7: using default PCI settings
[ 3209.436516] pci 0000:00:1e.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.436518] pci 0000:00:1e.0: using default PCI settings
[ 3209.436528] lpc_ich 0000:00:1f.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.436530] lpc_ich 0000:00:1f.0: using default PCI settings
[ 3209.436538] ata_piix 0000:00:1f.2: no hotplug settings from platform
[ 3209.436540] ata_piix 0000:00:1f.2: using default PCI settings
[ 3209.436547] pci 0000:00:1f.3: no hotplug settings from platform
[ 3209.436549] pci 0000:00:1f.3: using default PCI settings
[ 3209.436601] lpc_ich 0000:00:1f.0: BAR 13: [io 0x0400-0x047f] has bogus alignment
[ 3209.436604] pci 0000:00:1e.0: PCI bridge to [bus 04]
[ 3209.436607] pci 0000:00:1e.0: bridge window [io 0xa000-0xafff]
[ 3209.436620] pci 0000:00:00.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.436622] pci 0000:00:00.0: using default PCI settings
[ 3209.436628] pcieport 0000:00:01.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.436634] radeon 0000:01:00.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.436640] snd_hda_intel 0000:01:00.1: no hotplug settings from platform
[ 3209.436643] snd_hda_intel 0000:00:1b.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.436646] pcieport 0000:00:1c.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.436649] pcieport 0000:00:1c.1: no hotplug settings from platform
[ 3209.436656] r8169 0000:03:00.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.436660] uhci_hcd 0000:00:1d.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.436661] uhci_hcd 0000:00:1d.0: using default PCI settings
[ 3209.436669] uhci_hcd 0000:00:1d.1: no hotplug settings from platform
[ 3209.436671] uhci_hcd 0000:00:1d.1: using default PCI settings
[ 3209.436678] uhci_hcd 0000:00:1d.2: no hotplug settings from platform
[ 3209.436680] uhci_hcd 0000:00:1d.2: using default PCI settings
[ 3209.436688] uhci_hcd 0000:00:1d.3: no hotplug settings from platform
[ 3209.436690] uhci_hcd 0000:00:1d.3: using default PCI settings
[ 3209.436697] ehci-pci 0000:00:1d.7: no hotplug settings from platform
[ 3209.436699] ehci-pci 0000:00:1d.7: using default PCI settings
[ 3209.436706] pci 0000:00:1e.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.436708] pci 0000:00:1e.0: using default PCI settings
[ 3209.436718] lpc_ich 0000:00:1f.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.436720] lpc_ich 0000:00:1f.0: using default PCI settings
[ 3209.436728] ata_piix 0000:00:1f.2: no hotplug settings from platform
[ 3209.436730] ata_piix 0000:00:1f.2: using default PCI settings
[ 3209.436737] pci 0000:00:1f.3: no hotplug settings from platform
[ 3209.436739] pci 0000:00:1f.3: using default PCI settings
[ 3209.436802] lpc_ich 0000:00:1f.0: BAR 13: [io 0x0400-0x047f] has bogus alignment
[ 3209.436805] pci 0000:00:1e.0: PCI bridge to [bus 04]
[ 3209.436808] pci 0000:00:1e.0: bridge window [io 0xa000-0xafff]
[ 3209.436821] pci 0000:00:00.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.436822] pci 0000:00:00.0: using default PCI settings
[ 3209.436828] pcieport 0000:00:01.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.436834] radeon 0000:01:00.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.436840] snd_hda_intel 0000:01:00.1: no hotplug settings from platform
[ 3209.436843] snd_hda_intel 0000:00:1b.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.436846] pcieport 0000:00:1c.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.436849] pcieport 0000:00:1c.1: no hotplug settings from platform
[ 3209.436857] r8169 0000:03:00.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.436860] uhci_hcd 0000:00:1d.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.436861] uhci_hcd 0000:00:1d.0: using default PCI settings
[ 3209.436868] uhci_hcd 0000:00:1d.1: no hotplug settings from platform
[ 3209.436870] uhci_hcd 0000:00:1d.1: using default PCI settings
[ 3209.436878] uhci_hcd 0000:00:1d.2: no hotplug settings from platform
[ 3209.436879] uhci_hcd 0000:00:1d.2: using default PCI settings
[ 3209.436887] uhci_hcd 0000:00:1d.3: no hotplug settings from platform
[ 3209.436889] uhci_hcd 0000:00:1d.3: using default PCI settings
[ 3209.436896] ehci-pci 0000:00:1d.7: no hotplug settings from platform
[ 3209.436898] ehci-pci 0000:00:1d.7: using default PCI settings
[ 3209.436905] pci 0000:00:1e.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.436907] pci 0000:00:1e.0: using default PCI settings
[ 3209.436916] lpc_ich 0000:00:1f.0: no hotplug settings from platform
[ 3209.436918] lpc_ich 0000:00:1f.0: using default PCI settings
[ 3209.436926] ata_piix 0000:00:1f.2: no hotplug settings from platform
[ 3209.436928] ata_piix 0000:00:1f.2: using default PCI settings
[ 3209.436935] pci 0000:00:1f.3: no hotplug settings from platform
[ 3209.436937] pci 0000:00:1f.3: using default PCI settings
[ 3209.431344] Restarting tasks ... done.
[ 3209.721290] r8169 0000:03:00.0 eth0: link down
[ 3209.721326] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
[ 3209.722296] r8169 0000:03:00.0 eth0: link down
[ 3211.321962] r8169 0000:03:00.0 eth0: link up
[ 3211.321977] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0: link becomes ready
[ 3241.180044] Corrupted low memory at c000d2ec (d2ec phys) = 00004000
[ 3241.180056] ------------[ cut here ]------------
[ 3241.180068] WARNING: CPU: 0 PID: 3308 at /build/buildd/linux-3.13.0/arch/x86/kernel/check.c:140 check_for_bios_corruption+0xbe/0xd0()
[ 3241.180071] Memory corruption detected in low memory
[ 3241.180073] Modules linked in: bnep rfcomm bluetooth gpio_ich dm_multipath snd_hda_codec_hdmi scsi_dh snd_hda_codec_realtek coretemp snd_hda_intel snd_hda_codec binfmt_misc snd_hwdep serio_raw snd_pcm snd_page_alloc lpc_ich snd_seq_midi snd_seq_midi_event snd_rawmidi snd_seq snd_seq_device snd_timer snd soundcore parport_pc ppdev mac_hid lp parport dm_mirror dm_region_hash dm_log hid_generic usbhid hid radeon i2c_algo_bit ttm r8169 drm_kms_helper mii drm
[ 3241.180134] CPU: 0 PID: 3308 Comm: kworker/0:2 Not tainted 3.13.0-37-generic #64-Ubuntu
[ 3241.180137] Hardware name: Gigabyte Technology Co., Ltd. G31M-ES2C/G31M-S2C, BIOS F6 02/05/2009
[ 3241.180143] Workqueue: events check_corruption
[ 3241.180147] 00000000 00000000 e5ae7e8c c1653867 e5ae7ecc e5ae7ebc c105691e c182e64c
[ 3241.180157] e5ae7ee8 00000cec c182e678 0000008c c1048d6e c1048d6e 00000000 c0010000
[ 3241.180168] c1aaf8d0 e5ae7ed4 c1056973 00000009 e5ae7ecc c182e64c e5ae7ee8 e5ae7efc
[ 3241.180178] Call Trace:
[ 3241.180188] [<c1653867>] dump_stack+0x41/0x52
[ 3241.180194] [<c105691e>] warn_slowpath_common+0x7e/0xa0
[ 3241.180201] [<c1048d6e>] ? check_for_bios_corruption+0xbe/0xd0
[ 3241.180207] [<c1048d6e>] ? check_for_bios_corruption+0xbe/0xd0
[ 3241.180213] [<c1056973>] warn_slowpath_fmt+0x33/0x40
[ 3241.180218] [<c1048d6e>] check_for_bios_corruption+0xbe/0xd0
[ 3241.180224] [<c1048d90>] check_corruption+0x10/0x40
[ 3241.180230] [<c106ec8b>] process_one_work+0x11b/0x3b0
[ 3241.180236] [<c106cc45>] ? start_worker+0x25/0x30
[ 3241.180241] [<c106f3cd>] ? manage_workers.isra.28+0x1ad/0x270
[ 3241.180247] [<c106f909>] worker_thread+0xf9/0x380
[ 3241.180252] [<c106f810>] ? rescuer_thread+0x380/0x380
[ 3241.180258] [<c10750f1>] kthread+0xa1/0xc0
[ 3241.180266] [<c1661b37>] ret_from_kernel_thread+0x1b/0x28
[ 3241.180272] [<c1075050>] ? kthread_create_on_node+0x140/0x140
[ 3241.180276] ---[ end trace eee1acfc397cedf2 ]---
(rádugás után)a sudo sh flashtool.sh parancsra (jobb egeres művelet után, mert tzerminálba nem fogadta el) azt írja, hogy Can't open flashtool.sh
Most akkor miért nerm indul és mit jelent az a sok sor, amit küldtem?
-
64bites Mint van fent?
Mert tudtommal csak a 64bites verzió megbízható a Linux-os Flashtol-ból.Először futtatási jogot kap (terminálban, megfelelő könyvtárba belépve):
chmod +x flash_tool.sh
Vagy a flash_tool.sh-ra jobb gombbal kattintva a jogosultságoknál "Fájl végrehajtásának engedélyezése programként" "x"-et bejelölöd.Utána parancssorból indítom a flashtool-t:
sudo sh flashtool.sh
parancs segítségével.És ráadásul Mint13 után szükség lehet a modemmanager eltávolítására
sudo apt-get remove modemmanagerAmit Keeperv85 kérdezett, arra szintén a parancssoros használatot kell igénybe venni.
Indítasz egy terminált, majd rádugod a gépre a telefont, és kiadod a parancsot:
sudo dmesg
Az kimenet utolsó pára sor tanúskodik az újonnan bedugott eszköz információjáról.
pl.:
cappapa-Latitude-E6410 ~ # dmesg | tail -3
[115882.138973] usb 2-1.3: new high-speed USB device number 51 using ehci_hcd
[115882.294760] cdc_acm 2-1.3:1.1: ttyACM0: USB ACM device
[115885.007302] usb 2-1.3: USB disconnect, device number 51
Ott figyel a ttyACM0, ami kell...Meta-mode-ban pedig:
[116379.713064] usb 2-1.3: new high-speed USB device number 71 using ehci_hcd
[116379.807108] scsi29 : usb-storage 2-1.3:1.0
[116379.807679] cdc_acm 2-1.3:1.2: This device cannot do calls on its own. It is not a modem.
[116379.807772] cdc_acm 2-1.3:1.2: ttyACM0: USB ACM device
[116380.803876] scsi 29:0:0:0: Direct-Access Linux File-CD Gadget 0000 PQ: 0 ANSI: 2
[116380.804363] scsi 29:0:0:1: Direct-Access Linux File-CD Gadget 0000 PQ: 0 ANSI: 2
[116380.808000] sd 29:0:0:0: Attached scsi generic sg2 type 0
[116380.809306] sd 29:0:0:0: [sdc] Attached SCSI removable disk
[116380.810221] sd 29:0:0:1: Attached scsi generic sg3 type 0
[116380.813440] sd 29:0:0:1: [sdd] Attached SCSI removable disk(hú de sokáig tartott megírni... oszt' még meg is előztek
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest