- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Mini-ITX
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
include777
aktív tag
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Makifeju #4921 üzenetére
"Bemérésnél meg nem a telefont mérik be hanem csekkolják az adott feketelistás telefonban levő kártya adatait,és az alapján mennek ki a készülék használójához....."
Főleg hogy ingyen lehet sim-et rendelni... aham. Főleg hogy a feltöltőkártyák 90%-át fogalmuk sincs a szolgáltatóknak ki használja (tervezet törvény van rá, hogy évente adatszolgáltatást is kell eszközölni, de ez még nem realizálódott).
Főleg hogy 10+ éve nem voltam az állandó lakcímemen, amire az előfizetésem szól, csak a postacímemen találnának meg.
Főleg hogy van olyan teló, ami legalább 7-8 kézen átmegy.
Szóval: sajnos nem. Ha ellopják a telód, nem lesz meg. Darabokban talán, ha valakinél nagy fogást kapnak el és közte van még... Nekem van folyamatban ilyen ügyem, bár már elengedtem gondolatban...
-
RVR400
veterán
válasz
Makifeju #4906 üzenetére
Ennek a 90%-át nem tudom, hogy honnan vetted, de nem tiltják a telót, hanem a SIM kártya lesz tiltva, aztán az IMSI lesz hozzárednelve egy új SIM-hez.
Az ezeréves Nokia árát pedig, ha figyelembe veszed, akkor rájössz, hogy valószínűleg eléggé kiemelt bcs-ben használhatták fel, ha mondjuk X idejű pihentetés múlva, filléres értékkel rendelkezve is keresték még.
A bemérés meg csak a TV-ben működő opció...[moderálva]
[ Módosította: radi8tor ]
-
Hege1234
addikt
válasz
Makifeju #4908 üzenetére
Sziasztok!
van egy xiaomi redmi 1S (Armani)
telefonomlegújabb twrp van rajta
de a LineageOs-t nem tudja felrakni...Miui,cm rom működik csak a
LineageOs rom-tól hasal el
bejön a mi logó majd a LineageOs logó párszor végigfut majd belassul mintha akadna
majd restartol próbálja megint majd 4. alkalommal kikapcsolnem csak a legújabb nightly-t próbáltam....
rom-ot a szokásos módon szoktam felrakni
1. wipe (cache,dalvik,system,data)
2. flash firmware (ehhez kell)
3. install lineage rom
4. gapps (arm 7.1 pico)
5. cache dalvik wipe
6. reboot -
Keeperv85
nagyúr
válasz
Makifeju #4902 üzenetére
Dehogy mérik!
Ismerem a GSM rendszer, tudom mekkora pontossággal lehet kiszögelni egy készüléket. Jó, ha az utca megállapítható 3 toronyból és a cellainfókból. Ráadásul csak hatósági eljárás keretein belül lehet ilyen bemérést is kérni. Szép dolog az álmodozás, de ideje felébredni! A lopott telók nem szoktak előkerülni többé... Sajnos érintett vagyok egy készülékemmel és szakmailag is, szóval tudom miről beszélek...
szerk:
Ja, letiltva marad... aham. még az az IMEI van benne. Kb. tart is 3-5 percig....
-
svgyula
addikt
válasz
Makifeju #4900 üzenetére
Szia! Én még hasonló esetről sem hallottam! De ezek nem maguknak "szerzik be" a telót. Simán eladják. Jobb ha tudod azt is, hogy csak azokat a lopott telóknak az IMEI számát tiltják globálisan amelyik nem lett még kifizetve. Talán kivétel ha bűncselekményben használták a telót!Te csak annál a szolgáltatónál tilthatod ezt ahol az előfizetéses számod és "függő" telefonod van.
Ha bemész egy másik szolgáltatóhoz, hogy a telódanak az IMEI számát szeretnéd blokkoltatni akkor vagy simán elhajtanak,vagy ha ismerős vagy elbeszélgetnek bájosan. Nekem eddig egy telónál működött az egy telenyomoros teló volt és függő samu! DE a tiltás is csak időszakos már nem tudom mennyi ideig volt "ingyé" utána fizetni kellet volna ha tovább akarom fenntartani a tiltást. A "függő" telókat védik a BL zárással aminek a nyitó kódját csak a szolgáltatótól lehet beszerezni. Na az ilyen telók kerülnek kapásból az alkatrész listára. -
Keeperv85
nagyúr
válasz
Makifeju #4900 üzenetére
Ugyan... dehogy mérik... teljesen esélytelen, hogy visszakapod! A lopott telókat alkatrészként adják el többnyire utólag, nem egyben. Ugyanakkor semmi garancia arra, hogy bármikor kártyát akarna tenni bele, aki ellopta. Nagyon jól elvan a netes és egyéb funkciókkal adott esetben. Így viszont a főegység "üzemképtelen" marad, még nincs feloldva a zár. Tehát kvázi eladhatatlan a készülék és a főpanel.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Makifeju #4898 üzenetére
Én is segítek, ha tudok megoldást az ilyesmire, nem erről van szó. De tudod nagyon jól, hogy amivel élni lehet, azzal visszaélni is.
Hozzám is került már így lezárt teló, illetve segítettem már ilyen ügyben, de ez a védelem nem indokolatlan és nem lenne rossz, ha nem vesztené tökéletesen értelmét!
-
Keeperv85
nagyúr
-
RVR400
veterán
válasz
Makifeju #4813 üzenetére
Én inkább rootolnám, és Partition Backup-pal menteném le a teló tartalmát, bár valószínűleg egyszerűbb lenne ezt ráflashelni.
2 perc alatt megvolt gúglival...
-
válasz
Makifeju #4811 üzenetére
Azért mindenekelőtt lekérném mindkét telefon
cat /proc/partitions
kimenetét, meg acat /proc/partinfo
(régebbi mtk alapúak esetén a /proc/dumchar_info kimenetet), hogy a partíciókiosztás valóban azonos-e.A preloader bütkyökésére egy kis infó.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Makifeju #4807 üzenetére
A preloader fájlt fel kell darabolni, sem az eleje, sem a vége nem kell. Ezen kívül nem kell a cache és -hacsaka nem fontosa adatok vannak- a userdata meghajtó sem.
A system lemezképet nem árt átcsomagolni, ugyanakkor a boot és a recovery fájlok elején a signature, szinte minden esetben ANDROID! kell legyen, ha sikeres volt a mentés.
-
krealon
veterán
válasz
Makifeju #4695 üzenetére
5455-re nekem volt talalat:
http://www.supergamer.hu/eredeti-akkumulator-prestigio-multiphone-5455duo-2400mah-p-327730.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vezetékes FEJhallgatók
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Nintendo Switch 2
- Linux kezdőknek
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged