Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
- Erős törpe: ASUS NUC 15 Pro+
- Asztrofotózás
- Nagyon bízik az Instinct MI450-ben az AMD alelnöke
- Apple MacBook
- Sokat megélt veterán CPU-t hoz vissza a piacra az Intel
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hisense LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Novicsok
tag
válasz
hungobungo #6415 üzenetére
Köszönet a feltöltött anyagokért és a magyarításért.
Felraktam Bruno Custom Recovery-jét, az ördög a részletekben: én adminiszrátorként futtatom a Flash Tool-t, a Download lenyomása után feljön egy ablak, ott igent nyomtam, és akku visszarakás nélkül indult el. Kb. 20 próbálkozás után. Még az orosz magyarázatot is elolvastam, az egy kicsit részletesebb.
Ezek után a Recoveryből élvezet dolgozni, a Te 1.1 ROM-odat tettem fel. Oroszoknál valaki a Bruno 2.2-t is említette, az is hibás még?
Üdv. -
Novicsok
tag
Nézd, én nem tudom, most hogyan van. Én kb. 5-6 éve nyitottam a PayPal accountot, és az E-mail cím, linkelt bankszámlák is többször módosultak.
Jelenleg befizetni az OTP web kártyáról tudok, ami virtuális Mastercard.
Refund-ot a belinkelt bankszámlára tudok kérni, ami pl. az OTP számlám (nem kártyaszám, hanem számlaszám), de a családtagokéra is lehet, egyszerre több is lehet, mindig egyet kell kiválasztani "make primary", és erre jön. De nem erről kér be pénzt. -
Novicsok
tag
válasz
fateless #6226 üzenetére
Nem ennél az eladónál történt az idézett eset.
Még senki sem kapott árut ettől az eladótól.
Azt rágják, amit berigazek szak(topik)társ szeret szintén értelmezni: hogy a PayPal befizetett összeghez az eladó azonnal hozzáfér-e.
Itt nem nyitok vitát. Aki ritkán aukcióval ad el valamit, azt nem tudom, hozzáfér-e.
De aki nem ritkán és fix áron, az azonnal hozzáfér. Főleg ha pl. az eBay-en Shop formában ad el (ami semmi különös, csak egy formája a listing-nek, akár havi 1 eladásra is lehet fenntartani).
És amikor a PayPal elrendeli a refund-ot, akkor értesíti az eladót, hogy töltse fel a PayPal egyenlegét. Ha van linkelt bankkártya, akkor arról automatikusan behív pénzt. Ha van rajta. Én ezért a web kártyámat linkeltem, max. pár ezer Ft van rajta.
Ezt az egészet egy Olaszországban ellopott küldeményemmel elszenvedtem. Aki nem hiszi, próbálja maga. -
Novicsok
tag
válasz
hevizms #6218 üzenetére
Én nem verném sehova a fejemet.
Azt hittem, kint olcsóbban találok telót. Persze dolgoztam így mászkálni nem volt időm. Munkahelyi társaságban szinte mindenkinek helyi okostelefonja volt, de ZOPO és más innen látszó brand-ek nem nagyon ismertek és forgalmazottak.
Voltunk Gangzhou-ban (Canton) egy elektronikai piacon, de ott csak klónokat árultak, HTC, Samsung, iPhone, stb. (a helyiek inkább eredeti iPhone-t használnak, aki ad magára, relative olcsó, 2 éves előfizetéssel belépési díj nélkül, pl. a kollégám).
Shenzhenbe kellett volna menni, de nem volt lehetőségünk. Ez mindkettő 10 millió feletti város, elképesztő dugós forgalommal.
Mentünk Foshan-ba, az kisváros (3.6 milló), ott egy sima telefon boltban 1 db, már tapogatott ZTE V970 teló árválkodott, fülhallgatóval 1380 Yüan-ért (CNY, RMB, Zsemimbi) sikerült megvenni, ez kb. 170 EUR. Annyi, mintha etotalktól vettem volna. Persze totál kínai, de hála Brunonak és hungobungonak, már nem sokáig. De lagalább utasforgalmiban legálisan áthozhattam.
A Hong Kongi átszálláskor van lehetőség nézelődni, de ott minden drágább, mint Mainland China-ban. Ezért inkább a promenádon sétáltam egész este és néztem, amit a sok ezer turista nézett. -
Novicsok
tag
válasz
berigazek #6183 üzenetére
Sajnos azt hiszem, hogy tévedsz.
Az oroszok azt tárgyalják, hogy nincs miért hinni ennek az eladónak.
Ezt a linket nézegetik: http://bgp.he.net/dns/hootablet.com#_whois
Nem vettek, illetve kaptak meg semmi komoly dolgot még innen.
Létezik a következő átverés: PayPal fizetés esetén akadályt jelent, visszautal, majd magyarázza, hogy technikai nehézség miatt nem PayPal-lel, hanem más úton (pl. Money Gramm) kéri, és a fietés után többet nem elérhető.
Úgy vélik, hogy csaló. -
Novicsok
tag
válasz
berigazek #6152 üzenetére
Nagyon jó az, ha a PayPal-hoz csak a web-kártya van alapesetként hozzárendelve. Mert csak arról tud lekapni pénzt, ha én teszek rá. (általában csak kis összeget).
Pl. elvész egy ajánlott levélként feladott kis küldemény, amit eBay-en adtam el. A barom olasz címzett (aki nem kért értékbiztosított feladást) letiltatja, PayPal elrendeli a Refund-ot, leszívja, és a PayPal account-om mínuszba megy át, felszólít, hogy tegyek rá pénzt. Ha akarok, teszek.
(sajnos a posta 4 hónap alatt zárta le a keresést, Olaszországban lopták el, és adtak nyavalyás kb. 10 eFt-ot. Én ennél jóval többet fizettem vissza régen.)
A bankátutalásról: ismerős német eBay-en vett volna EOS gépet, ezer Euro felett, bankátutalást csinált, az eladó eltűnt. Vége a történetnek. -
Novicsok
tag
válasz
hungobungo #5842 üzenetére
Köszönöm a felrakott V970 anyagot. A tárhely elég lassan adja meg magát.
Novicsok (=újonc) lettem megint, egy ZTE V970-nel.
Nagyrészt a Te véleményed miatt, nomeg az orosz fórumot is elolvasva vettem.
4.0.4 verzió van beírva, de használhatatlan kínai az egész. Még jó hogy megtaláltam valahol és meg tudtam venni.
Most egy darabig a ZP100-zal együtt fog futni, de persze nem kell 2 telefon.
Szóval akkor megy rá a Bruno első verzió.
Ha tudok segíteni, pl. valami orosz szöveget értelmezni, nyugodtam jelezd.
Üdv. -
Novicsok
tag
válasz
hungobungo #5842 üzenetére
Holnap este belevágok, itt a messzi reptéren nem akarom.
Az eredeti talán Brúnó féle, vagy más? -
Novicsok
tag
válasz
chinaminman #5923 üzenetére
Azért van kis blöff ezekben az árakban, mert a 10 USD fülhallgatótól kezdve a 25 USD sima postáig mindent ráraknak.
-
Novicsok
tag
válasz
sasa311 #5727 üzenetére
A Power Bank nemcsak akku.
Egy kifinomult elektronika van benne a töltés és kisütés vezérlésére és különböző védelmi funkciókra.
Én féléve magam raktam össze egy 10000 mAh-sat, az a furcsa, hogy eddig tulajdonképpen nem volt rá szükség, pedig vannak tabletek is a családban.
eBay-ről külön vettem az elektronikát a dobozzal, és külön a 4 db Li-ion akkut. Kiválóan működik, 2 kimenete van, az egyik USB, a másik koax aljzat, ezt adapterekkel lehet használni. 5 V 2 A az össz. kimenet. Persze nem formatervezett a ház, csak fekete műszerdoboz.
Repülés esetén necces lehet, mert nem szeretik a Li-ion és polimer aksikat. -
Novicsok
tag
válasz
hungobungo #5691 üzenetére
O.K., Te vagy a szakember.
Én csak - mint a papgáj - ismételtem, amit az orosz fórumon olvastam. -
Novicsok
tag
válasz
hungobungo #5680 üzenetére
A 4pda-n mintha azt írnák z oroszok, hogy ezen kívül vége is a tevékenységének. Egyszer működik.
-
Novicsok
tag
válasz
hungobungo #5680 üzenetére
A 4pda-n mintha azt írnák z oroszok, hogy ezen kívül vége is a tevékenységének. Egyszer működik.
-
Novicsok
tag
válasz
freestyler8 #5606 üzenetére
Csinálsz egy Withdraw-t.
2 munkanap alatt jön, konverzió előfordulhat (mindig nagyon előnytelen!), kb. 25000 Ft alatt kis díjat is felszámol, afelett díjtalan. -
Novicsok
tag
A Camera FV-5 egy alkalmazás, amely letölthető a Play Store-ból. Van free és fizetős változata. Ez annyiban jobb az eredeti Camera alkalmazásnál, hogy kezelő felülete megegyezik egy jó digi kompakt géppel. Tud RAW-ot is elmenteni.
Hozzám úgy került, hogy Szerjózsa beépítette "főzött" ROM-jaiba.
A RAW veszteségmentesen tömörített formátum, szemben a jpg-gel.
Magam már 15 digi gépen túl járok, 18 Mp EOS a gépem most.
Egy digi felvétel használhatóságát nem kvantumfizikai alapon értékelem, hanem a Photoshop-ban szokásos módon. -
Novicsok
tag
Camera FV-5
Sajátos az eszmefuttatásod a kameráról. Fotózom, digitálissal is, nem értek egyet.
A Camera FV-5 RAW-szerű elmentést is tud, ZP100-on 5 Mp-nél. Kb. olyan, mint egy kompakt digi gép, kivéve az optikai zoomot. minden állítható. A normál Camera app 8 Mp-szelt is ad jpg-ben, de ez nyilvánvalóan extrapolált kép. Azzal együtt jó minőségű.
-
Novicsok
tag
válasz
ezmivolt #5307 üzenetére
Ha visszaolvastál volna, régebben írtam, hogy én is így használom. 1 hang SIM és 1 modembe való adat SIM.
Ha a hang SIM-en beszélsz, akkor addig az adat SIM szünetelteti az Internet kapcsolatot, tehát a Skype, Viber hívás nem tud bejönni, a hívó azt látja, hogy nem vagy online.
Ha leáll a hang beszélgetés, akkor visszavált az Internet aktív elérésre.
De a ZOPO ZP100-nál ehhez még az is kell, hogy a Settings / Wireless & networks / GPRS transfer prefer - beválasztani! (Enélkül foglaltat jelez a hanghívó felé!!!) Ettől függetlenül a Settings / Wireless & networks / Mobile networks / 3G service / Enable 3G -t kell aktiválni az adat SIM-re, mert másként tetű lassú a net.
Ha Skype vagy Viber beszélgetés folyik, akkor is becsöng az érkező hanghívás a hang SIM-en és fel lehet venni, de a VOIP kapcsolat megszakad.Azért nem hinném, hogy állandóan lesni fogod a VOIP befutását és aktív Internet elérésen leszel. Ez lezabálja az akkut.
Én szoktam USB kábelről tethering-gel üzemelni a laptopra, eközben órák hosszat aktív az Internet és hívható VOIP-n. És hangon is.
-
-
Novicsok
tag
Ne aggódj a "ruszkik"-ért.
Tavaly Kantonban mentem befelé a legnagyobb sokszintes elektronikai centerbe, és a felirat fele oroszul virított.
Elképesztő mennyiséget vesznek (az ukránok is), és pl. Moszkvában több piacon a kínaival azonos áron lehet venni ilyen telefonokat, pl. a Szaveljovszíj-en.
Sajnos amikor legutóbb ott dolgoztam tartósan (Moszkvában), akkor még nem volt ilyen okostelefon mánia, ezért a fotó bizományikat jártam rendszeresen. -
Novicsok
tag
válasz
hungobungo #4993 üzenetére
Csak az a gond, hogy pl. Szerjózsa olyan speciális szlenget beszél és ír, hogy még aki tud oroszul, annak is nehéz megérteni. A gépi fordító itt teljesen félrefordít.
-
Novicsok
tag
válasz
barobag #5013 üzenetére
Kösz a bizalmat, de én csak egy Novicsok=Újonc vagyok (orosz szó), és nem értek hozzá. Viszont angolul és oroszul beszélek, (gépész)mérnökember lévén a leírt dolgokat precízen végre tudom hajtani. Szerjózsa dolgait így pakolásztam fel a ZP100-ra, kifogástalanul működik, a 2.3.6.
Most gondolkodom, hogy Kantonban vagy Senycsenben 2 hét múlva mit vegyek, hiszen a légi utasforgalomban kb. 430 EUR behozatal vám és áfa mentes.
Meg utána hova tegyem a kiváló ZP100-at. -
Novicsok
tag
válasz
hungobungo #4991 üzenetére
...és ezen a fórumon rögtön rájössz, milyen nagy érték, ha bírod Puskin nyelvét!
-
Novicsok
tag
válasz
harkaly1 #4699 üzenetére
Settings / Wireless & Network Settings / legalsó sor: GPRS transfer prefer
ezt be kell választani!
Ez azt jelenti, alapból a 3G ki van kapcsolva, 2G-vel történik a hang telefonálás mindig.
Az alsó helyre kell tenni a hang SIM-et, a felsőre az adatforgalomra használandó SIM-et (úgyis csak ez tud 3G-vel működni).
Ezzel a beállítással az internet 3G adathasználat során is cseng a bejövő hívás a másik SIM-en, addig az internet elérés szünetel, majd a beszélgetés végeztével folytatódik.
Ezt Szerjózsa írja utasításaiban.
Haszna még a kisebb akku fogyás.
Én így dolgozom munkaidőben mindig. A céges data SIM (modembe való) használata előtt mindig bekapcsolom a
Settings / Wireless & Network Settings / Mobile Network Settings / 3G Service / Enable 3G / a data SIM-re beválasztani!Magán SIM-ek esetén is van értelme a modembe való SIM használatának, mert a Ft/GB ár fele annyi, mint az okostelefon tarifacsomagban.
-
Novicsok
tag
válasz
barobag #4642 üzenetére
Nem értem, miért cserélsz állandóan ROM-ot. Legalább pár nap kell, mire kiderül, mit tud. Lehet persze, hogy hibás, és akkor azonnal érdemes cserélni.
Szerjózsa szokása az, hogy a kisebb észrevételekre kis .zip fájlokkal javítgat, amelyeket egyszerűen Recovery-ből lehet felrakni. -
Novicsok
tag
válasz
barobag #4634 üzenetére
Azt, hogy a kamera gombot kell-e nyomni az USB kábel bedugásánál, vitatják. Én nyomom.
A FlashTool munkája közben szépen mutatja alul, hogy mennyi töltött már be, látszik, hogy kb. meddig tart. Nálam volt 20 perc is, de a Szerjósya 20120826 ROM 6 perc mindössze, egy ASUS win7 tetű lassú netbook géppel (a rendes DELL munkagépemet nem használom erre).
Hajrá! -
Novicsok
tag
válasz
drogery #4619 üzenetére
Az orosz fórum szerint
http://forum.china-iphone.ru/viewtopic.php?p=683675#p683675
a kikapcsolt telefont kell USB kábellel összekapcsolni a PC-vel és nem kell bekapcsolni egyáltalán.
Lehet próbálni másik USB aljzattal, teljesen kivett aksival, stb., stb.
Mindenképpen utána aksi ki, aksi be és csak ezután bekapcsolni.Gondolkoztam venni ilyen telefont, de elolvastam ezt:
http://forum.china-iphone.ru/away.htm?http://www.mobile-inform.com/content/view/1125/1/
hát, már nem annyira akarok venni.
Maradok a ZOPO vonalon, egy ZP100 jól működik nálam.Ha a feltörekvő kínai gyártókat nézzük, mindenképpen a ZOPO az első, a ThL lehet a második, de zavaros múltja van, klóngyártó volt, most igen agresszív marketing politikával nyomul a helyi piacon, a Jiayu és többi ezután következik.
Ott látom a gondot, hogy nem csak a parasztvakítás fontos (CPU, 4.0.4, 1 GB RAM, kijelző), hanem a szenzorok, kamera, kivitel, apró finomságok is. Ilyen szempontból a ZP100 nagyon igényes!
-
Novicsok
tag
iGO-t feltettem ZP100-ra, elindult.
Honnan lehet Hong Kong és Dél-Kína térképet leszedni? (iGO 8.3, 8.4) -
Novicsok
tag
válasz
f8enter #4192 üzenetére
Ha vennéd a fáradtságot és visszaolvasnál, írtam már.
Az orosz fórum ezzel a figyelmeztetéssel kezdődik.
Ha a ROM csere azonos Android verzión belül marad, akkor Download megnyomása szükséges.
Ha változik a verzió (2.3.6 - 4.0.3 és 4.0.3 - 2.3.6) akkor Upgrade.
Ha elszúrod, repülnek az IMEI-k. Elég macerás lesz utána visszavadászni őket. -
Novicsok
tag
válasz
cappa72 #3900 üzenetére
Én ezt használom:
http://files.china-iphone.ru/127Flashtool_4.0.rar
Ez a v3.1216.05 verzió, a "sapka" szerint (a sapka a fontos info gyűjtemény az oldal tetején)
http://forum.china-iphone.ru/viewtopic.php?f=48&t=21548
Ez Media Tek program. Amit kérdezel, ahhoz a telefonhoz nem értek, nem tudom, milyen processzor van benne. -
Novicsok
tag
válasz
barobag #3887 üzenetére
Az a jó, hogy lehet nyomkodni a Fastreboot-ot.
A vietnámit is figyeli Szerjózsa, valószínűleg vesz belőle.
650-en töltötték le 2 nap alatt a 20120826 (2.3.6) ROM-ot, főleg külföldiek.
Részletes válaszomat a rendszer éppen törölte, nem írom be újra.
Tanuld meg a FlashTool használatát. -
Novicsok
tag
válasz
barobag #3831 üzenetére
Szerjózsa 6-7 nap körüli 2.3.6 ROM-nál tart, eredeti akkuval, ezt meg tudom erősíteni. Bizonyos magatartási szabályokkal, pl. Maps mellőzése, FastRebootPro widget gomb megnyomása legalább 6 óránként, voice SIM esetén a 3G kikapcsolása, stb. (nálam az egyik SIM data - modembe való - csak internet használata esetén kapcsolom be a 3G-t)
Szerjózsa nem tud Recovery-ből induló ROM-ot csinálni saját bevallása szerint, csak FlasTool-lal. De hozzá lehet szokni. Érdemes a Titanium Backuppal a saját letöltött app-okat elmenteni, majd ROM csere után visszaállítani, gyorsan megy. -
Novicsok
tag
válasz
miklosandras #3664 üzenetére
ZP100, Antutu 3871 (Cepexa 20120826 ROM)
-
Novicsok
tag
Annak ellenére, hogy Szerjózsa is csinált ROM-ot 4.0.3 alá, az a véleménye, hogy a 2.3.6 nyugodtabb és ezért én ennél maradtam. 4.0.3-at nem tettem fel egyáltalán.
A ROM csere után a %-os akku jelzés tökéletlen, a mV-ot nézem, annak kell 4200 és 3500 (3600) között mutatni. Ha az ember hagyja 1-2 ciklust végigélni a telefont, akkor a %-os mutató hozzá kalibrálódik a valós értékhez.
Más: a Szerjózsa féle 20120826-i ROM igen jónak tűnik! Remélem, leállhatok a ROM cserékkel, ráteszem az iGO-t, Skype-ot (ezt is lehagyta Szerjózsa, korábban benne volt a ROM-jában, a 2.8.0.920 moddolt verziót ajánlják), és használom nyugodtan. Nem teszem rá a Maps-ot! -
Novicsok
tag
Lehet a Szerjózsával szót érteni.
Feltettem a 20120823 ROM-ot, de a kamera app-oknál bedőlt.
Elismerte, és az amúgy is csiszolgatott programot ma kiadta 20120826 dátummal, azt ismét feltettem a ZP 100-ra (2.3.6)
Úgy tűnik, kiváló. Egy hét múlva megmondom!
Én meg a ROM csere és szükséges beállítások, bejelentkezések szinkronizálásával fejlődök, lassan már normaidőre megy (mennyi a normaidő?) -
Novicsok
tag
válasz
berigazek #3620 üzenetére
Szerjózsa az utóbbi időben a 2.3.6 ROM-jaiból kihagyja a Maps-ot. Okkal.
Magam készülök az iGO 8.4 (8.3 térképekkel)-at feltenni, EU térképekkel, amiket én cserélek és nem kell hozzá Internet elérés.
Mondjuk egy hónap múlva Hong Kong-ban nem lesz térképem a telefonon, eddig is kibírtam. -
Novicsok
tag
válasz
cossie023 #3597 üzenetére
Én is ZP100-zal nyomulok, de még mindig 2.3.6. Célom az, hogy akár 1 hétig menjen nyugalmi állapotban. Internet 3G használat esetén töltőre, illetve USB kábelre teszem, mert munkakidőben ez órák hosszat szükséges, erről megy a PC-m hálózati kapcsolata.
Az IMEI vesztés kizárólag a FlashTool használata során a Download és Upgrade parancsok nem megfelelő használata miatt áll elő, ez virít piros nagy betűkkel az orosz fórum sapkájában!
Szerjózsa 20120731 ROM-ot használtam pár napig (FlashTool), 20120803 update és rádiómodul csere is történt, mindkettő egyszerűen Recovery-ben. A használat során semmiféle hiba, zavar nem mutatkozott, az akku idő hosszú.
Most próbáltam átmenni a Szerjózsa 20120823 ROM-ra, FlashTool-lal. Sok művelet már rutin, pl. a mobil szolgáltató igazítás: Settings / Wireless and Networks / Access point names / SIM1 / T-Mobile Networks GPRS / Authentication type / PAP (ERRE KELL BEÁLLÍTANI, ENÉLKÜL NEM MEGY A NET ELÉRÉS).
Sajnos ez a ROM nem hibátlan, pl. teljes zavart, lefagyást okozott a kamera használatban, már értesítettem a szerzőt, vakarja a fejét.
Talán vissza kellene térnem a 2.3.6 20120731 ROM-ra.
Szerjózsával az a baj, hogy csak összepakolni szereti a ROM-ot, tesztelni nem. Ha lenne tesztelő brigádja, ő lenne a legjobb programfejlesztő.
A divaton kívül miért érdemes a 4.0.3-ra törekedni? Azt írják, hogy a 4.1 lesz a jó, a 4.0.3 olyan, mint a Windows Vista - tökéletlen. -
-
Novicsok
tag
válasz
barobag #3274 üzenetére
A ma felrakott ROM eddig rendben, a Yahoo-Mail-t nem akarja, Maps nincs benne (Szerjózsa szerint sokat fogyaszt). A GPS Status-szal kb. 20-30 sec alatt kezdett találni holdakat, és kb. egy perc alatt vagy 12-t talált.
Miközben ezzel szórakoztam, a szerző kijött a 20120820 "ünnepi" ROM-mal. Nyilván röstelli, hogy a 20120810 ROM nem jött be.
De szerintem ezzel is érdemes várni 1-2 hetet.
Az egészben csak az a munka, hogy én nem tudom backup - restore-ral visszaállítani a saját letöltésű alkalmazásokat, ezért mindig lerántom a Google Play Store-ból őket, kb. 15 db-ot. De elég gyorsan megy, a vásárolt alkalmazásokat mindig ismét engedi letölteni. -
Novicsok
tag
válasz
barobag #3263 üzenetére
Nem vesztem el, csak okosságom mértéke messze alatta van e fórumban megszokottnak, ezért szerényebbre vettem...
Éppen ma cseréltem ROM-ot a ZP100-on, Cepexa 20120731-re (Flash Tools), + 20120803 update és rádiómodul csere, ez utóbbiak Recovery módban.
Maradok a 2.3.6-nál, egészen 1 hétig várható a készenléti üzemmód egy töltéssel.
A Cepexa 20120810 RAM hibás, a szerző sem javasolja.
Ezzel le is állok a nagy csereberével.
Még az iGO 8.4-et rakom fel, mert a 8.3 térképeket amúgy is használom egy WayteQ készülékkel, akkor egyúttal itt is.
Készülök szept. végén a helyszínre (Dél-Kína), lehetne utasforgalmiban hazahozni valami érdekeset, de akkor ezzel mit kezdek. -
Novicsok
tag
válasz
Stanley-B. #2401 üzenetére
Tartom a véleményemet, hogy 1 db-ot kínai (hong kongi, szingapuri) közönséges posta ajánlott (netán légiposta) levélként kell hozatni, kérni az eladót ésszerű értéket és tartalmat ráírva küldeni.
Még jó nagy dobozos Tabletet is simán kihozott a postás.
A vám elé állítást csak a posta.hu-n lehetett látni, a feladó által küldött tracking number alapján.
Megéri az 1,5 - 3 hét várakozás. -
Novicsok
tag
válasz
Stanley-B. #2354 üzenetére
Kösz, értem. Az eBay-en különböző besorolású eladók és értékesítési formák vannak, ebből ered, amiről beszélünk.
Azt hittem, mindenkire az vonatkozik, amit én tapasztalok rendszeresen. -
Novicsok
tag
válasz
robit1973 #2320 üzenetére
Az eBay-en az áru érkezése utáni visszajelzés (feedback) nagyon fontos. Ez az alapja az eladó megbízhatóságának. Egy többszáz ügylettel rendelkező 100% pozitív eladó komoly tényező. Ez adott esetben úgy tartható fenn, hogy a vevőnek nem tetsző árut szó nélkül visszaveszi, visszafizeti, stb.
Az eladó egészen addig nyugtalan lehet, ameddig meg nem kapja a pozitív visszajelzést. Ugyanis a vevő próbálkozhat negatívval is, persze előtte kötelező levelezni (szemben a primitív Vaterával).
Ha az eladó próbál negatívot adni a vevőnek, akkor meglepődik: ezt az eBay nem engedi. A vevő dolga, hogy leüsse és kifizesse az árut, ennyi.
Lehet PayPal, eBay szabályzatokat olvasgatni és megmondani ide a fórumra a tutit, de attól még a valódi napi gyakorlat nem az.
A PayPal azonnal megjeleníti az eladónál a vételárat, amikor fizették, amely felhasználására semmiféle korlátozás nincs.
EZ NEM AZ IDEGES KOLLÉGÁNAK SZÓLÓ VÁLASZ, VELE NEM KOMMUNIKÁLOK. -
Novicsok
tag
válasz
robit1973 #2254 üzenetére
A tracking number ajánlási ragszámmal lehet azonos, ha közönséges kínai, hong-kongi, koreai, szingapuri postán adták fel, nem gyorspostán. A tracking number-ral először a feladó ország posta honlapján kell keresni, az kell hogy mutassa, mi történik. Később a www.posta.hu-n ugyenzzel a külföldi számmal megjelenik a küldemény.
Legnagyobbat a P.R. China posta ajánlott levéllel szívtam. Olyan furcsa honlapot közöltek, hogy azt hittem, átverésként csalók hozták létre. Megkértem kínai kollégámat és jó barátomat, nézzen utána. Csodák csodája, a honlap igazi volt. És a termék is eljött, ideért. Csak volt vagy 2 hét, mire a követési információ megjelent a kínai posta angol nyelvű külföldiek részére szóló honlapján. -
Novicsok
tag
válasz
berigazek #2237 üzenetére
Biztos vagy ebben?
Én nem.
A PayPal azonnal szabad felhasználással számlán mutatja az összeget, ha a vevő fizetett, és ekkor kell elküldeni az árut, a fizetéssel együtt érkező címre.
Ha a vevő elkezd hangoskodni (dispute, claim), akkor leblokkolja a pénzt a PayPal. Ha még ott van. Mert lehet, hogy az eladó elköltötte, hazautalta, más számlára valamilyen címen (pl. ajándék) továbbutalta. Az egész addig tart, ameddig ezt a kis szöveget ide beírtam. -
Novicsok
tag
-
Novicsok
tag
válasz
berigazek #2228 üzenetére
Az alibaba.com feketelistán van az orosz fórumon.
Az aliexpress.com-ot sok orosz vevő használja.
Az eBay nem hasonlítható össze az előbbi kettővel, sokkal jobban védi a vevő érdekeit. Az eladónak kb. 15-20% többletköltséggel jár, ha eBay-en keresztül ad el. Ezért ugyanaz a termék az eBay-en drágább. -
Novicsok
tag
válasz
miklosandras #2176 üzenetére
Minden apróság számíthat, úgy emlékszem, a küzdelem (ROM csere) során az USB/Debugging beválasztást is el kellett végezni.
Más: akit Puskin nyelve meg személyes emóciói akadályoznak abban, hogy kotorásszon az orosz fórumon, azoknak mégis ajánlom az alábbi linkeket:
1. Az eladók értékelése. Itt a válaszok száma (otveti) mutatja a gyakran használt eladókat. Ki lehet zárni az orosz nyelvi támogatás miatt választott eladókat (.ru, stb), egyébként éppen ők gyanúsak sokszor, sajátjaikat verik át. Tapasztalataim szerint a kínaiak PayPal-lal fizetve (de csak úgy!) nem rizikósak.
http://forum.china-iphone.ru/viewforum.php?f=142. Az MT6575 processzorral szerelt kínai telefonok összehasonlítása:
http://forum.china-iphone.ru/viewtopic.php?f=46&t=192603. A jól támogatott telefonok, amelyekhez sok ROM, mod és patch van az orosz fórumon.
Itt a sorrend a válaszok (otveti) száma alapján: ZOPO ZP100, Lenovo A750, THLV9, ZOPO ZP200, ZOPO ZP300, THL W1.
http://forum.china-iphone.ru/viewforum.php?f=46 -
Novicsok
tag
válasz
barobag #1999 üzenetére
A 2430 mAh aksi a ZP100-nál alma. A hőmérő -15 fokC-t mutat, lehet, hogy be lehetne állítani, de én nem tudom, hogyan. Mérete és érintkezői passzolnak. Mégiscsak a HTC EVO 3D-hez való, több, mint 200 db-ot vettek belőle, jónak kell lennie. Ismert hirdetőoldalra tettem fel 1 Ft áron. Máskor is vettem már hülyeséget.
Nem nagyon értem, miért nem sikerül a mostani 2.3.6-ról a Szerjózsa 20120628 ROM-ot egy lépésben felrakni. Nem kell hozzá szakértelem, én is laikus vagyok. Be van építve néhány alkalmazás rendszerbe (pirossal szedve a leírásban), ezek nem törölhetők, és wipe-al törölhetően néhány, ezeket zölddel írta. -
Novicsok
tag
válasz
barobag #1987 üzenetére
Itt vannak a ROM-ok:
http://forum.china-iphone.ru/viewtopic.php?f=48&t=19636&sid=3bd700eff81ea902c360764c10f9b021&start=3480
Eőször a Flash Tool-lal felrakott Szuperkomplekt elnevezésűt javasolták, és rátéve recovery-ben a Savyol1, majd később a Savyol 2 módosítást.
Ezután Szerjózsa 20120628-i Flash Tool felrakású egyesített ROM-ja jött ki a honlap sapkájába, majd egy hétre rá a 20120708-án update, ez is Flash Tool-lal, itt lehet a system nevű fájl cseréjével részben, vagy egészében felrakni a módosított ROM-ot.
Ez a hibaüzenet sokszor kijött nekem is, leokéztam, már nem emlékszem, mi lett azután.
Sok sikert. -
Novicsok
tag
válasz
barobag #1971 üzenetére
Ne keseredj el, eleinte én is 1 hétig próbálgattam.
Olvasd figyelmesebben, amit írtam.
Célszerű mindent egy mappába (nem fájlba) összemásolni:
- drivers (magánban küldtem dropbox linket, remélem, hogy le tudod tölteni, csak 8,5 MB)
- Flash tool
- ROM
A leírásom 5. pontja úgy szól, hogy az F9 lenyomása után össze kell dugni a ZP100 telefont USB kábelén keresztül a számítógéppel, de előtte akku és 2 db SIM kártya kivéve, és a ZP100 EXPONÁLÓ GOMBJÁT LENYOMVA KELL TARTANI! Hogy milyen gyorsan kell az F9 lenyomása után csatlakoztatni, azt többféle képpen írják, van aki 10 másodpercen belül írja, de maga a Flash tool program is kiírhatja, hogy kéri a csatlakoztatást, volt úgy, hogy ekkor kirántottam, majd ismét összedugtam...
Remélem, hogy elindul.
Én mindig leírom, milyen lépéseket csinálok, így utána tudom vizsgálni, mi nem sikerült és miért, vagy ha sikerült, akkor tudom, hogy legközelebb pontosan ugyanígy kell csinálni. -
Novicsok
tag
Szerinted milyenek az "ottani orosz viszonyok", hozzánk, magyarokhoz képest? Nem hiszem, hogy tudod, miről beszélsz. Ahhoz mindkét országot belülről kellene ismerni. Volt szerencsém 14 évet ott dolgozni.
Le a kalappal, ha gyártod a ROM-okat. De az oroszok nem csak arra büszkék, hogy gyártják, hanem arra is, hogy közkinccsé teszik, állandóan javítgatva a fórum un. "sapkájában". Te segíted a laikus fórumtársakat, hogyan oldják meg gondjaikat? -
Novicsok
tag
válasz
barobag #1959 üzenetére
Na végre valaki a russzofób reflexek helyett érdemben elismeri ezt a ROM-ot. Magam intenzíven használok 3G internet elérést, vállalati 10 GB/hó SIM-mel erről megy a laptopom munkaidőben, USB tethering vagy wifi tethering-gel, ezért töltéssel kell használni a telefont.
Most kezdek rájönni, hogy a 3G-t tényleg ki kell kapcsolni, függetlenül attól, hogy éppen nem internetezek, mert a 3G adó-vevő fogyaszt.
A kérdezett fájl egy "system" nevű lemezképfájl, 393216 kb.
Az előző 20120628-i ROM-ban (prosívka oroszul) csak ezt az egy fájlt ki kell cserélni, majd flash tool-lal rátölteni a telefonra, de célszerűen csak az ANDROID-nél hagyjuk benne a scatter által felhozott sorokra a pipa jelölést, a többinél kivesszük, így csak azt a fájlt update-eljük, megmaradnak a korábbi beállítások. Nekem gond nélkül sikerült.
Így csináltam:
1. Összekészíteni egy mappába: drivers, Flash tool v3.1216.05, zp100_h5500_zwx20120628, ez utóbbiban cserélve a "system" lemezképfájlt.
2. Flash tool indítása adminisztrátorként.
3. Scatter, pipákat kivenni, csak az ANDROID-nál marad.
4. F9 (download) megnyomása.
5. Fényképező expo gomb nyomva tartásával a ZP100 USB kábel összedugása a számítógéppel (win732 fut), előtte a ZP100-ból akku és 2 SIM kivéve.
6. Azonnal elindult.
7. Amikor vége (zöld karika, OK), USB kihúzás, 2 SIM és akku be, bekapcsolni a telefont, és készen van. -
Novicsok
tag
válasz
Novicsok #1925 üzenetére
A kínaiak viszonya a Skype-hoz:
Egy ott vásárolt tabletre lelkesen felraktam az ottani interneten elérhető Skype.tom-ot, jól működött is, skype-out előfizetésemmel tudtam anyámmal beszélgetni ide Magyarországra.
Aztán hazatérve megtaláltam, mi ez a skype.tom: a helyi megigazított kliens, ami a tartalom szűréseket oldja meg a helyi szervek részére. No comment. -
Novicsok
tag
ZP100-ról van szó?
A ZOPO honlaphoz képest feltétlenül az orosz ROM-ot ajánlom 2.3.6-ra:
az enyém a About phone / Build number-nél ZP100 20120628 by Cepexa-t ír ki, ezen belül a 2012.07.08-i update-et is beleraktam, ezt külön nem mutatja.
A Model number-nél Nexus S van beírva, ezzel Szerjózsa azt érte el, hogy a Play Store gyakorlatilag minden alkalmazás letöltését és installálását engedélyezi.
Ezen kívül is sok optimalizálást tett bele, valamint alkalmazásokat, pl. igazított Skype klienst (kiválóan működik video üzemmódban, 3G internet eléréssel is), stb.
Ha az eredeti kínai gyártói honlapról indulsz, ilyen trükkök nem lesznek benne! -
Novicsok
tag
PayPal fizetés esetén a módszerem:
Nyitok egy dispute-ot, majd ha nincs válasz, akkor átminősítem claim-be. Garantáltan fog válaszolni az eladó, ugyanis ekkor leblokkolják a vételárat a PayPal számláján.
A pandawill (és mások is) pár nap alatt küldik a készüléket, ekkortól 1 hét légipostával, 2-3 hét egyébként.
Az ajánlott levél (signed-for mail) ragszámát (Tracking number) akkor közlik, ha így küldték. De ez érdekük, ugyanis másként könnyen elveszhet, és nem tudják igazolni (pl. a PayPal vita esetén), hogy feladták. -
Novicsok
tag
válasz
hungobungo #1846 üzenetére
Majd ha legközelebb kinyitom a telefont, akkor megmérem a súlyát. Azonosnak látszik az eredeti ZOPO 1650 mAh akkuval.
A Battery Monitor Widget Pro ösze van tőle zavarodva, pl. -20 fokC hőmérsékletet mutat (tehát nem fog megfelelően működni az 50 fokos beépített védelem az akku túlmelegedésre.)
Még nem adom fel, néhány ciklust küzdök vele.
eBay-en előfordul ilyen szívás. -
Novicsok
tag
Ma végre megjött a ZP100-hoz rendelt 2430 mAh (HTC EVO 3G feliratú), GOLD akku.
Belefér, mérete azonos.
Most lemerítettem, feltöltöm, járatom, kalibrálom (hogyan kell?)
Az Ecell Global jun. 28-tól idáig nem tudta elküldeni, Nagy-Britanniából Budapestre.
Múlt héten levél ment, majd a PayPal-on dispute. A dispute keretében arról magyarázkodnak, hogy Royal Standard Mail-lel jön,néha sokáig.
Erre ma befut Royal Air Mail-lel, feladás dátuma nincs rajta. Szerintem 4 nappal ezelőtt adták fel. Simlisek. Lehet, hogy kapok egyet Kínából is? Éppen azért vettem EU-ból, hogy ne 3 hét alatt jöjjön.
A dispute-ot lezártam. De feedback csak később lesz!
Majd pár nap múlva írok az akku tulajdonságairól ide. -
Novicsok
tag
válasz
freestyler8 #1828 üzenetére
Vegyél rendes telefont, pl. ZOPO, Lenovo. Ezt ne!
-
Novicsok
tag
válasz
miklosandras #1763 üzenetére
Azon már túl vagyok, most a Cepexa 20120628 ROM-ot használom (2.3.6) a 20120708-i frissítéssel, nagyon stabil és jól optimalizált.
Őt csúfolják is a fórumon, hogy a ZOPO ROM készítő osztályt működteti, ami igaz is, annyit csinált már. Meg azért is kap, hogy a 2.3.6-ot szereti, pedig a 4.0.3-ban is aktív. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- LED világítás a lakásban
- ASUS routerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Synology NAS
- Óra topik
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
- Erős törpe: ASUS NUC 15 Pro+
- További aktív témák...
- Eladó MacBook Pro 14" M3 Pro 11C 14C 16GB 512GB
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest