-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEPESZ66
veterán
A céges WIFI nem engedi használni a privát DNS-t (pl. NextDNS).
Így nem tudom telefon szinten (TLS) használni, csak a Chrome böngészőn belül (DOH).
Kicsit körülményes ki-be kapcsolgatni a telefon beállításaiban, ha beérek a munkahelyre, ill. amikor haza indulok. -
crok
Topikgazda
válasz
MaciG #159165 üzenetére
Root nélkül app-el állítani 10+ éve nem lehet ilyet 3rd party alkalmazással csinálni.
A ClockSync (@XDA @saját oldal) volt erre a megoldás bár az is NTP-t használt alapvetően. Root nélkül is tudott "működni" hogy pontosan be tudd állítani az időt: megjelenítette magát afelett a menü felett ahol a rendszeridőt be lehetett állítani, így a kézügyességed / reflexed pontossága szerint be tudtad állítani a helyes időt (ha jól nyomtad meg az OK gombot).
Nade.. neked akkor miért nem jó az, hogy a beállításokban (Beállítások - Idő és dátum) nem hálózati időt hanem manuális időt állítasz be magadnak? Arra csinálhatsz egy shortcut-ot (pl. Activity launcher-el vagy QuickShortcutMaker-el) aztán kiteheted a főképernyőre pl. és ha az adott alkalmazást akarod futtatni akkor nem kell (relatív sokat..) matatni.
Annyit azért megjegyeznék hogy az óraállítgatás (főleg ha elég nagy az eltérés) ritka hülye hibákat tud ám szülni pl. lejáró weboldal SSL / TLS tanusítványok, lejáró Widevine tanusítvány, oldalak nem töltenek be, nem tudsz belépni alkalmazásban, eldobja a login-t, Play Store használhatatlanná válik, GPS durván akadozhat / nem működik, etc. amiket utána a rendes, pontos idő meg egy készülék restart és|vagy alkalmazásadat törlés old majd meg. -
crok
Topikgazda
"a gmail SMTP szerverét szoktam beállítani, és mostanában volt valami update, ami miatt kaptam értesítést, hogy a kevésbé biztonságos alkalmazások engedélyezése letiltásra került/fog kerülni." -- igen, ha nem akarsz OAUTH-ot használi akkor erre való a Google belépés 2FA kényszerítése óta az un. alkalmazás jelszó (myaccount.google.com -> bal oldalon Security -> Signing in to Google -> App passwords -> itt adj hozzá egyet egy olyan névvel amiről tudni fogod hogy azt konkrétan erre fogod használni) majd a levelezőkliens bejelentkezéskor névnek a Google fiók nevet és ezt a jelszót add meg így úgy éred el a leveleket hogy a fiókjelszót nem használtad.
A másik: (geoip szerint) csak magyar, szlovák, osztrák, román és horvát IP-ről érhetőek el a szervereik meg van sikertelen csatlakozási limit is (x kapcsolódási kísérlet per 10 perc (más az IMAP meg a POP3 limitje) de 4 sikertelen azonosítás után 2 óra pihenővel). CGNAT mögül ez extra nagy szívás lehet ha a szolgáltatód mögött valaki ugyanezt eljátsza mint most te.. Indamail Helpcenter -> POP3 - IMAP részt olvasd át mert pl. a jelszó se az Indamail login jelszó hanem amit külön IndaMail-re beállítottál, bár ezt gondolom amúgy is tudod.. bár igencsak régen állíthattad be azt a fiókot azon a mido-n
.
Debug infoval sajnos nem szolgál se a FairEmail se a MailDroid csatlakozáskor.. csak hogy a szerver elköszön. A Bye már azután tud csak jönni hogy kommunikálni tudott a szerverrel, TCP kapcsolat már volt (vagyis amúgy TLS probléma se lehet). És az az érzésem ezzel egyik említett app fejlesztője se igen fog foglalkozni, mégpedig azért mert nem saját kódot használnak IMAP kliens kezelésre hanem a Jakarta-t (FairEmail forrásmegjelölés itt) így ezt tulképp' oda lenne értelme hibára jelenteni. Egyébként az Indamail Helpcenter valamiért nem is említi hogy a 995-ön TLS-el is elérhető a POP3 szerver és a 993-on az IMAP (az openssl s_client -connect imap.indamail.hu:993 szépen megy is, pop3.indamail.hu:995-re is) viszont az szerintem teljesen elfogadhatatlan, hogy amit viszont a leír Helpcenter hogy használd a 143-as porton az IMAP-ot ami viszont clear text.. na az pl. szerintem gázos.. (persze nem az említett vagy bármelyik értelmes mail klienssel mert 2022-ben én úgy gondolom nem baj ha egy ilyen beállítást egy alkalmazás meg se próbál használni - szóval részemről ez a része nem bug hanem feature). Szóval erre csak workaround-ot tudok én is mondani: POP3 ha mindenképp kell az IndaMail ezen alkalmazásokban (szerverről letöltés & törlés opciókat nézd át..). Vagy ahogy említették már: esetleg másik kliens, de hogy melyik..? Az általam ajánlottakkal nem megy. Viszont az általad említett Edisonnal meg igen.. kérdés: vajon fallback-el clear text-re..? Mert lehet, hogy igen.. nézd meg SSL/TLS-t ír-e.
UI: én eleve elengedném az IndaMail-t, saját részre félkomoly dolgokra se használom mert SMTP nélkül szerintem nincs is értelme (szerintem ez így nem teljes körű levelező megoldás..) de ez a weben x időnként mindenképp belépegetés kényszerítés.. meg a POP3/IMAP országokra korlátozgatás nekem amúgy sem pálya (nem fogok csak ezért VPN-ezni ha úgy vannak a dolgaim). Csak azért regeltem meg regelek be acc-okat mert hallok róla kérdést
Meg ez hogy clear text be lehet lépni azért így 2022-ben szerintem nem okés, itt van pastebin-en hogy hogy néz ez ki a gyakorlatban egy sima telnet-tel.. minden clear text, ahogy az meg lett teremtve.. hozza szépen a login után a teszt mail fejlécet meg minden mást is amit csak akarsz.. Márpedig ha egy email alkalmazás fall-back-ben clear text-et is enged esetleg.. meg a szerver is.. és megy.. az szerintem több, mint gáz.
Hát ez így hosszú lett meg felesleges.. szóval bocs mindenki.. -
crok
Topikgazda
válasz
sopruk #151154 üzenetére
Törölni teljesen szerintem nem is tudod - mert rendszerapp - csak tiltani. Mindenesetre ugye a teljes adattörlés az jó lenne első körben, hogy nulláról indulj. Ha böngészőből megy akkor TLS baja nem lesz (a titkosított HTTPS forgalomhoz elengedhetetlen).
Épp ha visszaolvasol volt akinél nem FC-zett de nem töltött be a Youtube.. lehet alternatív lejátszót kéne inkább megpróbálj, amúgy se túl izmos az a vas meg a rendszer is régi (nem a Vanced-et mert az az eredeti Youtube app-ra alapul).
Nálam egyébként épp most frissült a Youtube, persze a changelogot hagyjuk.. én ezt nem is értem hogy hogy lehet úgy kiadni valamit hogy gyak. nincs changelog (nem, az nem changelog hogy "various improvements" megy egyéb BS..).
-
sopruk
senior tag
Szia!
Elnézést, hogy így elmaradtam a válasszal. Eddig csak távolról tudtam elérni a készüléket, de úgy nem tudtam igazán foglalkozni vele...
Mivel eddig kevés adatkeret volt, a Youtube nem volt használva a készüléken.
Böngészőből megy a Youtube.
Keresgettem amit írtál, hogy új jogosultságokat adjak meg, de nem találtam hol lehetne.
Ha törlöm az appot (gyári állapot visszaállítása), utána frissítéskor el kell fogadni engedélyeket. Ez nem elég neki? Van ezen felül is még valami?
A TLS az mit jelent?
Köszi szépen előre is a segítséget! -
-
crok
Topikgazda
válasz
sopruk #149733 üzenetére
Volt használva az a készülék mostanában?
[Eszerint] Youtube ver. 12.13-n volt egy kis csavar és jópár jogosultságot kellett megadni pluszban. A 12.13-s verzió 2017 áprilisi, ezért kérdezem mikor volt használva a készülék.
De nem lennék meglepődve ha simán csak a TLS lenne a baja.. egyéb más megy rajta? Böngészőben amúgy megy a youtube.com? -
crok
Topikgazda
válasz
Probert75 #149108 üzenetére
Ez egy teljesen altalanos ertesites azon appok ellen, amik ugyanezzel a modszerrel atfolyatjak magukon a forgalmat meg azok ellen a VPN szolgaltatok ellen akik "nagyon jutanyos" aron adnak neked VPN-n keresztul "anonim" Internethozzaferest.. sose fogom megerteni miert hasznalnak az emberek nevenincs VPN-eket, hat teljesen nyilvanvalo (kellene legyen) a VPN-en keresztul Internetezoknek hogy egy 3rd party szerverparkon folyik at a forgalom.. ez az ertesites arra valo hogy a felhasznalo tudataban legyen a dolognak. A VPN bizalmi kapcsolat, az SSL (TLS) kapcsolat tanusitvanyokon alapul. Ceges VPN-nel is igy van csak ott a ceges eroforrasokat ered el ami ceges forgalom.
-
crok
Topikgazda
válasz
HoTaZo #148456 üzenetére
Szerintem a HTTPS problémát a nem olyan régi biztonságtechnikai átállás okozza amiről itt írtam pár szót két eset kapcsán [1] [2] és a "nem működés" egybe is esik a dátumokkal.
@fatal`: Nem önmagában az a baj hogy a HTTPS-t nem támogatja a régi OS (mert támogatja..) hanem hogy támogatná az de csak nagyon-nagyon alacsony TLS verzióval (TLS1.1 meg SSLv3 ami már régesrég ki van lőve) de Márciustól kivezették minden repoban minden webszerverről világszerte a TLS 1.0 és 1.1-et (opcionálisan TLS 1.3 vagy 1.2 és alatta mindent) és átálltak a webszerverek arra hogy min. TLS 1.2 alatt nem engednek kapcsolatot kialakítani - de az meg csak Lollipop és felette van (Jelly Bean-től támogatott, Lollipop-tól alapból be is van alapból kapcsolva) és szerintem ezért nem megy a 2.3-as Android-al futó Volvó egységen, mert az a ROM a WebView-ban (meg úgy általában) szimplán nem is ismeri azt amit a szerver megkövetelne.
-
crok
Topikgazda
válasz
katarn67 #144147 üzenetére
Nem bevezetik igazából hanem kivezetik. Mármint gondolom kénytelen vagy|lennél TLS 1.2-t és|vagy 1.3-at használni ilyen régi ROM-on levő böngészővel? Az nem tudott csak max. TLS 1.1-et és mostanában az szűnt meg (márciustól vezetik ki a TLS 1.0-t és 1.1-et a böngészőkből és szerverekről (mondjuk a koronavírusjárvány miatt visszakapcsolta pl. a Firefox/Google)).
A Dolphin Zero 2018 kicsit több, mint 1.5 éve (2018 Aug.) volt utoljára frissítve de megy API 8-n (Android 2.2).. de a Dolphin-nak nincs valami jó híre.
Szerintem ilyen böngésző ami erre az SDK-ra még felmegy de már tartalmazza a TLS 1.3 lib-eket nemigen lesz a jövőben hacsak pl. a Naked fejlesztője nem ad ki frissítést (az alatta levő TLS verziókat meg kivezetik szerver oldalról is, kliens oldalról is, nem véletlenül).
Amíg a szervereken nincs kilőve addig max. használhatod a bevált böngészők régebbi verzióit (APKMirror-ról letöltve pl.) de most mindenki át fog állni mert senki se akar egy sebezhetőségeket tartalmazó készletet bent hagyni hogy az alacsonyabb rendszerek összeállhassanak vele, inkább ne is menjenek, max. átirányítanak egy lapra ahol szólnak hogy elavult a böngésző és mi a böngésző követelmény (kb. mint ahogy a Flash támogatást is kipakolják mostmár mindenből).
De a helyzet az, hogy ez sajnos már egy elavult rendszer, 4.4 alatt nem is ajánlják, hogy egyes böngészőket (méginkább magát a rendszert) használd mert rengeteg a sebezhetőség bennük. Majdnem tíz éves és már rengeteg dolog hiányzik a rendszerből magából, szerintem ezért se megy.
-
katarn67
csendes tag
2019 decemberig működött a böngészés legújabb Naked Browser Pro-val és UC browser régebbi verziójával, aztán bevezettek egy új SSL, TLS protokollt vagy micsodát amit a régebbi böngészők nem támogatnak és azóta a weboldalak 95%-át nem tölti be. Play áruházból már kipróbáltam az összes böngészőt.
Huawei Ideos S7 Slim gyári rom, volt hozzá barkácsolt 2.3, de a linkek halottak.
-
crok
Topikgazda
válasz
Somatom #141717 üzenetére
WinSCP: nos erre is jó de nem erre lett alapvetően készítve, nevében is benne van: SCP/SFTP (Secure CoPy (SSH-t használva) / SSH File Transfer Protocol) másolásra volt alapvetően kitalálva, aztán jöttek a további lehetőségek, mint FTP, FTP over TLS, S3.. és WebDAV / WebDAV SSL..
WebDAV felcsatolása meghajtó betűjellel WIn alá: [1] [2] [3] és sose értettem miért nem használják így akiknek csak annyi kell hogy elérjék, minek a külső app - max ha sync browsing kell.. valamiért.. ugyanígy fel lehet csatolni SMB-t is, és igen, távolról is lehet, csak legyen a két végpont közt routing és legyen az esetleges tűzfalakon átengedve..
@kaciokos: régen se kellett, már a WinXP is tudta.
-
-
Bozek
nagyúr
1. HTTPS és HTTPS között is van különbség. Az Erste például TLS 1.0-t használ, ami 1999-es szabvány, valamint biztonsági problémák is vannak vele. Másrészt szerintem a CIB java alapú rendszere se túl biztonságos.
Egyébként meg a banki oldal csak fel lett hozva. Megszerezhetik a jelszavaid és az emberek nagy része mindenhol ugyanazt használja, így elég nagy kockázat van benne.
De tudjuk, itt csak te vagy szakmailag tájékozott, mindenki más hülye...
2. Fogalmam sincs. Gyári FW van a telefonon? Egyébként ha csúsztatás van beállítva, akkor nekem szürke a Smart Lock, de legalább ott van a menüben.
-
sharkybacsi
tag
válasz
Nocsesz1 #22900 üzenetére
Ez imap volt, ha activesync-et akarsz, akkor inkább így:
Gmail Exchange ActiveSync server address: m.google.com
Gmail Exchange ActiveSync domain: google
Gmail Exchange ActiveSync user name: Your full Gmail address (me@gmail.com, e.g.)
Gmail Exchange ActiveSync password: Your Gmail password
Gmail Exchange ActiveSync TLS/SSL required: yes -
club1
veterán
válasz
handrash #11629 üzenetére
Nem ismerem, de gondolom a maildroidnak van olyan beállítás varázslója, ami ismeri a gyakoribb levelezőszervereket, vagy egy adott algoritmus alapján megpróbálja kitalálni őket. Ezek szerint itt megtalálta a mail.vnet.hu -t, és sikerült rá bejelentkeznie a pop3/imap jelszóval. Na, ilyenkor fogni kell a felfedezett beállításokat, és azokat felhasználva beállítani a k9-et, vagy a gyári levelezőt...
Egyébként nem egyszerű a levélküldés beállítása, mert a dolog több tényezőtől függ, az számít a leginkább, hogy az adott időpillanatban a telefonod melyik internet-szolgáltató netjét használja. Abszolút vegyes hálózati környezetben (mobilnet és több különböző szolgáltatónál/cégnél lévő wlan ap-k is befigyelnek) is szeretnél leveleket küldeni, akkor célszerű egy olyan smtp kiszolgálót beállítani küldő szervernek, aminél nincs megkötés, hogy milyen hálók felől fogad el levelet továbbításra (magyarul relay-ezni lehet rajta). Ezeket a szervereket ált. valamilyen titkosított protokollal (jellemzően tls, ssl) kell használni, így kikerülöd a szolgáltatók elég nagy részénél meglévő 25-ös port szűrést, és logikusan be kell rájuk felhasználói névvel-jelszóval jelentkezni.
Összefoglalva: Keresned kell egy olyan smtp kiszolgálót, amin van fiókod, és megfelel a fenti kritériumoknak. Ha találtál ilyet, azt állítsd be küldésre.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Medence topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Diablo IV
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Ukrajnai háború
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest