Hirdetés
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kesztió
aktív tag
válasz DrKapocs #167225 üzenetére
Nekem pont fordítva tűnik: a Map2geo számomra gyakorlatilag használhatatlan, mert az androidos autós navigációm (Lenovo D2, 8/128 GB)) ébredés után vallami nagy disznóságokat csinál, pl. kiirtja az accessibility service-eket stb. Így a Map2geo se indul többet, ha csak elaltatom az eszközt (tehát nincs reboot).
A Send to Navigation-nál viszont főképp a régebbi változatot szidják. Ami nekem van, már stabilnak tűnik, és főleg, nem érinti ez a probléma a standby-jel.
Tehát akkor az online kereseés NEM Google alapú, ugye? Ilyen körümények között lehet, hogy inkább megmaradnék a TomTom-nál, mert az iGo (legalábbis, amennyire én látom) nem képes madártávlatra egyetlen gombnyomással. (Vagy igen, csak nem ismerem a trükköt?)Bug és debug fia vagyok én
-
kesztió
aktív tag
Androidra töltöttem le egy iGo próbaverziót, teljesen legálisan, a Google Play-ről (9.35.2.283251).
Engem kizárólag abban az esetben érdekelne ez a navi szoftver, ha lenne hozzáférés a Google Maps (vagy hasonló minőségű) találatokhoz online keresés esetén. De az online keresést sajnos nem tudom aktiválni, mert „Online search: you dont't have a valid subscription to use this service. Plese got to the in-app shop.”
Az In-app shop-ban viszont utalás sincs arra, hogy ilyen szolgáltatást lehetne vásárolni.
Két dologban segíthetnétek, ha megkérlek szépen:
1. Ér valamit ez az online search, főleg Közép-Kelet–Európában? Vannak releváns találatok pl. kisválalkozásokra?
2. Ha igen, hogyan tudnám aktiválni?Köszi!
[ Szerkesztve ]
Bug és debug fia vagyok én
-
-
kesztió
aktív tag
válasz Somatom #164845 üzenetére
Ilyen alapon akkor már split screen-ben könnyebb, nem? Feltéve, hogy a split scrren aszimmetrikusan is beállítható.
Ha mégis freeform marad, azt ADB-ból egyszer kell beállítani, vagy minden reboot után? Mert ha az utóbbi, akkor hamvában hótt az egész. Ha áll a kocsi egyhelyben, időnként nullárúl indul újra a fejegység, ez van, ezt kell szereni.
[ Szerkesztve ]
-
kesztió
aktív tag
Üdvözletem,
létezik (nem feltétlenül ingyen, de megfizethető áron) olyan launcher, ami a Windows taskbar-os felületére hajaz? (Talán sidebar app-oknak hívják ezeket.)
Tehát, startból landscape módban van az eszköz (Androidos fejegység), és egy taskbar-szerűségnek állandóan ott kell ülnie a képernyő bal oldalán, akkor is, ha épp fut egy alkalmazás. Innen tudnám elérni a már futó, vagy gyakrabban használt alkalmazásokat. Természetesen vállalom, hogy a képernyő felületéből így el fog veszni egy függőleges csík az alkalmazás számára.
A recent apps gombbal alkalmazást váltani vezetés közben ugyanis nem feltétlenül életbiztosítás.
Android 10-esen van a fejegységen, tehát Android verzió nem korlátozza a választást.UPDATE: Nagyon fontos, hogy az alkalmazások NEM MÁSSZANAK BE A SIDEBAR ALÁ, hanem eleve a csökkentett méretű ablakban fussanak.
[ Szerkesztve ]
-
kesztió
aktív tag
-
kesztió
aktív tag
Még egy extrém kérdés.
Van két androidos eszközöm, melyik ugyanarra a Bluetooth hangfalra kapcsolódnak, természetesen nem egyszerre (A és B). Az A úgy általában rajta ül, de időnként a B-ről is szeretnék zenét hallgatni. Ha viszont az A pont ül a hangfalon, akkor előbb az A-t kell valahogy imádkoznom a kapcsolatról, ami eléggé kényelmetlen.
Nem létezik véletlenül olyan Bluetooth manager, amelyik
1. erőszakkal lekapcsolja A-t a bluetooth-ról – pl. wifi-n keresztül küld egy üzenetet az A Bluetooth managerének, hogy öcsi, jó lenne leszállni, mert kapcsolódni akarok,
2. rákapcsolja B-t a hangfalra,
3. miután B-nek már nincs szüksége a kapcsolatra, leszáll róla, visszakapcsolja A-t és – nagyon fontos! – tartózkodik attól, hogy az A-tól elvegye a kapcsolatot, amíg explicite erre nem kérjük.Elvileg Taskerrel is megoldható lenne (kínnal és keservvel), de a 3. pont az igazán problémás. És sajnos az az egyszerű megoldás, hogy letilitom a Bluetooth-ot a B-n, nem működik, mivelhogy a B-nek pl. még Bluetooth billentyűzete is lehet, stb.
Ötletek?
-
kesztió
aktív tag
Egy Android 8-as autós fejegység (AllWinner platform) gyári alaphelyzetbe
állítás után is belefagy a Google bejelentkezésbe:
Nem javult a helyzet firmware upgrade után se.
Ilyen körülmények között csak sideloaded alkalmazásokat tudok használni, a Google Play elérhetetlen.
Ha jól dereng, még a Google Play Services újrainstallálásával is próbálkoztam (ugyancsak APK-ból, mert másképp hogy), az se segített, de nem emlékszem erre 100%-ban.
Merre érdemes tapogatóznom, egyáltalán mi lenne az első dolog, amit jó lenne megnéznem?[ Szerkesztve ]
-
kesztió
aktív tag
Mobilizmonak:
A legnagyobb gond az, hogy ez telefonra sem megoldott. Ahány ilyen alkalmazást láttam, mind rootolt rendszert kérnek, és azért kell oda jó adag hülyeség, hogy ilyesmi miatt rootolj egy (nem feltétlenül olcsó) tévét, főleg, hogy semmi garanciád nincs arra, hogy működni is fog.[ Szerkesztve ]
-
kesztió
aktív tag
Roppant bosszantó dologba ütköztem az LCD Philips Android TV-n (PUS8536).
Újabban direkt a TV-n Chromecast-elem a Spotify-t. Megy, mint az álom (sőt, magától ébred a TV, ha streamelési kérelem érkezik a Spotify-ból), csak épp nem tudom megoldani, hogy a TV backlight-ja kikapcsoljon a streamelés idejére (mert ugye csak a hang érdekel).
Az igazán dühítő, hogy a TV-nek elvileg lenne olyan screensaver-je, ami kikapcsolja a képernyőt. Csakhogy ez a TV-t is standby-ba állítja, ami ügyesen kilövi a castelést abban a szent pillanatban. (Fekete állóképre is gondoltam, de az csak OLED-en lenne megoldás, LCD-n a backlight-ot kell kikapcsolni.)A TV menüjében ugyan van erre opció, hogy kikapcsoljuk a backlight-ot (standby nélkül) pont arra a célra, hogy rádiót vagy zenestream-et hallgassunk, de ehhez minden alkalommal be kell mennem a menübe, tehát kényelmetlen, és még a négy színes gomb valamelyikéhez sem tudom rendelni.
Szóval, a következő megoldások érdekelnének:
1. Valahogy megoldani, hogy a standby mégse lője ki a Chromecast-kapcsolatot.
2. Olyan third-party screensaver, ami root-olás nélkül képes kikapcsolni a ledes háttérvilágítást.
3. Egyáltalán, olyan app, ami képes rootolás nélkül kikapcsolni a ledes háttérvilágítást. A automatizálási részt valahogy megoldanám Taskerből.
4. Valahogy megoldani, hogy tudjam autoatizálva elérni a TV-ben az illető menüpontot.
5. Akármilyen más ötlet, csak működjön!Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
kesztió
aktív tag
Amelyik például kapcsolódik a Bluetooth-hoz, és elindít bármi egyebet, ha casting kérés érkezik. Mindez standby-ban.
-
kesztió
aktív tag
Tasker bevetése nélkül megoldható, hogy egy Chromecast 4K Google TV felébredjen a standby módból, ha létrejön a Bluetooth hangfalakkal a kapcsolat? (Bluetooth-on garantáltan tud kapcsolódni standby-ban is, ezt kipróbáltam. Nagy szerencsémre működik, egyébként, ha nem így lenne, a Chromecast úgy, ahogy van, menne ajándékba valakinek vagy a kukába.)
A Taskerrel amúgy semmi bajom nem lenne, sőt. Csak attól félek, hogy a Chromecast kissé exotikus power management-jét nem fogja szeretni a Tasker. (Az új Chromecast ugye rendesen fogyaszt, tehát az a koncepció, hogy nem is szabad a TV-ről táplálni, cserébe meg van oldva, hogy általában alszik, és csak akkor ébred, ha valkai kapcsolódni akar. Csakhogy ez pont Spotify-jal néha azonnal működik, néha perceket elbabrál, amíg valahogy felébred – ha felébred.)
-
kesztió
aktív tag
Te vagy a megmentőm!
Annyi eszem nekem is volt, hogy a BLUETOOTH és a ACCESS_FINE_LOCATION engedélykéréseket betegyem, de ki a fene gondolt az ACCESS_COARSE_LOCATION-re?
Mostmár egyetlen hopp lehet, ha a két kis alkalmazáskámat nem lehet felpakolni a Chromecast-re, de ez eléggé valószínűtlen.
Köszi!Bug és debug fia vagyok én
-
kesztió
aktív tag
válasz Somatom #162811 üzenetére
A Taskernek amúgy pont az a nagy előnye, hogy két önálló alkalmazást képes legenerálni, egyet a kapcsolódáshoz, egyet a kapcsolat bontásához. Ezek futnak függetlenül a Taskertől, elég ezt a kettőt valahogy felpasszírozni a Chromecast-ra. Nem kell élet-halál harcot vívni azért, hogy egzotikus alkalmazásokat valahogy sikerüljön hiba nélkül megindítani olyan eszközön, amit erre nem garantálnak.
El is készítettem a két task-ot, nem volt nagy ügy, Bluetooth connection Action kellett hozzá. Csak az a gond, hogy a Taskeren belül futtatva működik is, alkalmazásként legenerálva viszont nem. Ki fogom tapasztalni, hogyan lehet ilyenkor logolni és debuggolni (kezdő vagyok Taskerben), de hátha pofára már van ötleted, hol lehet ilyenkor a baj. Hozzáférésengedélyezésre gyanakodtam első blikkre, de a Taskernek is csak fájlhozzáférési joga van, és nem nagyon látom be, mi köze lehet ennek a Bluutooth eszközhöz kapcsolódásnak. Nos?Bug és debug fia vagyok én
-
kesztió
aktív tag
válasz Somatom #162787 üzenetére
Én itt nagyon nem értek valamit.
Elvileg nem is kellene Tasker, hiszen kapásból két alkalmazás is van, amelyik képes bluetooth-related shortcut-okat (parancsikon indítást) létrehozni az Android indítóképernyőjén. (Bluetooth Shortcut Creator illetve ShortTooth.) Csakhogy ezeket a shortcutokat nem látja sem a Button Mapper, sem a Buttons Remapper, sem a Key Mapper. Akkor vajon mik ezek a shortcutok, és mi a különbség ezek, illetve azon shortcutok között, amiket a Tasker képes generálni?!Bug és debug fia vagyok én
-
kesztió
aktív tag
válasz Somatom #162783 üzenetére
Ja, hogy nem telóra kell. Akkor passz.
Nemhivatalosan a telós alkalmazások nagy része fut a Chromecast-on is. De a Taskernek megy olyasmi, hogy bizonyos BT eszközre cssatlakozzon? Önmagában a teljes Bluetooth letiltása/engedélyezése sokkal egyszerűbben is megoldható.Bug és debug fia vagyok én
-
kesztió
aktív tag
Közben utánanéztem, az új (Fluoride) BT stack-kel nem kompatibilis már a bluetoothctl.
Valakinke van még valamilyen ötlete?Bug és debug fia vagyok én
-
kesztió
aktív tag
Androidra valahogy nem lehet felpasszírozni a bluetoothctl könyvtárat, vagy nincs olyan alternatív lehetőség, hogy (rootolás nélkül!) egy bizonyos Bluetooth eszközre/eszközről (BT address, friendly name) fel-, illetve lecsatlakozzam, kizárólag shell command interfészből?
Az eszköz természetesen már előzőleg párosítva volt.
A Linuxon a bluetoothctl alap, de úgy olvastam, Androidon már nem az.
Hogy teljes legyen a kép, tulajdonképpen Button Mapper-rel szeretném fizikai gombhoz rendelni ezt a funkciót, és a legkönnyebben Shell paranccsal lehet. Persze, ha valakinek jobb ötlete van, nyitott vagyok.
Az alany egy Chromecast 4K Bluetooth (2021), és értelmszerűen egy Bluetooth fülest, hangfalat stb. kellene a Chromecast-hez csatlakoztatni (vagy leválasztani róla), anélkül, hogy bekapcsoljam a tévét csak ezért és barangoljak hosszasan a menükben.[ Szerkesztve ]
-
kesztió
aktív tag
Philips Android TV-hez keresek olyan button mapper típusú alkalmazást, ami a távirányító nem használt fizikai gombjaihoz (pl. színgombok) nem csak alkalmazásmegnyitást, screenshotot stb. tud hozzárendelni, de a TV menüjében meg tud nyitani tetszőleges menüpontot. Nekem pl. a következőre lenne szükségem:
Gyorsmenü → Csatornák → Options + → Csatornalista kiválasztása.
Nem zárom ki, hogy a két legnépszerűbb mappelőprogramban, a Button Mapper ill. a Buttons Remapper alkalmazásokban ez valahogy megoldható, de nincs kedvem látatlanban kifizetni minden egyes potenciális alkalmazásra a PRO tarifát, hogy vajon hátha utólag valamelyik alkalmasnak is bizonyul a feladatra.
Szóval, hozzá tudtok szólni a problémához?Bug és debug fia vagyok én
-
kesztió
aktív tag
Az autóm Androidos fejegysége néha elfelejt kapcsolódni bluetoooth-on a telefonhoz (XPERIA 5, Android 11). Tipikusan akkor, ha megszakad a kapcsolat (kiszállok a kocsiból, pl. tankolni), úgy indítom be az autót, hogy a telefon még nincs nálam stb.
Kellene egy olyan alkalmazás, ami orvosolja a problémát.
Két utat képzelek el.1. A kellemesebb verzió egy alkalmazás a fejegységen, ami teszem azt, akár másodpercenként erőltetné a kapcsolódást a telefonnal, ha azt látja, hogy nem aktív a bluetooth-kapcsolat. (Az emiatti többletfogyasztás természetesen meg se fog kottyanni a kocsi akkumulátorának).) Én viszont attól félek, hogy ez interferálni fog a meglévő telefon-alkalmazással, márpedig arról nem szívesen mondanék le, mert jó lenne továbbra is a kormánygombokról felvenni a hívást.
2. A biztosabb megoldás, hogy a telefon próbáljon teszem azt, 10 mp-enként kapcsolódni a fejegységhez. de ez kényelmetlenebb: 10 mp elég hosszú idő, és még ez is érezhetően enni fogja az aksit. Ráadásul ez brutális pazarlás, mert a telefont ugye általában kocsi nélkül használom, de fordítva már nem igaz.
Van valakinek valamilyen ötlete?
-
kesztió
aktív tag
válasz efi99 #157240 üzenetére
A CubeACR az Xperia 5-tel is rendben van (a VoIP valószínűleg nem megy, de az egyrészt nem fontos, másrészt gondolom, akkor más applikációval sem fog menni).
Évente 40 román lej, ami kevesebb, mit évi 10 euró, ez simán belefér.
Valóban tudja, amit kell, idővel a hangminőségi/tömörítési/stb. beállításokhoz is hozzá merek majd piszkálni.
Akkor azt modod, hogy nincs is értelme tovább keresni, ha tetszik, ennél nem találok jobbat?Bug és debug fia vagyok én
-
kesztió
aktív tag
Olyan alkalmazást keresek, amelyik képes arra, hogy telefonhívás/fogadás közben rögzítse a beszélgetést. (A régi szép időkben ez a tárcsázó appok velejárója volt, de gondolom, a GDPR miatt a stock Androidokból kiirtották.)
Xperia 5 (első változat) az alany, 11-es Android, Simpler Dialer.
Nos, a fő feltétel az, hogy ne rondítson bele az interfészbe. Az elegáns megoldás az lenne, hogy a beszélgetéskor megjelenő interfészre, a mute, dial screen, bluetooth stb. gombok mellé kerüljön egy újabb gomb, a többi közé integrálva, de tudtommal ezt nem teszi lehetővé a rendszer.
Az, hogy odacsesszen a képernyőre valahová egy rögzítőgombot azzal se törődve, hogy hogyan néz ki, mit takar el stb, természetesen esik.Tulajdonképpen az lenne az ideális, ha nem is lenne semmiféle gomb és kérés nélkül, MINDIG rögzítene, de a felvételeket csak bizonyos rövid ideig őrizné meg (tárhelykímélési meggondolásból). Ha mégis meg akarnám tartani (1000 esetből egyszer) a felvételt, a notification panel-en üljön egy lehetőség egy adott ideig, hogy az XY-nal lefolytatott beszélgetést elmenthessem. Ugyanis, ha teszem azt, Putyin felhív, hogy hadat üzenjen személyesen nekem, nem biztos, hogy lesz annyi lélekjelenlétem, hogy megindítsam a rögzítést, ami esetleg majd bizonyítékként Hágában jól jönne.
Nem gond, ha pl. 10–20 dollár erejéig fizetni is kell érte. Előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
kesztió
aktív tag
Kedves fórumozók,
Ki akarom nyomozni, hogy egy Android 7.1.1 alapú kínai autós fejegységben milyen GPS chipset dolgozik. Azt nagyjából esélytelennek tartom, hogy olyan alkalmazást találjak, amelyik kiírja a különféle hardverösszetevők gyártóit és típusszámát (így a navigációs modul chipsetjét is), de legalább találok olyan alkalmazást, amelyik a GPS vevő csatornaszámát mutatja meg, közvetlenül vagy közvetetten? Így pl. ha tudom, hogy a csatornák száma nagyobb, mint 12, kizárhatom a SIRF Star II-est, ha nagyobb, mint 20, a SIRF Star III-ast stb.
Előre is köszi!
PS. A fejegység egy ismerősömé, és pont azért buherálnám az övét, hogy megtudjam, meg szabad-e venni. Tehát kíméletes módszerre lennék kíváncsi.Bug és debug fia vagyok én
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Óvodások homokozója
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Asszociációs játék. :)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- GTA V
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kés topik
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest