Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- E-book olvasók
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sianis
addikt
Sziasztok!
Elméleti kérdés következik:
Adott két Fragment, az egyik egy ListView, a másik egy egyedi nézet, amiben más activity-k létrehozhatnak, módosíthatnak, törölhetnek elemeket. Hogyan oldanátok meg, hogyha az adathalmaz változik, akkor ezek a nézetek értesüljenek arról, hogy mi történt?
Én két megoldást látok:
- BroadcastReceiver. A Fragmentek definiálják, hogy milyen eseményekre érzékenyek, aztán amikor kell akkor reagálnak szépen. Nem tudom, hogy itt megoldható-e, hogy a ListView módosításai animálódjanak, tehát ne a háttérben történjen meg az adapter módosítása.
- onActivityResult. Ezzel az a baj, hogyha egy ViewPager-ben vannak a fragmentek és mondjuk két egymás mellett lévő fragmentnek is frissülnie kell, akkor itt már problémás az események elosztása. Vicces, de néha egy isAdded() hívásra igazat adó fragment is elszáll olyan hibával, hogy ő már nincs is a FragmentManagerben.Én a BroadcastReceivert érzem most jobbnak, de cáfoljatok rám.
Köszi a válaszokat előre is!
Sianis
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Automata kávégépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510 Cougar 700W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Új Dell 13 XPS 9350 WUXGA IPS Nano Ultra5 226V 8mag 16GB 512GB SSD Intel ARC 130V 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest