- Autós kamerák
- TCL LCD és LED TV-k
- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- KINEK KELL EZ? 🤨 — MacBook Ultra leak
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
Igen, a menü létrehozása tökéletesen megy. A menüt a fragmenten belül hoztam létre, és szeretném is, ha ott maradhatna. A gond akkor kezdődik, ha egy fragment osztály több példánnyal kapcsolódik be, mert akkor minden példány hozzáadja a saját menüjét. Ez idáig logikus is, de ha remove v. replece-szel elveszem a fragment-példányt (és persze a back-stack-ben sincs), a menüje akkor is megmarad. És - noha nincs már hivatkozás elvileg sehol erre a példányra - a menü az activity újraindítása után is megmarad! Minden indításnál új fragment-példányt adtam egy FrameLayout-ba (az előzőt elvileg eldobtam) és több száz bejegyzésem lett a menüben!
Tudom, vissza lehet szerezni a Fragmentet, a gond csak az, hogy ha egyszer valahova becsatoltam, ugyanazt a példányt (külön időpontban sem!) nem lehet másik Layout-ba becsatolni. Ezért kellene két példány egy fragmentből (külön elrendezésben tehát külön időben) de EGY menüvel egyszerre.
Egyetlen ötletem van: az activity onprepareoptionsmenu-jében ellenőrizni, hogy adott taggal van-e élő fragment, és eszerint betenni a menüt. De ha lehet, a fragmenten BELÜL szeretném a menükérdést megoldani. Csak nem megy…A BackStack kérdés egyszerűbb: az nekem is prímán működik. De ha nincs szükségem az utolsó elmentett transaction példányra, azt hogy tudom "visszajátszás" nélkül eldobni? Vagyis csak levenni a stackról, de nem végrehajtani.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Yoga 7 2in1 OLED FHD+ Ultra 5 125H 16 GB DDR5 7467 MHz Magyar helyszíni garancia 2028.06.
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 boával garanciával
- Apple iPhone 11 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi Poco X7 Pro 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI Prestige A16 AI+ Ryzen AI 9, 32GB DDR5 7500, QHD+ 165Hz csúcskategóriás ultralaptop!
- Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
- ÚRIS10!!! RAMÁRON! LEGION 5 i7-13650HX 16GB RAM 512GB SSD RTX 5070 8GB 2K OLED 165Hz 500NIT
- 27% - Lenovo LOQ i5-14400F / 32GB DDR5 / 1TB SSD / RTX 5060! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest