Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• thon73

tag

válasz t181 #4830 üzenetére

Hát, igazság szerint még sehogy. Azért kértem a tanácsot, hogy melyik úton célszerű elindulni. Az alapötlet a Loader lett volna, minden aktív fragmentben egy külön loaderrel, amit a fragment lebontásakor szintén eldob. (Hozzáteszem ez egy korábban félbemaradt projekt, ahol az adatbázis egyes elemeit egy naptár oldalról is el tudom érni. Az adatbázis rész kész, a listek még Loaderrel készültek.)

Több ponton elakadtam. A Loaderrel igazából ezt elég könnyen meg lehetne oldani - tudom, hogy már nem ildomos. A Room és LiveData együttessel apró probléma, hogy szerintem az egész korábbi programot át kéne írni, amire leginkább nincs időm.

Mielőtt rájöttem volna, hogy miként rakjam egybe a régi és új kódot egy újabb problémába futottam bele: A ViewPager (konkrétan Fragment, de ez mindegy) - elég komoly, 2-3 másodperces késéssel indul már 3 ablaknál is. Ez azért érdekes, mert lényegileg az egész egy custom Layout, ami gyakorlatilag semmilyen számolást nem használ, sőt, még azt is minden egyes alképernyőn újra felhasználja. Lapozásnál semmilyen várakozás nincs, pillanatok alatt lapoz 8-10 lapot, nemhogy hármat. Ráadásul a log szerint a fragmentek is pikk-pakk felépülnek; nem tudom, mire kell ez a rengeteg idő.

Jelenleg azt hiszem, a kiolvasás optimalizálása lesz a legkisebb problémám. Először ezzel a megjelenítéssel kell kezdenem valamit. Egyébként nem is értem. Miért nem jeleníti meg az első fragmentet, aztán amig az ember gyönyörködik benne, építhetni a többit.

Új hozzászólás Aktív témák