Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• thon73
    tag

Android-ra (on-board) nincs Sun Java, tehát azt nem használhatja. De akkor vajon mit?

Mert ott nincs rá szükség, rögtön dalvikra fordít. Hogy linuxon mit használ azt nem tudom, de windowson oraclet, mert az van. :)

Nem úgy működik, hogy a java fordító a forráskódból byte-code-ot csinál, és a .class-ból készít az Android SDK .dex-et? Vagyis az elején kell lennie egy java fordítónak (a jdk-ból) és csak az eredményből lesz Dalvik VM-hez való kód. Ezért mégsem értem, hogy az AIDE a fordítás első felére mit használ fel? ((Mert egyébként teljesen kompatibilis az Android SDK/Eclipse IDE -vel))

A kérdésem igazából windows alatt sem más, uis. - az írások szerint - az Oracle/Sun Java 7 sem megfelelő a fordításhoz. (Na jó, 99%-ban megfelel.) Ott (Win alatt) egyébként abban különbözik a helyzet, hogy a 7-es és 6-os verziókat nehezebb párban használni, legalábbis nehezebb beállítani/átlátni, hogy melyiket használja a rendszer. (Az Eclipse dokumentációja szerint a környezeti változókat nem használja.) Viszont a 6-os egyre inkább ki lesz téve biztonsági réseknek, tehát pl. bankolásra egyre kevésbé illik használni. (Még két hétig ez persze nem igaz :) )

Bocsánat, hogy a kákán is csomót keresek; csak izgat a kérdés. Belefutottam ebbe az elméleti problémába, és sehol nem találok választ.
    Igaz, az is egy válasz, hogy használjam az OpenJDK-t vagy a SunJava 7-t, lesz-ami-lesz alapon. Ha hiba jelentkezik, elég majd akkor foglalkozni vele. Én azért örülnék, ha inkább az előbbit tudnánk tisztázni.

Több infom nincs a fentiekről, nem jártatom tovább a számat, csak fülelek a válaszokra! Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák