Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
Aha! Köszönöm. 1. pont alapján a kódot javítottam.
2. Eddig multithreadet (a rendszer által kínált lehetőségeken kívül) csak időzítési feladatokra használtam. Viszont - a log szigorításával - szükségem lett volna egy "saját" log-ra, amit akkor is használhatok, ha tableten dolgozom. A program nagyon egyszerű, egy file-ba írja az üzeneteket. ((Az esetleges összeomlás miatt a metódus nyitja-írja-zárja a file-t (flush is lehetne helyette, de az idő nem volt lényeges szempont)). Ilyen üzenet bármelyik thread-ről érkezhet, ezért szeretnénk biztos lenni abban, hogy működik.
Két megoldást találtam a figyelmeztetésed után:
private final Object lock = new Object();
private static String addTextToFileLog( File logFile, String text )
{
synchronized( lock )
{
OutputStreamWriter logStream = new OutputStreamWriter( new FileOutputStream(logFile, true));
logStream.append( text );
logStream.flush();
logStream.close();
}
}illetve:
private static synchronized String addTextToFileLog( File logFile, String text )
{
OutputStreamWriter logStream = new OutputStreamWriter( new FileOutputStream(logFile, true) );
logStream.append( text );
logStream.flush();
logStream.close();
}(A hibaellenőrzést az egyszerűség kedvéért töröltem.)
Van előnye egyik vagy másik megközelítésnek? Egyáltalán jó ez így, vagy valamit elnéztem?
Ha még abban tudnék egy kis segítséget kapni, hogy ezt hogyan tesztelhetem a szimpla próbálkozáson kívül, azt is megköszönném!
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B150M i5 6402P 8GB DDR4 500GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest