Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- Házimozi haladó szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freesia
csendes tag
Sziasztok!
Valaki esetleg tudja a választ erre a pár kérdésre?
Az OTG-s kérdés (az utolsó abban a hsz-ben.)
Kb. mennyi idő alatt tölt föl az ASUS MeMO Pad HD 7? (Lemerült akksi esetén, ha töltés közben nem piszkálom.) Az akku: 15Wh Li-polimer
Mi a hall-érzékelő? Mit csinál egy tabban?
[ Szerkesztve ]
-
Freesia
csendes tag
válasz tjb007 #38762 üzenetére
Megint köszi és kösz és...!
Lassan kifogyok a kérdésekből
"első alkalommal legalább 8 órán keresztül legyen töltés alatt, szóval ettől még te ki tudod próbálni."
És miután meggyőződtem arról, hogy nem hibás, be is tud kapcsolni, tegyem le vagy közben akár folyamatosan is használhatom 8 órán át?
-
Freesia
csendes tag
válasz tjb007 #38759 üzenetére
Szia!
Ismét köszönöm a segítséged!
Ami 10 ponton is érinthető egyszerre, el se tudom képzelni, hogyan lehet használni. Őszintén szólva még a 3 pontot sem
Az apk telepítő/fájlkezelő alkalmazás már gyárilag benne van? Mondjuk rábökök a telepítendő fájlra, aztán minden megy (többé-kevésbé) automatikusan, mint a Windows-nál?
Akkor a rootolást megúsztam. Nem szeretném összekuszálni. Gondolom, az ilyen manőver garanciavesztést is jelent(het).
Ez áll a leírásában: "Charge your MeMO Pad for eight (8) hours before using it in battery mode for the first time." Ezek szerint az üzletben meg sem nézhetem, hogy nem pixelhibás-e vagy bekapcsol-e egyáltalán?
-
Freesia
csendes tag
válasz tjb007 #38748 üzenetére
Szia!
Köszönöm a részletes választ! Kicsit elszomorít az online játékok viselkedése, de túlélem. Majdcsak lekötöm magam valahogy . Remélem, nem probléma, de még mindig van egy csomó kérdésem. Az egyszerűség kedvéért sorszámoztam.
1. Útba tudnál igazítani, hogy honnan tanulhatnám meg, hogyan kell az érintőképernyőt kezelni, a lehetőségeit jól kihasználni? Mert még soha nem járt ilyesmi a kezemben, semmit nem tudok róla. Letöltöttem a kiszemeltem kézikönyvét az Asus honlapjáról, de az nagyon gyönge iromány (24 oldal, szemben a nem HD-s változatával, aminek 106 oldalas leírása van, de még abban is alig említik az érintéseket).
2. Hogyan kell androidra programot telepíteni?
3. Mi az a rootolás? Érdemes megtanulni?
4. Van tabletra Sandboxie (vagy ahhoz hasonló virtuális környezet)? (a biztonságosabb telepítésekhez)
5. A Windows-os programok használatát lehetővé tehetem? (Pl.: virtuális PC vagy más megoldás)
Csak ingyenes programok jöhetnek szóba.
6. Valahol azt olvastam, hogy az OTG-kábel használatához OTG-kompatibilisnak kell lennie a készüléknek, bármelyik tab nem tudja használni. Ha ez igaz, az ASUS MeMO Pad HD 7 kompatibilis? Nem találtam róla infót. (Szeretnék néha pendrive-ot dogni rá.)
-
Freesia
csendes tag
válasz Fandango #38743 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a választ. Állítólag a Play Store-on 700.000 körüli a választék, annyiból már csak találok párat, ami tetszik A PC-n is Avastot használok, azt hiszem, az a tabra is megfelel. Tetszik hogy a tűzfalon be lehet állítani, mi merre (nem) mehet, bár fura, hogy a bejövőt nem ellenőrzi. Ha így kell fölmennem a netre, olyan érzésem van, mintha "túl kevés ruhában" futkosnék az utcán .
-
Freesia
csendes tag
válasz Freesia #38733 üzenetére
Sziasztok!
Még az jutott eszembe, hogy a jövendőbeli tabomra elkélne valami biztonsági szoftver is. Ugye? Tűzfal? Antivírus? Ti milyen ingyenes progit tudnátok ajánlani? (Ja, erre: ASUS MeMO Pad HD 7) Vagy eleve föl van szerelve minden alapvetővel az ilyen holmi és csak használni kell? Végülis annyiféle dolog van rajta gyárilag, logikus volna, ha a második leglényegesebbre is gondolnának. (Azaz: 1. operációs rsz., 2. biztonsági szoftver, 3. bármi más)
Érdekelne még pár jó, megbízható oldal is, ahonnan ingyenes játékokat és egyebeket lehet letölteni legálisan. Bár arra gondoltam, legalább 1 hétig nem telepítenék rá mást, csak a gyári cuccal használnám.
-
Freesia
csendes tag
válasz tjb007 #38713 üzenetére
laszlohu, belajkl, tjb007, vlevi!
Köszönöm szépen a válaszokat! Az én szívemhez is az Asus áll közelebb, megkönnyebbültem, hogy mások is azt látják jobbnak a terveimhez.
Nem tudom, hogy a 15 méteres wifi hatótáv reális elvárás-e, mert sok helyen olvastam rosszakat, igaz, nem az általam kinézett márkákról. Fogalmam sincs, mennyi a normális.
Wifin át tudom küldeni a képet (és a hangot is) a tv-re? (IP-tv + CRT tv) Pl.: film, játék, netezés,...
A kapacitív stylus-ból elég széles a skála, 300-12600 Ft-ig láttam. Szerinted milyen árban volna reális az Asushoz? Mind ilyen kis bufli végű? Azt hittem, hegyesebb. Semmi lényegi különbséget nem tudtam fölfedezni rajtuk, csupán a súlyukban tértek el egymástól egy kicsit a leírás alapján. Tudnak ezek bármit azon kívül, hogy az ujjamat helyettesítik (és pontosabban céloznak)? Kell bele elem vagy csak egy "bökő" és kész?
Úgy érted, hogy az online játékok akadoznak vagy el sem indulnak vagy az egyik rendesen megy, míg a másik sehogy? Vagy mi a helyzet?
Üdv!
-
Freesia
csendes tag
Kinéztem 2 tabletet, csak nem vagyok teljesen biztos abban, mennyire felelnek meg az elvárásaimnak. Ebben kérem a segítségeteket. Amennyire tőlem tellett, utánanéztem, de nincs tapasztalatom. Esetleg alternatív ötletekre is nyitott vagyok.
A két esélyes:
ASUS MeMO Pad HD 7 ME173X
LENOVO IdeaTab A2107A (a gyártó honlapján csak az A2107 leírása szerepel)Mennyire számít az Android verziója?
Mi a hall-érzékelő?
Kb. mennyi idő alatt tölt föl?
Az Asus HD7-ben benne van a MyPainter (mint a sima MeMO Pad 7-esben)?Fonots a minőség, a megbízhatóság (kínai nem kell), haszált kütyü kizárva, max. 50.000 Ft-ot szánok rá. (1-2 ezren nem múlik.) Online nem vásárolok.
Elvárások:
filmlejátszás (beépített memória, microSD, pendrive), online filmek és játékok (Shockwave, Bigfish, stb.), e-könyv-olvasó, digitalizáló toll támogatás (egyszerűbb rajzolgatáshoz), a napon is látható kijelző (pontosabban a kép rajta ), Kezelje az ilyen linket is: pl.: javascript:go('download/download.aspx?SLanguage=hu-hu'), (lehetőleg teljesértékű webböngésző), (magyar menü: nem volna rossz, de mérsékelten megy az angol is, viszont valahol azt olvastam, hogy hátrány, ha nem magyar, azt nem tudom, miért. Talán az ékezetek?), g-szenzor, IPS kijelző, fülhallgató kimenet (jól hallható hang), jó hangszóró, wifi (15 méterről pár téglafalon (szobán) keresztül is a kertből) (T-home-os Cisco modem van), USB (pendrive-hoz, stb.), OTG-kompatibilis, memóriakártyás bővíthetőség (írás, olvasás), egyenesen konnektorról tölhető, gyorsabban (vagy legalább NE lassabban) töltsön, mint ahogy merül használat közben, ne melegedjen nagyon, magyar garancia.Nem hátrány:
- TV-kimenet (HDMI)
- 16:9 (vagy 16:10) képarány (nem 4:3)
- BluetoothBocsánat, hogy ilyen hosszú lett!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux Mint
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Óra topik
- További aktív témák...
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- iPad Pro 13 M4 13", Wi-Fi+5G CELLULAR 256GB Makulátlan szép állapot 2025.05.15 Deák térnél Átvehető.
- iPad Pro 13" M4 - 2024, Cellular, WiFi 256GB, Apple garancia, ezüst, doboz
- ÚJ aktiválatlan Apple iPad Air 11col WiFi 128GB M2 chip ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Apple iPad 9., Space Gray, új állapotú, 64GB, Wifi, 10.2'' Retina kijelző + ajándék Pencil
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest