Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• adalbert1

veterán

válasz cidalain #79905 üzenetére

Szétnéztem kicsit tablet fronton, mert szeretnék egy újat vásárolni, és ezek a mostani specifikációk nekem sem igazán tetszenek - lassan 6 éve vettem egy LG G-pad 8.3-at 80-85k-ért, és abban is volt már 2G ram és full HD kijelző - ehhez képest ha a Samsung kínálatát nézem, kb. ugyanezt kapom most is (oké, a processzor gyorsabb és az android verzió újabb).

Illetve azt látom, hogy rengeteg, csak apró dolgokban eltérő tablet van a piacon, így szeretném a segítségeteket kérni a vásárlásban:

Amire használnám:
    -pdf-ek olvasása
    -sorozat és film nézés: netflix, hbo go, youtube
    -böngészés (pl. ph)

A keretem olyan 120k körül lenne, de az sem gond, hogy ha olcsóbban kijön.

Méretben vacillálok a 8 és 10 között, a 10 már kicsit nagynak tűnik számomra, főleg, hogy ott van 1-2 nehezebb gép is.

Ami tetszene első blikkre, az a Samsung Galaxy Tab S2 VE T719 - még nem túl kicsi, de kezelhető méret, amoled kijelző, jó ár (most 77k-ért láttam újat az emagon) - amiért viszont kicsit tartok tőle, az az, hogy ha jól tudom, csak android 7-et kapott hivatalosan, így abból kiindulva, hogy a poszt elején említett g-pad-ot is használom már lassan 6 éve, nem szeretnék egy olyanba belefutni, hogy egyszer csak valamelyik alkalmazás már nem frissül/nem indul el (illetve tartozékokat mennyire lehet hozzá kapni vajon)?

Ami specifikációk alapján tetszene, az a Galaxy S5e, viszont mivel ez kb. 2-szer annyiba kerül, mint az S2 V8, így nem igazán látom azt a plusz értéket benne, ami megérné a dupla árat.

Még egy kicsit nézegettem az általad említett verziókat is, a T590 annyira nem tűnik rossznak, viszont a fél kiló feletti súly kicsit elriasztó...

Nézegettem még a 2018-as ipad-et (igaz az másik topic témája, de sajnos nincs milyen tabletet vegyek topic, hanem csak külön-külön az android és ipad tableteknek), árban az is beleférne, viszont kicsit nagynak találom a méreteit, nem tudom, hogy hosszú távon mennyire tudnék vele megbarátkozni, a minit pedig elég drágának találom (igaz specifikációkban sokkal jobb, és ott úgy tippelném, hogy egy 5-6 évig kiszolgálna, és támogatás is lenne valószínűleg os oldalról).

Új hozzászólás Aktív témák