- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjb007
nagyúr
válasz
ametza #18973 üzenetére
Egyszerű, mondhatni sztenderd 7 colos tablet gyenge hardverrel (és szintén nem túl acélos GPS vevővel).
Én a helyedben inkább hozzáraknék még egy keveset és vennék egy SmartQ K7 -et ami köröket ver erre.(#18975) rizso
Ugyanannyira mint az A10, a kettő közti különbségekről már párszor volt szó.
-
tjb007
nagyúr
válasz
GrooveHero #18931 üzenetére
Szerintem nekem már felesleges is leírni a véleményem erről, a többiek már megtették.
A teljesen laikus embereket ezekkel a hirdetésekkel nagyon könnyen át lehet verni, ezért is jobb ha mindenki előbb kérdez és csak utána cselekszik.(#18932) ngyjns
Nem találkoztam vele még hírből sem így egyelőre nem tudom megmondani, hogy milyen SoC van benne.
(#18940) Markgx10
Nincs mit
Ha esetleg valami probléma lenne vele a következő ROM telepítések során akkor nyugodtan gyere segítségért. -
tjb007
nagyúr
válasz
GrooveHero #18928 üzenetére
Nagy valószínűséggel kamu de egy linket dobhatnál róla.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Moonwolf #18924 üzenetére
Itthonról WayteQ xTAB-70w , ConCorde tab 7015, Kínából Ramos W17Pro, ONDA VI30, ICOO ICOU7, Window N70, SmartQ S7.
(#18925) GrooveHero
Az csak egy kiegészítő szolgáltatás, ha nem elérhető akkor ugyanúgy pozicionál mint a többi.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Mandarinn #18912 üzenetére
Az órajelben valóban van különbség (a maximális 1,5GHz az MX -nél, a 3066 -nál pedig 1,8) de ez egy olyan dolog amin 1. lehet utólag is változtatni 2. a gyártó olyanra állítja amekkorára szeretné (figyelembe véve a rendszer stabilitását).
Netezésnél akkor jöhet elő különbség ha valami combosabb Flash oldalt szeretnél megnézni, más esetben nem igazán.(#18917) Markgx10
Lejött és megnéztem, ez valóban az ICOU7 -hez van.
Annyi a dolgod, hogy azt a letöltött rar -t kicsomagolod és a benne található 4db fájlt (a zip -et nem kell kicsomagolni) felmásolod egy üres SD kártyára.
Ha ez megvan akkor rakd be a készülékbe az SD kártyát kikapcsol állapotban majd a hangerő + és power gomb kombinációjával indítsd el a készüket. A telepítési folyamat automatikusan le fog futni, ha minden jól megy akkor magától újra fog indulni és a frissített rendszer fog fogadni kínai nyelven.(#18920) GrooveHero
Amit tudni kell az A-GPS -ről: [link]
-
tjb007
nagyúr
Egy jól megírt ROM -mal egy Allwinner A10 is elég ezekre de mivel gyakorlatilag egy árban van a 9,7 colos Allwinner A10 -es és a 9,7 colos RK3066 -os is ezért érdemesebb inkább akkor már azt választani (vagy ha nem is RK3066 akkor AML8726-MX).
(#18902) Mandarinn
Ez egy jó kérdés mivel gyakorlatilag "megegyeznek", a legfőbb különbség a MP4 -es Mali-400 konfigurációban rejlik de míg az RK3066 -ban 266MHz -en jár addig az MP2 -es konfig az AML8726-MX -ben 400HMz -en, szóval az a kérdés, hogy mennyire tudja a kettő különbsége kompenzálni egymást.
(#18906) GrooveHero
Létezik normális hardverrel rendelkező 7 colos, Androidos navi de nem 35 hanem 45e forintért: [link]
-
tjb007
nagyúr
Hogy miért van gyárilag rootlolva és miért jó ez nekik azt tőlük kell megkérdezni.
Az A10 -hez nagyon hasonlítani bármelyik kétmagost is felesleges, szóval annál bármelyik felsorolt kettő jobb (100-150% -kal vagy még többel is).
Most már csak az a kérdés, hogy milyen használatról van szó ?
Multimédiás dolgokban az RK3066 dupla olyan erős mint a 4430, átlagos használatnál (internet, zenehallgatás) viszont gyakorlatilag semmilyen különbséget nem lehet észrevenni, plusz ezek a különbségek amúgy is csak a szintetikus tesztekben fognak előjönni.(#18898) Markgx10
Csak a biztonság kedvéért, mielőtt bármit is mondanék betudnád linkelni ezt az oldalt ?
-
tjb007
nagyúr
Kb. semennyire.
(#18871) gps76
Nem egészen így van.
Általánosságban el lehet mondani, hogy ez az előre rootoltság az Allwinner A10 -es tabokra/eszközökre érvényes és nem csak az ICS esetében.
Másnál is előfordulhat de nem jellemző, főleg nem azoknál amikben Amlogic SoC van.(#18873) molnarpeter
Gyakorlatilag nagy valószínűséggel nem fogja megoldani
(#18880) SLYM
Egyelőre csak ennyi ami már ezzel érkezik, persze mint írtam más is megkapja csak ki tudja, hogy mikor.
"mikor érkezik a cucc MO-ra?"
Ebben a formában, azaz PIPO néven soha.
[ Módosította: koxx ]
-
tjb007
nagyúr
válasz
laszlohu #18854 üzenetére
Van support, csak ebben a hónapban két frissítés is érkezett rá.
(#18855) zoleee24
Hardveresen a második erősebb, arra viszont amire te használnád mindkettő bőven elegendő.
A Cube Mini -re már van kint a hivatalos oldalukon friss ROM, szóval egy darabig várhatóan lesz rá hivatalos támogatás.(#18856) GrooveHero
Ez belefér a keretbe: [link]
-
tjb007
nagyúr
válasz
Mandarinn #18841 üzenetére
Az Exynos 4210 -ben nem a maximális 400MHz -en jár hanem "csak" 275 MHz -en, az Exynos 4 Quad (4412) -ban viszont már a maximális 400MHz -en jár a Mali-400.
Az RK3066 -ban 266MHz -en jár (egyes helyeken 250 -et írnak) de ez sem kőbe vésett dolog, a gyártók is változtathatnak rajta és akár te magad is (természetesen saját felelősségre).(#18842) Tussky
"150 dollár alattig elektronika eszközre nincs vám+áfa ?"
Na most ez a hivatalos rész, ez még nem jelenti azt automatikusan, hogy bármit is fizetned kéne. 50% esély (ha nem DHL -lel kéred a szállítást) van arra, hogy minden gond nélkül átcsúszik és 50% arra, hogy nem.
"tudnátok ajánlani 9.7-eseket amik megfelelnek erre a célra ?"
Ezek közül lenne érdemes választani: [link], [link], [link]
"nem gáz egy 9.7-es panelnél az 1024*768 ?"
Pont ma volt egy hasonló kérdés amire ugyanaz a válasz mint a tiedre annyi kiegészítéssel, hogy ha vam rá lehetőséged akkor nézzél meg élőben egy ekkora felbontással rendelkező 9,7 colost és döntsd el magad, hogy elég e vagy sem.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Kvazár #18825 üzenetére
"Az USB-s BT vevőket tudják ezek a tabok kezelni?"
Nem tudják de meg lehet oldani csak épp nem egyszerű, főleg annak aki nem is ért hozzá.
A "jobb cuccok" alatt a inkább az erősebb hardvert értem, a kijelzőfelbontásban még mindig az 1024x768 viszi a prímet de most már kezdenek nagyobb felbontású paneleket is alkalmazni és nem csak 10,1 colon.
Minőségbeli különbséget esetleg még a készülékház anyagában lehet találni, vannak amik teljesen alumínium házat kaptak de jelenleg még mindig a műanyag dominál (abból is szerencsére nem a szemeteskosár minőség)."A kijelző felbontásának a különbségét amúgy nagyon lehet érezni olvasás közben?"
Ez teljesen egyénfüggő.
Nekem például a 9,7 colon semmi gondom az 1024x768 -as felbontással, nagyítás nélkül el tudok olvasni rajta szinte bármit de van akinek a full HD felbontás is kevés mert pixeles. -
tjb007
nagyúr
"1280x768-as felbontással még nem láttam panelt."
Én sem de ez még nem zárja ki a létezését
Amúgy meg nálad a pont.(#18812) Kvazár
Teclast, Ainol, Ramos, Onda, SmartQ stb.
Lényeg, hogy amiknek nincs semmiféle márkája, magyarán csak annyi a neve, hogy V778AL azokat inkább kerüld. -
tjb007
nagyúr
válasz
Kvazár #18805 üzenetére
Nekünk (vagyis az átlagembereknek), európaiaknak valóban noname (vagyis annak tűnhet) az összes de ezek ott a Távol-Keleten márkák, sok közülük elég közkedvelt.
(#18806) zseko
"mennyit befolyásolhat az 1280x800 helyett az 1280x768?"
Gyakorlatilag semmit.
(#18808) tope
Biztosan tudja, kérdés az melyek ezek.
-
tjb007
nagyúr
válasz
bigdady #18788 üzenetére
"nagyobb kijelző, de alacsonyabb felbontás, ezért gyengébb kijelző élmény"
A felbontása mindkettőnek ugyanakkora (1280x800), te az egy hüvelykre jutó képpontok számára gondolsz (ppi) ami a Smart Tab 7 -nél valóban magasabb (216 ppi vs. 170 ppi) mivel kisebb a kijelzőátmérő.
-
tjb007
nagyúr
válasz
mipityu #18783 üzenetére
Mennyire vagy/voltál megelégedve a W17 Pro -val ?
Elég olcsó, megfordult a fejemben, hogy rendelek egyet.(#18784) D1L1ZS
Első körben ezzel kéne megpróbálkozni: [link]
Nem garantált, hogy működni is fog de próba szerencse.(#18785) Kvazár
Nem rossz, ez már az a kategória amit nyugodtan meg lehet venni de én inkább valami márkásabbat vennék. Ez egy tipikus ODM tablet aminél frissítésekre nagyon nem lehet számítani.
-
tjb007
nagyúr
válasz
delbarta #18748 üzenetére
Nem jó a link.
Nem tudom milyen teszt lehet ez de gyakorlatilag az összes nagynevű oldal jobbnak találta a TF300 -at.(#18749) zseko
Még nem kerül forgalomba, nem vásárolható meg.
-
tjb007
nagyúr
válasz
CHIPman #18733 üzenetére
Ugyanazt nyújtja mint az A10 csak nincs HDMI (meg más sem de az senkit sem érint).
(#18734) Kvazár
Arra amire te használnád egy Allwinner A10 vagy egy AML8726-M3 is elég lenne de nem egy 1280x800 -as felbontás mellé, az 1024x768 a biztos.
Ezeken kívül még a kétmagosok (AML8726-MX, RK3066, esetleg még a Tegra 2) ajánlottak.(#18735) delbarta
Körülbelül én is ugyanazt tudom mondani mint amire te is jutottál.
Hardverben egyértelműen a CC 9.7 IPS Plus a nyerő viszont a Samsungnál ott nagyobb felbontású kijelző, a 2 év garancia, a GPS és a közösségi support. Egy nagy rákfenéje van a Samsung taboknak, az egyedi rendszercsatlakozó de meg lehet ezzel is barátkozni.
Eldöntöd, hogy mi a fontosabb és az alapján választasz.(#18738) William84
Lehet, hogy ha be lenne mérve kiderülne, hogy az a 8000mAh sem 8000mAh hanem csak 6000 (vagy még annyi se) és még így is elmegy 7-8 órát.
A kínaik ezt is előszeretettel szokták manipulálni, minél nagyobb érték van megadva annál jobban arra szegődik a tekintet hisz a legtöbb ember gondolkodásmódja szerint ami nagyobb az biztosan jobb is, szétszedni meg úgysem nagyon fogja senki sem, hogy megnézze így fény sem fog derülni a turpisságra.
Ha lenne két, az akkumulátor kapacitását leszámítva mindenben megegyező modell akkor te melyiket választanád ? Amelyikben 11000 milliamperórás akku van vagy amelyikben csak 4000 ? Gondolom te is az előbbit választanád -
tjb007
nagyúr
válasz
Kvazár #18717 üzenetére
Az a probléma, hogy ennyiért ilyen felszereltségűt nem fogsz kapni sehol sem, maximum valamelyik szolgáltatónál mobilnet előfizetéssel.
Amit kinéztél az konkrétan tényleg a papírnehezék kategória, amire te használnád talán elég is lenne de én nem ajánlom, hogy megvedd (a 3G az meg olyan mint a többi kínai táblánál, USB stick -kel működik).
40e forint körül (itthon 45) lehet már kapni normális 9,7 -es példányokat de azokban sem lesz 3G, GPS és BT.(#18718) Vikt0r
Hamarosan kapható lesz itthon a MyAudio 808DCC, ez beleférne a keretbe de GPS nincs benne (de mivel van BT ezért megoldható).
Kínából pedig ezek azok amiket számításba vehetsz (GPS és BT egyikben sincs):
ONDA VI30, Teclast P85, SmartQ Q8, Teclast A10T -
tjb007
nagyúr
válasz
Ronyman #18711 üzenetére
Ezt egyik szolgáltató sem tudná letiltani mivel ez a Wi-Fi only verzió.
A képernyőzárolás módjaként jelszó/PIN-kód lett megadva, ezért kéri a jelszót.
Az lenne a legegyszerűbb ha meg lenne kérdezve az eladótól, hogy mi a jelszó. Ha nem tudja akkor 5 hibás próbálkozás után fel lesz ajánlva, hogy Google fiókkal jelentkezz be de ehhez fel kell csatlakoznod a hálózatra. Ha ez sem sikerül akkor ott van még mindig a ROM újrahúzása. -
tjb007
nagyúr
válasz
csibe1 #18644 üzenetére
"A magyar nyelv megléte mitől függ az egyes tabletekben?"
Attól, hogy a gyártó belerakja e/ki nem szedi e.
A leírásoknak nem lehet hinni, sokszor amikor fel van tüntetve a nyelvek között a magyar akkor nincs is benne és sokszor amikor nincs feltüntetve mégis ott van. Zsákbamacska az egész.A CHIPman -nek címzett részben megtalálod az ajánlottabb példányokat: [link]
(#18648) derrik
"Ami nincs azon nem lehet csiszolni"
Ez is igaz.
-
tjb007
nagyúr
válasz
rocket #18583 üzenetére
Jól gondolod, azzal jön.
(#18584) Mankó
"jó lenne kideríteni, hogy valójában mennyin megy a procija, max 1.5. Ez most 1.2 vagy 1.5 a vgaval együtt?"
Régen, amikor elkezdődött ez a tablet mánia volt a kereskedők szokása, hogy összeadtak mindent és így lett kétmagos,1 GHz -es a WM8650.
Ilyen ma már nincs, senki semmit nem ad hozzá semmihez, az a 1,5GHz tiszta 1,5GHz, ez a processzormagok maximálisan elérhető órajele (a Allwinner A10 marketing 1,5GHZ -étől most vonatkoztassunk el).(#18586) CHIPman
AZ S8 DC -ban 1GB RAM van, az viszont vicces, hogy a saját oldalukon belül egyik helyen DDR2 van írva a másikon meg DDR3.
(#18587) F.B.I.
Igen, ennyit megér.
(#18593) fudi2002
Kérdés, hogy melyik PowerVR és melyik Mali ? Van belőlük jó pár.
"Mali400 Mp4 mennyivel jobb a gyakorlatban?"
Szabad szemmel gyakorlatilag semmi különbséget nem fogsz látni de azért nem lesz haszontalan az a plusz 3 darab fragment processzor.
-
tjb007
nagyúr
válasz
fudi2002 #18565 üzenetére
Olcsóbban Teclast A10T, drágábban SmartQ Ten3, esetleg még egy 10,1 colos SmartQ T19 (ha bővebb információkra van szükséged a T19 -cel kapcsolatban akkor keresd vamzit, neki ilyenje van).
Mindegyiknél van support, ha van új frissítés akkor azt az oldalukon (Teclast, SmartQ) megtalálod.(#18566) Mankó
Az IPS -nek nagyobb a betekintési szöge, szín gazdagabb és jobb a kontrasztja is, egyes fajtáinak (IPS+) elég magas a maximálisan elérhető fényereje.
Ha van rá lehetőséged nézz meg egy IPS és egy sima TFT paneles modellt.(#18571) CHIPman
Itthon hamarosan kapható lesz a MyAudio S8 DC ami feltételeknek megfelel, az ár/érték aránya egész jó csak kár, hogy nincs support (a lassan két hete írt és elolvasott levelemre még annyit sem írtak, hogy bú vagy bá).
Kínából rendelve elég nagy a választék, ár szerint növekvő sorrendben:
Ramos W17Pro, ONDA VI30, ICOO ICOU7, Window N70, SmartQ S7, SmartQ K7
A két SmartQ különösen ajánlott. -
tjb007
nagyúr
válasz
qpakcovboy #18533 üzenetére
Azt jelenti, hogy a telefonos funkciók aktívak, magyarán tudni fogod használni USB (3G) stick -kel ha szeretnéd.
Ha nem szeretnéd használni akkor kikapcsolhatod, ehhez csak annyi kell, hogy a system/build.prop nevű fájlban a hw.nophone=false sort átírod hw.nophone= true -ra, ekkor a térerőjelző ikon is el fog tűnni.(#18540) derrik
Korábban már leírtam, hogy mit tudsz még tenni, ennél többet már nem, ez a maximum.
(#18541) kisda
Ha szerencséd van akkor stabilan tudja tartani az 1,2GHz -et, ha nincs akkor 1100/1125/1150MHz.
-
tjb007
nagyúr
válasz
bijesz #18497 üzenetére
A CPU governor -ja (ha nagyon egyszerűen szeretném jellemezni akkor ez szabályozza a CPU teljesítményét, aki esetleg nem tudná) nagy valószínűséggel fantasy -re van állítva, ilyenkor a processzor csak a beállított minimum és a maximum értéken pörög függetlenül attól, hogy az adott alkalmazásnak szüksége van e annyi kakaóra.
Ha esetleg szeretnél ezen változtatni, ezzel kísérletezni akkor rakd fel az AnTuTu CPU Master -t vagy a SetCPU nevű alkalmazást amikkel tudod változtatni a governor -t (amikről bővebben itt olvashatsz), persze csak saját felelősségre.(#18499) viktorhmv
Jelen pillanatban a MyAudio S9 de csakis az ára miatt, már ha még mindig 45e forint a Tesco -ban. Ha már nem lehet kapni ennyiért akkor egyértelműen a WayteQ xTAB-100is.
(#18500) gps76
Több 9,7 -es SmartQ is létezett, jó lenne tudni pontosan melyikről van szó.
-
tjb007
nagyúr
válasz
GabN73 #18488 üzenetére
Az az igazság, hogy ugyanazért a pénzért klasszisokkal jobb hardverrel rendelkező modelleket lehet kapni, igaz azok nem 10,1 hanem 9,7 colosak.
Ha mindenképpen ragaszkodsz a 10,1 colhoz akkor be lehet vállalni.(#18489) Ryle
Használtan lehet kapni 40e forint körül 3G -s Huawei S7 Slim -et de az ebben lévő hardver egy kicsit koros már.
Más ebben árkategóriában nincs, 50-60e forint környékén viszont már van Vodafone Smart Tab 7 ami klasszisokkal jobb, igaz alapállapotában Vodafone függő de ha felrakod rá a nem hivatalos ICS -t akkor független lesz tőle. -
tjb007
nagyúr
válasz
CyberSoma #18461 üzenetére
Nézd meg, hogy a Vezeték nélküli és egyéb hálózatok szekcióban, a Továbbiak... -ra nyomva, a Mobilhálózatok menüponton belül az Adatok engedélyezése opció aktív e. Ha aktív akkor ugyanitt a Hozzáférési pontok nevei menüpontban nézd meg, hogy helyesek e az APN beállítások.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Szőröstalpú #18454 üzenetére
Nagyobb az akku és -mint ahogy vamzi is írja- folyamatosan jönnek a SmartQ tabletekre a frissítések/javítások, így majd erre is.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Szőröstalpú #18438 üzenetére
Ez sem rossz de inkább egy SmartQ K7 ami igaz, hogy valamivel többe kerül de biztosan jönni fognak rá frissítések.
-
tjb007
nagyúr
"Erről a prociról, kijelzőről mit érdemes tudni?"
A SoC -ről itt mindent megtalálsz, a kijelző sima TFT-LCD, nem IPS viszont elég nagy a felbontása.
Gyakorlati tapasztalat még nincs mivel nem vásárolható még meg.(#18372) Chaser
Nem, nem dual. Itt találod, hogy mit jelent az MP2: [link]
(#18373) atike
Igen, tud de ehhez bele kell, hogy legyen forgatva a kernelbe az adott chippel szerelt adapter drivere és a ROM -ban is benne kell lennie az ethernet támogatásnak.
(#18375) Lacci77
Ezek azok amiket jobb messziről elkerülni.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Loituma69 #18281 üzenetére
Nem kell megbánni semmit sem. Mindenki azt csinál amit akar, nem kötelező megfogadni azt amit én/mi javaslok/javaslunk, tanácsolok/tanácsolunk. Ha valami nincs ajánlva annak megvan az oka és nem azért van mert nem tetszik a cég logója.
Írtál valamit ami nem fedi a valóságot, kár ezen tovább lovagolni. -
tjb007
nagyúr
Nyaraló üzemmódban vagyok így hiába küldök el egy üzenet 3x is nem fogok tudni rá előbb válaszolni. Türelem választ terem.
Más.
5 napja írtam az M betűvel kezdődő cégnek aki azóta nem tudott válaszolni(pedig semmi bonyolult nem kérdeztem). Egy újabb feketepont nekik. -
tjb007
nagyúr
Ugyanazokat tudnám most is írni mint pár napja.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Mandarinn #18057 üzenetére
Az ES File Explorer (beállítási segédlet, első öt sor) vagy a Root Browser Lite megfelel erre a célra.
Miután felraktad valamelyiket menj a /system/app/ könyvtárba ahol is töröld a YouTube.apk -t (előtte érdemes a gyorsítótárát üríteni és a frissítéseit is eltávolítani), ha megvan akkor mehet fel az új. -
tjb007
nagyúr
válasz
madmike #18050 üzenetére
A 100s megfelel ezekre a feladatokra, esetleg 45e forintért ott van még a MyAudio 908A ami most a Tesco -ban akciós.
(#18052) Mandarinn
Root meglétére és egy root explorer funkcióval rendelkező fájlkezelőre van szükség a törlésére, utána mehet fel a másik verzió.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Khelben #18038 üzenetére
45e forintért lesz majd megvásárolható a kétmagos, Bluetooth -os MyAudio S8 DC ami azért sokkal jobb mint egy S7 Slim, persze ha szükség van a beépített 3G -re és a GPS -re akkor akkor nagyon nem marad más mint az S7 Slim vagy a Vodafone Smart Tab 7 (ennyiért kis szerencsével már hozzá lehet jutni).
(#18039) bendi806
Létezik, ilyen például a Huawei MediaPad vagy a Vodafone Smart Tab 7 (Vodafone függő alapállapotban), előbbit újonnan 80e forint körül míg utóbbi kártyás csomagban 90, listaáron pedig 107e forintért lehet megvásárolni.
(#18040) tvamos
Nem lehet.
-
tjb007
nagyúr
válasz
XDModesty #18025 üzenetére
Nem, nem az amit linkeltem korábban.
EZ az ami 45e forintba fog kerülni (1 mag, 9,7 col@1024x768) és EZ (meg EZ) az amit én linkeltem (2 mag, 10,1 col@1280x768).(#18026) hippohopp
MP1 esetén ≤ 540 egy picivel erősebb de MP2 -nél már gyengébb, MP4 -nél meg még inkább.
(#18029) padi68
SIM kártya nélkül is mennie kell.
Kérdezz rá a topikjában, biztosan tudnak segíteni: [link] -
tjb007
nagyúr
Nem mindegyiket lehet.
Az Allwinner -es gépek frissítéséhez két dolog szükséges, egy img kiterjesztésű fájl és egy alkalmazás (Livesuit, PhoenixCard) ami ezt az img fájlt az SD kártyára kibontja/írja olyan formában, hogy a rendszer számára emészthető legyen. Ezzel az img fájllal te csinálhatsz bármit, át is nevezheted zip -re és virtuális meghajtóba is rakhatod de akkor sem fogod tudni megnyitni és azzal sem fogsz semmi sem menni amit a kártyára írt.
Persze itt egy CM ROM -ról van szó ami mellé CWM recovery dukál így lehet benne turkálni (mivel egy zip) csak aki nem tudja mi/merre/hogyan az sokra nem fog vele menni. -
tjb007
nagyúr
válasz
Magnat #18002 üzenetére
Ugyanazokat a szolgáltatásokat tudod igénybe venni a stick -kel OTG kábelen/adapteren keresztül a tabletre dugva mint a PC -n/notebook -on, magyarán ha nincs törölve az SMS kezelő alkalmazás (ha pedig igen akkor van felrakva másik) akkor a válasz az, hogy igen, tudsz SMS -t küldeni és fogadni is.
-
tjb007
nagyúr
válasz
XDModesty #17996 üzenetére
A 1016DCC valóban jobb mint a CC, persze csak ha a nyers adatokat nézzük.
"ennek ellenére a CC a support miatt jobban megérné?"
Én csak annyit mondtam, hogy az egyik már ismert míg a másik nem.
Mérlegelni kell, hogy mi a fontos."ebben az 1 hónapban jön valami új ezeknél is jobb ár érték arányú gépezet?"
Nincs arról információ, hogy jönne ezeknél jobb mostanában.
(#17999) szilchi
Nem tudsz belenézni.
Ha van hozzá changelog akkor abban le van írva, hogy mi lett rajta változtatva, ha nincs ilyen akkor meg már csak a felrakás marad. -
tjb007
nagyúr
"Ebből mi az igazság?"
Az egész.
Van egy Chainfire3D nevű alkalmazás amivel át lehet verni az adott alkalmazást így azt fogja hinni például egy Tegrás plugin használatával, hogy abban az adott eszközben Tegra SoC van.
Léteznek még más módszerek is de erről a játékbuhera terén tapasztaltabbak tudnak mesélni."az RK3066 SOC-cal szerelt kínai tabletektől mit várhatok?"
Ez a legerősebb jelenleg piacon lévő kínai SoC, szóval csak csupa jót.
Exynos 4210 szint, sőt, annál valamivel jobb is a magasabb órajelek miatt."mennyire valószínű, hogy 4.1-et vagy későbbi OS-eket fogok tudni rakni a kínai csodára?"
100%
Valószínűbb mint, hogy az LG Optimus 2X valaha is meg fogja kapni az ICS -t"jó támogatással bír, de kérdés, hogy menniyre?"
Nagyon nagy valószínűséggel a következő verziót is meg fogja kapni, sőt, lehet, hogy az az utánit is.
Épp ma írtam a hazai RK3066 körképről: [link]
-
tjb007
nagyúr
válasz
CsabaTompa #17973 üzenetére
Nincs benne GPS vevő, szóval nem csoda, hogy nem tudod bekapcsolni.
-
tjb007
nagyúr
válasz
XDModesty #17966 üzenetére
Én inkább a ConCorde felé hajlanék, ott tudja az ember, hogy mire számíthat míg a MyAudio -nál nem.
"Egyébként egyesetleges Kínából rendelés nem jóval olcsóbb?"
Ha a MyAudio árait nézzük akkor nem sokkal olcsóbb, ráadásul itt 2 év hazai haza garanciát kapsz plusz 2 évig 30GB ingyen felhőt (persze ez nem mindenkit érdekel).
-
tjb007
nagyúr
Elképzelhető, hogy el van írva, nem tudom, de igazság szerint még nem láttam 5:3 -as WXGA paneles tabletet (de ez ugye nem jelenti azt, hogy ne lehetne az).
Kompatibilitással nem lesz gond szerintem, ha meg esetleg mégis lenne egy-két alkalmazás ami nem akarna a Play Store -ból települni azon lehet segíteni. -
tjb007
nagyúr
válasz
XDModesty #17956 üzenetére
Ezért nem kell külföldre menni, ilyet itthon is lehet kapni.
Ott van a kétmagos processzorral szerelt ConCorde 9.7 IPS Plus br. 80e forintért és ott vannak a szintén kétmagos MyAudio tabletek is 2 év garanciával, a 916DCC br. 70e forintért (gyakorlatilag ugyanaz mint a ConCorde 9.7 IPS Plus csak egy tízessel olcsóbban) és a 1016DCC br. 75e forintért. -
tjb007
nagyúr
válasz
Jano_023 #17942 üzenetére
Ez egy kicsit érdekes párosítás mivel a kettő nem egy kategória.
A Smart Tab 7 egy kétmagos processzorral és minden jóval (GPS, Bluetooth, 3G) ellátott modell míg a 70w egy kvázi belépőszintű, fele annyit sem tudó modell.
Előbbi drágább, utóbbi olcsóbb, el kell dönteni, hogy mik a fontosak és úgy kell meghozni a döntést Azt viszont vedd figyelembe, hogy a Smart Tab 7 kártyafüggő, szóval ha a 3G -t is szeretnéd használni akkor azt csak Vodafone -os kártyával/előfizetéssel teheted meg.(#17945) padi68
Állítólag a Vodafone nem tilt készüléket.
-
tjb007
nagyúr
válasz
SUPREME7 #17927 üzenetére
"tableteknél kell aksit "formázni"?"
Nem kell, bármikor a hálózati töltőre csatlakoztathatod és bármikor el is távolíthatod arról.
"Vagy van valami jó tanácsotok, hogy minél jobban optimalizált legyen az akksi?"
Ne nagyon merítsd le teljesen mert nem tesz jót neki, próbáld szinten tartani.
-
tjb007
nagyúr
válasz
qpakcovboy #17903 üzenetére
Létezik egy csomó ilyen modell (például a SmartQ K7, a Window N70 vagy az ICOO ICOU7) ami ezeket az elvárásokat (túl)teljesíti de itthon ezek közül egyik sem érhető el.
-
tjb007
nagyúr
A HQ a 480p -t takarja, nem HD -t, azzal viszont amit linkeltem már 720p -sek lesznek a videók.
(#17893) VMatteo
Csak ICS -en működik, nem tudom, hogy melyik Android verzió van a két megnevezett eszközön.
Ha ICS van rajtuk akkor valamit te csinálsz rosszul, az csak egy szimpla apk. Nevezd át és próbáld meg újra. -
tjb007
nagyúr
válasz
Soni84 #17878 üzenetére
Multimédiára (kivéve játék) a Tegra 2 felejtős, bármelyik egymagos kínai lefölözi ebben.
Ha jól gondolom akkor az UK -ban szeretnéd megvásárolni pedig itthon hamarosan jönnek olyan kétmagosok (ConCorde, MyAudio) amik ezeknek a feltételeknek meg fognak felenni és még csak nem is 90e forintba fogbak kerülni. -
tjb007
nagyúr
válasz
Fritz Teufel #17865 üzenetére
WayteQ xTAB-70i vagy 70w.
Előbbi annyiban jobb, hogy van benne Bluetooth is míg utóbbiban nagyobb a kijelző felbontása. -
tjb007
nagyúr
3000 milliamperórás akku van benne (± mert ugye a kínaiaknál nem lehet tudni), szóval valóban nem valami nagy de ez még nem jelent semmit.
(#17856) Vegitaa
Gyengék, nehezek (persze van ami relatíve könnyűnek mondható), vastagok (átlag 1,5-2cm) de legalább drágák.
Ha mindenképpen Windows -os tabletet szeretnél várd meg a Windows 8 -asokat, igaz azok sem lesznek épp olcsók de legalább (várhatóan) nem lesznek sz@rok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BMW topik
- Arc Raiders
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ASUS routerek
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 256GB space gray asztroszürke Apple
- iPad Pro smart case tokok gyári!! iPad Pro és mini modellekhez
- Microsoft Surface Pro 4 - billentyűzettel - I5 6300u , védőtokkal
- iPad 9 64GB wifi + cellular. dobozos, hibátlan.
- iPad pro 11 M2 Celluar 128 GB + Apple Smart Folio
- Apple Watch Series 10 45mm GPS, Újszerű, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3394, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Acer Travelmate P214-53 - i5-1135G7 I 8GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia
- Corsair HS35 ( v1, nagyobb fülpárna méret) Stereo Gaming fejhallgató
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest