- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Pentax DSLR topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- OLED TV topic
- BIOS frissítés
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
Spíler #78445 üzenetére
Fogalmam sincs, meg kell toluk kerdezni. Az volt a kerdes, hogy vallalhato e. Erre mondtam hogy igen.
Altalaban minden kinai tabon van egyebkent magyar nyelv, nemcsak a masodvonalas gyartoknal (mint pl teclast, chuwi, cube, onda), hanem meg a harmadvonalas gyartoknal is. Szoval szerintem van, csak rossz a leiras. De akik aruljak biztosan tudjak, szoval megeri dobni egy telefont nekik.
-
cidalain
veterán
Az ondaban legalabb mar fejlettebb alwinner soc van. Jatekra mondjuk az sem idealis, de nagymamanak mondjuk tokeletes netezgetni, kapcsolattartani. Mondjuk nem ertem miert eroltetik a fullhd screent ilyen gyengus socokkal, 7-8" eseten boven eleg lenne az 1280×800, olcsobb is lenne, meg nem arra menne a fel hardver hogy kihajtsa a kijelzot. No mindegy, ok tudjak. Jo lenne, ha tabot is lehetne osszelegozni, mint egy asztali gepet pl.
-
cidalain
veterán
válasz
Trk.Adam87 #78436 üzenetére
vállalható. ha a bolt rendben van, és tényleg normálisan intézik a garit, akkor meg lehet venni.
jobbat nem kapsz ennyi pénzért, még kínából sem nagyon. jelenleg ott is 100 USD körül megy ez. -
cidalain
veterán
frissült az összefoglaló:
bekerült a Mediapad T5, M5 Lite, a Samu SM-T590, Samu Tab S4
kikerült a Samu SM-T580, és a bootloopos külső progi leírása mert a külső linken már nem volt elérhető a program -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
JoolsNOS #78375 üzenetére
Ez igy lehetetlen kuldetes.
25-ert csak 1 GB ramos 7"-os gepek vannak, ami rengeteg kompromisszummal jar. Laggol, programbetoltes 10 masodperc, facerol mondjuk chromera valtani szinten ennyi. Rovidtavon is zavaro lehet.Azert erre a feladatra is ajanlptt mar a 2 GB ram egy tabletbe
Lenovo tab4 10, Huawei Mediapad T3 10. Vagy esetleg ezek 8"-os verzioi, amik olcsobbak is, de a kereted felett vannak. -
cidalain
veterán
válasz
zebede #78373 üzenetére
Ja lassan eljonnek majd a masik forumtemakba az olyan beirasok, hogy 6,5" phablet melle keresek egy kicsi hurcibalos telefont, hivas, sms funkcio eleg, fo szempont hogy kicsi legyen, max 3,5" kijelzovel, hogy mindenhova elferjen, nyaron bikinifelsobe, futaskor a zsepi meretu nadragzsebbe, stb
-
cidalain
veterán
válasz
#81733120 #78369 üzenetére
Mivel a manapsag itthon kaphato 7"-os tabletek mindegyike hulladek (gyenge 4 magos soc, 1 GB ram), igy azt kel hogy mondjam, hogy nem. A telod alig kisebb, cserebe 5x olyan eros valoszinuleg.
8" eseten azonban mar mas a helyzet, vannak eleg jo konfigok is, viszont nem is olyan olcsok mint a 7-esek. 40-tol indulnak 2 GB rammal -
cidalain
veterán
válasz
re-d-evil #78310 üzenetére
Tulakcioztak a termeket, es elkapkodtak. Vagy rajottek hogy tul nagy a kereslet, dragabban is el lehetne sutni, es abbol csak ugy tudnak kijonni jol az akciozos idoszak kellos kozepen, hogy keszlethianyt mondanak...
Ez nagyjabol minden boltra igaz, szoval valoszinuleg a forgalmazo lesz a hunyo talan, nem gondolnam hogy az osszes bolt...
Aztan a franc tudja.
75-ert meg azert kaphato, mert annyiert nem vette senki, mert volt tobb nagy bolt is ahol 60 volt. Igy ezeknek megmaradt a helyi keszlet. Ami tovabbra is viheto normal aron. -
cidalain
veterán
válasz
nerozol #78302 üzenetére
Ugy tudom a sima M5 nem tamogatja. Viszont van M5 Pro, ami igen. Mas kerdes, hogy szerintem ez itthon nem kaphato. (Ertelmes boltban teszem hozza, mert alzan mintha lenne...)
Ezert is voltam meglepodve, hogy az M5 Lite meg tudja az M-Pen erintest.(#78304) tony_snow
Ha azt kuldik, amit rendeltel, akkor jo a bolt. En sajna jartam veluk ugy tavaly, hogy egy laptop teljesen mas specifikacioval jott, mint amilyen ki volt irva a weboldalra. Ez egy decemberi megrendeles volt, de a vegen megoldodott a dolog, aprilisban mar hasznalatba is tudta venni a kollega a gepet
A supportjuk rem gyenge, lassu es korulmenyes, de ha nincs gond, akkor nem is talalkozol a supporttal. Magan rendelesnel elalltam volna 14 napon belul, de ez ceges volt, es a beszerzesrol kellett az azevi szamla, igy muszaj volt otthagyni a zsetont, es veluk leborkozni az ugyet. 4 honap volt, de sikerult... -
cidalain
veterán
válasz
volandy #78291 üzenetére
Szerintem a Huawei jobb, de...
De mar alig kapni valahol. Ez volt az M3 szeria elso kiadott tipusa, es az nem ma volt, hanem masfel eve kb. Mintha kezdene kikopni a koztudatbol. Remelem ez azt jelenti, hogy jon esetleg egy 8"-os M5 szeria? Jo lenne, lenne benne racio.Update: van Mediapad M5 8.4! Csak nalunk persze csak az alza, es supergamer nevu boltok forgalmazzak 100-110 kozott. Csakhat ezek a boltok nalam necces kategoriaba tartoznak...
Illetve kijott az M5 Lite 10" is, mar kaphato tobb helyen (M-pen tollas erzekelos kijelzovel!). 8"-ban sajna nem latom. Es csak 3GB ram.
-
cidalain
veterán
válasz
volandy #78278 üzenetére
Ritka persze, de van azert. A tab4 plusban van 4/64GB LTE verzio, a Mi Pad 4-bol is van, a global tudja a B20-at is, ha jol remlik. Huawei Mediapad M3 8.4-bol is van ilyen.
(Ugy altalanossagban elmondhato, hogy barmilyen specifikacioju tablet eleg ritka. Nincs benne akkora pontencial mint a telefonban.) -
cidalain
veterán
A droidos ms worddel eddig mindig szoptam (excellel meg tobbet)
Visznt egy ideje hasznalom a Google Dokumentumok-at es Tablazatok-at, azokkal meg vagyok elegedve. Menti driveba, de tudod exportalni is gepre/penre docx formatumban is! Meg persze be is olvassa ezeket rendesen. Excell exportnal jol mukodnek a fuggvenyek is (legalabbis amiket en hasznaltam), fuggvenyes Excelt viszont meg nem nyitottam meg vele, amit csinaltam eleve ebben kezdtem.
Kevesebb is a gepigenyuk, mint a MS-os verzioknak, es ugye nem kell kulon account sem. -
cidalain
veterán
válasz
moody90 #78276 üzenetére
Ha ujonnan vetted, es online, akkor 14 napod van elallni.
Ez jobb nem lesz. (Az android nem olyan mint a win, hogy telepitek ra egy regebbit. Csak azt a romot tudod ra feltenni, ami az adott tablethez valo. Es nyilvan nem csinalt senki egy noname tabra egy regebbi androidot, mert minek...)1 gb ram, csak nagyon eros kompromisszumokkal hasznalhato. Sok lagg, akadas, gondolkodas programindulaskor, programvaltaskor.
2 gb ram, keves kompromisszummal elmegy szodaval (pl amire te akarod, de aprobb laggok itt is lehetnek)
3 gb ram mar atlag usernek boven elegendo
4 gb ram hardcore usernek, jatekra pl40-et legalabb bele kell tenni a dologba, ha hasznalhatot akarsz, es az meg csak 8". 60 korul mar 3 GB ramosat is kapsz.
(#78275) sb
Xiaomi Mi Pad 4 wifi, global version. A 3/32GB-os kb 50 korul van kintrol, ha eppen van valahol. -
cidalain
veterán
válasz
zeusz55 #78262 üzenetére
Nincs ilyen.
Ami ennyibe kerul, az gyenge, 1 GB ramos gep, nem is eri meg megvenni.
Vagy ha jobbak a parameterei akkor fake tablet.23-25 korul van a legolcsobb ertelmes megoldas, Teclast A10H, vagy Chuwi Hi8 SE. Konkret tapasztalatom nincs veluk. Viszont Kinabol karira mar nagyon necces! Mar valoszinubb, hogy nem er ide idoben, szoval jol meg kell gondolni...
-
cidalain
veterán
válasz
D.Orion #78245 üzenetére
Az eurononics szerint ingyen viszik hazhoz, nem kell utazgatni, 21. szazad. Fizethetsz utanvettel. Online vasarlas eseten 14 napod van elallni. Ha megse tetszik, beballagsz a helyi boltba, azt visszaadod, hogy nem kell koszi. Szemelyesen vasarolva ez a jog nem illet meg, pedig nagyon kiprobalni sem lehet, jo ha megtapizhatsz egyet kibontva.
Update: buzi ez a bolt, felul irja hogy ingyenes szallitas. Lejjebb, hogy csak uzletunkben. Az alatt, hogy szemelyes atvetel ingyenes, futar 690. Egyszer mar jartam igy, boltban total mas ar kiirva, azt javasoltak akkor rendeljem online, ne problemazzak. Mutatom neki mobilon, hogy csak boltban, es az adott bolt is a listaban. Ekkor hapogas, hogy a weboldalas reszleg az mas, meg hogy irjak mailt a kozpontnak, mondom akkor passz, megvettem mashol 500-zal dragabban ingyen postaval.
(#78252) Dr.NX
Igy van, csalad mellett minden nehezebb, de nem megoldhatatlan. Szervezes kerdese az egesz. -
cidalain
veterán
válasz
nerozol #78250 üzenetére
Nehez kerdes, nem lehet jol kimaxolni a keretedet
Huawei Mediapad M5 110 korul van akcio nelkul, lehet hogy akcioval keretbe belefer majd. 4/64 GB, eros soc, biztosan idotallo.Ha ez sok, akkor keret alatt eppen Samsung SM-T590. 3/32Gb, fullhd. Viszont tularazott kisse, hasonlo parameterekkel oocsobb a Lenovo tab4 10 Plus. Sot, a Huawei Mediapad T5 meg olcsobb, hasonlo felepitesben.
En valamelyik Huaweit vennem. Az dontene, hogy a keret kicsit bovitheto e fajdalommentesen, vagy inkabb sporolnek a keretbol 30-40 rugot. A T5 az arahoz kepest nagyon jo, 2 evet siman elleszel vele. Persze egy tabletnel is alapveto, hogyha beall a rendszer es hasznaljuk, akkor nem nagyon lesz lassulgatas. Ha hetente pakolunk fel appokat, meg minden szutykot, akkor nyilvan ez mar nem lesz igaz (de ez a legdragabb 300k-s tabletre is ugyanugy igaz persze)
-
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
Jedidiah #78223 üzenetére
Varsz egy kicsit, mondjuk jovo het kozepen mar biztos lesz megint mindenhol. Kb nincs egy honapja a piacon, kizart, hogy kifusson meg. Csak tultoltak az akciokat valoszinuleg, es nem akarnak minden keszletet akcios 50k-s aron kiszorni. Vege lesz a BF hercehurcanak, aztan ujra lesz, igaz 60-65 kozott kell ra szamitani.
Ja persze ez csak az en tippem, nem vagyok jos.
(Mondjuk hozzateszem, meg 70 korul is jo, mert tenyleg nincs mas a kategoriaban, de persze ilyenkor szivja az ember a fogat, hogy a rosseb vinne el, volt ez sokkal olcsobb is...) -
cidalain
veterán
válasz
Jedidiah #78172 üzenetére
Ugy latom, kimaradtal
Szoval szerintem a te geped a Huawei Mediapad T5 10" lesz.
Akcioval 60 alatt is megkaphatod (foleg holnap), azaz boven kereten belul. Uj cucc, 3 gb ram, fullhd kijelzo. Nincs semmi ami jobb lenne 85-ert ujonnan itthonrol. A 4gb ramos gepeket mar 100 korul merik. De mivel nem jatekra kell, boven eleg lesz a 3 is neked. -
cidalain
veterán
Abszolut nem problema a 6-os droid.
4.4-gyel is vigan elvan ma az ember. De mivel a hardver nagyon alap, ezert az elobb lesz gyenge lancszem, minthogy a 6-os droid esetleg nem tamogatotta valna. Kb 100 rugo alatti tabletre nincs verzioupgrade, szoval barmit is veszel a low budget kategoriaban, az marad rajta amivel vetted. -
cidalain
veterán
-
-
cidalain
veterán
válasz
firemano #78128 üzenetére
Tokmindegy, vedd a lenovot, az olcsobb, ujabb a droid. Vigyazz, mert van belole 8 GB hattertarral is, azt nem erdemes, mert annyival nem dragabb a 16-os, igy inkabb ezt.
Most volt akcioban 8"-os ebbol a lenovobol 2 GB rammal, jobb felbontassal, nagyobb akkuval 35-ert. Az mar csak kicsivel tobb, mint a Huawei ara, viszont a 2 GB ram miatt 3x olyan jo a felhasznaloi elmeny.
Az 1GB ram ma mar eleg gyengus, csak akkor vedd, ha tenyleg nagyon arerzekeny vagy, es emellett kompromisszumokatis tudsz kotni a hasznalat soran. Lassu programvaltasok kozott, keves bongeszoful, koztuk lassu valtas, oldalujrabetoltes stb.Update: meg most is 35 az Emagnal a Lenovo tab4 8
-
cidalain
veterán
válasz
oliwwer #78108 üzenetére
Igen, egyet ertek Game-overrel.
Most elegendo a feladatokra. De 1-2 ev mulva mar keves lesz. Kevesbe idotallo mar a 2 gb ram 4 magos snapdragon soc, ami amugy is van vagy 3 eves.
Masreszt ez csak 8"-os, ami kisebb mint az elvart, bar szerintem ezen tul tudnatok lendulni. -
cidalain
veterán
Lenovo tab4 8 wifi, fekete vagy fehér
34990 Ft, Emagnál -
cidalain
veterán
Igazabol tokmindegy, ilyen feladatokra mindegyik megfelelo.
Samu fele az billenti a merleget, hogy olyan teloja van, talan a Samu Touchwiz nem ismeretlen neki. Es asszem ez a legolcsobb.
A huawei a 4 gb rammal jobb persze kicsit.
Az iPad meg iPad. A rendszer onmagaban stabil, bar ha soha nem almazott, akkor lehet hogy gyulolni fogja, mert androidos szemmel nezve, semmi sem logikus.
Ha mast nem menjen el egy nagyobb elektronikai uzletbe, es tapizza meg mindegyiket, melyiket kenyelmesebb hasznalnia. -
cidalain
veterán
válasz
senki11 #78095 üzenetére
Talán az egyik legjobb választás az adott keretből a Mi Pad 4. Ennyiből a 4/64GB-os verzió is kijön már.
Fontos megjegyezni, hogy a wifi only verzióban nincs GPS, de otthoni felhasználásnál ennek nincs is jelentősége.(Kínai tabok azért nincsenek az összefoglalóban, mert ők viszont nagyon gyorsan váltogatják a típusokat, 2 havonta kellene az összefoglalót frissíteni. Oké a kínaiak a gyors típusváltásokat nem feltétlenül a fejlesztés miatt csinálják...)
(#78096) saxonb76
8"-on is lehet skye-olni. viszont fontos, hogyha egy kicsit műszakilag bizonytalanabb embernek szánjuk, nem lehet szar a gép, mert akkor még annyira sem lesz bizodalma benne, mint előtte. így a noname 1GB-os, és a Samu 1,5 GB-os tablete felejtős.A Huawei T3-ban legalább van 2 GB ram, ami elviszi normálisan a skype-ot, és a rendszert. Ebből van 8", és 10"-os gép is. Vagy az iPad mini. Talán az iPadok azért jobbak, mert fluidabb a rendszer, legalább az nem akadozik. Bár ha az androidon nem "garázdálkodik" az ember, és van elég memória, akkor az is gördülékenyen fut. Szóval Huawei T3 vagy iPad Mini, esetleg Lenovo tab4 (ez utóbbiból is van 8" és 10" is).
-
cidalain
veterán
válasz
tuki2200 #78092 üzenetére
Egyetertek.
Ha nem szolgaltatonal veszed, akkor nem fugg kartyatol. (Bar mar lehet hogy ott sem)
Simet itthon vegyel, ha itthon hasznalja. Ne prepaid, hanem elofizus, sokkal jobb arban van, 1-2 giga havi korlat nem megy le heti egy-ket hivas alatt szerintem.
Szoval gepet inkabb kint vedd, szerintem olcsobb. Nyugodtan mehet a legkisebb hattertarral, nem lesz szukseg a nagyobbra. Kartya itthon, majd karacsonykor konfiguralod. (A gepet mar kint beallithatod, itthon csak a kartyat kell beletenni, azt cso) -
cidalain
veterán
Kerdes mire kell?
Asztal ala, hogy ne billegjen, mindegyik egyforman alkalmas.
Szoval milyen jellegu feladatra lenne a dolog, esetleg a meglevo rendszered (pl telod) droid vagy alma?(#78084) zolokas
A Mediatek az a soc gyartoja lesz, ez nem jelent semmit, a tabletek feleben Mediatek proci van. Az Overmax az mar jo irany, van is ilyen gyarto. Mondjuk nem remlik hogy ok olxan nagyon gyakran adnanak ki frissitest(#78085) deedee
Letiltas eseten wifis tabkent mukodokepes marad. Gari ugrik termeszetesen. Tulajdonkeppen nem, de ha letiltott tabkent megjelensz vele egy Voda szervizben, akkor rendorrel josz ki onnan, jo esetben csak tanukent hallgatnak meg, rossz esetbe ne menjunk bele... Ha az elado hajlando beballagni egy Vodafonba veled, es ott kap egy igazolast, hogy a tab ki van fizetve, a voda fele nincs tartozas, akkor meg lehet venni. (De az ilyet 2 eves elofizu melle ingyen adjak, tehat 1 honaposan valosginuleg meg siman huseges szerzodeshez kotott) -
cidalain
veterán
válasz
zolokas #78081 üzenetére
Ja, ertem. A "mi fele" nem az android verziora utalt, hanem a gep fajtajara.
Hat igen, a noname-eknel ez eleg maceras. De ha egy oem gyarto el is adta ugyanezt a jardvert egy kevesbe noname markanak is, akkor sem vagy elorebb. Mondjuk a hajadra kenheted, ha kiderul hogy van ugyanez Cobalt, iLike, eStar, Allview vagy esetleg Kiano neven... -
cidalain
veterán
válasz
zolokas #78078 üzenetére
Az android nem olyan mint a windows. Benne vannak a driverek, igy olyan android kell ami az adott gepre valo. Ha ilyet cainal a gyarto, akkor OTA-n keresztul ugyis frissitheto. Ha nem, akkor nincs is hozza frissebb.
Meg vannak custom romok, de azt inkabb a nepszeru termekekhez csinaljak, szoval noname-re nem lesz.
Szoval ha a noname tabodra nincs gyari frissites, akkor marad, ami van rajta, ez van.Hogy milyen van rajta, a beallitasok/a tabletrol (legalso menupont) menuben meg tudod nezni
-
cidalain
veterán
válasz
pischta #78074 üzenetére
Az osszefoglalo all meg most is (tabokat nem dobnak piacra hetente), csak a Huawei Mediapad T5 10 hianyzik belole, ami nemreg jott ki a piacra. Mondjuk az pl pont jo opcio is lehetne neked. 3 giga ram fullhd kijelzo. Kb 60 ezres vetelar. Kollega nemreg vett itt egyet, most tesztelgeti, erdemes visszaolvasnod parat, meg visszajonni a friss posztokert.
Kozepkategorias gep, igy hosszutavu android frissitesekre nem erdemes szamitani, verziougras szinte kizart.Ha arban feljebb megyunk akkor a Huawei Mediapad M5 10 is szoba johet neked, de ez mar 100 felett van. Esetleg Lenovo tab4 10 Plus.
-
cidalain
veterán
válasz
Somatom #78063 üzenetére
Ugy gondolom, hogy ami jo, azt nem lehet kinyirni. Ebbol kovetkezik, hogy amik meghaltak toltok, azok eleve szarok voltak.
A tabban van a toltesvezerlo. Az keri a kakaot, de csak annyit tud felvenni, amennyit a tolto enged. Ha a tolto enged nagy aramot, de ettol elcseszodik a tolto, akkor a tolto a hibas (silany, gyartasi hibas, tokmindegy hogy nevezzuk)
Ha nem a kontakthiba villogtatja a screent, akkor a tolto bizonytalansaga okozhatja.
Muszaj felteteles modot hasznalnom, tav-villanyasz nem vagyok, csak talalgatok -
cidalain
veterán
Ja remlikmvalami hogy par hete volt mar rola szo.
Szerintem a villogas nem hibauzenet. Egesz egyszeruen valami erintkezesi hiba volt.
Amikor tapra dugod megjelenik hogy elkezd tolteni, en tabom is ilyen (mas tipus). Ha feltolti normalis ido alatt, akkor nincs gond szerintem. -
cidalain
veterán
Laptopba? Ez tablet topic
Ha tablet akkor milyen tipus pontosan? Milyen tipusu toltot vettel?
Vannak olyan toltok amin a szamok kozel sem annyik, mint amiket rairnak.(#78048) _stick_
Lenovo tab4 8, Huawei Mediapad T3 8 tokmindegy melyiket veszed majdnem tokegyformak hardverben. Amelyik szimpibb, olcsobb... -
cidalain
veterán
válasz
morgulfz #78009 üzenetére
Majdnem. Nem biztos, hogy minden LTE kepes keszulekbe implementalva van a hanghivas funkcio, de altalaban igen. Azert az ismertebb markak tudjak ezt. Ha kinezel valami erdekeset arban, mindenkepp utana kell nezni a gyari specifikacioknak is.
Manapsag azert a flott mukodeshez illik legalabb 3 gb ramos keszuleket venni, de 4 gb-osak is vannak mar, igaz ezek 100 folott vannak arban. -
cidalain
veterán
válasz
zolokas #78000 üzenetére
Eloszor kerdez, aztan vesz. Mostantol legyen ez az alaptetel!
Nagyon sok kamu, hamis tablet van mindenfele (ebay, ali is elol jar ebben). Jellemzoen nagyon jo parameterek, nagyon jo aron. A parameterek fele hazugsag (fake memoria, szarabb kijelzo, kisebb akku, stb)
Vannak ajanlott elso vonalas kiniai gyartok: Lenovo, Huawei melyek jo tabokat csinalnak, es itthon is kaphatok. Xiaomi is ide sorlhato, de kintrol lehet jo aron venni.
Masodvonalas kinai gyartok, olcsoert, de vallahato minosegben: Chuwi, Teclast, Onda, esetleg Cube (Alldocube)
Minden mas felejtos. Aminek markaja sincs, az meg plane.
Wish tipikusan szar shop szerintem, sok a kamu, aprobetus, megteveszto termekinfo, stb.
Teendo: felvenni az ugyfelszolgalattal a kapcsolatot, es panaszt tenni. Penzt visszakerni, tabot visszakuldeni (paypal allja a visszakuldest 9000 forint kornyekeig)
Remelhetoleg paypallal fizettel, ha nem akkor az ugyfelszolgalat szarakodni fog, es buko lesz, nem ved meg senki. -
cidalain
veterán
No offense: Azt irtam neha. Nem konkreten a te tableted olyan
(#77968) zebede
Mivel a pdf egy a keszito progi altal leforditott dokumentum, a megjelenitonek semi dolga nincs mint kirakni a kepernyore. Szoval ugyanannyit kell dolgoznia, ha az oldalon teleirt szoveg van, vagyha robbantott abra adott esetben. -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
pixta78 #77946 üzenetére
#77942-ben amit irtam neked is szol.
Mindegy a visszakereses, mert nem egy orokre megoldom javitasrol van szo. Egyebkent vsak annyit irj be, hogy "pofára". Kijon majd par direkt leejtos poszt ami ideig-oraig megjavitotta.
De szerintem hatlapot vegyetek le, es ellenorizzetek a szalagkabeleket. -
cidalain
veterán
válasz
buresz8 #77939 üzenetére
A folia sima folia, nem uveg. Attol fugg, ki a cel, nekem folia van a tabon, boven eleg itthonra. Cegea telon tempered glass van, nem zavaro az sem
(#77941) zsoltzsolt
Bizony igy van. Tobb embernek ez megoldotta. Volt, akinek csak par masodpercre.
Szerintem hardveres problema, erintkezes, ilyesmi, szalagkabel szetcsuszas... -
cidalain
veterán
válasz
balazsovics #77930 üzenetére
Figyelem, a 7-es lenovo es 7-es huawei csak 1 GB ramos!
Soc mindegy. ARM az egy architektura, ezt sok gyarto hasznalja a Mediatek (MT, MTK, Helio chipek) es a Qualcomm is (Snapdragon soc-ok), de meg a Huawei Kirin procijai is ezeket hasznaljak. En ilyenekbol valasztanek. (Pl a Rockchip soc-ot kerulnem) -
cidalain
veterán
válasz
balazsovics #77927 üzenetére
az akadálymentes futáshoz legalább 2 GB ram kell, és ekkor csak az android. nem ismerem az adott progit, nem tudom milyen memóriaigénye van, de azért 2GB-ból azért jutna annak is.
30-ért csak 1 GB-os tabok vannak. önmaguk akadálymentes futásához is kevés a hardver.
a legolcsóbb 2 GB ramos gép a Lenovo tab4 8" 40 környékén. Esetleg Huawei Mediapad T3 8" szintén hasonló árban, bár akció nélkül kicsit drágább. én e kettő közül döntenék.
esetleg ha nagyon árérzékeny vagy, akkor ezek közül valamelyik használtan. a gyári 2 év gari még egy darabig meg is véd.
-
cidalain
veterán
válasz
cidalain #77914 üzenetére
Ez is megoldódott közben, szaktopicban van bővebb infó a szopásokról.
-
cidalain
veterán
válasz
piocasember #77921 üzenetére
SM-T580 már egy 3 éves gép. már nem venném, hacsak nem 40-ért adják újonnan 2 év garival.
-
cidalain
veterán
Androidban matatóktól kérdeznék:
LG v400 tabon nem indul az android.Fastboot menüben tud elindulni, ahol három lehetőség van:
-Restart (ami után idővel ugyanide a fastboot menübe jutok)
-Power off (kikapcsolja a tabot)
-Restart bootloader (nyilván azt csinálja, de utána is a fastboot menübe jutok)A szokásos módon el tudok még jutni a Factory reset menühöz is, de hiába csináltam meg, nem változott semmi, a tab továbbra sem indul.
A tabon gyári LG 4.4 rendszer van, rootolva nincs
Tápot érzékeli, bár az akku ikon nem mozdul, és pár perc múlva ismét csak a fasboot menü jelentkezik (gombnyomás nélkül)
PC-re kötve TP-Link Android Phone -> Android Bootloader Interface módon jelentkezik az eszközkezelőben.
Merre induljak?
-
cidalain
veterán
válasz
beastharvest #77873 üzenetére
Akkor nincs tobb egyszeru otletem. Marad(na) a romolas. Ha talalnal...
-
cidalain
veterán
válasz
beastharvest #77869 üzenetére
Factory reset (esetleg még wipe cache, wipe data) megvolt?
Az utan sem javul meg? -
cidalain
veterán
válasz
beastharvest #77866 üzenetére
Nem sikerul a szokott modon bejutni a logo elott / kozben a recovery menube?
-
cidalain
veterán
válasz
beastharvest #77863 üzenetére
Ez a tab egy nagyon beleposzintu gep. Most 18000 forint korul lehet ujonnan megvenni. Aprilis kornyeketol lehet kapni a boltokban, es 1 ev garival aruljak.
Ebbol az kovetkezik, hogy garis. Mivel garis, nem cseszekednek vele hazilag.
Egyreszt azert kert az ilyen egyszerubb gyartok nem publikalnak romot, igy hivatalos helyrol egyszeruen 2 perc alatt nem tudod letolteni. Lehet probalkozni hatha fent van valami forumon, letoltos oldalon, de kicsi az esely.
Ha megkert ismeros, akkor sosem kapsz annyit a javitasertn mint amennyi idot ravertel, mert annyiert nem gazdasagos javitani (pl 5000 ft-os szervizoradij eseten ha mar 4 orat dolgozol vele, az tobb, mint a mostani uj ara) de persze lehet szarakodni vele, de csak ha ez a hobbid.
Egy szo mint szaz, kutassatok elo a szamlajat, es menjen gariba, szopjon vele az akinek ez a dolga. Szoftveres gebasz, igy nagyon jo esellyel ingyenes a javitas (nem ugy mint egy betort kijelzo pl, ami egyertelmuen user error) -
cidalain
veterán
válasz
piadex2 #77858 üzenetére
NEM!
Mas a kijelzo bennuk, az olcsobbikban nincs benne az S-pen erzekelo reteg. Szoval kar is cerkara kolteni. (A bumszli vegu kapacitiv altalanos stylussal persze megy, de nyilvan nem ez lenne a cel)(#77857) Peetmeli
A google biztonsagi mentes funkcioja nem elerheto a tableteden a Beallitasok reszben (esetleg ezen belul szemelyes vagy fiokbeallitasok, stb)
Az pont erre lenne, hogy minden ilyesmint felkuld a felhobe. A masik geprol meg leszeded. Mondjuk en meg nem hasznaltam, nem kellett. -
cidalain
veterán
válasz
JANI6666 #77853 üzenetére
A helio x27 tulajdonkeppen az x20 tovabfejlesztett valtozata. Ugyanaz az architekura, kicsit orajelet emeltek. A grafikus mag is ugyanaz, szinten kicsit huzva. Ezt nezve nem jelentosen jobb az x27. Igy azt mondom, inkabb ram, ha ezt nezzuk.
De nezzuk a felbontast is. A Hi9 air nagyobb felbontasanak meghajtasahoz hasznaljuk a kicsit visszafogottabb soc-ot. Bar nem gondolom, hogy ez nagy gondot jelentene.
Mi a cel? Minel tobb multitasking, annal inkabb ram. Ha inkabb kevesebb task, de azon belul ero, akkor inkabb soc a prioritas.
No meg felbontas-szukseglet. No meg penztarca. -
cidalain
veterán
válasz
Rekureku #77760 üzenetére
Felejtsd el a az 1GB-os Alcatelt. Inkább vegyél 2GB ramos gépet.
Lenovo tab4 8
Huawei Mediapad T3 8
igaz, ezek 8-asok, de a szülő nem attól látja jobban hogy nagyobb a tablet. sokkal többet számít, ha jobb a használati értéke. márpedig a 2GB ramosnak sokkal jobb.(#77755) slemo
Pár éve volt Acer tabom. Szerettem. a konkréttal nincs tapasztalatom. -
cidalain
veterán
Gyarilag adjak hozza az atalakito kabelt. Igy lehet hasznalni jack fulessel, igaz, picit macerasabb, mintha beepitettek volna. Elvezeti erteket tekintve egyenerteku.
A tabletvasarlas kompromisszumos. Keves a gyarto, keves a valasztek, a kereslet sem tul nagy. Kerdes van e olyan aprosag, amin konnyen tullep az ember...
-
cidalain
veterán
Ha a Wifis cucc elegendo, akkor 111-ert van Huawei Mediapad M5.
100 folott van, de kinabol rendelve is akcioval tudod kifogni 350 dollar alatt a Mipad 4 Plust. A plusz penzert 3 nap alatt a kezedben van, es kapsz 2 ev hazai garanciat. Ez utobbi ketto megerheti a felarat a Xiaomihoz kepest.
De persze a felbontas is jobb, es a teljesimeny is nagyobb kicsit a Huaweiben. -
cidalain
veterán
válasz
kiraly.andra #77693 üzenetére
A legtisztabb androidja a Lenovonak van. Samu, Huawei, esetleg Xiaomi johetne szoba, de ezek mind erosan atgyurt droid.
Tab4 Plusbol itthon nem lattam meg 4 GB-os verziot. -
cidalain
veterán
válasz
#81733120 #77678 üzenetére
Harmatos lesz, eleg eros kompromisszumokkal, taskvaltas, bongeszoful valtas kozott mindenhol ido fog eltelni, 5-10 masodperc is adott esetben. Ennyit jelent az 1 gb ram.
A ketto kozul inkabb a Lenovo 16 gigasat (ezen a kodon fut elvileg sok helyen: ZA300052BG)
De ha jot akarsz hosszabb tavon, akkor gyujtesz meg kicsit egy Lenovo tab4 8-ra. 40 korul kapod meg ezt. -
cidalain
veterán
A felnotas velemenyem tartalmazta a szemelyes tapasztalatomat is egy kinai bolttal kapcsoaltban, kulon kiemelve, hogy garancialis ugyem veluk meg csak 20 dolcsi alatti termekek eseteben volt.
A garancialis ugymenet amugy eleg fontos resze, hogy a hibas tabot eljuttasd hozzajuk. Ami, leven Kinaba kell altalaban, nem fog menni 1790 forintos MPL csomagkent. Es szamolj ra 1 honap odautat, 1 honap visszautat. Meg a bolt kekeckedeset. Szoval gari eseten 2 honapig nincs termeked, es meg huzavona is varhato. Tokmindegy melyik kinai boltrol van szo.(#77660) Somatom
Amelyiktol megse sajnalnad, azt meg ugyis megveszed igenyes kivitelben, es a polcra teszed. Igy megiscsak tok feleslegesen foglalna a sok helyet a gepen. -
cidalain
veterán
Ahogy a kollega elmondta vissza kell kuldeni (paypal valamennyi forintig allja a visszakuldest) Gearbestnel van, hogy csak a spanyol partnerig kell visszakuldeni. Olvastam mar necces garanciaugyintezest is a szaktopicban. (Nekem meg nem volt problemam, igaz, en csak 20 dollar alatti termeket gariztattam, azt meg siman ujrakuldtek, nem kellett visszaadnom a rosszat)
-
cidalain
veterán
válasz
Hopkins95 #77628 üzenetére
Ez a priority line, vagy azon belüli postai szolgáltatásokra vonatkozik a Gearbesten (bővebb infó a Gearbest topicban olvasható, kérhető)
Banggoodon is van ilyesmi, csak annak más a neve (ami most nem jut eszembe, mert onnan ritkán rendelek.) -
cidalain
veterán
válasz
Hopkins95 #77626 üzenetére
már nem érdemes T10-et venni, mert kijött a T20, ami sokkal jobbnak ígérkezik.
Gearbesten van MiPad 4 Plus, de nem EU raktár. (viszont ha az áfa miatt lenne ez fontos, akkor a priority line szállítás a te barátod, mert ekkor a szállító saját költségen behozza EU-ba, neked meg itt adják fel.) -
cidalain
veterán
válasz
tzsolesz #77621 üzenetére
Az S-pen aktiv toll, a kapacitiv meg passziv.
Lehet hasznalni a durung hegyu kapacitiv tollat ugyan, mert az az erintest szimulalja, olyan mintha ujjal rajzolnal. A speci vekony, pontos erzekeles amit az s-pen biztosit nem fog menni vele. Szoval nem sok ertelme van a kapacitiv stylusnak, mert nem lesz jo olyan szintu rajzolgatasra, amire gondolod. Biztosan lehet itthonrol is hegyet kapni, csak lehet hogy anyagilag jobban megeri varni ra 1 honapot... -
cidalain
veterán
válasz
Dilon92 #77617 üzenetére
nyilván azt kell mondanom, hogy annyival jobb az M3, amennyivel többe kerül.
erősebb, a 3GB ram is sokat számít, pláne, ha böngészés közben több ablakot is használsz. nem utolsó sorben meg ott a kijelző a nagyobb felbontással, ami filmnél és olvasásnál is jobb élményt biztosít.
ettől függetlenül a T3-mal is lehet netezni, olvasni, és filmet nézni. a 2GB ram most még nem korlátoz, de idővel kevésnek fog érződni. -
cidalain
veterán
Excel alatti munkan mit ertesz? Droid excel sokkal-sokkal kevesebbet tud, mint a wines verzio. Fuggvenyek jo resze, makrok felejtosek.
Elfogadhato tab 40-ert van. A jo 80 folott. 100 folott mar nagyon jok vannak.
40 alatt csak alap cucc van, amivel netezni is kompromisszumos, nemhogy dolgozni.Ha fontos a full excel, akkor nem uszod meg a windowst. Ha meg kis koltsegvetes, es win, akkor egy regebbi uzleti kategorias laptop. Ami szinten 40 korul kezdodik amit megeri megnezni.
-
-
cidalain
veterán
válasz
Somatom #77518 üzenetére
Pedig van ott is kompromisszum:
Korulmenyes garanciaugyintezes (EU raktaras termek eseten is elofordulhat, hogy kinaba kell visszakuldeni). EU raktar sokszor hianyos, Kinabol afat kell fizetni (27% amivel az ar, mar nem olyan jo). Ha afakikerulosen veszed Kinabol, akkor ha Nemetorszagon at jon (Feucht), akkor nagy esellyel "elveszik" a csomag. Kinabol 1 honap, mig ideer. Nekem is van kinai tabom, jo is, de az anyagminoseg, osszeszereles minosege olyan kinai.
Nem fenyezni akarom a hazai vetelt. Sose tettem. Ha valaki itthon akar venni, akkor nem fogok kinait ajanlani. Megertem, ha a biztosabb, de dragabb vagy a biztosabb, de alacsonyabb muszaki parametereket valasztja azonos arert. -
cidalain
veterán
válasz
Somatom #77516 üzenetére
Lenovo-t mindketten kihagytatok. Meg itthonrol is vehetok, nemelyek eleg jo aron.
Chuwi, Onda, Teclast csak kintrol veheto. Wayteq valamelyik kinai gyartonak az europai nevesitett verzioja, europai aron. Nem vennek olyat. Vopt mar veluk korabban tapasztalatom, es semmi extra, mondhatnank hogy tularazott olcso kinai.
-
cidalain
veterán
válasz
nsbikes #77512 üzenetére
Kb ugyanazt lehet elmondani. Zsir uj gep a hazai piacon. Tapasztalat vele meg nulla, ugyanugy ahogy a samu Sm-t590 tipussal sincs meg.
A specifikacio nem rossz, a regi samunal jobb, mar csak a tobb memoria miatt is ajanlottabb. A Huawei gepek eddig is korrekt gepek voltak mind hardveresen, mind szoftveresen. Gondolom az uj T5 sem lesz vallalhatatlan. Szerintem be lehet vallalni (ha igy teszel, gyere vissza ide beszamolozni) -
cidalain
veterán
válasz
nsbikes #77510 üzenetére
Az SM-T580 mar 3 eves gep 2 GB rammal. Felejtos, hisz ugyanugy jarsz vele majd, mint a Nexus-szal, csak nem 6 ev mulva, nhanem 1-2 ev mulva.
Huawei M5 sokkaL jobb, ujabb, idei masina. Igaz, nem is fer bele az elore kigondolt 75-os keretbe.
Illetve van a Samunak egy uj verzioja Galaxy Tab A 2018 (SM-T590) ami most jelent meg ebben a honapban a hazai boltokban. Gyengebb ugyan mint a Huawei M5, viszont 100 korul mar behuzhato ertelmes boltokbol is, ami azert baratibb, mint a Huawei M5 ara. -
cidalain
veterán
válasz
GalaHU #77497 üzenetére
Lekapcsoltad, vagy ep is felejtetted a parositast?
Van egy BT fulesem, es asszem az ugy megy, hogy ha hozza van parositva a telomhoz, akkor nem tudok addig masik eszkozzel racsatlakozni (tablet mondjuk), amig a telorol le nem valasztom. Nem eleg kikapcsolni a telo BT-jet, mert a parositas benne marad a fulesemben. -
cidalain
veterán
El-elfogy a ram, reseteli a futo dolgokat.
Mikor volt utoljara kikapcsolva? Ha regen, akkor segithet. Egyebkent meg regi, es keves manapsag az 1 GB ram. Talan egy gyari visszaallitas (factory reset) utan meg nyersz egy kis idot, azzal kicsit talan tunhet jobbnak. Egy ilyen 4-5 eves konstrukcioval sokaig mar ne tervezz, mar megdolgozta amit lehet, sot. -
cidalain
veterán
válasz
.Szaki. #77481 üzenetére
és nem működik?
némely gépen ez nagyon bután megy, nagyon el kell találni egyszerre a két gombot, különben nem fog menni (és vagy hosszan is kell nyomni 2-3 másodpercig) mittudomén már melyik korábbi androidos kütyümön, amikor akartam csinálni 10-ből 9-szer nem sikerült, mert vagy előjött a kikapcsolás menü, vagy letekerte a hangerőt. nyilván szoftver kérdése is hogy milyen érzékenységgel kezeli ezt az együttes lenyomást. -
cidalain
veterán
igen.
ha nem, akkor a régi fiókkal vissza kell jelentkezni. majd kilépni a fiókból, és után belépni az újjal.
ha a régi fiók belépési adatai nem ismertek (elfelejtett jelszó pl), az elég nagy cumi.
pont most konzultáltunk munkatársammal egy hasonló módon resetelt Samu telóval is. ott talán lesz rá megoldás, de körülményes (ott még az újra-romolás után is tudja hogy mi volt a régi acc)(#77473) zyben
az baj. nézzétek végig, hogy van e valami app rajta ami ezt csinálhatja. -
cidalain
veterán
Az hivatalos weboldalba beszurt hirdeteses ceg.
Ha ez csak akkor jelentkezik, ha bongeszozol, akkor oke (mostanaban en is talalkohtam olyannal hogy egy beagyazott reklam "kinyilt" es beteritette az egesz oldalt).(#77466) tuki2200
Annyival tobbet csak akkor er, ha van penz lovera. -
cidalain
veterán
válasz
tuki2200 #77462 üzenetére
Tudtommal az SM-T590 meg nem kaphato itthon (60-ert az elodjet is alig kapod meg itthon, nemhogy az ujat. Biztosan a 2018-as verziot akarjak eladni neked?). SM-T830 meg 220e Ft felett van.
A sorrend az erossegnek megfelelo. Ha a penz nem szamit, akkor vedd az eroset nyilvan.
Egyszerre hogy akarsz multimediazni vagy bongeszni? Bongeszes kozben a hatterben megy a zene/spotify akarmi? Az nem kihivas, 3 GB ramon is elmegy rohogve... A kis ablakban nezegetes bongeszes kozben, az SW kerdese. Az en 1 gigas tabom tud osztott kepernyon yt-ot es bongeszot gond nelkul... -
cidalain
veterán
válasz
Hardver Arc #77459 üzenetére
Ezert csak 1 GB ramos van, ami nem nagyon ajanlott, nagyon belepo szint.
Lenovo tab4 7 tipusnak van 3G verzioja.
Ha tudsz meg egy 10-est ratenni 45 korul megvan a Lenovo tab 4 8 LTE is, ami mar 2 GB ramos, es 4G kepes. Sokkal jobb vetel, megeri a tobbletet. -
cidalain
veterán
a népszerűbb csúcsgépekhez akad lineage pl. (itthon 100ezer feletti kategória), kínaiakhoz nem nagyon láttam még, meg a középkategóriásokhoz sem. még a MiPad4-hez tudom elképzelni, hogy van, de az kintről sem 200 dollár, hanem duplája
-
cidalain
veterán
Ma tabletet 2GB ram alatt venni abszolút nem ajánlott. Igazából már ez is kompromisszumos. 2 GB-os 8"-os gépek itthon 40 körül már kaphatóak (Lenovo tab4 8, Huawei Mediapad T3 8"). Ezek csak 1280×800 px felbontásúak, ami inkább az éppen elég kategória.
Feljebb lépve a Huawei Mediapad M3 8 Lite, vagy a Lenovo tab4 8 Plus jó választás lehet: Tobb ram, nagyobb kijelzőfelbontás, jó fényerő, jó üzemidő.Kínából rendelve 200 dollárig kapunk papíron erősebb gépeket is. 4GB ram, még FullHD-nál is jobb felbontású kijelző. Viszont a tapasztalatok szerint a kínai gépek között vannak olyanok amelyek fényereje nem a legjobb, illetve az akksijuk sem bírja olyan jól. És akkor ott van még a problémás(abb) garancia.
Talán kompromisszummentes és költséghatékony választás lehet kintről egy Lenovo tab3 8 Plus (Lenovo P8 néven érhető el sok helyen), 150 dollár alatt, bár nem mai gép már, és az android is csak 6-os rajta.
-
cidalain
veterán
válasz
SunMount3r #77446 üzenetére
Sima tepered glas. Az jo mindenre amit irtal. Ebben nincs nagyon marka vagy ilyesmi amit keresni kell. Go ebay, aztan beirod a tipus meg hogy tempered glas, aztan valogatsz ami arban szimpi.
Felrakas: raprobalod, beigazitod hova kell tenni. Szigszalaggal rogzites egy oldalrol a tab hatuljahoz tobb ponton is (festo maszkoloszalag meg jobb, mert nem hagy ragacsot). Felhajt, kijelzo nagytakaritasa alkoholos kendovel (szemuvegtorlo puceraj kendo idealis). Uveg visszahajt, meg egyszer ellenorizni a helyet jo lesz e. Kihajt, folia leszed (utana nem tapogat), es radonteni az uvegre. Bankkartyaval kozeprol szelre kisimogat (ha van benne levego)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen videókártyát?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Pentax DSLR topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest