-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
domerator #9719 üzenetére
Nagyon nem újdonság, asszem már "régebb" óta van, a Telenor is bő egy éve vette fel a kínálatában.
Egyébként valóban bejelentette a Huawei, hogy érkezik az iCS frissítés rá.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #9672 üzenetére
Most egyezkedem egy PH-s sráccal, elképzelhetőnek tűnik, hogy a későbbiekben jön felém tesztre Novo 7 Paladin, valamint talán Aurora is!
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #9643 üzenetére
Samsung P1010, Huawei S7 Slim
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Szabónagymer #9529 üzenetére
Nem jó. A transformer billentyuzete csak ahhoz jo, amihez kitalaltak.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Szabónagymer #9519 üzenetére
-
z0d1AK
nagyúr
Amikor 100 alatt meg lehetett venni tavaly, akkor az azért még mindig sokkal jobb biznisz volt.
Jövő héten hazánkban a WayteQ xTAB-100s IPS kijelzővel!
-
z0d1AK
nagyúr
Hamarosan elindul végre a tabletes oldalam!
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Szabónagymer #9413 üzenetére
Nálam van otthon egy ilyen teszten, nem rossz cucc.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Szabónagymer #9397 üzenetére
A bővebb véleményem a W500-ról itt láthatod.
"Egy kis office munkához, egy kis netezéshez, egy kis apró képszerkesztéshez "
Erre már-már egy normálisabb honeycombos tablet is képes, bár még nem néztem meg jobban az új Photoshoppot Androidra.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Szabónagymer #9391 üzenetére
Egyrészt azért a jótól messze van, de még jóval olcsóbb is volt ez tavaly.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Fancy-boy #9327 üzenetére
Ez attól függ, mit, honnan, mennyiért.
Én a kínai rendeléseimhez sosem kaptam sem számlát, sem gar levelet. Tablet jött már úgy, hogy nem is a saját dobozában volt, hanem egy barna fabrikált kartonba belevágva.Viszont az 1 év gart akár felejtheted is a kínai cuccokra. Nem biztos, hogy megtalálod 1 hónap múlva már az eladót. Ha mégis, kérdés, foglalkozik-e majd veled. Vagy hogy megéri-e egyáltalán megutaztatni a világ másik végére, mert hogy az eladó nem fogja vállalni ennek a költségét.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
AXisBOLD #9325 üzenetére
Ezen kívül a hátlapja már nem ZenBook dizájnnal rendelkező alu, hanem sima műanyag, így a GPS is normálisan fog működni elvileg.
Ha hinni lehet a kiszivárgott roadmapnek, akkor március vége felé megjelenhet a 3G-s TF201-es.
A TF101-nél valamennyit csökkent az ár a TF101G megjelenésével, viszont hamar el is tűnt, ma már alig kapni, csak a 3G-s verzió érhető el nagyobb mennyiségben. Ennek most csökkent az ára, de még így sem a legolcsóbb, a fullos dokkolós még mindig bőven 200 felett van.A TF700T nemzetközi, illetve hazai megjelenése pedig még nem nagyon ismert, így értelme nem sok van előre számolni vele.
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
banhammer #9263 üzenetére
Magyar lokalizáció elérhető az Iconiákhoz.
Viszont jött be az országba egy adag dél-afrikai lokalizációval rendelkező A501-es, azon pedig nem lesz magyar nyelv, mert ahova szánták, ott felesleges a magyar.
Erről úgy tudsz leghamarabb meggyőződni, ha beírod a márkát és a gyártói cikkszámot a Google-be, és ha csak afrikai oldalakat dob, akkor te is abból vettél. -
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
Hát srácok, korábban írtam, hogy elgondolkoztam a Transformer Prime TF201-en. Nem érkezett még belőle billentyűzetes verzió hazánkba, így eddig nem jutottam gondolat szinten sem olyan közel, hogy megvegyem. És milyen jó dolog is volt ez!
Az ASUS most jelentette be a CES-en, hogy TF700T néven máris megújul a Transformer Prime, amelyet amúgy 2 hónapja sincs hogy bemutattak. Az új modell műanyag hátlapot kapott, így a GPS jól működik benne. A másik, ami viszont nagyobb változás, a kijelző, 1280×800-ról növelték a felbontást 1920×1200-ra!
Csak érkezzen meg hazánkba és legyen 150 ezer alatt dokkolóval, elsírom magam, de összekaparom a rá valót!
-
z0d1AK
nagyúr
-
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Szabónagymer #9119 üzenetére
Első körben azt mondom, hogy 70 körül már kapni első generációs iPadet, 16 gigást, wifist. Azzal pl.jelentősen előrébb volnál.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Szabónagymer #9117 üzenetére
"A 3G-s hónapokkal ezelőtt kifutott." Így csak használtan lehet szerintem már találni 3G-s verziót.
Maga a hardver nem volna kiöregedett, éppen csak maga a készülék nem feltétlenül hozza azt, amit hoznia kéne 2012-ben.Nem trükkösek az árukeresők, éppen csak a legtöbb esetben olyan emberek dolgoznak, akik nem szakmabeliek, tulajdonképpen nem ért hozzá az, aki megadja a adatlaphoz az adott üzlet termék elérhetőségét.
A Market még éppen felvarázsolható rá, azt én is megtettem annak idején amikor nálam volt teszten.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Szabónagymer #9115 üzenetére
Negatív irányba. Ma már nagyon vaskosnak számít a cucc, és már a kijelző minősége sem elfogadható.
Egyébként ne higgy az árukeresőnek, az nem 3G-s modell amit ír, hanem csak a wifis. A 3G-s hónapokkal ezelőtt kifutott. -
z0d1AK
nagyúr
Megkértem ismerősömet, aki éppen utazik a CES-re, hogy hozzon már nekem 1-1 jófélének tűnő olcsó tabletet.
Az egyik egy 3D-s kijelzővel (!) rendelkező Brando GADMEI T863-3D, a másik pedig az ICS-es Ainol Novo 7 Paladin.Remélem tud hozni belőlük, mert nem tűnnek rossznak és nagyon jó lenne tesztet írni róluk. Bár kíváncsi vagyok, mennyi időbe telne utána túl adni rajta.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Szabónagymer #9112 üzenetére
Hozzátenném, hogy akkori véleményem jelentősen formálódott, ami annak köszönhető, hogy egy év alatt sokat változott a piac, másabbak már az elvárások, mint tavaly februárban.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Szabónagymer #9110 üzenetére
-
z0d1AK
nagyúr
Ez azért nem teljesen igaz.
Áfát kell valahol fizetni mindenképpen. Ha Angliából rendeled magánszemélyként, akkor az ottani áfát kifizeted, a magyart viszont nem kell utána.
De ha cégként EU-s adószámmal vásárolsz külföldről nettó áron, akkor az után itthon szükséges befizetni utána az áfát. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
bence 123332 #9006 üzenetére
Mi a problémád vele pontosan?
-
z0d1AK
nagyúr
Modern Combat 3: Fallen Nation - 239 forint!
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Luissimo #8979 üzenetére
És ez gyári update, vagy valami főzelék?
Mert nekem pl. a Froyo alatt nagyon tetszett, igaz, az több mint egy éve volt, azóta sokat változott a világ, és már elavultnak számít, hiába volt az első eladott példány 230 ezer magyar pénz.A 2.3.3 és a 2.3.6 között leginkább csak bugfixek voltak, illetve talán az utóbbiban jelent meg az újabb Market, bár ebben nem vagyok már biztos.
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
A BT, GPU és 3G-n kívül elvileg a proci is eltérés, a P1000-ben Hummingbird van, míg a P1010-ben pontosan nem ismert.
P1000: "C110, 1GHz, Cortex A8 Hummingbird Application"
P1010: "1GHz A8 Cortex Processor"Elvileg indította tán rá a frissítést 2.3-ra a Samsung a nyár elején, bár nem tudom, hogy mi a helyzet azóta ezzel.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
CHIPman #8969 üzenetére
Ez meg pont szerviztől függ szerintem. Mi elég sok Samsung készüléket viszünk szervizbe (nem feltétlenül azért mert szar a Samsung, hanem mert mennyiségben is sok megy el), és mindig kérnek számla másolatot. Egy garancia papírt kreálni nem nehéz, akár a Tesco-ban is kilopható volna egy külső vinyó mellől, akinek ilyen igényei vannak. Arra a pecsét megint nem nagy kunszt, hiszen aki ért a Photoshophoz és van egy jó (Samsung
) nyomtatója, az rányomtathatja úgy, hogy nem feltétlenül látszik az, hogy nyomtatás és nem pecsét.
A számla azért kell mert azzal igazolható a vásárlás. Pont a múlt héten jártam úgy két netbookkal, hogy az ASUS le sem szart addig, amíg nem küldtem el beszkennelve a garlevél mellé a számlát is.
A 0 perces készülékeket pedig akár gond nélkül vissza is dobhatják garlevéllel is, ha olyan régióból érkezik. Így szokott ez lenni a Nokia telefonokkal is, pedig azokra EU gar van.
-
z0d1AK
nagyúr
Samsungot csak akkor ajánlom, ha nem GSM boltban vett, hanem van róla 25%-os áfás számla, valamint Samsung gar levél. Már csak azért is, mert garlevél és számla nélkül semmire sem mész a gsm-es garral.
Telefonokra és tabletekre 2 év gar van a Samsungnál tavasz óta, tehát a van gar levél, akkor elvileg még nagyjából 1 év garnak lenni kell rá, vagy még többnek is.Ha az xTAB-100 felé húz a szíved, nézz rá előtte azért az xTAB topikra, mert azért ott is van sok ember, aki panaszkodik a wifire, akkura, stb.
-
z0d1AK
nagyúr
A jobb felbontás nem teljesen igaz. Az xTAB-100-ban 1024×768 pixel oszlik el 10"-on, míg a Galaxy Tab esetében 7"-ra juk 1024×600, emiatt nagyobb a pixelsűrűsége az utóbbinak, így szebb a képe is. A hardver sem gyengébb a Galaxy Tab esetében, mint az xTAB-100-é. Az, hogy a kettő megjelenése között van 1 év, az közel semmit sem jelent.
Az xTAB-100-at jelenleg szinte sehol sem lehet már újonnan kapni (ahogy a Samsungot sem), viszont várhatóan 1,5-2 hónapon belül jön az xTAB-100s, ha hinni lehet a híreknek, amelynek már IPS kijelzője is lesz, tehát várhatóan javul a kijelző minősége.
Első körben szerintem keress olyan ismerősöket, akiknek van 4:3-as és 16:9-es tabletjei is, vagy esetleg boltot, és tedd egymás mellé a kettőt. Nézd meg, melyik fekszik jobban. A huzamosabb otthoni használatra a 10" lehet ideálisabb, míg útközben a 7".
-
z0d1AK
nagyúr
Bár van itt más hasonló okosság is:
Beépített kamera Igen
Videó támogatás Nem
Rádió Igen
Kamera Nem
Smartphone Igen
Speakersphone IgenAzért ahogy látom, hiába erre az "okos kütyükre" van kihegyezve a Voda SmartStore-ja, egy tabletre még nem áll teljes egészében készen a felület, de még a dolgozói háttér sem feltétlenül.
-
z0d1AK
nagyúr
"A Mediapad kényelmesen hordozható, 7 colos méretéhez rendkívül élethű, HD felbontású kijelző társul, a dupla processzor és a gyors kapcsolat pedig gondoskodik a zökkenőmentes használatról. Vedd kézbe ezt az elegáns táblagépet és add át magad az élménynek!"
Tudom, hogy akik nem értenek hozzá, annak mindegy, hogy dupla processzor, vagy dupla processzor mag, de a valóságban azért nem mindegy. Ennyit a smart jelzőről.
-
z0d1AK
nagyúr
Már készül a magyar.
Egyébként ez is hasznos. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Luissimo #8940 üzenetére
Szerintem azért a Notion Ink Adam formájából merítettek egy keveset.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
engine88 #8931 üzenetére
Elsősorban azt kell eldönteni, hogy mekkora kijelzőre is van szükség.
Én úgy látom, otthoni használatra a 10" az ideális, míg útközben a 7"-os a kényelmesebb.A PlayBook valóban nagyon jó, viszont egyelőre nagyon kevés alkalmazás van rá, hiányoznak a BB szolgáltatások, mint pl. a levelezés.
-
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
engine88 #8914 üzenetére
A hardver nem feltétlenül kevés (ha lecsupaszítjuk az infókat odáig, hgy 1 GHz/ 512 MB RAM, akkor a Nexus S is ezt tudja.)
Inkább amiatt kérdéses számomra, mert nem nagyon hiszem, hogy a Rockchippet támogatja a 4.0, bár nem biztos. Ennek ellenére ahogy mondták, ha elkészíti rá valaki, akkor lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Starlink
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Windows 11
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest