- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Számítógépház-választás 2025: airflow, kompatibilitás és hibák
- Philips LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Új hozzászólás Aktív témák
-
fezsoo
aktív tag
válasz
tjb007
üzenetére
Köszönöm a megerősítést.

Csak ugye jó lenne a nagy kijelző mert nem lát valami jól sógornőm.
Javasoltam neki a 8'-ban 40k-ért a Wayteq-et. Meg 10'-ban a Concorde-ot 50K-ért.
Csak jön a kérdés hogy ez a Navon csak 30K. Miért nem jó?Ez van akkor ha sajnálja rászánni a pénzt aztán meg majd osztja az észt hogy mit ajánlottam neki.

-
_ak_
addikt
válasz
tjb007
üzenetére
Igazából ismerősnek kell és még Ő sem tudja, majd persze megnézné élőbe. Egyébként egy Alcor Zest-et emlegetett, hogy a többihez képest jobb speckókkal látta, de a típusát nem tudta megmondani.
Gondoltam rákeresek itt a fórumban, de látom, hogy több verzió is van belőle. -
Scale
őstag
válasz
tjb007
üzenetére
Mennyire fogná meg egy realworldracing szintű játék? Amúgy leírás alapján tetszetős mindkettő.
Telefonomban elvileg régebbi mtk proci van és azon jól mennek a játékok bár a magok órajele magasabb mint ezeknek a tabletekének az órajelei.Igazából a kettő tablet között sok különbséget nem látok. Asuson 4.2 van, 16gb rom.. egyedül a gpu tér el, amiben nem igazán vagyok jártas, hogy most melyik is jobb.
Melyik mellett kellene döntenem?
-
törölt tag
válasz
tjb007
üzenetére
Köszönöm a választ.
Nekem elsősorban dokumentumok olvasására, szerkesztésére kell a gép. Akkor ezek szerint érdemesebb lenne a régebbi jobb felbontású tablet? Sokkal-gyengébb a régebbinek a processzora? Csak azért, mert nem nagyon vágom az ilyen hardveres dolgokat.
Köszönöm. -
csudri
őstag
válasz
tjb007
üzenetére
Köszönöm, akkor szerintem Asus vagy Samsung lesz. Rákerestem mind a kettőre, úgy látom az Asus meg is kapnám annyiért, amennyit visszaad a Edigi, a Samsungnál rá kell dobni picit. Szerintem megmutatom mind a kettőt képen anyámnak, mondja meg ő melyik tetszik neki.
Egy kérdésem még ha lehet, rákerestem az OTG-re, esetleg TV-re kötésre, ezt csak az Asusnál merték leírni. A Samu nem tudja vagy csak épp nem volt odaírva azokon az oldalakon, amiket néztem? (GSMarena)
-
csudri
őstag
válasz
tjb007
üzenetére
Legyen 7-8 hüvelyk, 3G. A 4:3-at már letojom, csak olyan gépet adhassak anyám kezébe, ami jó.
Ja és a legújabb kívánság - beszartok - nyitogatós tokot lehessen hozzá kapni, mert ami a Prestigióhoz volt - érted bakker, párnázott bőrtok - az szar, mert abból ki kell venni...
-
Nauri
csendes tag
válasz
tjb007
üzenetére
Tervezek tabletot szerezni, de szűk a keret! Zsé alig.
Ezért néztem a postánál lévő Samsunygot, amit kotelezo eletbiztositas felvetelekor adnak mellkesen, asszem 3. honaptol..Mozaik programban van ez a termek, meg van benne gps, de sim csatlakozo tenyleg nincs? XD
Mind1, Az Ace minin át akarok majd wifin netet osztani rá. Szerintetek érdemesebb e olcsobb modellekbe tenni? Van e vele nyűg: én pl napi szinten 6 oran at nyomkodnam, mit birnak ezek 1 toltessel? Van ismim, akinek az uj wayteqja nem bir ki 3 orat sem. Tapasztalatok? Posta Mozaik?

-
-
-
válasz
tjb007
üzenetére
Ezt nem figyeltem, ezek szerint felmegy 4.4.2-re is, viszont a phablet-et kenhetem a hajamra, ha 7" a minimum. Pedig jó lett volna egy 5.5"+ méretű szörnyetegen használni, így legfeljebb a Fonepad 7 jöhet szóba...

(#59156) csendes
Köszi, így már világos!
Igen, inkább csak olvasgatásra lenne, ill. alapvető jegyzeteléshez / formázáshoz.A mobiloshoz is kell 365-licensz?
Illetve mindkettőhöz kell Outlook-fiók? -
Bluerainbow
Közösségépítő
válasz
tjb007
üzenetére
Köszönöm szépen
Gondolom a Samsung galaxy note 10.1 p605 -al jobban járnék. Azt most elég jó árban meg tudnám szerezni 2 éves mobilnet előfizetéssel.
-
VD
őstag
válasz
tjb007
üzenetére
Akkor jól sejtettem. Galaxy Tab S-t ajánlottak még, de az dokkolóval együtt 200+
Az intel proci miatti félelmem alaptalan? Kollégámnak régebben volt valami ZTE telefonja ami szintén intel CPU-s volt és elég sokat morgott, hogy ez sincs a telefonjára play-en, meg az sem kompatibilis. -
Palika71
őstag
válasz
tjb007
üzenetére
Köszönöm a törődést!
Szerinted az olyan hirdetések, hogy pár hónapos vagy új hálózatfüggő készülékek, és nem hűségesküs, az valóság lehet?
Miért vállal valaki hálózat függést, ha nem azért, mert olcsóbban kapja meg a készüléket? De akkor meg ott a hűség kötelezettség. Vagy nem? -
válasz
tjb007
üzenetére
Törölni nem muszáj,elég lenne,ha csak a kezdőképernyőn nem lenne ott,mert nem használjuk,meg csak bele lóg a háttérképbe.Rootolni nem akarok,mivel gondolom az garancia vesztéssel jár.Meg valahol írták ha törölném az alkalmazást akkor törlődne valami Google Now is.Na és kikapcsolni hol és milyen név alatt lehet?
#csendes
Nekem nem a tetején van,hanem úgy középtájt felé mint a képen,bár ha ilyen átlátszó lenne gond se lenne,de az a csík egy fehér csík ami kitakar.

Gondolom átlátszóvá nem lehet tenni.
-
_GT_
csendes tag
válasz
tjb007
üzenetére
Ez a dual boot nagyon tetszik, de félek, hogy a két oprendszernek kevés a 32GB tárhely. Láttam, hogy a Teclast X98 Air 3g-ből van 64GB-os belső tárhellyel is. Szerintem ez lesz az ideális választás.
Érdekelne mennyiért lehet beszerezni és milyen határidővel. Ebben tudsz segíteni, esetleg ajánlani valakit, aki foglalkozik a behozatallal?
Használtan találtam 32GB-osat, ha a 64-es túl drága, akkor szerintem megveszem ezt.
Kezdek megbarátkozni a fehér színnel, nem akarom pazarolni az idődet, túl sok energiát azért ne ölj sötétebb keresésébe.

Nagyon köszönöm az eddigi segítséged!
-
_GT_
csendes tag
válasz
tjb007
üzenetére
Ez a Teclast a leírás alapján nagyon jónak tűnik. A Teclast mint márka amúgy milyen, mennyire megbízható, van ezzel tapasztalat?
Látom, hogy amit linkeltél az Spanyolországból jönne. Feltételezem azért kicsit drágább mint ami a sima oldalon a tabletek között van, mert erre már tuti nem jön vám+áfa, jól gondolom?
Nézegettem az oldalon, hogy van-e sötétebb színben, de csak a fehéret találtam. Esetleg tudsz ajánlani hasonló tabletet sötétebb előlappal?
Köszönöm!
-
gduck
addikt
-
poirot
őstag
válasz
tjb007
üzenetére
Megvettem az ajánlott androidos PRESTIGIO MultiPad Wize 5002 10,1" IPS tablet PMT5002 tabletet.
Tökéletesen meg vagyok elégedve vele eddig.
Teszi a dolgát, hosszú üzemidővel, és mellette egy bluetooth-os speakar-rel, youtube-ra nézésre wifi-n, pdf, doc, stb olvasására tökéletes.

-
Songo
senior tag
válasz
tjb007
üzenetére
Köszönöm megnéztem őket, de engem mégis a videó bemenet része érdekelne leginkább

HDMI kimenetet a telefonomra is tudok varázsolni a bemenet sokkal fontosabb lenne.Pl ezen is van. csak totál nem értek a tabletekhez, de még mindig egyszerűbb megoldásnak tartom mint egy car pc építését.

Köszi a segítséget
-
cidalain
veterán
válasz
tjb007
üzenetére
Téma összefoglaló:
Talán lehetne olyan mint más tematikus topikokban, hogy ársávonként 2-3 ajánlott modell kiírva, esetleg a modell után zárójelbe kiemelve egy két fontosabb tulajdonságot (x", y Ram, z Rom, GPS, 3G, 2 év gari)
Ezt a listát elég lenne havonta kéthavonta egyszer frissíteni, ahogy változnak az elérhető gépek.
Ilyesmire gondoltam, mint a fülhallgató topic összefoglalóban a legvégén, szakmai részt elhagyva, vagy sokkal rövidebbre fogva. -
Gyuc
aktív tag
válasz
tjb007
üzenetére
Szia Tjb007,
Lenne egy kérdésem.Látom itt ezt az MHL adapter dolgot.Ez mit jelent?
Azon gondolkodtam milyen jó lenne a telefonomról(tabletről) videot lejátszani TV-n.
Találok olyan kabeleket ahol az egyik vég HDMI a másik micro usb.
Viszont azt írja csak Samsungokkal működik.Az én csájníz mobilom akkor ezek szerint nem alkalmas a lejátszásra?
Előre is köszi
-
-
-
-
Songo
senior tag
válasz
tjb007
üzenetére
Na újrakalkuláltuk a dolgokat. 7-10col közöttit keresek. Ha ide nem fér be akkor majd a műanyagozás megoldja
A lényeg a tudás lenneSzóval navigációra kellene elsődlegesen. De nem lenne rossz ha komoly ki és bemenetekkel rendelkezne. hogy akár tolatókamerát is ráköthessek.
Árat nem szabok meg jöhet minden alternatíva.
Komoly hifi épül a járgányba így annak a bementére kötnénk rá a tabot így ha kell azon is megtudna szólalni.
Videólejátszás navigáció, netezés lenne az elsődleges cél.Köszi előre is.
-
Shingen
addikt
válasz
tjb007
üzenetére
Azon is gondolkodtam lehet a memória szállt el benne?

Az ért nem tölt be az android rendszer?Mert azt mondta a gyerkőc, hogy játszott aztán kifagyott a tablet fekete képernyő és a játék hangja ment de akadozva.
Aztán kikapcsolta és mikor vissza akarta az történt mint amit feljebb leírtam. -
jolti05
őstag
válasz
tjb007
üzenetére
Képernyőmentést nem, mivel nem írható a tárhelye a tabletnek (...?), de telefonnal lefotóztam.
-
-
ot93
senior tag
válasz
tjb007
üzenetére
Értem, köszi... Asszem Asus lesz és azt akkor helyben át is tudom venni E-digitalban. Egyébként asus-t mediamarktban teszteltem, kijelzője megfelelt nekem. LG viszont nem volt így nem tudtam összehasonlítani... Akkor meg is rendelem és személyesen átveszem remélhetőleg hétfőn és akkor írok róla véleményt ha akarjátok... :-)
Még egyszer köszi!
-
ot93
senior tag
válasz
tjb007
üzenetére
Köszi a választ! Még lenne olyan kérdésem, hogy most nézegettem az Asus Memo Pad 7-et (ME176CX), amit most pár ezerrel olcsóbban adnak iponnál... Megérné inkább azt venni? Igazából LG-t amit ajánlottál meg ezt néztem ki és nem tudok dönteni... :-)
Asus mellett szól hogy valamiért jobban tetszik :-), elméletileg erősebb, ezt tudnám venni helyben is viszont az lg-ben van infralámpa (távirányító funkció), jobb kamera, rezgőmotor, viszont neten kéne rendelni ami garancia szempontjából nem tudom mennyire hátrány. Továbbá az Asus-ról valami üzemidő problémát olvastam, de állítólag már javították frissítéssel. Fényerőre gazából mindegyikre azt írták, hogy napsütésben már nem éppen jó, de hát valami kompromisszumot kell kötni ezen az árszinten :-)LG Iponnál kiszállítással ~40.500, PCX-nél meg csak 1 évet adnak rá, e-digitalban már csak fehér van, mediamarkt meg valahogy nem szimpatikus :-/
Asus Iponnál 38.500 kiszállítással (IPON garanciával), PCX-nél ~ 39.500 kiszállítással, E-digitalnál ~37.000 + tok
Tekintve, hogy nem vagyok jártas a tabletek között és ezen boltok közül csak a pcx-el volt dolgom (garancia), így segíthetnétek, hogy melyik boltot ill. tabletet válasszam....
Előre is nagyon köszönöm, bocsánat, hogy ilyen hosszú voltam...

-
-
Kilmar
újonc
-
poirot
őstag
válasz
tjb007
üzenetére
Köszönöm a választ.
Mint az elöző, hozzászólásomban írtam, hogy csak megjelenítésre akarok tabletet, vagyis pdf, rtf, doc, xls file-ok olvasására. A válaszodból, viszont nem tudom egyértelműen kivenni, hogy a szerkesztésre is gondolsz, vagy csak a megjelenítés/kompatibilitásra is, és már az sem olyan gördülékeny, mint windowsos tableteknél.
Nekem csak az olvasás kell, semmi más. Ezt tudja-e teljesíteni az Android rendszer minden trükközés nélkül.
Ez a kérdésem.
Bocs az értetlenkedésért, de tisztázni szeretném, mielőtt "mellé nyulnék" a vásárlással.
Köszönöm a válaszod.

-
törölt tag
válasz
tjb007
üzenetére
A Prestigo is támogatja a leírás szerint, nem?
http://www.prestigio.hu/catalogue/MultiPads/MultiPad_Color_7.0_3G#/product-specs?article=PMT5777_3G_D_BKLenovo-t annyira nem szeretnék, állítólag a szervizük nagyon rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Semmibe veszi a KRESZ-t a Tesla Mad Max módja
- Építő/felújító topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- szinte új iPad Mini (7. generációs) 128GB Wi-Fi starlight csillagfény 1 év garancia
- AKCIÓ!!! RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- iPad Air 4. Gen 2020 (Wi-Fi+Cellular 256GB Space Gray) Garanciával, üzletből
- "Szinte Új" iPad Pro 12.9 (3. gen) + Apple Pencil 2 + Smart Folio tok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3402
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal 2028. 01.24 Gari
- iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3430, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Köszi a segítséget!

Ilyet akkor NE VEGYEN SENKI!!!

Dr.NX