- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- Milyen TV-t vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hővezető paszták
- Apple asztali gépek
- Canon MILC: EOS R és M topik
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
KubanitoS
veterán
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok, ha valakit érdekel Xiaomi Pad 5 lett a befutó Telekomtól. Köszöntem a segítséget!
-
KubanitoS
veterán
válasz
supertrezi #86958 üzenetére
Fentebb írtam, hogy 2/16os 2019-es 10"-es Lenovot nyúzok napi szinten Netflix, Hbogo, Youtubera. Teljesen megfelelő a mai napig.
-
KubanitoS
veterán
válasz
Somatom #86951 üzenetére
Én is így gondolom. Nem hinném, hogy filmnézésre lenne értelme plusz százezret kiadni. Legalább az árkategóriát sikerült belőni így. Az FE Samsung Telekomnál van kamatmentes részletre is, nekem valami 7000 forint lenne/hó, amit hozzácsapnak a telefonszámlámhoz. Akár ez is egy előny lehetne... Még majd ránézek erre a Xiaomi Pad 5-re aztán majd látom melyiket rendelem meg.
Köszi mindenkinek a segítséget!
-
KubanitoS
veterán
válasz
®abstract® #86932 üzenetére
Érdekes lehet a Lenovo, meglesem, köszi!
-
KubanitoS
veterán
válasz
cidalain #86929 üzenetére
Nyilván nem akarom szórni a pénzt feleslegesen. Inkább úgy vagyok vele, hogy ha már napi szinten Netflixezek, akkor miért ne tenném egy jelentősen szebb/komolyabb készüléken. Ne legyen bevilágítás, ne gondolkodjon annyit, a hanggal nincs most se igazán gondom.
Kerestem volna OLED tableteket, nem találtam. Egyáltalán tabletek esetében kell nézni a panel típusát?
szerk: Édesanyám a legújabb Ipadet kapja karácsonyra, amelyet 135 ezer forintért vettünk. Arra is kíváncsi leszek azért.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Napi szinten Netflixezek egy 10"-es, 2/16-os, 2019-es modellévű Lenovo tabletről, amely akkor 40-50 ezer forintba került. Alapvetően meg vagyok elégedve vele, de felmerült bennem, hogy ha lenne értelme, talán váltanék. A cél továbbra is kizárólag a tartalomfogyasztás lenne. Kérdésem az lenne, hogy a "felső kategóriában" van olyan tablet, amely érezhetően jobb kép és hangminőséget tudna produkálni minimum 10"-en? Kérlek ajánljatok valamit! Egyelőre csak felmérni szeretném a terepet, tehát az ár másodlagos.
-
KubanitoS
veterán
Csak filmnézés lenne a cél sd kártyáról. A Lenovo Tab 4 10"-es tabletet nézegetem most. A tesztekben és a véleményekben csak jókat írnak róla és 7000-es akkumulátor van benne. Ráadásul emagon 45 ezer forintra van most akciózva ~60 ezer helyett.
Ennél van most jelenleg jobb lehetőség ár/érték arányban?
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Androidos tabletet vennék. Két kritérium lenne fontos számomra. Az egyik a kiemelkedő üzemidő: egy töltéssel meglegyen az akár 10 óra képernyőidő, valamint a kiválasztott lehetőleg ne melegedjen túlságosan. Minden egyéb másodlagos.
Létezik efféle tablet?
-
KubanitoS
veterán
válasz
betyarr #75490 üzenetére
A fényképeket elvileg át lehet tenni alapértelmezettre az sdkártyára. Amúgy meg sd kártyára telepíteni programokat android 4 óta nem lehet, szóval ennek igazán utánanézhettél volna vásárlás előtt. Szerintem amúgy ennyi pénzért egy 8 giga belső tárhellyel rendelkező tablet igazán nem rossz vétel...
-
KubanitoS
veterán
Hello, kérdezni szeretnék.
Van egy tabletem, amelyet az asztali gépemhez usb kábelre "kötve" használok. Főleg filmek mennek rajta. A problémám az, hogy az usb kábel nem tudja tölteni olyan szinten a tabletet, hogy az ne merüljön filmezés közben.
Erre létezhet valamilyen megoldás?
-
KubanitoS
veterán
válasz
FoLey-v #75002 üzenetére
Hello,
Alap dolgokra minden bizonnyal megfelelő lesz, de akárhogy is nézzük ez egy noname 10"-es tablet 30 ezerért. A kamerája feltehetőleg nem lesz a legjobb.
Nézz róla videót és eldöntheted megéri-e.
40 párezer forintért van Samsung és Huawei 9,6 inches tablet. Ezek feltehetőleg klasszisokkal jobbak minőségben és kamerában is.
-
KubanitoS
veterán
Van másik tabletem is, igaz az sem egy világmegváltó valami: egy Alcatel 10"-es. Ott nincs probléma a betűmérettel, szóval itt nem a szemmértékemmel van a probléma, egyszerűen marha kicsi minden valamiért. Amúgy feltehetőleg valóban a dpi a gond.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Egy Lenovo 7"-es tabletem van, ezzel kapcsolatosan szeretnék kérdezni. Igazából annyi a problémám, hogy marha picik a betűk. Mármint az egész tájolása, vagy pixelmérete rendkívül kicsi. Pl elindítok egy programot, amelynek a menüjébe lépve rendkívül aprók a gombok + a rajta lévő szöveg. Vagy a másik program sarkában van egy funkcióválasztó gomb, ez is marha pici a kijelzőhöz képest.
Mint amikor új monitort veszünk nagyobb felbontással és kicsik lesznek az ikonok.
Ezzel kapcsolatosan lehet tenni valamit? Akár külső program, vagy bármi. A betűméretet már átállítottam a beállításokban, de az csak a menükre vonatkozott. Amúgy ott is a "hatalmas" lehetőséget állítottam be és ez a kifejezés marhára túlzás. Így is elég apró az egész.
-
KubanitoS
veterán
Szerintem nincs. Az egyetlen hátulütője az, hogy nagyon kevés a tárhely. 1,5-2 GB használható a teljesből. Az SD kártya csak FAT32-es lehet, tehát nem fogsz tudni 4 gigánál nagyobb fájlokat rámásolni. Illetve sajnos a telepített programokat sem lehet gyárilag átmásolni az sd kártyára.
Ha a fentiek nem problémák, akkor nyugodt szívvel megveheted.
-
KubanitoS
veterán
válasz
#63761920 #71149 üzenetére
Csak annyit okoskodnék, hogy a refurbished kifejezés nem a modellnév része, hanem egy jelző, miszerint a termék újszerű, a gyártó által újracsomagolt, feltehetőleg garanciálisan visszavitt, vagy csak dobozsérült termék. Persze csak ha ez nem lett volna eddig egyértelmű.
-
KubanitoS
veterán
válasz
ZotyOoO92 #71013 üzenetére
Szia!
Dupla annyi tárhellyel szintén Lenovo.
Van a fenti Lenovo (8 gigás) és a "nagy" Alcatel is a családomban, korrekt kis gépek, ajánlott vételnek számítanak a fórumon is.
A két Lenovo ugyan nem HD felbontású (ebben az árkategóriában ilyet nem igazán lehet találni), de szép képpel rendelkeznek. A Pixi viszont HD felbontású, bár a méretéhez ez kell is. Ez utóbbit én is filmezésre használom és bátran ajánlanám neked. (Persze a filmjeidet SD kártyán kell tárolni a kis tárhely miatt.)
A Huawei-ről nem tudom, hogy itt a fórumon ajánlottnak számít-e, de szerintem nem rossz vétel az sem (bár nem volt még a kezemben ilyen tablet).
Ha ezek nem is tetszenek, azt javasolnám, hogy olcsó, ismeretlen nevű tabletet (Lark, Myaudio, Concord stb) ne vásárolj, ezekkel lehetnek minőségbeli és működésbeli gondok is.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok, ez a Lenovo tab ajánlott vétel lehet? Hasonló árban lenne alteratíva?
-
KubanitoS
veterán
válasz
herdsman12 #69719 üzenetére
-
KubanitoS
veterán
Alcatel Pixi 3 (10) és még egy normális tokra (+ SD kártyára) is marad keret.
Vagy kicsit drágábban, 50 ezer forintért már lennének komolyabb (szebb kijelzős, időtállóbb) készülékek is, de kifejezetten filmezésre tökéletes a Pixi. (Én is erre használom a sajátomat.
)
-
KubanitoS
veterán
válasz
SunMount3r #69684 üzenetére
Én nem látok különbséget.
-
KubanitoS
veterán
válasz
hörcsi77 #69667 üzenetére
A soc értékek értelmezésében sajnos nem tudok segíteni. Annyit viszont nyugodt szívvel elmondhatok, hogy olyan hatalmas nagy különbségek nem lesznek a tabletek teljesítményeiben egy bizonyos kategória felett. Azért egy ötven ezres tabletet nem lehet összehasonlítani az általad is említett kína csodával. Nevezhetjük mondjuk ezt is egy kategóriának. Ennyi pénzért azért már minőséget is el lehet várni.
Arra kell figyelni, hogy az időtállóságot figyelembe véve legyen legalább 2 gb ram a készülékben és olyan 16 gigabyte háttértár. Ha játékra is kell a kiszemelt, akkor az Intel processzorosokat érdemes lehet elkerülni, állítólag ezek nem nyújtják a legjobb teljesítményt játékok alatt. Nem erre lettek kitalálva.
szerk: Próbáltam nézelődni árukeresőn és őszintén szólva a fenti paraméterekkel nem igazán létezik 7"-es tablet. A kettő gigás ramméret ahogy nézem inkább a 8-10"-es tabletek sajátossága. A 7"-esek általában 1 gigásak, viszont itt az időtállósággal lehetnek problémák.
ASUS Zenpad 7.0 C megfelel a követelményeknek, de pár ezer forint többletért már 8"-es változata is van. Igaz, ezek Intel procisak.
Majd valaki nálam okosabb egész biztosan többet tud segíteni.
-
KubanitoS
veterán
válasz
SunMount3r #69659 üzenetére
Ezek eléggé alap dolgok, erre bőven jó lesz az a Lenovo.
Plusz egy tízesért kaphatsz Alcatel Pixi-t is, ami már 10"-es. Kényelmesebb rajta netezni, olvasgatni stb..
Ajánlott vétel lehet, ha számodra megéri a nagyobb kijelző a felárat.
-
KubanitoS
veterán
válasz
Habina #69514 üzenetére
Az írottak alapján ez lehet valami gyönyörűséges vírus is.
Nem írtad konkrétan milyen modellről van szó. Találtam egy Zenpados leírást, ahol láthatod miként kell resetelni a készüléket. Ez teljesen alapállapotba állítja vissza a készüléket, de minden adat törlődni fog.
-
KubanitoS
veterán
válasz
cidalain #69500 üzenetére
Ezek közül akkor inkább az ASUS tűnik a jobb választásnak.
Amúgy annyiból érdekes ez a memóriakérdés, hogy amennyiben 2 gigás egy készülék, akkor 99%-ban a gyárilag előtelepített szemetek alapból simán lefoglalhatnak 1-1,5 gigát.
A régebbi LG G2 mini telefonomban 1 giga ram volt, kb 70%-ban volt használva. A mostani G4-es LG-mben 3 giga van és szintén 70% körüli a használata. Egyik telefonom sincs/volt telepakolva szinte semmivel. Mégis hogy van ez?
-
KubanitoS
veterán
válasz
_kovi_ #69495 üzenetére
Azt fogják mondani, hogy manapság kevés, de szerintem filmezésre és youtube-ra bőven elégnek kell lennie. Az már más kérdés, hogy 50 ezer forint körül én tutira nem vennék 1 gigás tabletet.
Ajánlanám az Alcatel Onetouch Pixi 3 (10) tabletet, ami a linkelt helyen most külön akciós, nincs 30 ezer forint és teljesen korrekt készülék, csak egy memóriakártyát kell hozzá venned és mehet a filmezés.
-
KubanitoS
veterán
Alcatel OneTouch Pixi 3 10" 35 ezer körül.
Magyarországi vásárlás esetén best buy ár/érték arányban 10"-en. Nekem is van egy ilyenem, teljesen korrekt masina.
-
KubanitoS
veterán
válasz
tfalcon96 #69066 üzenetére
Ide is jöhet egy Lenovo A7-10F, mint javaslat. Ebben az árkategóriában ennél szinte csak rosszabbak vannak. Ez már nem a gagyi kategória.
-
KubanitoS
veterán
válasz
peestike #68902 üzenetére
A Lenovo Ideatab szériát szokták errefelé javasolni ehhez hasonló kérdésre/kérésre. Nem rossz készülék és még árban is jó.
-
KubanitoS
veterán
válasz
Ultram3jor #68795 üzenetére
Ez nem túl sok info. Javasolnám, hogy vess egy pillantást a téma összefoglalójában lévő ajánlott modellekre, esetleg itt nézz szét.
Válassz ki egy számodra szimpatikus modellt és arról már konkrétabban lehet beszélgetni.
-
KubanitoS
veterán
válasz
Dendytv #68636 üzenetére
A Clean Master konkrétan egészen jó program. Szépen ki tudja takarítani a memóriát, jelzi az uninstallált programok által hátrahagyott felesleges fájlokat stb... Sok reklám van benne, valamint hajlamos túl sok notificationt küldeni, de utóbbit ki lehet kapcsolni. Én a magam részéről szeretem használni, szerintem hasznos progi.
-
KubanitoS
veterán
válasz
Ghostman78 #68612 üzenetére
Authentikátor van/volt a készüléken, amely problémázott?
A nálad tapasztalt jelenség nálam akkor jött elő, amikor bejelentkezésnél kérte az authentikátor által generált kódot a készülék, ekkor át kellett váltani a kódgenerátor programra, hogy megnézzem a begépelendő kódot, majd ezt beírtam és jött a bejelentkezési hiba.
Ha valakit érdekel, ez volt a megoldás: nem szabad átváltani google fiókba történő bejelentkezés során ugyanazon a készüléken az authentikátorra, mert hibát fog produkálni. Bejelentkezés előtt kell megnézni a kódot, majd később átváltás nélkül kell beírni azt és menni kell neki.
-
KubanitoS
veterán
válasz
wazemaki #68347 üzenetére
Még csak annyit, hogy Ebayen körülnézve bőven lehet vásárolni még új Memopad 7-est. Mondjuk az ár eléggé változó, de ahogy látom többféle kiszerelésben létezik a tablet. Itt a link.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
A mai napon vásároltam egy egyszerű, de nagyszerű Alcatel tabletet kifejezetten "tévézésre".
Minden szép és jó, azonban tévézés közben a készülék alján valamiért nem tűnik el az értesítési sáv. Ezt más eszköznél nem tapasztaltam eddig (ugyanaz a tévénézős progi).
A készüléken android 5.1 van, ha ez segít.
Hogy lehet ezt onnan eltüntetni?
-
KubanitoS
veterán
válasz
alex devil #60635 üzenetére
Én az LG G2 mini telefonom szinte naponta használom navigációra, gyorsan betölt és nagyon pontos.Feltételezem, hogy az LG tabletek is hasonlóan jók lehetnek, de persze csak tippelek.
-
KubanitoS
veterán
Üdv újra!
Ismételten nézegetem a tableteket, árukeresőn van egy eléggé leszűkített listám Lenovo és Prestigio gépekkel 8" és 10"-es változatban is. Ár/érték arányban ebben az árkategóriában ezeket a készülékeket találtam a legjobbnak. Fontos lenne a legalább 16 giga tárhely, a kijelzőméretet viszont nem tudtam még eldönteni.
Valaki volna szíves véleményezni, esetleg kiemelni melyik készülék lenne a legmegfelelőbb, illetve melyiket lenne érdemes elkerülni?
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Bemásolom ide egy az egyben haverom kérését/kérdését. A kérdéses tablet Concord márkájú.
egy kérdés: a tabletunk megadta magát, nem csinál semmit csak egy pingvin van egy kis háromszögben a fekete kijelző közepén amikor be akarjuk kapcsolni vagy töltöre tesszük. Nézz már utána h mi ez?
Mi lehet ez?
-
KubanitoS
veterán
Lenovo IdeaTab A10 esetleg jó választás lehet?
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Véleményetek szerint jelen pillanatban melyik a legjobb 10"-es tablet 40 ezer forint körül?
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Tabletet szeretnék vásárolni (mily meglepő
)
Elvárások:
-16 gb tárhely
-2 gb RAM
-7"-nél lehetőleg nagyobb kijelző, bár ezt nagymértékben behatárolja az ár
-prociban szintén nyitott vagyok
-GPS sem lenne rossz, de nem létszükséglet
-ár: nagyon max 60 ezer forint, de inkább kevesebb
Tisztában vagyok vele, hogy a fenti paraméterekkel rendelkező márkás készülékek nem 60 ezerért, hanem inkább kétszer ennyiért mennek, viszont számomra nem létfontosságú a presztízs, így kisebb gyártók is szóba jöhetnének, ha a készülék megfelelő minőségű, megbízható. Árukeresőbe sikerült beütni a fenti paramétereket, de nem jutottam előrébb, mivel nem ismerem egyik gyártót sem.
Valaki tudna nekem ajánlani valamilyen készüléket?
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Tabletet szeretnék vásárolni kifejezetten a Telekom TV-Go szolgáltatásának használata céljából, magyarán tévézni.
Véleményetek szerint, egy sima, "teszkós gagyi" 20-30 ezres tablet megfelelhet erre a célra? Nem igazán szeretnék ennél többet kiadni rá, csak nem tudom pontosan mire számíthatok.
Esetleg javasolni is tudnátok valamit? Kínai csodák is szóba jöhetnek, nyilván az a cél, hogy minél nagyobb legyen a kijelzője minél kisebb ár mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Autós topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Gyúrósok ide!
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- Milyen TV-t vegyek?
- Windows 11
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest