- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
H.lacika
tag
Sziasztok
Mi most a best buy 70ezer max, 10col itthonról új.
-
cidalain
veterán
válasz
koqxdio #82286 üzenetére
Ez nem olyan egyszerű kérdés mint windowsnál, hogy elbírja e az újabb oprendszert. Nincs olyan hogy veszek egy droid 7.1 installt aztán felteszem. Csak olyan androidot tehetsz rá ami kimondottan ehhez a készülékhez való. Ha a Huawei adott rá ki frissebbet, akkor azt le kellene tudnod frissíteni a menüből. De én úgy tudom hogy erre nincs frissebb gyári rendszer a 7.0-nál.
Ugyanakkor nincs minden veszve, mert alternatív, nem gyári rom van hozzá frissebb. Linage OS 17 van rá Android 10 alapon: [link]
Ennek frissítése sem sétagalopp, először rá kell varázsolni egy TWRP recovery-t, majd abból tudsz frissíteni. Szóval nem árt, ha van valami tapasztalat ilyen téren, vagy legalábbis alapos utánajárást igényel egy laikusnak. Fontos, hogy el lehet úgy baltázni az egészet, hogy utána a tablet csak dísznek lesz jó.
A kérdésed alapján inkább a laikus kategóriába sorolnálak etéren (nem bántásból), így inkább én szakembert javaslok felkeresni ezügyben, aki garanciát vállal a dologra hogy meg tudja csinálni (szóval a szomszéd Pistike, aki ért a gépekhez, mert rakott már memóriát PC-be, sem feltétlenül jó megoldás) -
koqxdio
csendes tag
Sziasztok!
Én lenni amatőr, de az nagyon...))
Adott egy M3 Lite, 3/32GB, rajta 7.0, viszont újabb verzióra lenne szükségem, min. 7.1-re.
Frissíthető erre, "elbírja" stb? Ha igen akkor megoldható házilag vagy irány szakember, szakbolt?
Köszönöm! -
cidalain
veterán
válasz
TaliGa #82282 üzenetére
Ha a hanghívás elég, és nem feltétel a B20 LTE, akkor Mi Pad 4 is jó lehet elérhetőbb áron. Az EU rom tudja a duplakoppos ébresztést, és hanghívás is megy úgy tudom (nekem csak wifi only van, így ezt nem tudom megerősíteni). De hogy EU rom legyen rajta azt neked kell rátenni, így kis "buherálás" is kell (gyári romot amúgy is ajánlott cserélni)
Viszont LTE csak városokban menne a 800 MHz frekvencia nem támogatott. -
TaliGa
aktív tag
Arra gondolt, h most van Tkomnál tízhavi hűséggel vállalható elég jó akció. Sajnos pont olyan típusokból, amit kizártam. Van két fontos szempont: LTE (hanghívásra alkalmas) + duplakoppos ébresztés, erre meg csak a Samsung TAB S-ek képesek együtt, viszont új árában meg brrrr. Találtam egy S5e-t igen jó áron, de az eladó korrektül elmondta, h részlet+hűség ketyeg rajt, így viszont nem veszem meg.
-
cidalain
veterán
válasz
TaliGa #82277 üzenetére
Egyszerűsítve: problémás
Viszont ha a telefon/tab is részletre jött ki, akkor az amíg nincs kifizetve nem a tulajdonosé, hanem a szolgáltatóé, így a tulaj nem adhatja el. Tulajdonképpen aki ezzel tisztában van, és mégis megveszi, esetleg a volt tulaj nem fizeti tovább a részleteket, akkor itt már bűncselekmény esete van. A vásárlóra orgazdaság is ráhúzható.
Viszont ha a teló/tab nem részletre lett vásárolva hanem kp-re, és csak az előfizetésre vonatkozik a 2 év hűség, akkor elvileg nincs félnivaló, mert ha nem fizetik tovább az előfizut, akkor a készüléket sem fogják korlátozni.
Javaslom az eladóval együtt elballagni a szolgáltatóhoz, és megkérdezni, hogy a tablet ki van e fizetve, az eladó tulajdonában van e. Esetleg erről egy papírost kérni, hogy védve legyél.
Minden más eset szerintem lutri, nem mennék bele az adásvételbe. -
cidalain
veterán
M3 8.4" és M3 Lite 8" típusokról van szó pontosan?
Az M3 régebbi fél évvel, viszont erősebb Kirin soc van benne, akku is nagyobb, kijelző is 8.4", és a felbontása is kicsit nagyobb, szenzorokból is kicsit több van benne.
Mindegyik tudja, amire szeretnéd. Ha az egyik esetleg 4 GB ramos verzió akkor válaszd azt. Ha egyformák akkor talán inkább a sima M3
-
Jimbo75
tag
Sziasztok! Édesanyám Lenovo Yoga tabletje rakoncátlankodik, gondoltam frissítek rajta, de amikor próbálnám akkor ezt az üzenetet kapom: Hálózati kapcsolódás sikertelen, próbálja újra. Wifin fenn van, mit tudok ilyenkor tenni?
-
Hzi
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Huawei M3 és egy M3 lite, mindkettő használt, kb. hasonló árban.
A felhasználás általános: filmezés, netezés, egyszerűbb játékok.
Néztem a paramétereket, látom a különbségeket, de azért érdekel a felhasználók véleménye.
Ti melyiket választanátok és miért? -
cidalain
veterán
Itthonról nehéz ajánlani, mert 2 GB ram kevéske lesz hosszabb távon, amiben meg több van, az 10', és 60 ezertől kezdődik.
Inkább külföldről vennék, pl Chuwi Hi9 Pro, Teclast M8 mindegyik 110 dollár körül van okosított postával. Nekem a Chuwi jobban tetszik papíron, de mesét nézni tökmindegy igazából. Mi degyiknek 3 GB ramja van, jó felbontású kijelző, bár onkább beltéren javallott mesét nézni, kint kevés lehet a fényerő, ami filmnél zavaró lehet. -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
rothfb #82259 üzenetére
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.slash.batterychargelimit&hl=en
Én egy időben használtam, működik jól. De valóban kell hozzá root. -
fgordon
senior tag
Melyiket javasolnátok a lenti célokra?
8"
Acer Iconia One 8
Amazon Fire HD 810"
Lenovo Tab E10
Amazon Fire HD 10 (2019)
Lenovo Tab M10 Plus FHD -
válasz
fgordon #82257 üzenetére
Szerintem erre a töltés dologra nem lesz megoldás. Nem hallottam még olyan progiról, ami a töltést szabályozza ha folyamatosan töltőre van téve az androidos kütyü. Ha lenne is ilyen, csakis root-al működhetne. De szerintem egyáltalán nincs ilyesmi.
Meg ez az usb-n hálózati kártya... Milyen hálózati kártyára gondoltál? És főleg minek?
-
fgordon
senior tag
Sziasztok,
Töltőn, a falra rögzítve lesz főként lesz tartva, így jó lenne valami okosság, hogy sokáig bírja
7"-nál nagyobb, legjobb lenne valami olcsó 10" vagy esetleg a kettő között
Csak új, lehetőleg hazai beszerzés, esetleg valami kihagyhatatlan külföldről.
2 célra lenne: nagyrészt teljes képernyős, böngészőben futó lakás automatizálás státusz és vezérlés, valamint rendszeres filmnézés, max fullhd forrásból, inkább 720p, rámásolva
valami olcsó kellene, 30-50 ezer a maximum, ha lehetne inkább egy nagyobb cég legkisebb termékét venném, hátha az tartósabb
előny lenne, ha bloatware mentes rom-ot rá lehetne rakni, és azzal lenne használva. Semmilyen Google alkalmazás nem kell, maximum Youtube, de az sem kell feltétlen.
FullHD kijelző sem kell, inkább kisebb felbontás, csak IPs, ha belefér.
USB-n ezekbe dughatok hálózati kártyát és menni fog?
Van valami app, amivel tudom szabályozni, hogy ne töltsön, csak mondjuk 40% alatt és maximum 75%-ig töltse? Vagy mit javasoltok? -
tomic
addikt
Mi szerintetek a lehető legolcsóbb tab amit egy kisgyerek rajzfilm nézéshez tudna használni? Sd kártyán vannak neki lementve a filmjei valamint itthon a nas-on. Ezeket kezelje.
Esetleg van kimondott gyereknek való tab is?
-
Somatom
veterán
válasz
cidalain #82253 üzenetére
Nálunk a kamionokban T1 10, vagy T3 10 a szolgálati tablet. Meglepődtem, hogy 1GB Ram -mal milyen jól kezelhető a 4.4 -es droid. Apk -ból felraktam rá pár programot és teljesen jól használható. Most egy másik autón vendégeskedek és a T1 10 csak nyüglődik. A különbség az, hogy ezen a ..... kolléga beállított egy Google fiókot (eredetileg fiók nélkül kapjuk a tabokat a cégtől). Persze, ettől rögtön rászabadul a Google a tabra és az már sok(k) neki.
-
cidalain
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Tanuljunk angolul!
- Milyen légkondit a lakásba?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen processzort vegyek?
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
- Apple iPad 10,9" (10th gen) 64GB WiFi
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- Aki kapja marja! HP Pavilion X2 tablet alkatrésznek 1.990ft/db töltővel!
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan 2025.06.18. Apple J. AC. köthető rá.
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest