-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mexel
veterán
válasz Sensation #68324 üzenetére
Szenvedtem egy strong-al, ennél azt hiszem egyel régebbivel. Teljesen zárt rendszer, egyszer tégláztam és nagy trükkökkel és kb 10 feladás után sikerült csak visszahoznom az életbe. LE vagy CE ment rajta, de csak addig amíg fut, zárt bootloader miatt nem lehet használni, minden indításkor kell a reset stb.
A droidja 1gb ellenére meglepően jó volt, jó volt a kodi stb. Azt kell mondjam egy igen jól használható azt hiszem még 6-os droid volt azon, jól optimalizálva. ( sokkal jobb volt mint a kínai boxoké, átlag usernek teljesen használhatóan)
Netflixet nem próbáltam, a Youtube biztoosan megy rajta.Azt hiszem nekem a 2400 volt.
Ha tuneres box kell akkor csak mecool K1 vagy K3-at ajánlanám, a K2-t kerüld. A magicsee és társait nem ismerem. Vagy sima box és külső tuner, de azzal sincs tapasztalatom.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz trance89 #68312 üzenetére
Próbáltam ésn is változtatni rajta, mert ez 3 színű led, és méregettem hogy talán ha egyik lábat megszüntetem akkor kikapcsolva nem világít, de gyakorlatilag aCE nem veszi le a feszt a lábról, a droid igen.
Drasztikus megoldás kiszedni, sima szigszalag nem lett volna egyszerűbb? -
mexel
veterán
válasz nfsu17 #68307 üzenetére
Van itthon x96max+ box de nem néztem a ledet, az biztos hogy CE kikapcsolás után nem világít. Azt észrevettem volna A Magicsee N5 plus és max-okon is nagyon erős a led és azt sem kapcsolja le a CE sajnos. Vontar X3-on nagyon kis szolid led van, azt azt hiszem pirosra állítja, de nem látszik már fél méterről sem szerencsére.
De a TX9S-en zavaró és a Magoicse-n is.
Transpeed-en nincs led, viszont a box teteje világít, android alatt pulzál. Ezt a droid kikapcsolja, de a CE nem. Szét kell szednia boxot és lehúzni a csatlakozót. ( szerintem giccsesek az ilyen villogó világító akármik egyébként is)
X96Air-on sincs szerencsére led.
TX9Pro tetején a világítást kikapcsolja a CE.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz kenand #68301 üzenetére
Én szét szoktam szedni a boxot, a ledet óvatosan felfelé hajlítom. A box tetejére ( mivel átlátszó) egy kis kb 1x1cm-es fekete szigszalagot teszek a led fölé és egy kis csíkot a ledre is, denem az egészre.
Így halványan látszik a led fénye, mert egyébként idegesítően erős fényű. ( ahogy jó pár boxon. Nem értem a gyártókat, ők nem nézik megsoha ezeket? Sok eszközön divat az idegesítően vakító fényű kék vagy más led, nem értem miért kell. ) -
mexel
veterán
válasz ORCA58 #68299 üzenetére
A ledre nincs megoldás, de sajnos más boxokon is van így a CE-vel. Egy ideje nem kapcsolja le a ledet. Ezzel valószínűleg nem foglalkoznak, nem olvastam semmit róla. csak annyit hogy sokan kérdezték a megoldást.
A TX9S-nek a droidja, főleg az új már elég jó lett, van benne kapcsolható AFR ami jól működik. ( de már minden boxra telepíthető egyébként ez is, kérdés van-e értelme a CE mellett már)
Frissíteni akodit lehet valami appal is, de egyszerűbb letölteni a kodi-t, a gyárit kukázni az addon-os zip-el együtt és egy frisset felrakni. ( de igazából felesleges a droidon filmezni, csak azoknak érdemes akik a TV GO vagy Horizon Go miatt vesznek egy boxot és mindig a droidon lógnak. Akkor érdemes a kodit is beüzemelni. -
mexel
veterán
válasz DroiDMester #68186 üzenetére
Te teljesen tiszta vagy ilyenkor, vagy amikor ilyen módon beszélsz akkor be vagy pipázva? Olvasd már el az előzményeket és próbálj már meg normálisan beszélni és főleg ne ordíts.
Fogalmad sincs mit írtam szerintem, csak próbálsz belekötni megint mindenbe mert szóba került a TX9S box és úgy látszik ez a vesszőparipád.
Hol írtam hogy negatívum ha egy box rootol vagy éppen nem rootolt?
Ha nem érted miről van szó és mi volt a téma minek szólsz hozzá? Teljesen mást írsz mint amit mondtam, köze nincs hozzá.Ráadásul ez a fórum és sok másik is azért van ha valaki aki nem jártas ebben ( mint ahogy a kérdező is az valószínűleg) azért van hogy segítsünk neki mert nem tudhatnak erről mindent.
Nyilván nem foglalkozott boxokkal ahogy sokan mások sem, nekik nem hogy egy unroot de még egy CE telepítés is gond lehet elsőre.
És ez nem azt jelenti hogy nem okos valaki, hanem azt hogy esetleg ez nem érdekli. Akiknek pl én segítek a boxok telepítésében, egy részük simán zsebretennének téged is a diplomáikkal, és olyan dolgokhoz értenek amiről talán azt sem tudnád mi az, és mégsem hülyéznének le. Mondjuk nem is ezen a színvonalon kommunikálnak, és nem is mennének le erre szintre.
Viszont éppen a hozzád hasonlók miatt nem is fórumoznak ilyen helyeken, mert erre a stílusra nem kíváncsiak. De erre más sem. -
mexel
veterán
válasz DroiDMester #68167 üzenetére
És ezt miért írod nekem? Azt hiszem tudom melyik boxot hogyan lehet rootolni és unrootolni, sejthetnéd hogy erről van fogalmam azért.
A kérdező fentebb kérdezte hogy megy-e egy alkalmazás, és én rosszul tudtam, azt hittem csak root nélküli boxon megy a Horizon Go. De ez tévedés volt, itt olvastam valamelyik topikban ( ezért nem szeretek hallomásokra adni).
Ő viszont azt írta nem akar semmi beavatkozást, olyan boxot keres.
Azóta kiderült Blakey is írta hogy a Horizon Go megy szinte mindenen. ( más is írta közben nekem)
Szóval nem értem ezt most miért is írtad[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz blakey #68160 üzenetére
Akkor az úgy tűnik tévhit hogya Horizon Go ugyanolyan macerás mint a TV GO. Én csak abból indultam ki, hogy minkettő alkalmazás egyformán kényes ( így írták több helyen is).
Mivela TV GO-val van tapasztalatom így ráhúztam ezt a Horizon Go-ra is.
De akkor már van egy olyan infóm hogy a Horizon Go szinte mindenen megy, függetlenül a TV GO-tól.
Jó tudni. -
mexel
veterán
válasz blakey #68158 üzenetére
Rootolt boxon megy a Horizon Go? Akkor azt visszavonom, azt csak hallomásból írtam, nem teszteltem. Csak a TV Go-t teszteltem, az nem ment. ( abban a hitben voltam hogy ez a kettő kb ugyanazokon fut.)
Akkor viszont a fentebbi hsz-em tárgytalan ( nem is szeretek hallomásra hagyatkozni)
Köszi az infót, ez gondolom sokaknak hasznos lesz.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz gyépés #68153 üzenetére
Egyetértek a felettem szólóval. Ha TV GO és Horizon Go is kell akkor az Air-en ezek nem fognak menni, a Tanixon meg valószínűleg igen ha a TX9S-en is jól működik az root kikapcsolás és wifi emulator. ( azt hiszem ezek már a gyári fw-ben is jól működnek, amit mókoltam hozzá abban biztosan.)
Az AIR-on nem fognak ezek menni valószínűleg, talán ha sikerül tökéletesen unrootolni, de éppen ezekkel nem szeretnél foglalkozni azt hiszem.
Alap használatra a TX9S szerintem megfelelhet. A proci nem gyenge, hűvös és elvileg minden jól müxik, kivéve hogy nincs optika, 5ghz wifi és ilyen extrák. Az egy fapados box, de erős és visz mindent. -
mexel
veterán
válasz DroiDMester #68150 üzenetére
Azt a remotet használtam alapnak amit linkeltél, mert olyan a box, de kicsit más a táv. A hibáról nem olvastam, megkeresem, köszi.
Közben megcsináltam a mesonir conf-ot is azzal működik. ( de nem szívesen használnám)
Szerk: ja közben látom hogy az egérre tetted a vissza gombot aza megoldás, azaz a remote.conf-od jó hozzá, csak gombcserével.
Én is néztem hogy a 00 a kód, nem gondoltam hogy be fog kavarni. Ilyen okosak a gyártók
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Olyasmi mitől lehet, hogy egy boxnál ( tramspeed) a távirányító érdekesen működik (illetve nem)
Majdnem ugyanaza remote mint az x96 air-nál vagy max-nál. A box olyan mint az x99 max plus, a táv is, de mégsem jó minden.
Az egér és a back gomb kódja más.
Megcsináltam az új conf-ot, működne is, de ha pl belépek egy mappába, majd kilépek és mégegyszer nyomok egy oké gombot akkor előjön az egér kurzor és a táv is átvált.
A kódok jók, a remote.conf-ban is jól van írva minden, kb 20x átnéztem.Mitől csinálhat ilyet? Már unom mert 2 napja ezzel a box-al szórakozom és nem sok kell hogy széttapossam. ( a droidja is olyan hogy a falnak megyek tőle, alig tudtam csinálni belőle valami használhatót)
-
mexel
veterán
Leteszteltem a legújabb 18.6-os kodis Ce-t 912-n is, sajnos ott rossz a tapasztalat. Most kb minden pause után áll a kép és csak hang van. Az előzőkben ez már volt javítva azt hiszem, sőt a kodi-ra is mintha éppen ezt is írták volna mint javítást a 18.5-höz képest
Az ondemand mód lefelé már változik NG vason, azt nem tudom terhelésre mit tesz, azt nem néztem.
NG-n nem teszteltem a pause-hang hibát.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz blakey #67980 üzenetére
Köszi az infót! Teszt indul hamarosan., a kodi 18.6-ról mit tudni, mi változott? ( megkeresem - szerk: már meg is van)
A fentebb említett eltűnő wifiről ( ceemmc esetén) nem hallottál-olvastál valahol? Semmit nem találok erről.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Pelican #67947 üzenetére
Idézem magam:
"Ha valakinél ott a bölcsek köve ( ami nem az hogy kábellel használja és más elterelő válaszok) stb stb"Azért írtam mert udtam hogy ez lesz az első válasz csak hogy bele lehessen kötni valamibe.
De erre azt mondom, most azt használnánk, és mivel nem jó megkérdem tud-e valaki megoldást.
Te nem tudsz megoldást , akkor kérlek ne válaszolj.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz huberpe #67945 üzenetére
Itt nem segít ez sajnos
Plusz 912-nél nincs ceemmc. Az teljesen más dolog lehet. Ahogy írtam csak és kizárólag akkor van ez ha a belsőre van telepítve. SD-n és pendrive-on hibátlanul megy.
( régebben is volt ilyen gondom de egy ideje nem találkoztam vele, most meg hirtelen több boxon is előjött)[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Megint előjött a ceemmc -nél az a probléma hogy eltűnik a wifi. Sajnos a legújabb frissítése sem segít.
Nem tud valaki erre megoldást mit lehet csinálni?Pontosabban: telepítéskor megvan a wifi. Pendrive-on és sd-n működik is. Amint telepítem ceemmc-vel első alkalommal ott a wifi, lehet is csatlakozni. Aztán rövid idő alatt, vagy egy újraindítás után a wifinek még a kapcsolója is eltűnik és nem is lehet előhozni, csak a vezetékes látszik.
X3 boxról van szó, több típusnál is előjött a hiba. ( 25-28-ig próbáltam a nightly-kat)
Sajnos olyannak kellene segítenem aki kb 150 km-re van tőlem és csak ül és nézegeti a boxot, nem tud mit csinálni.Ha vaakinél ott a bölcsek köve ( ami nem az hogy kábellel használja és más elterelő válaszok) akkor várom a megoldást, köszönöm.
(Esetleg valami kézi machináció nem kellhet mint az ssh-nál, ahol kellett mappát csinálni, wifinél nem lehet ilyen beragadt dolog vagy hiányzó mappa stb?)
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
A 28-i nightly-ban jó sok változást írnak, igaz sajnos ezek nagyrészéről legtöbbször fogalmam sincs mi micsoda. feltette már valaki, nincs gondvele?
Esetleg valami fontos frissítés van benne ami nemjön át a leírásból? -
mexel
veterán
válasz kovakovi77 #67892 üzenetére
Tudom, volt olyanom, adtál is ssd-hez telepítőt tesztelni Az jó is volt
-
mexel
veterán
válasz kovakovi77 #67890 üzenetére
Mondjuk az igaz hogy 4k-n kívül mindenre elég ennyi sebesség.
Azt lenne jó tudni mi okozza a lassú boot időt a ceemmc-s telepítésnél sok boxon. A legygorsabb és ami még elfogadható nálam az x96Max plus, az valahol 30-40 mp körül van. A többi az jóval több.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz kovakovi77 #67875 üzenetére
Tesztelgettem az ondemand-ot ami most be van építve, és nagyon jól működik. Akár 1800-ra is lemegy idle módban 1900-ról kb mintha nem is lenne.
Amit írtál az ng vasakra is jó? -
mexel
veterán
Köszönöm a HDMI kábel tanácsokat, lesz ugreen is és kipróbálok még pár olcsót.
-
mexel
veterán
Valami kicsit olcsóbbat keresek, kellene vagy 5-10 db-ot vennem mindenkihez a boxok mellé.
Van nekem még jó pár régről megmaradt, vastag, árnyékolt stb arany színű véggel, de mintha azokkal már gond lenne, nem tudom mit tudnak, kukáznom kell azokat. Sokszor mintha nem is érintkeznének.
Azt sem tudom milyen kell, 1.4 vagy 2.0 vagy milyenek vannak, utánaolvasok.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
OFF:
Valami nem drága, de jó HDMI kábelt keresek ami megfelel a boxokhoz és 4K UHD-hez is akár. Valami Ali-s vagyEbay-es linkje nincs valakinek ahonnan tuti megbízható minőséget kapok? Vagy itthon vegyek? -
mexel
veterán
Holnap kipróbálom és beszámolok róla.
-
mexel
veterán
válasz blakey #67662 üzenetére
Lehet hogy valóban ehelyett lett a SCHEDUTIL. Van pár leírás erről is, előbb utánaolvastam amikor DroidMester írta.
( eddig soha nem foglalkoztam ezzel, nem is értek hozzá csak kíváncsi vagyok és most az X3 melegedése miatt időszerűvé vált ez a dolog)Lehet hogy a Schedutil-t tesztelik majd és addig nem akarták bekapcsolni. talán naiv vagyok
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Csicsóka #67654 üzenetére
Köszönöm az infókat!
Bízzunk bene hogy ez még csak egy kísérleti adás
Remélem lesz választható más is.
Megnézem majd az újban hogy változik-e az ondemand beállításnál valmi, vagy hogyan működik, de az már csak 1-2 nap múlva lesz meg.
Vagy visszatérek az utolsó állíthatóra, de ott meg a hang probléma nem volt megoldva még. -
mexel
veterán
válasz tupacamaru #67649 üzenetére
Ha az ondemand jól működik akkor idle módban egy x3-at le kell vigyen kb 670-700-ra. ( Interactive is)
Nem tudom hogy a működésén átírtak-e valamit, de szerintem ahhoz nem kell nyúlni, csak egy kapcsoló szükséges, hogy ki-be. Kb ahogy az autostart-ban megcsinálta mindenki magának.
( pl egy 3-as állítás lehetne: performance-ondemand-interactive és mindenki azt választ ami neki szimpatikus)aprokaroka87: mi az ami nálam nem lehet jó? Van egy saját gyártású X3-as boxom, vagy egy saját külön fejlesztésű CoreElec-em?
Több X3-on teszteltem, azzal a nightly-val ahol még lehetett választani az intercative módot is ( talán a18-as volt az utolsó de nem emlékszem fejből)
Szóval fura lenne ha csak itt lenne más.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz blakey #67647 üzenetére
Azt tudom hogy nálad nincs gond
De én teszteltem többször és leírtam az eredményeket, ezek magukért beszélnek.Ez mind X3-ról szól amit írtam. (922 az nem olyan általános és ott lehet hoyg jó is így, de az interactive ott is jobb lehet)
csak azt kell tesztelni hogy terheléskor amikor hirtelen kell plusz, akkor melyik ad többet. Az a jó. -
mexel
veterán
válasz blakey #67645 üzenetére
Máshogy viselkedik, ésha kakaó kell az ondemand nem ad annyit. Idle állípotban ugyanaz, de ha hirtelen kell teljesítmény az interactive jobb.
Itt szerintem az interactive jobb választás lenne mindenképen, mvel a fogyasztás nem tényező, viszont filmezésnél nem jó ha megröccen a kép.Egy alkalmazásokat kezelő eszköznél jó lenne az ondemad is ( pl egy tömörítés, vagy más alkalmazás használatakot), de itt szerintem nem annyyira.
Ha viszont lesz interactive akkor megvárom. ( valaki javasolja nekik esetleg? Én nem vagok ott a CE fórumán)
-
mexel
veterán
Ezt a CPU Governor Control-t merre találni a rendszerben? Talán át lehet írni az ondemand-ot. Az új nightlyban már benne van a kapcsolás.
Cold5: a szokott helyen az AV csatlakozóban
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Volt kérdés, ezért ide felteszem havalaki keresné:
Vontar X3 boxhoz itt van a letölthető vfd.conf és csináltam remote.conf-ot is.
van meson-ir-es remote is mellette a config.ini fájl-al amiben benne van a "power on" kód is beálítva, csak be kell másolni a flash-re. ( remélem jó, úgy emlékszem megcsináltam, most nem próbálom ki mégegyszer)CE-vel magy a Bluetooth és a wifi.
Melegedés átlagos. ( melegszik mint a többi is de használható gyári állapotban is)
Nem szedtem szét időhiány miatt hogy megnézzem a belsejét, de vannak róla képek máshol biztosan. -
mexel
veterán
válasz achtung986 #67555 üzenetére
Én még nem néztem rá, nem volt időm
Dea lényeg hogy vált, akkor nemis nézem már -
mexel
veterán
válasz achtung986 #67543 üzenetére
Na ezt nem figyeltem, megnézem. Ma tettem fel az újat.
-
mexel
veterán
válasz kovakovi77 #67529 üzenetére
Ott a .
-
mexel
veterán
válasz dugesz77 #67512 üzenetére
Ez szép darab, jó magas is. A múltkor gondolkodtam hogy egy khadas vagy hasonló amlogic alaplapból lehetne csinálni ilyesmit, BD lejátszóval, stabil táp is lenne hozzá, csak amilyen irányba a kodi megy ( azzal bosszankodok egy ideje, a plex szervert meg nem tudom a boxon megcsinálni) így nem tudom van-e értelme.
De most könnyebb lenne már összehozni mint 10-15 éve. Deez már másik topik témája lesz -
mexel
veterán
Anno én is elkezdtem HTPC-t építeni, volt minden hozzá ( csak az XBMC nem nagyon állt még készen), aztán jött az ötlet hogy klassz dvd játszó lesz a ház, kijelzővel stb, megvan még minden hozzá valahol valami polcon, de soha nem lett semmi azokból sem. Kidobni még nem volt szívem semmi ilyet, majd ha betelik mindenholminden raktározási helyem akkor repülnek
-
-
mexel
veterán
Éppen az előbb írtam hogy nem állok neki
Tudom hogy kell, az elmúlt kb 30 évben nem egy és nem 100 készülék hűtését moddoltam már kb.
Van otthon legalább 500 különbőző féle-fajta színű-szagú hűtőborda, aktív, passzív, hőcsöves , paszta, felfogató, lefogató stb, kb 2 szekrénynyi maradék és bontott alkatrész, bármelyikre lehetne tenni, de nem állok neki mert nem érdekel annyira. Majd ha annyira melegszik hogy hibázik talán akkor, de ha így lesz akkor csinálok ergy videót róla és megy az eladónak hogy hibás a termék.
Ha a gyártóknak jó így és az emberek 99%-ánál működik így ( mert csak páran állnak neki szétszedni és igen sokan vesznek ilyet) akkor nekem is jó lesz.
PC-n megcsinálok ilyesmit ha kell de egy 10e ft-os kütyün nem izgat túlságosan.
( ha megtartanék egyet talán megcsinálnám, de csak tesztelgetem ezeket, ami megmarad az sincs itt hónapokig. A fő PC-m pl majdnem teljesen passzív hűtésű, nem hallani a hangját és mégis hűvös, sok kísérlet eredménye)Szerintem kár túllihegni ezt a box hűtést. De nyilván aki szeret ilyet csinálni és még nem unja annak érdemes nekiállni mert nagy különbség érhető el.
-
mexel
veterán
válasz zsoika #67503 üzenetére
A logika szerint nyilván előbb megy tönkre ami jobban melegszik. De kérdés ez mennyi idő. Ezeket a cuccokat nem 10-20 évre veszi az ember.
Speciel én nem vagyok híve a melegedős eszközöknek, szeretem ha hűvösen üzemelnek és nem is hagyom bekapcsolva a cuccokat he nem muszáj. De egy ilyen boxnál nem állok neki extrém hűtésmoddolásoknak feleslegesen -
mexel
veterán
válasz darvinya #67492 üzenetére
Ezt a 2 évet biztosan tudod? Mert akkor 1 év 11 hónaposan eladom
Vagy csak kevesebbet akartál mondani mint amit én hasraütésszerűen írtam?
Attól hogy 75 fokos elmehet a végtelenségig is akár, de lehet hogy egy 40 fokon üzemelő box hal meg fél év alatt.
Én csak képletesen értettem ezt a pár évet, azért írtam hogy talán előbb tönkremegy ha mindig 75 fokon jár mint amikor teszek rá egy hűtést és csak 58 fokon fogmenni.
De ez is csak találgatás az 5 év meg lényegtelen volt, bármit írhattam volna.
( anno találkoztam olyan pc-vel ahol a proci hűtőjének a felfogatása eltört és már kb 1 éve úgy használták, a proci melegedett mint a barom de ment és működött. Kapott pasztát és új hűtőt és sokáig ment amíg el nem dobták a gépet) -
mexel
veterán
Amik itt vannak X96 Max+ ( x3)-ak azok is melegednek, ha olyan tartalom megy ami erősebb simán 70-74 fokra felmegy, de nem érdekel, nem akadozik és nem dobja a kockákat. Mi baja lehet? Legfeljebbb valóban 10 év helyett csak 5-öt bír, de addigra úgyis elavult lesz nagyrészt.
Nem fogom újragyártani aoxokat. ( mondjuk ezért nem is vettem ebből többet)
Pedi ez kivételesen gyorsan indul aránylag ceemmc-vel ( kb 35 mp)
Elvileg ekkora hőfokot simán bírnia kellene ( ha jól emlékszem valahol 100 felett van a határértéke , talán 105°C (TJMax) de nem vagyok biztos benne ez csak valami emlékezetből írt érték, most nem néztem meg. Ha ezt a 70 feletti fokot a belső érzékelő mutatja akkor bőven jó még)[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz hunaqua #67362 üzenetére
Ez nekem is megvolt X3-as box-al, de nem ezzel a megoldással hanem csak simán telepítettem a CE-t egy ssd-re ( teljesen alap nightlyt)
Sokszor újraindításkor csak a droid indult.
Akkor kellett a fogpiszkálós indítás és megint ment ssd-ről. Tehát a normál Ce is megcsinálja ezt. -
mexel
veterán
válasz syler123 #67357 üzenetére
Igaz nem tőlem kérted, de a keresővel gyorsan megtalálható. Feltételezem ez az az írás.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Haa cpu frekinél csak aközül lehet választani majd hogy ondemad és performance az nem biztos hogy a legjobb választás lesz
Leteszteltem most ( ismét a gemini sample és egy X3) az ondemand és az interactive közötti különbséget.
Ondemand módban röcög a film, netdata alatt nézve a frekit, nem megy fel 956 fölé.
Interactive módban nem röccen meg a film, de felmegy a freki 1400-1700-ra is. Azaz ad bőven rá, így van tartalék. tehát jobb megoldás az interactive, mert idle módban mindkettő lemegy 670-700 körüli értékre.Remélem a végleges megoldásban nem veszik el ezt a lehetőséget.
( a 20200210-essel teszteltem, abban még lehet választani)[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz blakey #67344 üzenetére
Ja bocs azt hittem a cinikus írásra reagáltál. amit viccnek szántunk.
De olvastama napokban hogy lesz kapcsoló, csak most kellett odaadnom a boxot és utolsó pillanatban mégfrissítettem az új nightly-ra és akkor vettem észre. Aki elvitte meg nem tudja frissíteni csak ha visszahozza majd. Ezért nem esett jól ez így éppen.
Korcsi: ja értem. interactive nem is lesz akkor? Nekem az jött be leginkább
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Na jól sikerült az új nightlyk-ban ez a proci sebesség limitásá. Alaőból fullon megy, nem szabályoz, kapcsoló nincs, és már az autostartba írt
"echo 'interactive' > /sys/devices/system/cpu/cpufreq/policy0/scaling_governor"
sem működik.
Remek -
mexel
veterán
Így igaz. Systemui tuner a neve az appnak ha jól emlékszem. Tökéletes megoldás ilyesmire. De vigyázz mert sok mindent el lehet vele állítani, csak az immersive mode full-t választd ki.
Ha megvan akár törölheted is mert megjegyzi a beállítást. ( persze van más immersive mód is igény szerint)[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz pixta78 #67255 üzenetére
Ezt tettem fel, nem tudom egyáltalán jó-e, több oldalon azt írták ez működik.
Ha van valakinek infója újabbról azt is megköszönöm
-
mexel
veterán
Azt nem tudja valaki hogy a CE-re telepített Plex servert hogyan kell konfigurálni?
Csak SSH-n keresztül? ( ha igen hogyan?)
Web-es felületen nem érem el.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz nfsu17 #67244 üzenetére
Ha filmezni szeretnél akkor ne akard az androidot. Mindenki akinek még nem volt ilyen box-a így kezdi. Nem lehet lebeszélni.De ha egyszer elkezdesz CE-vel filmezni rájössz miért mondja ezt mindenki.
Én pedig pláne mondhatom mert amikore lkezdtem androiddal foglalkozni ( mert kell sok mindenkinek) nagy vitáim voltak ez miatt, de én sem ajánlom ennek ellenére a droidot már senkinek filmezésre.
Sok mindenre jó lehet egy jó boxon az android, ezek az új boxok már játékra is tökéletesek, ha kell gmail, böngésző vagy képernyőtükrözés, facebook, akkor arra jó a droid. Filmezésre nem azt kell használni.
Lehet vele filmezgetni, de nem ugyanaz mint CE alatt. Sem képminőségben sem másban.
Tehát ha veszel valami boxot akkor ne ilyen teszteket nézz ahol mindenki a gyári droiddal teszteli, azok a tesztek nem sok mindenre jók. -
mexel
veterán
De írom mert nem akad. Sokan a samplet tesztelték és írták hogy az is akad. Van x3 amin nekem is akad és van amin nem. Ezt miért ne írjam? Ha visszaolvasol láthatod hogy sokan a samplet tesztelték. Ha az is akad akkor valószínűleg a film is fog.
Nyilván ami boxon nem akad, ott még nem biztos hogy a teljes film jó lesz, de az biztos hogy a sample jó.
Ezt azért írtam mert ez már önmagában érdekes hogy ekkora a szórás az x3-ak között.De csak a te kedvedért leszedem a filmet és megnézem így is.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Én tettem fel saját fw-t is, de ugyanaz mindegyikkel.
Most teszteltem a Magicsee N5 max-ot. Ez 57 mp. ( 128GB-os)
Érdekes hogy minden boxnál a fentebb írt kb 30 mp-nél kezd működni a kijelző, akkor kapcsolja be. A logó az kb 40-50 mp-nél egyszer eltűnik és 1 -2 mp múlva visszajön, akkor a tv vagy monitor újból kiírja a felbontást, és utána változó hogy mennyi idő mire indul a rendszer.Szóval a 30 mp-nél a kijelzőél, addigra vfd.conf már megy, onnan van a várakozás valamire.
Szétszedni nincs most kedvem a boxokat.Ami még érdekes lehet:
a tesztelt Gemini Man sample, ami akadozós elvileg, az X96Air-okon egyáltalán nem akad ( 4k tv hdr), viszont a vontar X3-on és a Magicsee-n látni röccenést. Ugyanarról a pendrive-ról játszva le usb3-as porton. ( 20200210 nightly)
Igen nagy szórás lehet ezeknél az x3-aknál[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Akkor fura hogy csak én kaptam olyan X96Air P2-t ami ennyi ideig bootol. Mindenki másnál jó. Csak nálam nem. Plusz jó pár embernél akik más fórumokon panaszkodnak. Vagy a stopperem nem jó vagy a boxok külön nekem készültek pedig mind más eladótól van. Vagy nem tudom. pedig sok lehetőség nincs a telepítésnél.
TV-re és monitorra kötve is ugyanaz a helyzet. Lap CE mind, szándékosan nem telepítettem fel semmit ( kivéve a Vontar-on van transmission)
Még kipróbálom LAN kábel nélkül is, eddig mindig azzal próbáltam. Nem tudom mi lehet még.Most fogok tesztelni egy Magicsee N5 Max-ot ( volt egy N5 plus, az gyors volt, igaz nem mértem )
Csak akkor lenne hiteles az összehasonlítás ha minden tényezőt egyformára tennénk ( pl lan-wifi, BT ki-be, alap telepítés, TV felbontás stb stb.) Ugyanakkora tárhely.
próbáltam már régi, első x3-ra készült CE nightly-t is, funhouse verziót is, de semmi különbség.
A logó 2x újratöltődik mindig és vár. -
mexel
veterán
Ez valós mérés ( pl stopper) vagy az alaőján mondod amit kiírt? Mert az utóbbi systemd-analyze az nem mindig ugyanannyi mint a valóságban a táp bedugásától a Ce kezdőképernyőig.
Nekem a systemd-analyze még kevesebbet ír ki ennek ellenére a valóság több mint 1 perccel több.
És ahogy látom ez ismét 2/16-os box.Van aki próbálta már 64gb-ossal?
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz junkpod #67133 üzenetére
Egyébként én is. Eleve már ott megy az indításnál a tökölés ahogy megnyomom a bekapcsoló gombot. Amióta máshogy van a leállítás-indítás azóta itt is van egy késlekedés. ( azért gondolom hogy más, mert több boxon nem kapcsolja le a ledet sem a CE, kell a remote.conf a bekapcsoláshoz, stb)
Én kb 5-10 mp-t tartanék jónak ilyen procikhoz és ilyen kis méretű rendszerhez.Tudom most jön majd hogy nem kell kikapcsolni stb, de én mindig kikapcsolom.
-
mexel
veterán
válasz junkpod #67112 üzenetére
Mekkora memória van benne?
Hihetetlen nekem hogy nálam 3 db X96Air P2-n mindegyiken másfél perc a boot. Ezek64-esek.Eszembe jutott hogy van a fiók mélyén nagyon régóta egy használatlan 28GB-os PQI SSD, amin van USB 2.0 csatlakozó is. ( nem kell rack)
Erre telepítettem a 0210-es nightly-t és 28-30 mp alatt bootol. Megy a torrent rajta min t az ördög, plusz még 4K-s filmet is játszik egyben.
Rack-ben lévő SSD-re is lehet így telepíteni a CE-t? Mert akkor ez egyszerűbb mint ceemmc-vel molyolni. -
mexel
veterán
válasz LógaGéza #67084 üzenetére
Érdekes hogy nekem ugyanaz az AIR P2 ( 3 db is van mind máshonnan) mindegyik másfél perc.
Ugyanazzal a nightlyval, és alapon, semmi nincs telepítve.Azért akkor egy kérdés:
A ceemmc-t az 1-es gombbal telepítitek? ( hátha valami más telepítést csinálok)Még egy kérédés: mekkor memóriásak ezek a boxok? Nekem 64Gb-os és 128 GB-osak. Nem függ össze a belső tárhely méretével?
-
mexel
veterán
Próbáltam több boxon és nem mindegyiken olyan lassú. mind eltérő. Magicsee N5plus-on gyors volt, 30-40 mp max. Vontar X3-on 1perc és 1perc 10 mp között, X96Air-okon másfél perc. Lesz még több box is amin megnézem, érdekes így.
-
mexel
veterán
válasz Csicsóka #67044 üzenetére
Próba megvolt, most egy másik boxon amin a leglassabb a boot.
Érdekes, a végén vár sokat :
2x is lefuttattam, első alkalommal ennél a sornál állt sokáig, és utána azonnal bejött a CE:"starting unbind framebutter console"
A második indításkor viszont simán átugrotta ezt a részt, de előtte több mindent kiírt még, és csak utána várt ismét sokat:
"OK- Started Eventlirc server daemon"
Amint tudom küldöm a videót, a másodikról indításról fotó van.Szerk: megnéztem a videót, a második videón ( csináltam mégegyet) a "starting unbind framebutter console" feliratnál kb 1 percet vár.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Csicsóka #67044 üzenetére
Nézem hamarosan, csak még szívok a droid 9-el, nem tudom normálisan megcsinálni a 9-es telepítőjét. Valószínűleg a vendor és system csomagolásával van bajom Felírja az USB BT csak éppen nem működik a box.
Nem tud valaki megoldás a 9-es droidra ez ügyben? Hetek óta ez miatt túrom a netet. Állítólag a make_ext4fs-el van baj, összecsomizza csak nem jól.
-
mexel
veterán
válasz Csicsóka #67023 üzenetére
Megcsináltam, de így nem áll meg sehol. Egyedül a végén írja ki hogy:
FAILED Failed to start CoreElec BL301Update Service.De ott is csak 5-7 mp-et tököl, aztán OK a Bluetooth és OK a Transmission, igaz a Transmissionnál vár, talán a 20 mp késleltetést várja meg?
Levideóztam, majd átküldöm hamarosan, desemmi nem látszik szinteolyan gyorsan lefut az egész. Stopperral olyan 40 mp. ( egyébként sokkal több)
Új hozzászólás Aktív témák
- TERRA MINI PC-MICRO 3000
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 10600 / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5800X + Új RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Belépő GAMER PC! Intel Xeon E5-2650 / GTX 1070 / 16GB DDR4 / X99 / 240GB SSD / 700w
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600 / RTX 2080Ti 11GB / 32GB DDR4