- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cof
veterán
válasz Skillet #91526 üzenetére
Nem úgy gondoltam a sz.r kártyát hogy hibás lenne. Mint írtam nálam is volt már olyan hogy hibátlanul ment a kártya több újratelepítésnél is aztán áttettem másik boxba és azon meg nem is akart képet adni.
Nem minden kártya ugyanakkora bájtra pontosan, és lehet hogy ez kavar be nálad is. Én is 16 GB-s kártyákat használok, Kingston Canvas, egyik kártyával sehogy sem tudtam életre kelteni a boxot egy másik ugyanolyannal meg elsőre működött. Szóval simán lehet 2-ből 2 kártya is nem kompatibilis. Ja meg ha tudod próbáld ki még pendrive-ról is ha nincs több kártyád.
Mennie kell a legújabb CE-nek mert támogatja az S905X-et is. Changelog is írja a CE 19.2-nél.
* Worked on gxl_p212_1g, gxl_p231_1g, gxl_p231_2g, gxl_p241_1g and gxl_p281_1g to get more devices booting on project Amlogic-ng
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Skillet
addikt
válasz DoItYourself #91553 üzenetére
Igen, abból leszedtem kettőt, de csak az ment amit zsiga 68 linkelt a #91538-as hsz-ban.
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Skillet
addikt
válasz DoItYourself #91553 üzenetére
Ez nem ment:
CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2.8-Generic.img.gzEz ment:
CoreELEC-Amlogic.arm-9.2.8-Generic.img.gz
Nem tudom mi az az ng, mitől másabb, de az nem ment.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
cof
veterán
Nem az, viszont megszűnt a nem ng-s verzió, de az S905X is támogatott CE 19.2-től is mostanáig.
Ahogy már feljebb is idéztem:
* Worked on gxl_p212_1g, gxl_p231_1g, gxl_p231_2g, gxl_p241_1g and gxl_p281_1g to get more devices booting on project Amlogic-ng
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
-
djherby
tag
Üdv újra itt Sikerült lecserélnem az erősítőt egy Pio VSX-932-re. Most mát átmegy a kép a box-ról (Ugoos AM6b+) de csak ha hidegen indítom. ha átkapcsolok másik bemenetre és visszatérek máris elveszti a jelet. Táp ki/be után újra van. És ez mitől van? Próbáltam, hogy direktbe kötöm a tv-re és a hang menjen optikán, ez nem sikerült.
-
nagysz
tag
Sziasztok!
Vettem egy ajánlott vontar x3-ast innen. 4/32GB. Nos, a gyári fw-es kodi a legtöbb videónál (vagy 15öt próbáltam) olyan 7-8mp után abbahagyja a lejátszást és kilép SMB-n próbálkozom..az előző lejátszó simán vitte ezeket. Ennyire gagyi a gyári fw és egyből nyomjak ce-t rá vagy kifogtam egy selejtes példányt vajon? -
nagysz
tag
Tudja valaki esetleg, hogy a 3-ból (2 usb és 1 tf) melyik likába kell dugni a kártyát a vontar x3-nak, illetve hogyan lehet rábírni, hogy bebootoljon a CE? usb3-mal próbáltam és nyomkodtam a távon a póvert, meg keresgéltem a reboot in recovery módot de semmi..
-
vargalex
Topikgazda
-
blakey
titán
A BuzzTV beszállt a CE segítői közé, így erre is lesz hivatalos CE, hátránya, hogy csak SD-ről pendrive-ról fog működni mivel zárt a bootloadere. Állítólag már működik, hétvégén kipróbálom a CE20-szal és Anroiddal is.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kisskd
tag
Sziasztok!
Van egy Vontar X3 lejátszóm, SD káryán CE, szépen elvagyunk már hónapok óta. Tegnap éjjel keveredett vmi kóboráram valahova, a lejátszóra kötött USB elosztót tápoló USB töltő azóta stroboszkóposan ad tápot-nem ad tápot-ad tápot. A lejátszó tápja terheletlenül jó (műterheléssel holnap nézem meg), de csak amikor bedugom, akkor van egy pillanatnyi piros/kék villanás, amúgy se kép, se hang- USB elosztó lehúzva, se SD kártyával, se nélküle, se az általában használt CEC távirányítással, se a (majdnem biztos, hogy a lejátszóhoz tartozó) kis távirányítóval nem mutat smit. Ha terhelten is jó a táp, akkor van még valami, amit a kukázás előtt érdemes megnézni? -
tsilver
aktív tag
rászántam magam a Leila leváltására, most csicsóka felezős volt rajta. E szerint próbáltam elindulni,
Kiadtam a "restore_CE_original" parancsot, újraindult de csak a CE logo és az alábbi hibát kapom,
"error could not mount Label=STORAGE",
mit kellene ilyenkor tenni. Menjek tovább a recovery boot után wipe data-val. El kellene indulni a szerintem így SD ről a CE-nek, nemdebár?AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
Faby
senior tag
Sziasztok!
MI8 boxom van, (talán) a legutolsó CE van rajta, 9.2.7, SD kártyáról, eredeti rendszer piszkálatlan.
A fiam elmondása szerint (én nem voltam itthon) tegnap belefagyott a médiatár frissítése, tisztítása műveletbee, akkor kihúzta a tápját.
Azóta nem lehet életrkelteni se a CE-t az SD kártyáról, se kártya nélkül az eredeti androidot. Ha a tápot rádugom, semmit nem csinál, megnyomom a bekapcs gombot, a led pirosan világít, de nem megy tovább, képet nem ad. Próbáltam fogpiszkálós módszerrel életre kelteni, de nem reagál erre sem.Lehet-e vele vajon valamit még kezdeni, vagy kuka? Esetleg valamit rosszul csinálok?
Ha ennyi volt, akkor mit érdemes most venni, és mit rá rakni?Köszönöm!
A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
cof
veterán
Ez a Beelink M18 külső antennás igaz? Meg lehet próbálni egy gyári FW-t visszatenni vagy mSD-ről vagy USB Burning Tool-al USB kábelen.
Itt vannak hozzá FW-k: [link] [link] [link] [link] [link]
Bár ezek régebbi mint a tied mert látom hozzászólásodban m18_108l1 volt rajta, de ez most mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
Azt nem, csak a remote.conf-ot (bár eredetileg ezt sem ide hanem szintén a /.config mappába, de kártyáról innen is működik már az első CE bootoláskor a távirányító). De ha felmásoltad a gyökérbe az se gond, csak add ki utána ezt a parancsot SSH-n.
cp /flash/vfd.conf /storage/.config/
Így bemásolja a helyére és újraindítás után már menni fog az óra. Utána meg telepítheted az OpenVFD kiegészítőt is több beállításért, hőmérséklet kijelzés, stb...
[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
válasz DoItYourself #91588 üzenetére
Próbáltam, 5V, 3A táppal, sajnos ugyanaz a helyzet
-
DoItYourself
Topikgazda
Ha újat akarsz, akkor nézd meg az ÖF 5. pontját, Vontar X3 4/32GB, vagy Khadas VIM3L (HTPC edition).
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
Faby
senior tag
Szia, köszi, este ránézek. Igen, a külső antennás, gigabites LAN, 2/16 változat ha jól emlékszem.
A frissítés menetéről: elolvastam az összefoglalóban linkelt leírásokat, lett is kérdésem.
Ha nem látok semmit a HDMI kábellel rákötött TV-n, akkor is működik a frissítés? Nem kellene valami boot, vagy hiba képernyőt, valamit látnom?
Illetve, ha nem találok USB A-A kábelt, a kábel nélküli frissítéshez szintén ez a kérdés, hogy tudok-e csatlakozni a boxhoz, ha nem látom, hogy működne? (SSH-t kipróbálom este, elvileg engedélyezve volt)
-
Faby
senior tag
válasz DoItYourself #91590 üzenetére
Kösz, először teszek egy próbát a M18 felélesztésével
Meg közben eszembe jutott, hogy valahol, valamelyik fiók mélyén van egy X96MAX, S905X2 SOC-val (albérletben volt, de távoli elérésnél maradtam a Plexnél), ha más nem lesz, azt beüzemelem újra. Csak meg kell találnomA barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
cof
veterán
Lehet microSD-ről is FW-t írni igen, ha nincs USB kábel. Bár ehhez nem A-A hanem A-microUSB kell mert van rajta külön OTG csatlakozás.
Kártyáról kell a Amlogic Burn Card Maker, ezzel felírod bármelyik .img fájlt aztán ugyanaz a metódus mint az első CE indításnál. [link]
PC-n USB kábelen meg az Amlogic USB Burning Tool kell. [link]
SSH itt nem játszik, azt nem neked válaszoltam.
[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
Na úgy fest, teeljesen megdöglött a box.
LAN csatlakozónál nem világít, router se látja csatlakoztatott eszköznek, így SSH belépés, Csicsóka módszere nem játszik.
Lett hirtelen 2 A-A kábelem is, minden variációt kipróbáltam, a laptop 2 USB portja és a box 2 USB portja között, de semmi reakció. Ha rádugom a kábellel a boxot a laptopra, elkezd világítani a státusz led pirosan, de ugyanúgy nem történik semmi, mikor a tápjával bekapcsolom. Úgy fest, nincs semmilyen élő kapcsolata külvilággal.Az USB burning tool sem látja, ez alapján a leírás alapján próbáltam, de semmi.
A V3.2.0 az img eellenőrzésnél hibát dob, valami V2-t keres.
Feltettem a V2.2.0-t, az megcsinálja az img ellenőrzést, de a boxot nem látja.Azt hiszem, ennek a történetnek itt a vége.
Előkerítem az X96MAX-ot, és ezt meg elengedem, végülis közel 7 évet szolgált hibátlanul.SSH nem működik, lásd fent.
Meg emlékeim szerint úgy kellene a boxnak működnie, hogy amikor tápot adok neki, akkor egyből világít pirosen a led, majd ha elindult, akkor átvált kékre. Nos, itt alapból nem világít, és gombnyomás után lesz piros.
Valszeg a fogpiszkálós módszer is ezért nem megy.[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
Nem A-A kábel kell. Ahogy írtam feljebb ezen van dedikált OTG port direkt FW mókoláshoz. USB A-microUSB kábel kell, régebbi telefonokon volt ilyen csatlakozó, csak figyelj arra hogy adatkábel legyen, ne csak sima töltőkábel.
Írj majd privátot ha nem sikerül sehogy sem megcsinálni, és ha a kukába dobnád megegyezünk egy árban inkább.
-
DoItYourself
Topikgazda
Nekem is van egy M18, de már nem használom, a tápja elhunyt. Ha jól emlékszek, amikor tápot adsz neki, nem világít a led, ha megnyomod a bekapcs gombot, pirosra vált, amikor bebootolt a LE, akkor váltott kékre. CE alatt meg csak simán kialudt a led, amikor bebootolt, talán még írtam is róla a topikban, De már rég volt, lehet rosszul emlékszek.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
pinnacle
nagyúr
Legújabb Nightly-n BT driver frissítést jeleztek, leírásban RTL8822BS is szerepel, ami az X96Max-ban van, de még mindig nem működik. Látja a BT hangfalat, de nem tud kapcsolódni.
blakey ez már azt jelenti, lehet, hogy menni fog végre? Driver benne van, csak nem működik. Kinek tudnám ezt jelezni? Esetleg tudnál szólni az illetékesnek? Itt van a log. Én megköszönném a fejlesztőnek vagy a Coreelec csapatnak.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz pinnacle #91599 üzenetére
Legújabb Nightly-n BT driver frissítést jeleztek - a leírásban a buzztv-hez (X5) való van feltűntetve.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - MMO
- Milyen házat vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Politika
- Napelem
- További aktív témák...
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest