Hirdetés
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2022.02.09.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz
Suineg #73999 üzenetére
Kiveszed a kártyát formatálod az sd formatterrel és újfent felíratod. Én így csinálom.
Én mindig áteresztem ezen mert rendbe szedi az esetleges apró hibákat az SD kártyán.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Imi1981
veterán
Ezeket a gombokat link a x96 max plus távirányítóján be lehet valahogy állítani ,hogy tényleg vezérelje a tévét? Samsung h6400 a tv ha esetleg számít.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz
Imi1981 #74002 üzenetére
Igen taníthatók. Sajnos pont erről a távirányítóról nem találtam videót, de így programoztam (szintén Samsung tv-vel, de ez nem fontos).
- A box távján, a "set" gombot hosszan nyomod, amíg a LED nem kezd fényesebben világítani.
- Egymással szembefordítod a két távot.
- Megnyomod azt a gombot a box távján, amit be szeretnél állítani, ekkor elkezd villogni a LED és elengedheted a gombot.
- A TV távján 2-3 másodpercre megnyomod azt a gombot, amelyikre tanítani akarod a box távját, akkor gyorsabban villog a LED.
- Ezután lassul a villogás, elengedheted a gombot.
- Újra megnyomod a box távján a "set" gombot ezzel tárolod a beállítást.
Nem tudod bármelyik funkciót betanítani, de a hangerő fel/le, tv ki-/bekapcsolás, pl. videobemenet forrás váltást igen. Remélem érthető lett. -
Melorin
addikt
válasz
Melorin #73946 üzenetére
Sajnos mégiscsak a boxokkal lesz gond mert tegnap több dolgot is kipróbáltam. A PC tökéletesen lejátssza (Kodit tettem rá, ugyanúgy a NAS a forrása ugyanannak a filmnek.)
Több dolgot is kipróbáltam, de legvégül a PC helyére kötöttem be a hálózatra a boxot (ez egy másik switchen lóg) és ugyanúgy meg-meg áll lejátszás közben a bufferelés miatt.
Szerintetek hogyan tovább? Egyszerűen nem hiszem el, hogy mások vígan nézegetik a 4k filmeket én meg sorra dobálom ki a boxokat mert egyik sem jó[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
válasz
Melorin #74006 üzenetére
Nem akadhat be az sem.
Gigabit NAS, gigabit kábel (CAT5e), gigabit box.
500-600 mbit/s-el vígan futkozni kellene a biteknek. Olyan bitrátájú 4k film nincs is a piacon.
A két órás 100GB-os film ha jól számoltam olyan 114 mbit/s lehet. Ez alig több, mint amit egy 100 mbit-es hálón át lehet tolni. Szóval érted...kis túlzással még ezen a százas hálón is át kellene mennie. -
-
Melorin
addikt
válasz
DroiDMester #74008 üzenetére
Próbálkozok, próbálkozok
Most azt próbálom ki, hogy ugyanabba a switchbe dugom a box-t és a NAS-t is kb. fél méteres kábelekkel. Ha így jó akkor egyre több eszközt iktatok a láncba, így talán kiderül hol a baj.
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
X96 max plus mennyire valós a bemutatott dolog??
- https://www.youtube.com/watch?v=2NeyE4MNdyc[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz
Beni2360 #73997 üzenetére
Nekem simán a megemelés talán ha 2-3 fokot hozott (inkább 2 ) . Tegnap néztem pár részt a sorozatból (1080i ) és 76 fokos volt ! És volt két kicsi akadás a képben (kb fél óra volt köztük) és most nem tudom hogy a melegedés vagy csak a videóban volt e a hiba. Gyerek a kezemben volt és nem tudtam megnézni . Mindenképp hűteni szeretném úgy,hogy 65 fok fölé ne menjen. Másik két boxom 40-55 fok között mozognak . Rendelek olyan (hasonló) ventilátort mint amit linkektél de amíg megjött Kínából addig valamit még kitalálok. Vannak otthon kis ventilátorjaim de 12 voltosak és alig érezni hogy fúj (szinte semmi) . Aláraktam az egyiket de semmit nem hűtőt rajta fél óra alatt sem.
Alját te kivágtad vagy csak a gyári szellőző nyíláson keresztül hűti az a kis ventilátor?
-
blakey
félisten
válasz
Melorin #74009 üzenetére
Nézd át a teljes hálózatot, beállítások, kábelek, csatlakozások. Semmi nem akadhat SMB-n és NFS-en egyaránt. Synology NAS-t használók Plex szerverrel mint adatbázis és semmilyen probléma nincs. Minden eszköz, kábel minimum gigabites legyen.
"Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja
-
-
Melorin
addikt
válasz
tomy86 #74017 üzenetére
Én is szétkaptam hamár ez a téma, és nem a csavar a probléma. Rossz helyen van a fémlemez. Ha odapróbáljátok a box alját, látszik, hogy épp a szélét súrolja a gap pad. Ha 180 fokot fordítok az alján akkor pont jó helyen érnének össze viszont akkor a fémlemezt eltartja a WiFi vagy BT antennája. Azt elgörbítettem oldalra és így már bepattan a helyére.
Ja és a video ne tévesszen meg senkit, a 4 tappancsot nem kell leszedni az aljáról ahhoz, hogy szétszedjük, nincs alatta csavar, csak pattintani kell.
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz
Melorin #74018 üzenetére
Azt nem figyeltem, de most ugyanannál a videónál, aminél tegnap 74 fokot mutatott, most 63-64. Találtam még itthon egy ilyen kialakítású 20x20x9 mm-es réz hűtőbordát. Ahhoz mondjuk ki kellene venni az alulemezt, de nem tudom, hogy hozna-e annyi plusz hűtést, hogy érdemes legyen foglalkozni vele.
-
tomy86
addikt
válasz
Melorin #74021 üzenetére
Nálam nagyjából így van, ahogy ezen a képen.
-
Beni2360
félisten
válasz
Melorin #74018 üzenetére
De a videón mutatja, hogy az alsó borítóban ki van vágva a toslink ház miatt belőle. Simám ezek szerint nem lehet elfordítani. Csak ha kireszelsz belőle. És nála középre esett a csavarnál a hőpad.
nekem egy 2.5 cm-s ventilator van alatta és bekapcsolva 52 c fokos volt a mag. Kikapcsolva -10 fokot hozott a 2.5 cm emelés. Megcsináltam az ajánlott xml módosítást és az alap CE skinnél nemcsak info gombnál hanem egy sima pause gombnál is kiírja a hőmérsékletet.
#74023) tomy86 tökéletes nem kell annak a lemez közepén lenni mivel a hő a lemezen elterül és arra amerre van.
Én is mindjárt szétkapom.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
cof
veterán
válasz
tomy86 #74026 üzenetére
Ez amúgy jól látom 2 db-ból van összerakva nálad is vagy csak a linkelt képen? Még lehet rajta húzni ha vesztek jobb hővezető képességű pad-et, DroidMester már linkelt sokszor. De van HA-n is láttam.
@nfsu17
A gyári pad ultra gáz, venni kell normálisat és akkor nem kell semmilyen ventilátor.Bár ha 60-65C-re sikerült lefaragni, 4K-n főleg, akkor nem is piszkálnám tovább. Jó az, nem kell, hogy 50 C legyen, az sem jó ha nagyon alacsony hőfokon üzemelnek.
[ Szerkesztve ]
Zzz...
-
-
cof
veterán
válasz
tomy86 #74032 üzenetére
A réz a legjobb választás. De azt hiszem, hogy 8 mm fér bele, kis faragással 10 is. Valami ultravékony kétoldalú gap pad, hogy minél gyorsabban elvezesse a rézhez a hőt.
A 60 C már teljesen jó ha megvan. Nem kell 30 C-re levinni.
Ez egy gyári hűtés, semmi modding. Mini MXIII. De van is súlya a cuccnak.
CoreELEC (official): 9.2.3 (Amlogic.arm)
CoreELEC:~ # cputemp
47 C[ Szerkesztve ]
Zzz...
-
Egon
nagyúr
válasz
Melorin #74029 üzenetére
A 2. képeden a piros vonaltól jobbra is folytatódik a borda (bár ugye ki van vágva belőle egy darab), az nem ér rá a procira?
Azt az egy csavart kiszedve, a bordát nem lehet elforgatni, hogy jó helyre essen?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
nfsu17
veterán
kicseréltem a padot, kifúrtam az alját, csökkent is a hőmérséklet...most nekem így megfelelő, így már sokkal jobb, mint az X99 gyári állapotban. Amúgy sem nézek nagyon 4k-t, így meg a legnagyobb kihívás neki a 1080i@50, amikor olyan 66-ig felmegy (egy elég meleg szobában).
A 1080p@25 (vp9/h265) meg megáll ilyen 60 fokban is. Vagy a 1080p@50, már nem emlékszem, annyi félét teszteltem már, csak fel nem jegyeztem.
Hihetetlen amúgy, hogy mennyivel jobb kodek a h265 (vp9), mint a h264.
Egy h264 720p@25 film kb egál hőm. szempontjából egy vp9 1080p@25-el.
Ezt onnan veszem (ami lehet bullshit), hogy a hőmérséklet a box szerint ilyenkor egyforma (nem egyszerre nézem természetesen). -
cof
veterán
válasz
Melorin #74035 üzenetére
Ez már egy újabb verzió lehet a tied. Csak elfelejtették hozzá áttervezni a házat. Mert ha megnézed ezt a képet [kép] akkor látod, hogy itt másképp van megoldva az antenna, a házra van ragasztva, ilyen fekete szigeteléssel.
@nfsu17 Teljesen jó, 60-65 C.
[ Szerkesztve ]
Zzz...
-
Beni2360
félisten
válasz
nfsu17 #74027 üzenetére
Na megnéztem és 4.40-nél látszik, hogy teljes felületen felfekszik a hőpad. A csavarhúzóval mutatja, hogy a bal alsó sarkánál fekszik fel a csavar mint nálad.
Más: Létezik, hogy nem ugyan az az alja és akkor máshol szerelt változat forog? Méret egyforma csak a belső rögzítés esik máshova és ezért vannak eltérések. A matrica az alján meg nem játszik.
Miért van a lemezből kivágva a sarka?[ Szerkesztve ]
-
vizimento
senior tag
X96 mini-men coreelec fut.
Eddig rendben ment, a napokban viszont frissítette magát, és azóta nem hajlandó a wifihez kapcsolódni, így használni se tudom (tálózati meghajtóról filmnézésre volt használva).
Látom a wifi hálózatomat a kapcsolatok fülön, de hiába kattintok a kapcsolódásra, folyton "failure". Már próbáltam törölni a listából, és új kapcsolatot létrehozni, de úgy se hajlandó csatlakozni. A wifi hálózaton semmi változtatás nem történt, minden egyéb készülék zavartalanul működik, így nem hinném hogy ott van hiba.
Van valami ötletetek mi lehet a hiba, illetve hogy mit tudok tenni?Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
cof
veterán
válasz
nfsu17 #74040 üzenetére
De az lesz. Akkor nála láthatóan rosszul (vagy nem is ide valót) forrasztottak be, mert nálad majdnem vízszintesen vannak az antennák. Nála meg függőleges.
@vizimento Tedd vissza az előző CE-t a kártyára. Frissítést meg tiltsd le. Keress rá itt a topikban autostart.sh-ra.
[ Szerkesztve ]
Zzz...
-
-
Egon
nagyúr
válasz
Marci6 #74043 üzenetére
Lehet érdemes lenne jelezni az eladónak a problémát.
lehet hogy ez a trehányság arra utal, hogy lasasn kivezetik ezt a box-ot a piacról, vagy csak egy átmeneti baki?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG PC: I7 8700 / B360-H GAMING / TUF RTX 3070 8GB / 500GB SSD+1TB HDD / 650W TÁP / RGB HÁZ!
- GAMER PC: ASUS B360M-K / i5 9400F / 16GB RAM / 512GB SSD+500GB HDD / RX6600 8GB / Win 10 / !!
- Dell Optiplex 3020 SFF - i3-4160, 8GB, HDD/SSD nélkül
- Jó áron HP irodai PC + Fujitsu LCD monitor egyben eladó!
- AMD GAMER PC! Ryzen 7 5700X / RX 6700 XT 12GB / 16GB 3200MHz / 2TB SSD / 750W GOLD / BESZÁMÍTÁS!
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest