- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Notebook hibák
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz csibe1 #91201 üzenetére
Tegyel be mar egy kepet a SSID ről ott ahol a savat valtoztattad. van a 2,4mHz es az 5 mHz is. Barmelyiket atlehet nevezni.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
pixta78
senior tag
válasz pixta78 #91203 üzenetére
A másik boxom is Tx9 9.2.8.!
Router újraindítva, boxok újraindítva.
Ha újra építem az egész médiatárat akkor már egyáltalán nem tölt le borítót. Csak üres poszterek láthatóak. A Filmek menüben pedig nincs cím csak a filmekből egy kép. Viszont elindít minden filmet így is.....
SOS segítség!Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
vargalex
Topikgazda
válasz Beni2360 #91202 üzenetére
Vannak olyan "buta" gyári firmware-ok, ahol valóban nem állítható külön a sávok SSID-je. Marketing oldalról még valami intelligens sávválasztás dumával is megtoldják...
Vannak olyan típusok is, ahol ez legalább kikapcsolható és akkor külön konfigurálható a 2 sáv.Alex
-
Beni2360
félisten
-
-
rgeorge
addikt
Nagyon láma kérdésem van: egy valószínű boot loop-ba botlottam a CoreELEC 19.4-el, sd kártyán van. Egy downgrade-t csináltam 19.5 rc1-ről, ezért gondoltam, hogy arra visszafrissítve hátha elindul. De most nem tudom, hogyan másoljam fel a frissítést a "/storage/.update"-ba. Egy linux rendszeren próbáltam, de ott írásvédett a fájlrendszer.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
válasz rgeorge #91211 üzenetére
Sikerült linux alatt, csak root joggal kellett másolni. Az update egyébként sikerült, újra elindult a CE (másodikra).
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Beni2360
félisten
válasz pixta78 #91214 üzenetére
Hatha ez segit.
Na meg a helyes mappa struktura is sokat szamit.
Talalsz sok mindent meg a videoim kozt.
Iratkozzal fel vagy koves.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
pixta78
senior tag
válasz Beni2360 #91215 üzenetére
Köszönöm Beni de egy jól bejáratott médiatár omlott össze, jó mappa struktúrával. Azóta kb 5x raktam újra a CE- t de semmit nem tölt le semelyik scraper. Bármilyen kiegészítő lejön, időjárást mutatja szal nem gondolom, hogy hálózati oldalon van a baj.
Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
gyűrű
addikt
válasz pixta78 #91216 üzenetére
Már sokszor leirtam de kevesen fogadják meg... Ha kész a mappa struktúra és megvan a médiatár tokkal borítóval cdvel stb. , akkor ki kell exportálni, a külön különt választani a film mappákba. ÍGY bármelyik kodi bármikor scrapperek nélkül beolvas tökéletesen újra mindent a localt választva, mert ott van minden egy helyen nfoval képekkel...Még internet sem kell hozzá..
-
cof
veterán
válasz pixta78 #91216 üzenetére
Bekeverhet egy mappa is amiben van valami spéci karakter, jártam már így. Akkor már az elején összeomlik az egész. Próbáld meg darabokban hozzáadni aztán majd előjön a hiba. Biztos nem scraper gond mert tele lenne vele a net ha hibás lenne.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
csibe1
addikt
válasz Beni2360 #91202 üzenetére
Tettem már be: [link]
Hiába hozok létre új SSID-t nem lehet külön állítani semmit.
#91207 Zsadi
Köszi a tippet, de sajna nem jött be.
Nincs semmi külön opció, csak azok vannak amik az előzőleg berakott képeken.Ez ilyen alap router szerintem, nem látok olyan beállítást, hogy külön lehetne asávot állítani az SSID-éknél.
" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
csibe1
addikt
Nincs semmi ilyesmi.
Közben csináltam egy új SSID-t, aminek a végére odatettem a _5Ghz-et, de nem volt semmi extra opció ott sem.
Arra felcsatlakozott gond nélkül.
Utána megnéztem, és ott be volt jelölve a WPS.
Megcsináltam az eredeti SSID-n is, és most arra is egyből csatlakozott.
Újra is indítottam párszor a boxot, nem volt gond akkor sem.
Eddig úgy néz ki, hogy rendben van a dolog.
Ha holnap se problémázik akkor már szerintem okés lesz a dolog.Köszönöm szépen Neked és mindenki másnak is a segítséget!
(Azt hiszem hétvégén lesz egy köröm ismerőshöz, mert neki is ilyesmi routere van, és nála se csatlakozik a box, ha jól emlékszem.)
-
pixta78
senior tag
Sajnos nem jó, letöröltem minden fél évnél újabb filmet, sorozatot, át írtam az IP-t is restart stb. SMB ről sem külső vinyóról nem olvas be csak üres cím nélküli borítókat. Kb 10 x írtam különböző Matrixot ki 2 kiíróval és egyhelyben állok!
A hálózati eszközeimet áramtalanítottam.
Lehet Formázom a vinyót.ui a sorozatoknál a fájl megadási szakaszt 15x megcsináltam de mintha semmit nem tettem volna, ugyan úgy kéri megint.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz pixta78 #91223 üzenetére
Mert nem jot valasztasz keresonek. A sima TMD es nem a phytonost. Ott van a videomba. Es ne formatalj es torjel e vegett.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz pixta78 #91223 üzenetére
Ez legyen a fő kereső.
Phyton beállítása.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz csibe1 #91221 üzenetére
Az érdekes, a WPS elvileg semmit nem befolyásol egy már felcsatlakoztatott eszköz esetében. Arra szolgálna, hogy az első csatlakoztatásnál ne kelljen jelszót beírni, hanem a routeren és az eszközön 1-1 gombot lenyomva (ami lehet nem fizikai gomb is) létrejöjjön a kapcsolat. Ráadásul, a WPS köztudottan sebezhető technológia, alapból tanácsos kikapcsolni. Szerintem bugos ott a firmware, de nem kicsit. Ezért szoktam én azt mondani, hogy a szolgáltatói routert érdemes bridge módba rakatni, és valami normális routert mögé rakni.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz pixta78 #91227 üzenetére
Nem sérült a HDD véletlen? Nézd meg egy Windows-os gépre dugva is telepített Kodival mit csinál. Mappaszerkezeted is biztosan olyan mint kellene legyen? Az ne tévesszen meg hogy régen beolvasta, sokminden változik folyamaotsan a Kodiban és a kiegészítőkben is a frissítésekkel.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
blakey
titán
válasz pixta78 #91227 üzenetére
Rakd újra a rendszert vagy térj át egy újabb CE-re, cserélj boxot. Nálam Nexus alatt hibátlan, egyelőre.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
pisti31
csendes tag
Sziasztok!
Van egy x96 max lejátszóm (S905X3) dual boottal, Coreelec és Android, a Coreelec-et használom filmnézésre. Van egy Epson projektorom, ami fali tartón fejjel lefelé lóg, ezért ki kell választanom rajta az "elől plafon" beállítást, a kép megfordul és sokkal hangosabb ventilátor fokozatra kapcsol. Így programozta az Epson, nem állítható. Szeretném megfordítani az x96 képét, hogy visszaállíthassam az "elől" opciót, amin halk a ventilátor. Az Androidnál ez alapból megy a beállításokból, de a Coreelec képét sehogy nem tudom 180 fokkal megfordítani. Próbáltam már pár, a neten található variációt beírni a Storage/.config alatt található autostart.sh fájlba, de semmi nem történik. Ha valaki ért hozzá, kérem segítsen.
Köszönöm, István -
pixta78
senior tag
Ext4-re formázott, így nem tudom megnézni Win alatt a szerkezetet de SMB-ről, sem működik(Win11). Ha újra formázom ext4-re sem hiszem, hogy megjavul. Ahogy a virágboltban van úgy töltöm őket. Azonban lehet, hogy formázom és egyesével töltök rájuk filmet...
-
pixta78
senior tag
válasz blakey #91229 üzenetére
A háztartásban 2 doboz megy: x96max+ és TanixTx9. S905x3-n a vinyó közvetlenül, az s912 SMB-n lóg.
Kísérlet képp az asztali Win11-ről próbáltam SMB-n beolvastatni a96max-szal, ami sikerül is, mennek a filmek. Semelyik box nem tölt le metaadatot!
Lehet a Routernen van vmi szűrő?
A 96max-on 19.5, 19.4, 19.3, volt feltéve 2 külön kiíróval, Pendrive, Emmc- ről is ez a helyzet!
2 hete vettem észre, hogy a jól bejáratott rendszer nem tölt le adatokat. A rajta futtatott Csicsóka féle TM zökkenő mentesen fut.Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
csibe1
addikt
Köszi, nem igazán néztem utána a WPS-nek, csak bejelöltem.
Az SSID-ből kikerült a kötőjel, a csatorna ment a tizesre, és be lett kapcsolva a WPS.
Most mielőtt bekapcsoltam a boxot a csatorna automata lett, a WPA2 shared az WPA/WPA2 lett, a WPS maradt.
Indítás előtt kihúztam a boxot fél percre.
Elindult, betöltött a rendszer, utána 5-6 másodpercre már le is frissítette az időt a netről.
Youtube gond nélkül indult.Most már csak a hangerőszabályzót kéne valahogyan áthelyezni a képernyő aljáról.
Nem tudom miért nem volt jó a képernyő tetején, feliratos filmeknél idegesítő.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz pixta78 #91238 üzenetére
A gepedhez nem tud kapcslodni.
Nincs jol megcsinalva a megosztasod ráadásul csak most irtad, hogy winrol akarsz megosztani.
A samba mindket helyen engedelyezve van? Samba1-Samba3.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
divan
őstag
válasz pixta78 #91238 üzenetére
Próbáld ki esetleg az Universal Movie Scrapert, ott a beállításokban lehet választani a szolgáltatók között, hogy honnan húzza az adatokat.
Én úgy értelmezem, hogy jelenleg azon a gépen fut a Kodi, ahol a megosztás is van, tehát nem hálózati a probléma.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Van aki már a CE20-at használja a mindennapokban? (rajtam kívül) Mi a vélemény?
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
pixta78
senior tag
A pendrv sem oldotta meg a problémát, hanem a The TvDb Scraper.
Az eddig használt UMS bármilyen beállítással, a The Movie Database és annak Python változata sem működik nálam semmilyen beállítással!
5 éven át ezeket használtam!Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
T-master
tag
Sziasztok,
Tegnap megérkezett a Vontar X3, ajánlásotokra innen vettem: [link] . Egyelőre szépen megy a CE SD kártyáról, de lenne két kérdésem:
Van értelme belső tárhelyre telepíteni a CE-t? (az androidot sohasem fogom használni)
Tud valaki segíteni működésre bírni a gyári távirányítót? Meson_IR-t próbáltam, de hiába másolom be a fájlokat a megfelelő helyekre, csak a bekapcsológomb működik és az is csak bekapcsol.
A rendszer 19.5. -
Ferenczi Áko
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Formula-1
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest