Hirdetés
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2022.02.09.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
veterán
válasz
mamago1972 #15998 üzenetére
Múltkor ugyan azt írtam, hogy minden napos használatra ok az LE-Krypton, meg Blakey is dícséri... de... Azért mostanában vannak fenntartásaim, úgy általában a GUI döcögős lett (8.0c-ben talán ezt javították), néha előfordul fagyás (leginkább csak addonok használata közben és ekkor is magától újraindul a Kodi), meg van egy olyan érzésem, hogy mintha a lejátszás sem lenne mindig olyan sima, bár állítólag nincs frame-drop és még én se tudtam rajtakapni, de akkor is...
Amúgy folyamatosan javul verzióról verzióra.Box's don't touch!
-
blakey
félisten
válasz
mamago1972 #15998 üzenetére
Szerintem friss telepítés legyen. Egyik kártyán frissítettem, a másikon friss telepítés volt és az utóbbi jobban teljesít.
"Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja
-
djnice
veterán
válasz
junkpod #16000 üzenetére
A bandingot és a chroma upscaling minőségét ezzel érdemes tesztelni: [link]
Itt a leírás hozzá mit kell nézni: [link]
Upsampling-nál ezeket a részeket érdemes figyelni: Low Frequency Zone Plate, High Frequency Diagonal Burst
A bandingot pedig közvetve a Chroma Alignment és az Upsampling okozza.Az összes lejátszónak meg kell oldania valahogy a chroma upscaling-ot, mert a HDMI szabvány 1080p esetén 4.2:2 és 4:4:4 színteret tud csak, a bluray-en lévő stream pedig 4:2:0-ban van rögzítve. Ezért is lehet különbség még 1080p24 esetén is különbőző lejátszóknál, mert más-más algoritmusokkal dolgoznak.
Tudom sokszor ez túl van lihegve, de pl egy madVR NGU Low beállítással is sokkal szebb képet ad mint egy egyszerű lejátszó ahol csak Nearest Neighbor algo van.[ Szerkesztve ]
-
blakey
félisten
válasz
mamago1972 #16004 üzenetére
Mit próbálsz ki Androidon illetve a laptopon? Android alatt a Krypton használhatatlan és elvétve találni olyan apk-t vagy rendszert amin egyáltalán vállalható. Laptopon is más lesz a szitu. Én bátran ajánlom a 8.0.0b-től, szerintem már van olyan jó ha nem jobb mint a Jarvis buildek. Nálam az egyetlen build ami minden tesztfájlt hibátlanul visz legyen az kép vagy hang, Jarvis alatt van olyan anyag ami röcög.
"Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja
-
blakey
félisten
válasz
junkpod #16000 üzenetére
TV függő is a dolog, több összetevője van.
Ha linkelsz egy részletet akkor megnézem én is. Kevés esetben találkoztam bandinggel és ha kicseréltem a forrást egy jobbra akkor gyakorlatilag láthatatlan volt.
Az S905X boxoknál lévő sötétedés is a megjelenítökre vezethető vissza, nem mindegyik kezeli megfelelően.
Tegnap érkezett frissítés a TV-re ami javította a HDMI dinamikatartományát és valóban érzékelhető a javulás."Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja
-
blakey
félisten
válasz
djnice #16011 üzenetére
Nálam azzal nincs semmi gond. Pontosabban eddig nem volt gond, de majd megnézem az új LE-vel illetve hamarosan az új Minix XBMC-vel.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
adi1234 #15835 üzenetére
Nem tudom, hogy aktuális-e még, hogy, ha a HDMI audióformátumot bitstream-re teszed, akkor nem jó?
Nekem így működik.
Vagyis, a V10 pro, megy a TV-be, a TV-re pedig egy samsung hangprojektor megy optikai kábellel.
A Boxban beállítottam a hangtovábbítást, Dolby-ra, és DTS-re, és a beállításokban a hdmi audióformátum bitfolyamra van állítva, így, hangsávtól függően az audióformátumot Dolby-ra, vagy DTS-re tudom váltani.
Véleményem szubjektív...
-
djnice
veterán
válasz
blakey #16012 üzenetére
Nálam az S905 + legújabb Krypton buildnál tisztán látszik, csináltam gyorsan két képet telóval:
madVR NGU Low
S905 + LibreELEC 8Érdemes teljes méretben megnézni, a fő különbség a bal felső ferdén csíkos négyzetben lévő vonalak lépcsőzetessége, és a vastag kék vízszintes kétoldalt sötétedő csík sávossága, főleg a sötétebb részeken.
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
-
szabi__memo
nagyúr
Android alatti javaslatnál olyan ritkán jön elő a Wetek.
Érdekes -
DariusTrox
tag
Sziasztok!
Először is elnézést kérek a tudatlanságomért de szeretnék segítséget kérni
tőletek.
Nemrégiben vásároltam egy X96 (S905X) smartboxot.
Ezt egy ASUS O play mini v2 utódjának gondoltam.(az internetes hozzáférés miatt).
Az új box nem küldi át az SBS(egymás melletti)3D filmet a projektorra.
Vagyis a projektoron(BENQ W1070) átlehetett váltani SBS vagy OU módot a régi ASUSSAL,
de jelenleg az x96-osnál a projektor menüjében nem lehet kiválasztani az egymás mellett
menüpontot.(halvány marad).
A beépített lejátszók mindegyikével próbáltam de egyik sem működik az ilyen típusú filmmel.
Remélem nem írtam túl nagy hülyeségeket és lesz valaki aki tudna erre a problémámra
választ adni.
Válaszaitokat előre is köszönöm!I will take what is mine, with Fire and Blood!
-
Beni2360
félisten
válasz
darvinya #15987 üzenetére
itt kereshetsz. garival
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
darvinya
titán
válasz
Beni2360 #16020 üzenetére
Nem ér annyit a garancia, hogy ennyiért vegyek.
Főleg azért is, mert van T95N M8S Pro 2/8-as.Csak egy gondom van vele, hogy távirányítója vezérli Amiko HD8260+ box-ot.
De remélem IRPlus app-al áttudom íratni másik távirányítóra.[link][ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
blakey
félisten
válasz
djnice #16014 üzenetére
Na, megnéztem, legújabb LE van fent és nálam is ilyen, megnéztem Android alatt XBMC-vel és ugyanaz a helyzet, majd megnézem BS Playerrel illetve más lejátszó programmal is. Megnéztem MrMC-vel (Kodi fork) az ATV4-en, ott hibátlan, Krypton alatt a gépen (Mac) is hibátlan, de ennek ellenére a legújabb build még jobb lett az elődnél és annyira nem érzékelhető ez a banding filmnézés közben.
Jarvis buildek alatt is ilyen? Én már nem emlékszem és követni sem tudom, túl sok a "Kodi" a házban.(#16017) junkpod
Ezt be kell szereznem, szerencsére az utóbbi időben nem nagyon találkoztam a jelenséggel filmnézés közben.[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
DariusTrox #16019 üzenetére
Próbáld úgy, hogy a fájlnévben legyen benne a "3D SBS".
Eladó dolgaim: Asus RT-AC57U v2 gigabites router, 1.8m-es high speed HDMI kábel eladó, több db
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
szabi__memo #16018 üzenetére
Kevés tulaj van, vagy nem írnak, szóval nincs apostola.
Eladó dolgaim: Asus RT-AC57U v2 gigabites router, 1.8m-es high speed HDMI kábel eladó, több db
-
Mankó
veterán
Külföldi fórumon láttam, hogy van már 3d képes kodi.
Beelink mini mx3-am van (2/16) legyalult droid, nandra rakott libreelec, hang kep hdmi-vel erősítőre.
Meg tudjátok erősíteni vagy cáfolni a 3d képességet, illetve ha igaz, akkor van már stabil verzió a Beelinkre? (link?)
Köszi -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
envagyok #16028 üzenetére
Ezt írja kszaq a 009-hez:
kernel updated from latest LibreELEC Amlogic sources and cleaned up a bit, enabled 3D in kernel configEzt pedig a 8.0-hoz:
3D and HDR are not supported!Ha valaki tudja, próbálja ki.
-
válasz
DoItYourself #16029 üzenetére
Most nandban 12h 7-es le van, sdn meg 8-as c
Mindegyik viszi az ou és az sbs filmeket. Sbs-nél szétcsúszik a GUI, de az nem zavar be.
Mvc 3d-t csak 2dben játszik.Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!
-
Pelican
őstag
válasz
DoItYourself #16029 üzenetére
Majdnem minden verzióhoz azt írja, hogy nem támogatott, mert neki nincs 3D tévéje és nem tudja kipróbálni, de attól még működik.
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
DoItYourself
Topikgazda
009-el kipróbáltam én is a 3D-t, működött. A jelzett szöveg félreérthető az újabb buildeknél.
-
junkpod
veterán
válasz
mamago1972 #16004 üzenetére
Hát nekem a 8c sem lett gyorsabb, egy hangyabokanyit sem...
Box's don't touch!
-
blakey
félisten
válasz
junkpod #16034 üzenetére
Fura, mert nekem a menüben való lépkedés sokkal gyorsabb és nem akadt meg, eddig. De majd ma tovább próbálom, gyári skint használok.
-
blakey
félisten
válasz
blakey #16035 üzenetére
Még valami, mindkét kártyát először frissítettem 7.95beta6-ról, ott voltak akadozó menü de nem volt vészes illetve volt Kodi újraindulás is, napi rendszerességgel, a 8.0.0b-t egyik kártyán friss felépítéssel újra feltettem és az újraindulások megszűntek valamint frissítés után gyorsabb lett a menüben való lépkedés, legalábbis eddig.
-
the radish
senior tag
válasz
junkpod #16033 üzenetére
Először is bocs, hogy válaszként írok, de távirányítóval kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.
Adott egy Mini MXIII II készülék, melyhez adtak egy kurzorokkal együtt 13 gombos távirányítót.
Vettem egy Rii i8 távot is, azonban nem igazán nőtt a szívemhez. Viszont van pár funkció, amit szeretnék IR távon keresztül elérni. (Pl. "Y", "O", stb.)
Van-e lehetőség, hogy egy akármilyen, vagy tanítható IR távra adoptálni ezen funkciókat? Próbáltam egy ilyennel játszadozni, de csak a meglévő funkciókat tudom rávarázsolni, esetleg keymap editorral cserélni, de többet nem tudok hozzáadni. (Nem tudom érthetően írtam-e.)Szóval van erre valamilyen lehetőség?
-
blakey
félisten
-
mamago1972
tag
válasz
junkpod #16034 üzenetére
Tegnap felraktam én is a 8c-ét. Érdekes volt rájönni egy-két dologra, hogyan is kell beállítani. Még nagyon sok beállítást vadásznom kell, hogyan is, de majd hétvégén foglalkozom vele. Egyelőre nem tudok mit mondani, amiket beállítottam, azok mennek. Nem volt lehetőségem még 15 percnél többet nézni rajta tartalmat. De, ugyanúgy megmaradt egy bizonyos hiba live tv tekintetében. Mindig akad.
Do I make myself clear?
-
blakey
félisten
válasz
mamago1972 #16043 üzenetére
Nem használok live tv-t de azt hiszem, hogy ki kell kapcsolni az mpeg2 gyorsítást.
-
-
djnice
veterán
válasz
mamago1972 #16043 üzenetére
Nekem a Live TV tökéletes DVB-C és S2 tunerrel rendelkező enigma2-es boxról nézve a VU+ pluginnel. Nem kellett kikapcsolni az mpeg2 gyorsítást. Mind az SD mpeg2 és a HD H.264 is jól megy, akadás nélkül, akár UPC kábelen, akár UPC Direct műholdon keresztül.
Ha TVHeadend-et használsz, próbáld ki a VDR-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest