Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen széket vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2022.02.09.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz
DoItYourself #86000 üzenetére
" Pedig van vezetékes, még a wifi-t is bekapcsoltam, csatlakoztam vele, ugyanaz." a vezetékest akkor kikapcsoltad? Tudtommal együtt már bezavar.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - Zyxel NSA325 v2 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
vargalex
Topikgazda
válasz
DoItYourself #86002 üzenetére
Jól mondja a kolléga, csak wifi-t használva működik. A Netflix nálam is leginkább angol, de ahogy nézem, ez valami ráhekkelt változat, mert a play áruházban nem is találja...
Alex
-
cocka
veterán
válasz
SunMount3r #85997 üzenetére
Jaa értem. De érted a Total Commander odafelé tudja? Ahhoz nem kell semmi extra, hátrány, hogy akkor a hálózati fájlcseréhez csak az Androidot használhatom.
De fura, hogy a CoreELEC-en meg van, mert azt meg elérem gépről. Meg is lepődtem, mert épp a LAN-on kellett a másik gép tartalma amikor feltűnt, hogy van egy CoreELEC gép is.És azon meg ha beállítok mindent, IP, usernév, jelszó ugye a fenti beállítások miatt üres, akkor "operation not allowed". Lehet a windóz logban is meg kéne nézni, hogy mi kínja van.
-
YxVs
aktív tag
Gondolkodom az alábbi Q7-es légegeres távirányító beszerzésén:
link
Egy Mecool KM2 és egy régi X96 (s905x) box irányítására szeretném használni.
Gondolom android alatt megy alapból, viszont az X96-on CE fut.
CE alá is fel lehet programozni keymap editorral vajon?
Vagyis teljesértékű távként tudom használni CE alatt is?
Egyébként minőségben mekkora előrelépés az X96 gagyi távjához képest? -
Beni2360
félisten
Windows alatt jogosultságot kell adni neki, vagy mindenkinek az eléréséhez.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - Zyxel NSA325 v2 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
A keymap ed-ral meg a mini bill, is megy. És az eredeti távon beállított gombok mennek a bill-zeten de még azon távon is amit akarsz venni. Nekem van egy villágitós változat de nem jött be. Néha megbolondúl és sorozatban lép több sort. Vagy nem reagál és mire észhez tér és közben többször meg nyomtad ugrik annyit. Elcsomagoltam.
[ Szerkesztve ]
-
vizimento
senior tag
Adott egy "buta tv" és egy X96 mini. Wifin netre tudom kötni, és youtube, illetve netflix nézés lenne a cél. Ez hogyan kivitelezhető a készülékkel? Vagy jobb ha TV-t cserélek amibe ezek beépített lehetőségek?
Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
vizimento
senior tag
válasz
castiels #86010 üzenetére
9.2.7 van fent.Ennél frisebbet nem találtam erre a készülékre.
Youtube addon fenn van, de "no stream" hibával nem indít el semmit.
Találtam videót a hiba elhárításáról, de elakadtam, mert egy Indigo appot rak fel, amit én hiába próbálok telepíteni, se hibaüzenetet nem kapok, de sikeres telepítést...Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
nfsu17
veterán
Nem. De lehet csak én bénáztam.
Pl. akartam egy 'stopot' a vissza nyílra lejátszás alatt...nem ment.
Végül kiderült, alapból tudja a táv, csak hosszan kell nyomni a visszanyilat.
A 0-9-re sikerült betenni dolgokat, szóval talán nem én bénáztam, de simán elképzelem ezt is.
Hiába nyertem ki a visszanyíl kódját, és szerkesztettem meg, le se xarta. -
RobeeK
tag
Sziasztok!
Van nekem egy X96 Max+ készülékem, Coreelec fut rajta, teszi a dolgát rendben. Egy problémám van vele - valamiért mindig automatikusan bekapcsol. Ha áramot kap, az ok, de bármi történik, tv-n hdmi bemenetet váltok az android boxról a set top boxra, attól is visszakapcsol. TV-n valami Simplink vagy mi nevű okosságot kikapcsoltam, régi LG.
Van erre valami okosság, ezt hogy tudom kikapcsolni?
Köszi. -
-
Elemental
addikt
Szevasztok!
X96 max plus, CE matrix legfrissebb.
Nektek volt már olyan, hogy valami safe mode-ba állt a kodi? Újraindítás után vissza áll normálba. -
blakey
félisten
válasz
Elemental #86016 üzenetére
1-2 évvel ezelőtt volt ilyen, valami beragadt vagy valamelyik kiegészítő okozta, már nem emlékszem, talán másoknál is előfordult, mostanában nem találkoztam ezzel.
[ Szerkesztve ]
"Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja
-
divan
senior tag
válasz
RobeeK #86014 üzenetére
Pont a régebbi LG tévék OK gombjának a kódja megegyezik a kínai lejátszók bekapcsolás kódjával. Próbáld ki, hogy kikapcsolt tévével, a távirányító gombjainak nyomogatásával is bekapcsol e. Hogyha nem, a lejátszón is kapcsold ki a CEC-et. Beállítások-->Rendszer-->Bemenet-->Perifériák
-
Elemental
addikt
válasz
Elemental #86016 üzenetére
Nah, eddig tartott az öröm.
Plexkodiconnect, hiba a könyvtárszinkronizáció során. Annyi történt, hogy letöltöttem egy sorozat első évadát, eddig minden oké. Ma leszedtem a második és a harmadikat is. A plex felületén ott van rendben, de a kodin csak az első évad részeit mutatja. Lehet, nem ez kavar be, de mást nem változtattam tegnap óta. Néha, pedig újra indul a kodi magától.[ Szerkesztve ]
-
blakey
félisten
válasz
Elemental #86021 üzenetére
Érdekes, pénteken újrahúztam a CE 19-et, PKC is tökéletes és azóta is az, legalábbis tegnap az volt, nemsokára megnézem, mert felteszem a mai frissítést. A PKC nemrég frissült és néha elfelejti a fejlesztő odaírni némelyik frissítésnél, hogy érdemes adatbázist tisztítani, mert átírt 1-2 dolgot, szerintem most is ez történhetett, mert csak úgy nem javul meg. amit észrevettem, hogy sok mező ki lett töltve, ami korábban nem volt, és régi PKC-nél szintén ki volt töltve.
"Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja
-
be1a
csendes újonc
Helló,
Ugoos AM6 Plus + Denon X3700 + LG OLED65B9 a lánc, így sorba HDMI kábelekkel (high speed, próbáltam cserélgetni, másik portba dugni, denont kihagyva is ugyan ez). Az ugoost kifejezetten nagy bitrátájú közbeszerzett HDR/Dolby Vision filmek lejátszására vettem, mert hiába veszel 2-3 havi átlagkeresetért TV-t egy normális médialejátszót nem raknak bele
Az Ugooson Android van (frissítve), és Plex-el próbálom.
A probléma: sehogy se akar stabil kép kialakulni, általában elmegy valamennyi időre a kép (fekete lesz a TV) már a főmenüben is (néhány mp-ig fekete, aztán visszajön). A filmek vagy elindulnak DV-ben vagy nem, néha csak HDR-ben, néha szét van csúszva a hang a képtől, néha teljesen elmegy a kép és csak a hang hallatszik, a TV meg no input signal-t ír.
Szerintem valami beállítás gond lehet, mert egy sima monitorra kötve nincs ilyen villódzás. (Már nagyon sokat nyomkodtam a beállításokat a TV-n is meg az Ugoos-on is) Sima monitorra kötve a DV ki van kapcsolva az ugoos-on, a LG TV-vel meg nyilván be. Lehet hogy nem kompatibilis egymással? Vagy nem szeretik egymást a kínaiak meg a koreaiak ezért direkt nem működik LG TV-vel? Van erről valami leírás hogy hogy kéne működésre bírni? Vagy lehet hogy hibás az ugoos? Egyáltalán mit kéne még próbálni?
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
A FW a legújabb rajta? Ha igen, próbáltad újra rakni? Amúgy a HDMI kábel is lehet, ha nincs meg a 18GB/s sávszélesség a DV/HDR-nek, vagy sérült. Az, hogy nem lejátszás közben, hanem csak a menüben csinál ilyeneket ezekre (is) adnak gyanút.
A Box miről/hogyan kapja az "anyagot"?
[ Szerkesztve ]
-
-
be1a
csendes újonc
válasz
SunMount3r #86026 üzenetére
Windows alapú PC-n fut a Plex szerver, gigabites WiFi lokál hálózaton kapja a box.
-
Suineg
senior tag
válasz
Imi1981 #85939 üzenetére
Én is nézegettem. Vajon a HiFi hangzás csak egy sok százezres HiFi erősítőn jön ki belöle?
Vagy lenne hallható különbség mondjuk egy Spotify esetében egy korábbi, 23 éves Technics erősítőn is? Meg ez a licenc a Dolby-k ért számít valamit? Az X96 max+-on is ugyanolyan a surround mint a 45.000 boxon, vagy tévedek? -
Suineg
senior tag
Van egy régi bajom, még mindig azzal küzdök. Most nem irom le. Az szeretném kérdezni, hogy a légegér vezérlő fájlt, azt a CE miatt kell feltenni a boxra a főkönyvtárba? A boxra kell egyáltalán vagy a CE sd kártyára már nem is emlékszem. Ez a file (assszem Cof kolléga linkelte be ide) mindegy, hogy melyik változat? Úgy értem x96 max+-hoz való van külön, vagy csak egyfajta létezik? Működik a légegér táv, csak csinál pl. olyat hogy több karakter jelenik meg egy pici gombnyomásra..android alatt.
Arra gondolok, hogy nem jó a táv kezelő file amit feltettem a gépre, s CE-ből androidra váltásnál ezért kapok hibaüzenetet a boot során system ui isn't responding felirattal. A Wifit sem kapcsolja be, mikor nagysoká betöltötte az androidot. S ez a hiba a CE reboot EMMC, androidra való átkapcsolásánál random jön elő. S képtelen vagyok FIX álni. -
be1a
csendes újonc
válasz
SunMount3r #86030 üzenetére
Fele úton gigabit ethernet, fele úton wifi (amúgy router oldalról elméletileg lehetne gigabites is a WiFi
)
Alapvetően a probléma amúgy nem buffereléssel vagy a hálózattal van, mert a médiabox főmenüjének megjelenítése se megy.
Nekem is ilyen handshake dolognak tűnik, mert film közben ha van ilyen, akkor elmegy a kép, és amikor visszajön, akkor megjelenik a TV jobbfelső sarkában hogy HDR/DV, mintha 'újraindulna' a kép (amikor pl a TV saját lejátszóját használom PLEX-el, ilyen esetekben akkor jelenik meg a HDR/DV logó/felirat, amikor elindítok egy filmet.
-
SunMount3r
nagyúr
+djnice: Csak távoli tipp, de egy HDMI CEC-Less adapterrel próbálkozni esteleg? Pl. HiMedia-n okozott anno furcsa dolgokat a CEC inkompatibilitás, amiket ez megoldott Ez csak egy "minden kötél szakadt" tipp persze...
[ Szerkesztve ]
-
Hapi18
tag
Sziasztok!
Kb 4 éve vásárolt Mecool M8s pro+ média lejátszóm, most sajnos bekapcsolás után néhány másodpercel lefagy. Soha nem volt piszkálva eredeti firmware van rajta.
Kérdés hogy érdemes e megpróbálni egy új firmware-t rakni rá és ha igen melyiket?
Csak youtube és filmlejátszás a lényeg. (mesék vinyóról)Köszönöm
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #86036 üzenetére
Sajnos nem elég, még egy HDfury hdmi doctor sem (próbáltam), min Integral 2 kell ami nem olcsó…
-
kiske13
tag
Normális, hogy használat közben nagyon felmelegszik a tv box? Főleg a fém alja amin szellőző rések vannak.
Nemrég vettem egy Mecool-t s905x4 procival. Nagyon tetszik, talán a távirányító lehetne jobb.
A youtubos videókban azt mondják nem melegszik, az enyém viszont lazán melegen tartja a teát?!20 ÉV MULVA TEHETSÉGES KEZDŐ LESZEK!!!
-
tobias40
veterán
Sziasztok!
Vettem egy TCL 65 725 tv-t és a kérdés csak annyi hogy melyik box-al tudom nézni a legjobb minőségben a 4K-s filmeket és Netflix tartalmakat?(mondjuk a netflix a tv beépített app-jával is szépen megy 4K-ban)
-
blakey
félisten
válasz
tobias40 #86046 üzenetére
Amivel eddig, ha jobbat akarsz (kérdés, hogy miben), akkor nem biztos, hogy Amlogic vonalon kéne nézelődni. Az eddig használt boxod is teljesen jó ahhoz a TV-hez, sőt, sokkal komolyabbakhoz is.
-
Imi1981
veterán
válasz
tobias40 #86048 üzenetére
Itt legtöbben akik netflixet tv boxon nézik oka van. Nálam például régebbi tévén egyszerűen nem olyan jó a tv-n a netflix képminősége. Nekem számít, hogy kandenciahelyes nézhessem a netflixet és azt a tv alkalmazás nem tudja. Meg egyebb dolgok is lehetnek. Ha neked tökéletes a tv alkalmazása akkor nem kell más. 4k hdr-ben megy a téveden szóval szerintem képminőségben nem lenne előrelépés egy tv box.
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített GAMER! GIGABYTE B450M R7 2700 32GB DDR4 1TB NVMe SSD GTX 1080Ti BitFenix ENSO RGB 600W
- Épített GAMER! Asus H610M i3 12100F 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti ZALMAN Z1 BE QUIET! 500W
- GAMER PC RTX 3080 I7 10700K 8mag 16szál 32GB 3200Mhz Ramok 1TB M2 SSD 1TB HDD
- Gamer PC , R5 4500 , RTX 2060 , 16GB DDR4 , 256GB SSD , 1TB HDD
- Gamer Ryzen , R5 4500 , RTX 2060 , 16GB DDR4 , 256GB SSD , 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest