- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Notebook hibák
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
®abstract®
őstag
válasz pinnacle #91900 üzenetére
nekem is ilyen box van-mindjart egy éve. de miből gondolod,hogy hibásan mèr es hogy 10 fokkal többet?
a gyári droidon & slimbox romon is izzad a hardver-ahogy olvastam az S905X3 az ilyen forrófejű fajta.
az lcd infot be tudtam ugy allitani hogy kijelezze a hőfokot is-mivel altatom a boxot mindig-emiatt le tudom olvasni a hőt=35 fok alatt nem volt-szoval innen ugrik fel gyorsan 50-60 fokra-ez ilyen.
szerintem csak proci hűtőbordaval+80-90 mm s ventivel lehetne folyamatosan hidegen tartani a hőfokot vagy proci torony hűtővel,utobbi extrém megoldás
egyébként evvel az appal mérem [link][ Szerkesztve ]
Szavahihetőség manapság ritka kincs.
-
cof
veterán
válasz pinnacle #91900 üzenetére
Á, jó érték az a 38C indulásnál gyári hűtővel.
Nálam üresben 40C körül, szintén sosincs kikapcsolva, háttérben megy a Transmission és a TVHeadend szerver közben.
Ne hasonlítsd össze Elementaléval a hőfokokat mert azon akkora a hűtés mint nálad majdnem az egész alaplap. Jó, hogy nem megy így 40C fölé.
Most az enyém 51C élő TV HD, szobában 30C van.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
blakey
titán
válasz Elemental #91880 üzenetére
Ennyit számít egy minőségi box? - igen, de én ezt már régóta írogatom.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
pinnacle
nagyúr
válasz ®abstract® #91901 üzenetére
®abstract®, CoF csak azért gondoltam, hogy rosszul mér, mert a bekapcsolás pillanatában egyből 38°C-os. Mondjuk mindegy milyen meleg, csak ne fagyjon. Egyébként mostanában nem is fagy. Szerintem a Youtube 100MB buffer miatt, illetve ezzel 50MB a buffer belső hálózaton.
<advancedsettings>
<cache>
<buffermode>1</buffermode>
<memorysize>139460608</memorysize>
<readfactor>20</readfactor>
</cache>
</advancedsettings> -
blakey
titán
válasz pinnacle #91906 üzenetére
Azért "egyből 38°C-os", mert alapesetben az S905X3 nem kapcsol ki teljesen, azaz ha jobban megfigyeled akkor láthatod, hogy pl. az ethernet aktív, S922X, A311D esetében pedig teljesen lekapcsol a rendszer.
A "memorysíze" lehet nagyobb, állítsd pl. 300MB-re, "readfactor" nálam pl. 4-es, hibátlan minden gépen.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
laca71
aktív tag
Sziasztok
Vettem egy Vontar x3-as boxot, feltettem a coreelecet, minden rendben, de ha kikapcsolom akkor az usb csatlakozók nem áramtalanitódnak és nem áll le a rácsatlakoztatott hdd...
-
cof
veterán
válasz laca71 #91911 üzenetére
Bizonyos idő eltelte után le kellene kapcsoljon (pár perc), az már HDD ház firmware hiányosság ha nem. Azonnal nem fog mert az USB port áram alatt marad attól függetlenül hogy kikapcsoltad a CE-t, ugyanúgy mint a PC-s alaplapnál is az USB portok attól még áram alatt vannak, hogy nem megy a gép.
-
Beni2360
félisten
válasz laca71 #91913 üzenetére
Ha minden törik és szakad akkor egy távos (okos) konnektor ahogy nálam is van és azzal végleg kikapcsom a boxot.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
kuthim
tag
Sziasztok, van egy X96 max+ box CE 19.5-Matrix_rc1 Tvheadend 4.3 Astrometa usb tv tuner Digi kábeltévé.
A következő a jelenség: nem kapcsolja át automatikusan a Kodi a képarányt az SD csatornákon.
Pl. ha egy 4:3 képarányú műsor után 16:9 jön akkor továbbra is a 4:3 -ba megy a műsor. Ilyenkor ha elkapcsolok egy másik csatornára utána vissza, akkor már jó képarányban megy.
A képbeállitásnál a nézet mód normálra van állítva.
Úgy vettem észre hogy ez azóta van mióta az SD adásokat h.264-ben kódolják. Amikor mpeg-2-ben voltak kódolva akkor még jó volt.
Lehet ezzel valamit kezdeni?
Ha tv-n keresztül nézem, box nélkül akkor ugyanezen a csatornán a tv automatikusan kapcsolja a képarányt. -
nfsu17
veterán
Bár itt vontarról van szó, az X96 max plus úgy tudtam lekapcsolja. Szóval ha vkinek ez fontos, ilyet kell(ene) vennie.
Hogy miből gondolom.
A hdd-t lekapcsolja, azaz 'kattan' egyet.
Az usbre kötött elosztó ledje lekapcsol.
Az usb teszter szintén leáll, ha kikapcsolom a boxot.
Legalábbis az usb3.0 port biztosan.
-
pinnacle
nagyúr
válasz laca71 #91911 üzenetére
Nekem is ez volt a gondom, Csicsóka megoldotta. Coreelec beállításban is van már ilyen, az nem működik?
nfsu17 köszi, hogy beírtad, pont azon gondolkoztam, hogy fogom majd leállítani a ventit. Egyébként nem lehet erre is valami parancsot írni?
-
cof
veterán
válasz nfsu17 #91917 üzenetére
Általánosan ezt sem lehet kijelenteni mert ezeregy féle modell van X96 MAX-on belül. Na meg ha HDD-t kötnék az USB 3 portba akkor a ventinek csak az USB 2 port marad (és szerintem az áram alatt van mert arról is meg lehet táplálni egyébként és működik a BOX). Nálam a Tanix TX3 sem veszi el az áramot egyik USB-ről sem, mondjuk nem is örülnék neki ahogy írod (kattan) mert nem tesz jót a HDD-nek ilyen formában (kb. mint ha elmenne az áram).
Ha én nagyon ventilátorozni akarnék (bár nem akarok, mert annyiból veszek egy megfelelő bordát már és akkor passzív marad a cucc) akkor valami 5V-os USB vezérlőt keresnék amiben van hőfokszabályozó és csak akkor kapcsol be ha eléri a beállított értéket.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
-
vargalex
Topikgazda
Ha a HDD kattan, akkor az annak a tulajdonsága. PC-ben sem állna le másként.
Viszont az igaz, hogy a HDD-ket éppen a felpörgés/leállítás veszi a leginkább igénybe. Nekem van 2 db olyan 1 TB-os Hitachi notebook HDD-m, amik az épített kis hone szerverrnben voltak RAID0-ban. Több, mint 2000 nap működési idővel még mindig 100%-osak.[ Szerkesztve ]
Alex
-
cof
veterán
válasz vargalex #91921 üzenetére
"Ha a HDD kattan, akkor az annak a tulajdonsága. PC-ben sem állna le másként."
PC-ben sem ha elmegy az áram, de egyébként csendben áll le mert OP rendszer leállításnál szépen leparkolja a fejet, leállítja a tányért, itt meg ugye a CE nem ad semmilyen utasítást erre vonatkozóan, hogy leparkolja ezért ugrik vissza bárhol is legyen.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
Az már nagyon régen volt, amikor parkoltatni kellett a HDD-t (talán a 286-os időkben találkoztam vele utoljára). Szerintem már nincs is ilyen ATA command. Az összes HDD auto parking-ot végez a tápellátás megszűnésekor.
Szóval, az a HDD PC-ben is pont ugyan így állna le szabályos leállításkor is.[ Szerkesztve ]
Alex
-
-
vargalex
Topikgazda
Javítok: olcsó külső házak esetén lehet ilyen. De ott a megoldás rá a linken...
[ Szerkesztve ]
Alex
-
nfsu17
veterán
Létezhet az, hogy az egyik CE verzió miatt jobban melegszik a box, mint másik CE verzió alatt? Beállítások ua.
''Röviden''
Egy ideje feltűnt, hogy a box 'melegebb' számokat mutat, mint azt korábban tette. Tudom, nyár van, de már ez a harmadik nyár a boxszal, szvsz tudom mi merre mennyi.
Szóval ez feltűnt, pedig ennél korábban melegebb is volt a szobában.
Elővettem a 4k60-as tesztvideóm...alig 15 perc után már közelítette a 75 fokot..aztán lekapcsolt magokat és döcögött a videó. Ez még egy 'szűzlánynak' nem is okozott volna akkora behatást, de én már a magam módján moddoltam korábban a hűtést, hogy ilyen ne legyen.
Hovatovább melegebb szobában még a gyári! hűtéssel sem volt 'darabosság'.
Mondom ez így nem ok.
Elfáradt a két éves thermal pad? Lehet.
Tegyünk be újat.
Box szétszed...még pár lyuk az aljára, új padot vágok, összerak.
Teszt. Semmi. Egy fokkal nem lett jobb, videó akad 75 körül.
19.5 rc1-el.
Nézzünk egy nexust. CE20Ugyanaz. Nem hűvösebb.
Korábban írtam, hogy volt egy olyan CE kiadás, aminél majdnem 40s lett a bootidő, mert az X96 logo után 10s feketeség jött. Aztán lett egy build, ami után megint helyrejött és 28s lett.
Ott azt olvastam, hogy kernelt is cseréltek. Lehet ehhez köze?Most így néz ki:
19.3 # a 4k60 tesztvideó most nem megy 68 fok fölé 20 perc után sem. Semmi darabosság.
19.4 # ez az új kerneles lehet, mert itt már gyors a boot idő, de már melegebb
19.5 rc1 # ua, itt vettem észre a forróságot mostanában
CE20# ua, nem hűvösebbEgy másik videót is néztem. A forróbb verzión 58 fok volt végig a videó egyik este.
A 'hűvösebb' verzióval 54 fokon stagnált.Offba teszem, mert kb senkit nem érdekel, hogy nálam hány fok van , de ha esetleg vki hőm gondokkal szenved, próbáljon ki egy 19.3-at. Sok vesztenivaló nincs.
Ha meg egyedül vagyok ezzel...akkor ez van. Nekem jó így. -
Beni2360
félisten
válasz pinnacle #91931 üzenetére
Volt anno divat a kocsikba öntapadós fekete tartó lap amit a műszer falra tettek, én abból vágtam 4 db-t a venti sarkaira és avval rögzített a BOX alá, de azóta vannak már átlátszó ketoldalas ragasztó szalagok, lapok, stb. Nincs a fiók mélyen egy régi laptophütő ideiglenes használatra?
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
pinnacle
nagyúr
válasz vargalex #91934 üzenetére
Hardveresen dekódol, nfsu17-nak is 4K-nál van melegedés, módosított hűtéssel is. Neked a gyári hűtéssel sem melegszik 4K-nál a box?
-
vargalex
Topikgazda
válasz pinnacle #91935 üzenetére
Módosítatlan X96 Max plus, bedobva a TV mögé alig szellőző helyre, 4K tartalom (HDR) lejátszása 4K TV-n 20 perc után:
[gavarga@gavarga-5500 ~]$ ssh x96maxplus
##############################################
# CoreELEC #
# https://coreelec.org #
##############################################
CoreELEC (official): 19.5-Matrix_rc1 (Amlogic-ng.arm)
X96MaxPlus:~ # cputemp
64 C
X96MaxPlus:~ #
Alex
-
pinnacle
nagyúr
válasz ®abstract® #91936 üzenetére
Gondolva a jövőre, saját felvételeket már 4K-ban veszem fel. Egyébként is jobb minőségű a telefonos felvétel, mint a régi FHD-s videókamerám képe. Gondolom a nagyobb adatsebesség miatt, egyszerűen élesebb a kép. Igaz a zoom hiányzik, illetve a hangminőség is rosszabb. Nem tudom miért, de nincs 4K/60fps konzumer videókamera.
vargalex ez, hogy lehet Nem az volt a gond az elejétől fogva, hogy a fejjel lefele lévő hűtő miatt jobban melegszik, mint az előd X96Max?
Meg tudnád/tudnátok ezt a videót nézni? Mega-ra töltöttem fel. Nekem pillanatok alatt 69°C-os lesz, 74°C a vége, akad is, főleg oldalirányú mozgásnál. X96Max-al soha nem volt probléma.CoF persze, de szerintem vargalex sem 22°C-os szobában próbálta.
[ Szerkesztve ]
-
Zsadi
őstag
-
lanszelot
addikt
Hello,
X96 Max CE -vel
Elfelejtettem az ssh nevet és jelszót.
Valahova felírtam, csak nem találom.
Hogyan tudom megnézni mi az? -
vargalex
Topikgazda
válasz pinnacle #91940 üzenetére
Csak ma reggel volt időm megnézni, amikor azért valamivel hűvösebb van. A szobában 23,7˚C a hőmérséklet. A videó lejátszása alatt a maximum CPU hőmérséklet 63˚C, egyáltalán nem akad, oldalirányú mozgásnál sem. A file-t a mini szerveremre raktam, onnan NFS-en játszottam le, az X96 Max Plus is vezetéken csatlakozik a hálózathoz.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz lanszelot #91943 üzenetére
Szia!
Megnézni sehogy nem tudod, viszont a STORAGE partíción a.cache/shadow-
file az eredeti jelszót tartalmazza (coreelec), így azt visszamásolva a.cache/shadow
-ba (felülírva a most ott lévőt) és elindítva a boxot, azzal be tudsz jelentkezni. Konfigurációtól függően ez elérhető akár Samba-n is, de ha nem, akkor egy linux ajánlott a művelethez, mivel ext4 partícióról van szó.Alex
-
®abstract®
őstag
válasz pinnacle #91940 üzenetére
persze,rendben van ez igy,de akkor javasolt lenne a 4K tv ilyen tartalmakhoz
meg a tv boxot ki tudod maxolni.
nekem is X96MP van,nyugodtan fogadd el hogy ez ilyen forrófejű box,ami csak akkor hajlando hűvösebb működésre,hogyha leveszed a hátlapot-megforditod-igy tud a hő felszállni -teszel ra egy proci hűtőbordat a termalpadra.de szerintem ezt is erdemes vastagabbra cserelni,hogy csak a hutobordaval erintkezzen.[csak ennek a gyartonak van remek hutesi megoldasa] profi akkor lenne ha nem alul hanem felül lenne a szellőző rács-ha designesre készítenek akkor mesh hálót raknának rá,ugy lenne kommoly. megnezheted a kepeken meg a teszt is ok.
[ Szerkesztve ]
Szavahihetőség manapság ritka kincs.
-
blakey
titán
válasz ®abstract® #91947 üzenetére
[csak ennek a gyartonak van remek hutesi megoldasa] megnezheted a kepeken meg a teszt is ok. - nem csak annak, sok más gyártónak is, csak azok sem a 15e-s kategóriát képviselik.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz ®abstract® #91949 üzenetére
Leírtuk, Beelink, buzztv, Minix, Khadas, Odroid, így hirtelen ami eszembe jutott a Ugoos-on kívül. Ne kelljen mindent 100x leírni, összefoglalóban is szerepelnek és a hsz-ek között is, évek óta írom, hogy a jó box működik, nem kell fúrni, "fejre állítani", ragasztani, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest